miercuri, 4 februarie 2015

Cati bani castiga medicii cu vaccinarea

De curand am participat la mai multe discutii pe grupurile despre vaccinare pe Facebook, in care parintii se intrebau daca medicii au de castigat de pe urma vaccinurilor pe care le administreaza.

De exemplu, m-a socat uimirea unei mamici care se intreba de ce medicul ei a fost foarte agresiv si suparat cand ea i-a comunicat ca nu mai doreste sa-si vaccineze copilul, atunci mi-am dat seama ca foarte multi parinti sunt in continuare dezinformati datorita expresiei gresite "vaccinuri gratuite". Acesti parinti raman cu ideea gresita ca daca ei nu achita vaccinul peste tejghea, cu bani gheata, acele vaccinuri chiar ar fi gratuite! O gluma buna, nu-i asa?... Acesti parinti nu sunt inca la curent cu faptul ca vaccinarea este o afacere foarte lucrativa pentru doctorii care o promoveaza


Astazi va voi arata cu ajutorul expertilor din AGI - Arbeitsgruppe IMPFormation (AGI - Grupul german de informare despre vaccinuri) ca business-ul cu vaccinurile este chiar foarte profitabil.

Haideti sa vedem cam cat castiga un medic cu diverse vaccinuri, luand ca exemplu un pacient absolut sanatos, fara contraindicatii la vaccinare.

Din acest exemplu sunt excluse vaccinurile recomandate cu ocazia calatoriilor si ne vom referi la o persoana care locuieste in Germania (avand in vedere ca recomandarile in ceea ce priveste vaccinarea sunt diferite de la tara la tara).





Exemplul nostru de pacient se incadreaza in intervalul de varsta 0-70 ani (atentie!! o astfel de persoana nu exista inca, intrucat actualii septagenari nu au avut "sansa" de a fi "imunizati" conform schemei actuale de vaccinare recomandate de STIKO (Comisia Permanenta de Vaccinare din Germania), mai ales schema prevazuta in prezent pentru nou-nascuti!! Ramane de vazut care va fi starea sanatatii actualei generatii cand vor ajunge la varsta pensionarii...

Cifrele legate de castigul unui medic in urma vaccinarii le puteti extrage din documentul urmator: https://www.kvberlin.de/20praxis/70themen/impfen/impfen_verguetung.pdf
Acesta este tabelul de rambursare al "Uniunii Asigurarilor Medicale Berlin" care in comparatie cu anul trecut a mai crescut, evident.

Primii 2 ani de viata:
- Rotavirus 3 rapeluri (sau 2 in functie de vaccin) = 7,53 € x 3 = 22,59 €
- Vaccinul hexavalent 4 rapeluri = 18,34 € x 4 = 73,36 €
- Vaccinul antipneumococic 4 rapeluri = 7,53 € x 4 = 30,12 €
- Vaccinul impotriva meningitei C , 1 rapel = 7,53 €
- ROR 2 rapeluri = 9,51 € x 2 = 19,02 €
- Varicela 2 rapeluri = 7,53 € x 2 = 15,06 €
 

Landul Sachsen recomanda suplimentar vaccinul impotriva meningitei B, hepatitei A si vaccinarea anuala antigripala.

Incepand cu anul 3 de viata:
- Vaccinarea FSME (capuse) 3 rapeluri = 7,53 € x 3 = 22,59 €
Cu rapel la fiecare 3 ani - pana la 70ani = 21 rapeluri = 7,53 € x 21 = 158,13 €

 
Rapeluri pana la 18 ani:
-Tetanos/Difterie/Pertussis 1 rapel: 9,71 €
- Tetanos/Difterie/Pertussis/Polio: 9,71 € (sau 9,71 € + 7,53 € = 17,24 €, in functie de schema
-Vaccin HPV 3 rapeluri: 7,53 € x 3 = 22,59 €

 
Rapeluri dupa 18 ani:
- Tetanos/Difterie/Pertussis (1 rapel impotriva tusei convulsive): 9,71 €
- Tetanos/Difterie (la fiecare 10 ani) 4 rapeluri: 7,93 € x 4 = 31,72 €
- Antigripal (anual de la 60) 10 mal: 7,79 € x 10 = 77,90 €
- Pneumococic 1 rapel: 7,53 € 


 Total: 22,59+73,36+30,12+7,53+19,02+15,06+22,59+158,13+9,71+22,59+9,71+31,72+77,90+7,53
507,56 € in medie ptr vaccinarea unui pacient. 

Poate ca la prima vedere nu pare mult, totusi ganditi-va ca vorbim doar despre o parte din remuneratia pentru vaccinarea UNEI SINGURE PERSOANE, iar cu cat se vaccineaza mai mult, cu atat remuneratia e mai mare, deoarece sistemul in Germania functioneaza pe puncte bugetare si extrabugetare, iar medicii sunt indemnati sa deconteze cat mai multe servicii extrabugetare!


Foto: imt ie


Cand raportam aceste cifre la „doar“ jumatate din populatia Germaniei rezulta un total de:

20. 302. 400. 000, 00 € (peste douazeci miliarde !!!!)

Ati retinut: aici nu au fost incluse vaccinarile de dinaintea calatoriilor, anumite rapeluri precum hepA, hepB, vaccinarea la pacientii cu risc (precum femeile insarcinate) sau vaccinarile din perioadele cu "epidemii".

De asemenea, in aceasta socoteala NU au fost incluse onorariile pentru consultatie, care se ridica si ele la 18€ pro persoana si pro act de vaccinare

In paranteza fie spus, o asemenea persoana vaccinata exemplar ar fi injectata cu 96 de componente ale vaccinurilor de-a lungul vietii!!

In final, redam o declaratie draguta a celor de la Sanofi Pasteur din brosura de vaccinare cu titlul ”Managementul vaccinarii ptr medici si personalul medical” (II)

"Cum se pot castiga SUPLIMENTAR 800 de euro pe luna doar prin vaccinare 

Bonus suplimentar al unui management de vaccinare optimizat

Ratele de vaccinare crescute influenteaza pozitiv volumul de incasari ale cabinetului dvs.  

Vaccinurile nu intra in categoria serviciilor medicale cu buget limitat.

Calculul unui exemplu:
Pentru un cabinet cu afluenta medie (1.000 de persoane, fara a pune la socoteala copiii) se poate pleca de la un numar de 1.100 de vaccinuri de rutina pe an: 

- 500 antigripale
- 150 DTP (difterie/tetanos/polio)
- 100 FSME ("anticapuse")
- 150 pneumococicele
- 200 diverse (ROR, hepB, antirabic)

1.100 de vaccinuri pe an, inmultite cu o medie de €8,50 pt. fiecare vaccin, duc la incasari in valoare de 

9.350 de euro suplimentari pe an.

Astfel, vaccinurile nu sunt indicate doar dpdv medical,
ci se si renteaza financiar,
nu numai pentru pediatri, dar si pentru medicii de familie.

De asemenea, este f. importanta prezenta activa pe acest segment de piata,
intrucat tot mai multe grupe de medici ofera vaccinuri (concurenta)."


Cu salutari cordiale, Sanofi Pasteur"

In incheiere, ca intotdeauna, va doresc sanatate si intelepciune!

8 comentarii:

  1. si in sfarsit ai facut calcule detaliate!
    Eu le facusem superficial si am ajuns la o concluzie aprox. ca tine: medicii traiesc foarte bine si din asta. In momentul asta industria farmaceutica e din cele mai profitabile - si cat timp departamentul de marketing are salarii mai mari decat medicii din cercetare, nu mai cred in eficacitatea a tot ceea ce scot pe piata.
    In plus clinicile particulare au target de vanzari vaccinuri - informatie importanta pt romani ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar fi interesantă o punere în oglindă cu onorariile celorlalte tipuri de servicii medicale (consult pentru o răceală de exemplu).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai pune mana si fa niste research, sunt convinsa ca datele pot fi gasite pentru cei interesati.
      Oricum, vaccinurile sunt doar poarta de intrare pentru crearea de pacienti pe banda rulanta si deci pentru generarea de si mai multe castiguri, vezi aici:
      http://piersicuta.blogspot.de/2013/09/vaccinuri-alergii-astm-recrutarea.html

      Ștergere
  3. Nu neaparat de aceea sunt agresivi unii medici, desi intr-adevar, sunt platiti pentru vaccinare, ci pentru ca sunt obligati de lege sa cheme copiii la vaccinare, altfel risca sanctiuni pentru neglijenta. Pentru orice vaccin cerut de la cnas si nefolosit trebuie sa dea declaratie. Nu cred ca se deconteaza atat de mult in Romania un vaccin, avand in vedere ca pt. o consultatie medicul primeste 17 lei, din care trebuie sa dea la fisc 16%+5,5%. Mai scazi gaz, curent, consumabile, salarii, plata contractelor cu sterilizarea, preluarea deseurilor medicale, chiria pe spatiu (cine are). Nu sunt medic, dar am informatii din interior.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, multumesc pt. feedback, mie imi este clar ca medicii sunt si ei presati de sus, altfel nici nu ar functiona sistemul, fiindca multi sunt in adancul sufletului lor deja convinsi de pericolele vaccinarii, dar le este teama sa iasa in fata si sa spuna adevarul. In fond, este existenta lor in joc.
      Pe vremuri, medicii onesti care vedeau cum le mor copiii din cauza vaccinului antivariolic, se apucau sa dilueze solutiile sau falsificau fisele medicale pentru a-i salva pe acei copilasi...
      De asemenea, tot unor doctori curajosi le datoram si faptul ca au fost oprite campaniile de vaccinare obligatorie in masa, vezi petitia celor 300 de doctori, Dresda 1890: http://www.j-lorber.de/heilg/impfung/impfspiegel.htm

      Acum insa medicii au fost prea prinsi in plasa de paianjen a profitului... E trist...

      Ștergere
    2. nu sunt presati de sus. Medicii nu sunt obligati sa faca niciun vaccin, ei trebuie sa dea raportul despre vaccinari. Am cunostinta medic pe care nimeni nu a intrebat-o daca a facut sau nu vaccin.
      Doctorita de familie unde eram inscrisa in Ro a vaccinat o singura data copilul, celelelate vaccinuri au fost facute de dr pediatru, nu am dus copie la carnetul de vaccinari la dr de familie - a trecut scris de mana ca a efectuat vaccinul x in carnetul de vaccinari dar celelalte vaccinuri nu le-a verificat si nici nu a dus mai sus.

      Dar pot sa iti zic de la medicul de clinica privata (Medicover) ca medicii au comision pt vaccinurile efectuate de ei (discutie directa a fost despre antigripal si anti-pneumococic acum 5 ani), vaccinuri cumparate de clinica si aflate pe stoc in frigiderele clinicii si cu un termen de exprirare.

      Chiar, dintre cititorii tai nu lucreaza niciunul in banci sa vada tranzitul de bani intre firmele de farmaceutice?

      Sau mai bine pe cineva ce lucreaza in firma de farmaceutice si are acces la liste/contracte/comisioane.

      Ștergere
  4. O rugaminte .sunt putin panicata de "febra vaccinarilor"am o fetita de 5 luni .ultimul vaccin l a facut la 2 luni....m am documentat foarte mult.cans zic stop apare o mamica provaccinare....cat este de mare probabilitatea ca bebele sa faca aceste boli.nevaccinat fiind.Va rog sa mi raspundeti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, iti recomand doua documentare cruciale, unde vei gasi raspunsuri la intrebarile tale.

      1. Despre vaccinare:
      https://www.youtube.com/watch?v=fEwyJE2-Kiw

      2. Despre adevaratele cauze ale bolilor (cele 5 legi biologice ale naturii):
      https://www.youtube.com/watch?v=24c5XWtxiKM

      Toate bune, sanatate si decizii intelepte iti doresc!

      Ștergere