vineri, 27 mai 2011

Argumentele mele impotriva vaccinarii si legislatia in Romania

Acest articol a fost redactat in forma originala in 2011,
insa de atunci l-am modificat, completat, actualizat de multe ori,
am adaugat multe linkuri si informatii noi, in speranta de a crea
o baza de informare cat mai cuprinzatoare pentru toti parintii
care cauta raspunsuri in marea controversa a vaccinarii.
Pana in ianuarie 2015 acest articol a fost citit de 12.286 de ori!






Sanatatea nu vine din exterior

Organismul nostru nu este teren de lupta. Eu nu ma identific cu evaluarea si abordarea bolilor ca in medicina alopata, si anume ca pe o manifestare a unui "atac" din afara, ca pe o "invazie" de "agenti patogeni externi" care trebuie eliminati, eu cred in abordarea holistica a oricarei manifestari de simptome si mai ales in rezolvarea cauzei, nu in tratarea/eliminarea simptomelor. Imaginati-va ca mergeti cu masina si la bord vi se aprinde un beculet rosu. Ce faceti? Mergeti la un mecanic care sa va desurubeze beculetul ca sa nu va mai deranjeze lumina rosie SAU cautati cauza, stiind ca altfel riscati ca motorul sa va lase in pana definitiv?

Nu exista dpdv stiintific absolut nicio dovada a "patogenitatii" vreunui microb, ba dimpotriva, dintotdeauna au fost si sunt tot mai multi medici care sustin ca acesti microbi sunt in realitate ajutoarele corpului (microb = mic rob) in programele biologice pe care natura le ruleaza in organismele vii pentru a le vindeca si a le readapta la viata. Medicina alopata este o dogma, NU este o stiinta, ea este alcatuita doar din ipoteze si statistici, majoritatea celor din urma fiind falsificate pt. a aduce "semnificatie" ipotezelor stabilite ca si "consens medical". Medicina alopata este o medicina a suprimarii simptomelor prin administrarea de substante chimice. Medicina alopata nu vindeca nimic, ci doar "trateaza" (adica suprima simptomele, astfel ajutand la cronicizarea bolilor, care necesita alte si alte "tratamente", transformandu-ne in clienti pe viata ai farmaciilor si cabinetelor medicale). Teoria infectiei, care este combatuta masiv de secole intregi, nu are nicio baza stiintifica; microbii, bacteriile, virusurile nu au cum sa fie dusmanii oamenilor, altfel specia umana ar fi disparut demult.

Este pueril si periculos (dar profitabil pt. industria farma) ca un medic sa abordeze bolile si imbolnavirile pacientilor la modul simplist "a pill for every ill, a drug for every bug", sau cum spune prietenul quibono "mergi la doctor si ti se spune: ai problema aia, inghiti pastila asta" - sanatatea nu poate veni niciodata din afara (din pilule, injectii, chimicale), sanatatea vine intotdeauna dinauntru (din echilibru interior, alimentatie sanatoasa, mediu sanatos etc.), organismul nostru este perfect capabil sa se vindece daca este lasat in pace. Programele biologice naturale care declanseaza simptomele numite "boala" au intotdeauna sens, iar organismul nostru este perfect capabil de autovindecare (respectiv de adaptare la realitate), daca nu intervenim intoxicandu-l cu chimicale.

Istoria vaccinarii darama orice credibilitate a vaccinurilor
•  Eu am citit foarte multe despre istoria vaccinarii, ceea ce va sfatuiesc si pe voi sa faceti. Versiunea oficiala este ca prin 1790 si ceva, medicul englez Edward Jenner a contribuit la pornirea caruselului industrial al vaccinarii de la un "studiu" de fix 23 de persoane (!!), care nu a urmarit in timp nici efectele secundare, nici perioada de "protectie" a vaccinului antivariolic, nimic, in primul lui raport nici nu se mentioneaza ca un baietel de 5 ani murise la cateva zile dupa administrarea vaccinului... abia in al doilea, un an mai tarziu, se face referinta :-(( Dupa aceea, cum au inceput sa se faca bani la capitolul asta, nu a mai fost nevoie de nici un fel de dovezi stiintifice... Dealtfel, iata si bazele asa-zis "stiintifice" ale vaccinarii: in secolul 19 se colecta lichid din basicile bolnavilor de variola, se turna intr-un uter de vaca spintecat, iar puroiul produs acolo se introducea direct in ranile facute prin taieturi in pielea celor "imunizati". Va dati seama ca mureau oamenii si mai ales copiii pe capete, cei care nu mureau se imbolnaveau pe capete de sifilis si chiar de lepra! Exista carti scrise de medici pe aceasta tema inca dinainte de 1900! Pe vremea aceea mai multi medici aveau coloana vertebrala si se opuneau vaccinarii fortate, scriau carti, faceau petitii oficiale, ca sa-si salveze pacientii!

Mitul eradicarii variolei prin vaccinare este o dogma foarte periculoasa!!

Update 2013: Medicul austriac dr. Johann Loibner studiaza de zeci de ani frauda vaccinarii si tine prelegeri in care incearca sa deschida ochii cat mai multor oameni despre adevaratele implicatii ale vaccinarii. Puteti citi mai multe informatii extraordinar de interesante despre istoria si originea vaccinurilor AICI.

•  Unul dintre "parintii" industriei vaccinarii, Louis Pasteur ("tricky Louis"), un chimist mediocru care a murit milionar, a fost demascat ca si-a falsificat experimentele, publicand doar rezultatele care-i conveneau lui (vezi cartea "The private science of Louis Pasteur" scrisa de prof. univ. Gerald L. Geison - o carte pe care am cumparat-o si am frunzarit-o in pasajele esentiale, vorba aia, daca facem research, pai research sa fie, ca nu luam eu asemenea decizii bazandu-ma pe ce zice nenea Schmidt macelarul din colt :-))))  Pasteur isi nota rezultatele corecte ale experimentelor lui doar in carnetele lui private, despre care a lasat cu limba de moarte sa nu fie publicate niciodata (!!), dar unul din stranepotii lui a avut un dram de constiinta si a pus aceste carnete la dispozitia Universitatii Princeton, unde prof. Geison le-a analizat si a publicat apoi lucrarea lui despre fraudele stiintifice comise de Pasteur.

Prof. Geison este cel mai reputat autor care l-a demascat pe Pasteur, dar nu este singurul.
In 1923, Ethel Douglas Hume a scris "Pasteur Exposed".
In 1942, R.B. Pearson a publicat "The Dream and Lie of Louis Pasteur".


Ca atare, se stie astazi, la 100 de ani dupa moartea sa, ca Pasteur a fost un geniu al trisarii, al plagiatului, al trucarii statisticilor, al traficului de influenta, al publicitatii bine regizate, iar diversele sale experimente vaccinale erau falsificate, dupa cum au marturisit si colaboratorii sai.

Doar un "mic" exemplu (judecati cu propriul vostru discernamant): istoria vaccinului antirabic, care l-a facut pe Pasteur icoana nationala (nota bene, intr-o perioada cand Franta, la grande nation, era cam sifonata si avea nevoie disperata de prestigiu international si de aceea l-a adoptat imediat -din motive exclusiv politice- pe "eroul" Pasteur). Desi pana astazi nu a fost NICIODATA demonstrat ca turbarea (rabia) ar fi provocata de vreun virus sau ca "agentul patogen" s-ar afla in saliva vreunui animal (singurul animal cu otrava in saliva ramane sarpele!), Pasteur a afirmat contrariul. Cand experimentele nu au mers asa cum voia teoria lui, a luat substanta din creierul cainilor care murisera de rabie si a injectat-o in creierul unor caini sanatosi (!!??). Acestia au capatat, evident, probleme neurologice care s-au manifestat prin crampe, agresivitate, neliniste etc. De aici Pasteur a concluzionat ca se imbolnavisera de turbare!! Pai daca luam substanta din creierul oricarei fiinte oricat de sanatoase si o injectam in creierul altei fiinte, intotdeauna vor aparea probleme neurologice!! Asta nu are nimic de-a face cu rabia si in nici un caz nu poate fi o modalitate contagioasa, sa fim seriosi!

Iar medicina clasica -draguta de ea- care se da atat de stricta ca "evidence-based science", nu si-a pus niciodata intrebarea cum de ajunsese un chimist sa diagnosticheze cu atata siguranta turbarea doar pe baza catorva simptome, cand nici macar in ziua de azi medicii nu sunt capabili intotdeauna sa diagnosticheze cu certitudine daca e vorba sau nu de rabie fara analizele de la laborator :-(((


Un singur caz celebru l-a facut si pe Pasteur celebru: "vindecarea" unui baietel muscat de vreo 14 ori de un caine turbat... Ei bine, iata doar cateva neconcordante:
1) injectia se facuse la vreo 48 de ore dupa muscaturi (cand ulterior se afirma sus si tare ca rabia se declanseaza dupa 24 de ore, daca e sa fie, abia de curand au marit perioada de "incubatie" cand s-au lamurit ca multi oameni muscati nu-si faceau vaccinul si nu pateau nimic!!),
2) injectia lui Pasteur a fost facuta in burta (cand azi se sustine printre altele ca ea trebuie facuta ba in rana, la altii in mana, la altii in picior, la altii in umar
),
3) la Pasteur a fost cica de ajuns o singura injectie, in timp ce in ziua de azi primesti 7-9 injectii intr-un interval de 24 de ore sau mai multe zile,
4) Pasteur a administrat atunci doar vaccinul „activ”, ori astazi medicina pretinde ca in astfel de cazuri trebuie administrat atat vaccinul activ cat si cel pasiv, plus eventual si niste anticorpi... depinde unde te duci si ce sarje neexpirate mai au si ei prin magazie ;-)
5) cei doi barbati care intervenisera sa-l salveze pe baietel din dintii cainelui turbat fusesera muscati si ei si ... iaca nici urma de turbare, chiar si fara injectia "magica" a lui P... Circ curat, ce mai!

In plus, Pasteur mai sustinea cu tupeu ca el folosise virusul rabiei pentru a dezvolta vaccinul, hehe, cu 100 de ani inainte de aparitia microscopului electronic cu care s-a putut pentru prima oara identifica un virus (si asta doar partial)!!!


Concluzionand, ce incredere se poate avea deci intr-o "stiinta" care s-a bazat de la bun inceput pe inselatorie si minciuna, pe dorinta de profit, pe frica si naivitatea oamenilor??
Iar in final, pana si Pasteur a admis pe patul de moarte ca "microbul nu e nimic, mediul este totul"! Din pacate, masinaria profitului se pusese prea bine in miscare si functiona ca unsa, astfel incat lumea stiintei nici macar nu a sughitat la dezvaluirea inselatoriilor lui Pasteur, totul a continuat cu business as usual...

Mai multe despre invaliditatea teoriei infectiei si de ce virusurile si bacteriile nu sunt cauza nici unei boli puteti citi AICI.

"Succesurile" vaccinurilor sunt sloganuri fara acoperire

Iata rezultatele studiilor care demonstreaza clar ca vaccinul BCG are efectivitate ZERO in protectia fata de TBC, ba chiar vaccinatii s-au imbolnavit pe capete de la vaccin!!!

ZERO efectivitate a vaccinului BCG impotriva tuberculozei!
Sursa: Studiu randomizat controlat in Malawi;
The Lancet, vol. 348, ed. 9019, pag. 17-24, iulie 1996
ZERO efectivitate a vaccinului BCG impotriva tuberculozei!
Nota bene: In primii 2,5 ani la vaccinati a fost incidenta DUBLA de TBC
fata de grupul placebo!
Sursa: Indian Journal of Medical Research, 110, august 1999, pag. 56-69
Intreaga istorie a vaccinurilor sta pe picioare atat de nesigure incat logica mea are mari probleme in a inghiti mantrele papagalicesti ale brosurilor industriei farmaceutice:
 

"Vaccinurile salveaza vieti" - nu zau! Unde sunt dovezile stiintifice?? Mai sus am demonstrat ca exact contrariul este adevarat!

"Vaccinurile protejeaza de boli grave" - nu zau! Unde sunt studiile randomizate dublu-orb, triplu-orb, care sa compare pe 25 de ani vaccinatii cu nevaccinatii si sa dovedeasca aceasta afirmatie goala? Cum poti sa dovedesti ceva care NU se intampla? Unde sunt acei copii nevaccinati care au murit de boli grave si cum s-a demonstrat stiintific ca vaccinurile le-ar fi oferit protectie??

Un medic roman a explicat astfel acest truc statistic:
"Studiile demonstrand prin vaccinare nu sunt de fapt studii. Sunt sofisme facute pe statistici retrospective. De exemplu mortalitatea prin meningita pneumococica (aia declarata 10X ca sa sperie lumea de care vorbeam mai sus) e analizata in niste pseudo-studii stiintifice care arata asa: luam cazuistica pe 10 ani, analizam mortalitatea. Vedeti, a scazut mortalitatea. SIGUR e din cauza campaniilor de vaccinare. Siiigur ca da. Nu e din cauza imbunatatirii serviciilor, nici de la antibioticele mai bune, nici de la terapia intensiva aplicata mai precoce, nici de la awareness privind riscul bolii si instituire de masuri precoce. Trebuie sa fie de la vaccin. Altfel nu e stiintific. Concluzia asta are valoarea a frazei: datorita discursurilor lui Ceausescu in Romania a scazut mortalitatea prin TBC. ce vreti sa spuneti, ca nu a tinut discursuri si in timpul acesta nu a scazut mortalitatea?"

In realitate, medicina alopata habar nu are care este mecanismul biologic al aparitiei bolilor, nu este capabila nici sa trateze rezonabil si fara efecte secundare majoritatea bolilor, dar vine cu pretentia ca poate preveni bolile pe care nu le poate nici macar vindeca? Haida-de!

"Vaccinurile au eradicat epidemii" - Unde sunt studiile doveditoare, cand statisticile oficiale dovedesc contrariul, anume ca evolutia (de fapt involutia) bolilor a fost fix LA FEL in tarile cu vaccinare masiva SI in tarile unde nu se vaccina aproape deloc (alea scandinave etc.)??

Vaccinurile au eradicat variola?? Nu zau, o statistica publicata de Universitatea Johns Hopkins ne demonstreaza altceva.




Pt. orice om care e capabil sa gandeasca, este clar ca nu vaccinurile au dus la "eradicarea" acelor boli, ci dimpotriva, programele de vaccinare in primul rand au vatamat milioane de oameni, "eradicarea" a avut loc abia odata cu imbunatatirea conditiilor si nivelului de trai, imbunatatirea standardului de igiena, de alimentatie, incheierea razboaielor etc.

Alte cateva exemple statistice:

1) pojarul. Iata o statistica oficiala a Biroului pentru Statistici Nationale din Marea Britanie, precum si a Biroului Federal de Statistica German care arata clar cum cazurile de mortalitate datorata pojarului erau deja in continua si masiva descrestere pana prin anul 1975, cand a fost introdus vaccinul (Impfeinführung)!! 



2) tetanosul era in declin clar in perioada (marcata cu gri) cand au inceput vaccinarile in masa!





3) difteria. De aici se vede si mai clar ca in 1925, cand s-a inceput vaccinarea cu primul vaccin anti-difteric (Adsorbat-Impfstoff) chiar s-au inmultit cazurile de difterie! Ceea ce dovedeste ca vaccinul nu numai ca era apa de ploaie in ce priveste "protectia", dar probabil contribuia chiar la declansarea bolii impotriva careia ar fi trebuit sa protejeze! In plus, in perioada din 1970 pana in 1980, cand s-au facut vaccinari in masa (Massenimpfaktionen), avem o fluctuatie la fel de clara, dar care se incadreaza per total in declinul general al bolii.   




4) TBC-ul (exemplificat pe Germania) a inregistrat acelasi declin, care in mod evident a fost absolut independent de vaccinare.



5) Tusea convulsiva (pertussis) a avut aceeasi soarta, independent de vaccinuri.




Daca mai vreti si alte grafice si dovezi relevante, dati un click AICI.
 
Ca termen de comparatie, iata si evolutia scorbutului (boala cauzata exclusiv de o proasta nutritie, de o lipsa de vitamina C, de fructe si legume), care a disparut exact in acelasi ritm, fara nici un fel de vaccinuri.



La fel, iata cum si febra tifoida a disparut pur si simplu prin imbunatatirea conditiilor de trai si de igiena (lucru care s-ar intampla si in tarile sarace din Africa, dar se prefera injectarea cu chimicale cancerigene decat "eradicarea" subnutritiei, din pacate).



Ca atare, sloganurile gen "vaccinurile au eradicat boli" pur si simplu nu stau in picioare la o examinare mai atenta.

Iata ce scria George Bernard Shaw referitor la statisticile coafate despre "succesele" vaccinarii: "During the last considerable epidemic at the turn of the century, I was a member of the Health Committee of London Borough Council, and I learned how the credit of vaccination is kept up statistically by diagnosing all the revaccinated cases (of smallpox) as pustular eczema, varioloid or what not - except smallpox" - evident ca asa au "eradicat" vaccinurile toate bolile, medicii schimbau diagnosticele dupa plac si creativitate (eczema pustulara in loc de variola etc.), la fel cum poliomielita devenise peste noapte meningita aseptica etc., doar-doar sa creada prostimea ca vaccinurile au redus imbolnavirile.

Si tot George Bernard Shaw: "At present, intelligent people do not have their children vaccinated, nor does the law now compel them to. The result is not, as the Jennerians prophesied, the extermination of the human race by smallpox; on the contrary more people are now killed by vaccination than by smallpox." (August 9, 1944, the Irish Times)

Si inca o data George Bernard Shaw, sunt cuvinte cu atata bun simt (common sense) incat trebuie sa vi le impartasesc: …Such monstrosities as vaccinations are, as we have seen, founded, not on science, but on half-crowns. If the Vaccination Acts, instead of being wholly repealed as they are already half repealed, were strengthened by compelling every parent to have his child vaccinated by a public officer whose salary was completely independent of the number of vaccinations performed by him, and for whom there was plenty of alternative public health work waiting, vaccination would be dead in two years, as the vaccinator would not only not gain by it, but would lose credit through the depressing effects on the vital statistics of his district of the illness and deaths it causes, whilst it would take from him all the credit of that freedom from smallpox which is the result of good sanitary administration and vigilant prevention of infection…

Deci George Bernard Shaw descoperise inca de atunci ca intotdeauna trebuie sa "follow the money" daca vrei sa descoperi adevarul.

Studiile relevante demonteaza teoria vaccinarii
Nu exista niciun fel de studii relevante dpdv stiintific despre vaccinare efectuate de cercetatori independenti. "Studiile" despre vaccinare sunt organizate si finantate exclusiv de producatorii de vaccinuri si compara intotdeauna componente ale unui vaccin cu componente ale altui vaccin (verum), niciodata cu placebo-uri. Atunci ce fel de "studii" mai sunt alea? Cu toate acestea, NU EXISTA absolut nici un studiu (fie el si platit de industria farmaceutica, nota bene!) care sa dovedeasca efectivitatea vaccinurilor!
Sa luam un singur exemplu: Infanrix Hexa. Dati click pe numele vaccinului ca sa cititi cum s-au efectuat "studiile" de eficacitate: au fost vaccinati 5000 de copii, s-au comparat efectele avute de Infanrix Hexa in comparatie cu alte vaccinuri separate continand aceleasi substante active! Principala unitate de masura a efectivitatii a fost productia de anticorpi (despre care am scris mai jos ca este un simplu parametru-surogat care de fapt nu dovedeste niciun "beneficiu" sau "eficacitate" a vaccinurilor).
Apropos de Infanrix Hexa si de efectele adverse grave care sunt ascunse si fata de public, dar si fata de medici sau farmacisti, cititi aici

Singurele studii facute pe termen mediu-lung cu multi participanti au avut rezultate catastrofale pentru teoria vaccinarii, de aceea nu s-au mai facut altele!

Pe langa celebrul studiu din India care a dat rezultate catastrofale pentru sustinatorii vaccinarii (am scris mai jos cu detalii), am mai citit de exemplu despre un singur studiu pe termen mediu, care a fost facut de catre Aaby si alti colegi ai lui in Guinea Bissau. Acest studiu a durat peste 6 ani, iar rezultatele au fost publicate in 2000-2001. Obiectul studiului a fost un vaccin multiplu (DTP-IPV). Dupa 6 ani s-a constatat ca rata mortalitatii la copiii vaccinati era de doua ori mai mare decat la copiii nevaccinati. Evident ca astfel de studii nu au fost repetate si in alta parte, iar OMS a dat in sarcina altor cercetatori alte studii (de ex. in Burkina Faso) care sa contrazica studiile lui Aaby. Ca sa vedeti ca escrocheria a evoluat mult de pe vremea lui Pasteur...

Iata ce scrie Aaby insusi, impreuna cu echipa lui, despre cum incearca noile studii sa falsifice realitatea:
"First, the Burkina Faso study registered vaccination status from the vaccination card, but did not document who were unvaccinated. In Guinea-Bissau, 35% of the children were not included in the analysis because it was not possible to get information on their vaccination status (card not seen, travelling, lost card). In Burkina Faso, no child was excluded from the analyses, and when the card was not seen it was assumed that the child had not been vaccinated. Hence, the “unvaccinated” group in Burkina Faso was a mixture of unvaccinated with no card and children for whom information was not available because the card was not inspected. Children whose family was not home to present a vaccination card may be a special group with higher mortality for a variety of reasons (e.g. sick, seeking treatment, travelling, living far away from the health centre). Many children classified as “unvaccinated” may have been high-risk vaccinated children seeking treatment elsewhere. For instance, in rural Malawi (unpublished data), mortality was 3-fold higher for absent children than for children examined anthropometrically at home."
"The effect of such misclassification is survival bias: children who die between two visits will remain in the unvaccinated group because their vaccination card was not examined, … For example, a child seen at 3 months of age as unvaccinated and subsequently visited at 11 months of age but having died at 9 months would be classified as unvaccinated even if it had been vaccinated between 3 and 9 months of age."
"To document that there is no problem with DTP outside Guinea-Bissau, Vaugelade and colleagues mention that DTP was not associated with mortality in Senegal with reference to one of our previous studies (4). This is a surprising use of our data. In this study from a high-titre measles vaccination trial, children who had been called for vaccination at 5 months of age and received DTP-IPV tended to have higher mortality than children who had not turned up for vaccination between 5 and 10 months of age (MR=1.60 (0.76-3.37)). If anything, this estimate suggests a negative effect of DTP-IPV which is compatible with our previous estimate from Guinea-Bissau of 1.84 (1.10-3.10) (2) but clearly incompatible with the effect of DTP reported by Vaugelade (1)."

Vreti sa vedeti cum decurg studiile actuale cand se lasa un vaccin pe piata? Dati click AICI.
Vaccinul BCG este doar una din dovezile ca vaccinarea nu este efectiva! Dupa 28 ani (douazeci si opt de ani, oameni buni?!) s-a trezit si Comisia pentru Vaccinare!! Inca din 1979 se aflase ca vaccinul impotriva tuberculozei NU are nici un efect de protectie ("zero protection"), dupa ce avusese loc marele studiu din India intre anii 1968-1971 (pe vremea cand bosii de la OMS-ul se simteau siguri pe ei si de aceea au si pornit acel studiu), in care fusesera vaccinati peste 364.000 de oameni si se constatase ca taman acolo au avut loc mai multe imbolnaviri si decese decat in oricare alta zona!! Acest studiu a fost publicat abia in 1979 (!?), iar in Germania abia in 1983 si recomandarea pentru vaccinare a fost anulata abia in 1998-1999 (!?). Si cu toate acestea, inca mai exista tari, gen Ungaria, Polonia, Romania, unde vaccinarea BCG este obligatorie si sunt vaccinati bebelusii la cateva zile dupa nastere!!! Mai multe despre vaccinarea BCG am scris AICI.
Update personal 2012: In timpul vizitei mele in Romania am discutat cu tatal meu problema vaccinurilor. M-a ascultat cu atentie si mi-a dat dreptate la toate argumentele. Si el este convins ca industria farmaceutica nu vrea sa vindece pe nimeni, ci vrea doar pacienti cronici care sa aiba nevoie de tratamente pe viata.
Cand a venit vorba de celebrul "preventoriu" de la Bradet (care de fapt era sanatoriu in toata regula, dar oamenii se jenau sa spuna ca li s-au imbolnavit copiii de tuberculoza!) unde fusesem eu internata la 5 ani (3 luni departe de parinti, care ma vizitau doar in weekend :-(((), eu i-am spus lui tata ca sunt convinsa ca de fapt la mine problemele au fost declansate de un vaccin. Raspunsul lui tata a fost confirmarea (daca mai aveam nevoie de ea): "Pai exact dupa un vaccin a aparut totul, dar noua ni s-a spus ca datorita vaccinului au putut sa descopere!" - sa descopere CE? Ceva ce nu era acolo inainte de vaccin? Ceva ce in realitate a fost activat de vaccin? Ca bacilul tuberculozei cica este prezent (latent) intr-un individ din trei, conform OMS, din care doar max. 10% pot dezvolta boala activa. Adica pana la urma ii manipulezi pe bietii parinti sa mai fie si recunoscatori vaccinului care i-a provocat/declansat o boala copilului???

Studiile negative despre vaccinare finantate de industria farmaceutica nu sunt niciodata publicate, iar studiile de admitere pe piata sunt "secrete industriale" ale firmei producatoare. De ce? Deoarece aceste studii sunt facute pe termen f.f. scurt (ca sa se poata puna in vanzare f.f. rapid vaccinul respectiv) si multe din persoanele cu autoritate de la diversele Comisii pentru Vaccinare sunt in acelasi timp "consilieri" pentru concernele farmaceutice (BUKO 1999) (Martin Hirte: Impfen Pro und Contra, p. 26-27).



A vaccina nu inseamna a imuniza
 Singura dovada a "efectivitatii" vaccinurilor se bazeaza in mod complet eronat pe cresterea nivelului de anticorpi. Anticorpii sunt proteine din clasa globulinelor care apar ca reactie la introducerea in organism a unor substante straine, a oricaror substante straine!! Anticorpii sunt produsi de o categorie de celule albe (plasma) si exista in sange si in lichidul extracelular. Pana si in mainstreamul stiintific se stie ca aceste globuline nu "recunosc" intreaga structura a vreunui asa-zis "antigen", ci doar o parte, asa-numita determinanta antigena (epitop). Aparitia anticorpilor ca pura reactie a injectarii unor substante straine in organism este echivalata in mod gresit cu protectia fata de "infectii" sau cum spun vaccinistii, cu "imunizarea".
Legat de aceasta teorie (anticorpi = imunizare), iata inca o "micuta" problema de logica: la vaccinuri, daca apar multi anticorpi, se spune "gata, esti imunizat". La HIV, daca apar la analize multi anticorpi, se spune "gata, esti terminat, faci SIDA", adica la vaccinuri anticorpii te apara, la HIV anticorpii te distrug - mai, mai, mai, oare nu bate la ochi pacaleala asta?




Iata de pilda, ce li se recomanda medicilor in Germania referitor la vaccinare (partea de jos a textului):

"Verificati statutul vaccinal, DAR:
Evitati analizele serologice pentru anticorpi, deoarece
  • ele sunt f. costisitoare.
  • in caz de dubiu e mai bine sa vaccinam decat sa nu vaccinam.
  • testele existente nu sunt standardizate.
  • procedeele serologice adecvate nu sunt disponibile pentru analize de rutina."

Acum va las pe voi sa trageti concluziile despre cat de multa incredere puteti avea in ceea ce fac medicii cand vor sa va vaccineze!

Vaccinurile - mai ales prin aditivul principal hidroxidul de aluminiu - stimuleaza in mod artificial asa-zisul sistem imunitar umoral (producerea de globuline ca simpla reactie la introducerea de substante straine in corp, cum spuneam mai sus) si nu pe cel celular. Insa in primii ani de viata, conform stadiului actual al stiintei, tocmai "sistemul imunitar" celular este cel care se declanseaza automat ca "sistem imunitar" principal, ceea ce la o vaccinare nu se intampla (inca un motiv pt. care nu poate aparea nici un fel de "protectie"). Ca atare, din perspectiva imunologiei moderne alopate ar fi recomandat sa se masoare "succesul" unui vaccin nu numai dupa numarul de anticorpi (umoral), ci mai ales celular, prin masurarea celulelor T si aici in mod special prin modificarile in echilibrul Th1/Th2 (Martin Hirte, Vaccinarea Pro si Contra).
Pana si Institutul Robert Koch a concedat scrasnind din dinti ca productia de anticorpi este doar un "parametru surogat", care demonstreaza doar ca organismul a reactionat la CEVA, insa nu este in nici un caz vreun semn ca s-a produs vreo imunizare. Adica la fel de bine pot sa injectez cuiva doar aditivii din vaccinuri (mai ales aluminiu), plus ceva apa oxigenata cu nisip, dupa aia ii masor anticorpii si zic "Wow, ia te uita ce reactie imunitara puternica avem aici, gata, esti protejat" :-((

Vaccinurile fara aditivi/adjuvanti NU ar provoca in organism productia de anticorpi, o admite si industria farmaceutica.(O'Hagan, D., Vaccine Adjuvants, Humana Press, 2000)  Anticorpii apar NUMAI cand in corp sunt injectate substante gen aldehida formica, hidroxid de aluminiu, sulfat si fosfat de aluminium, mercur, sulfat de amoniu, fenoxyetanol (antigel!), cloroform, monofosfat si difosfat de potasiu, gelatina, acetona, etc. (vedeti mai jos lista mai lunga). Cu alte cuvinte, este o minciuna afirmatia ca "virusul X", atenuat in laborator si injectat prin vaccinuri, ar produce imunizare si o protectie viitoare impotriva imbolnavirii cu "virusul X" natural, din moment ce corpul produce anticorpi doar cand vaccinul este asezonat cu chimicalele insirate mai sus! V-ati gandit vreodata la acest paradox?  

Poliomielita

Vaccinul contra poliomielitei a fost unul din primele vaccinuri antivirale. Pus la punct de biologul Salk, el a fost fabricat pornind de la culturi de virus pe rinichi de maimute. Zeci de milioane (ZECI DE MILIOANE!!!!) de copii au fost vaccinati pana in 1960, data la care s-a descoperit ca fusese contaminat cu virusul SV40 al maimutei, virus care scapase atentiei fabricantilor de vaccinuri si care, dupa cum se va afla in public prea tarziu, se pare ca provoaca tumori la hamsteri si cancer la om, dupa cum au aratat unele experimentari asupra tesuturilor umane (Shah K, Nathanson N.: Human exposure to SV40: review and comment. Am J Epidemiol. 1976 Jan; 103(1):1-12). Desi vaccinul lui Salk fusese declarat cu mare tam-tam "safe, effective and potent", in 1960 Sweet si Hilleman au descoperit virusul SV40, cancerigen, in rinichii de maimute servind la pregatirea vaccinului antipoliomielitic, dupa ce milioane si milioane de copii fusesera vaccinati.

Ce ma poate impiedica sa cred ca in fiecare sarja de vaccinuri s-ar putea strecura asemenea "greseli" de contaminare si ar dura din nou zeci de ani pana cand s-ar afla adevarul? S-au mai vazut multe cazuri de vaccinuri contaminate care au fost retrase de pe piata dupa ce sute de mii de copii primisera deja vaccinurile respective. Eu nu doresc sa-mi ofer copilul pe post de cobai al vaccinarii.

Cand s-au introdus vaccinurile impotriva poliomielitei, cazurile de boala erau deja in scadere. Apoi, odata cu introducere vaccinarii, a fost schimbata definitia bolii: pana atunci, toate cazurile cu paralizii, fie ele si scurte, erau considerate polio (medicii diagnosticau polio ca guturaiul, pe baza a 2-3 simptome). Ei, dar cand s-a stabilit ca doar cazurile cu paralizii de 60 de zile si mai mult pot fi numite polio, evident ca au scazut peste noapte cifrele pentru statistica... Ce practic! S-a eradicat boala cu pixul pe hartie.

Dupa interzicerea DDT-ului, care poate crea exact aceleasi simptome ca si polio, din nou au scazut dramatic cazurile de "polio". De asemenea, diagnosticele sunt puse de medici si este foarte usor de schimbat denumirea unei boli; de exemplu, in loc de poliomielita s-a pus diagnosticul meningita aseptica; statisticile din USA arata cum cazurile de "meningita aseptica" sau "paralizie flasca acuta" au crescut pe masura ce scadeau diagnosticele de poliomielita... Cam multe coincidente...


Mai multe despre fantoma poliomielitei si miturile vaccinarii am scris AICI.
Un articol scris de David Icke despre asa-zisa "eradicare" a poliomielitei gasiti AICI.

Tetanosul 


Tetanosul (spaima tuturor parintilor neinformati) este o "boala" impotriva careia nici macar mama natura nu a prevazut imunitate dupa o imbolnavire, nu exista memorie imunitara! Cum mi-ar putea garanta o ciulama de chimicale acea imunitate in mod artificial daca nici natura nu a prevazut-o? Tetanosul este "boala" care dovedeste cel mai clar cat este de gresit principiul vaccinarii. Bacteriile Clostridium tetani, responsabile cica pentru imbolnavirea de tetanos (in realitate ele sunt doar interventii cu rol biologic pentru eliminarea tesuturilor vatamate la o rana), nu se pot reproduce decat in mediu complet lipsit de oxigen; daca o rana sangereaza, pericolul oricarei forme de tetanos este exclus.

Dealtfel e bine de stiut ca NICIO bacterie pe lumea asta NU are vreun rol patogen, bacteriile NU elimina niciun fel de "otravuri" in tesuturile sanatoase, oxigenate, ele apar si se inmultesc doar in clipa cand exista tesuturi vatamate, moarte, lipsite de oxigen, care trebuie eliminate ("mancate", daca vreti), descompuse. Bacteriile sunt in realitate agenti de sanatate si nu agenti de boala.

Aceste realitati sunt pentru mine suficiente ca sa ma determine sa ma indoiesc de cel mai mic beneficiu al vreunui vaccin antitetanos. Nu pot decat sa rad cand aud pe cineva cu clasicul bau-bau de genul "cunosc eu pe cineva care a cazut, s-a julit si a facut tetanos si a murit", asta ca sa nu mai vorbim de eterna si penibila poveste cu cuiul ruginit - mai oameni buni, in ziua de azi exista internet si parintii se pot informa, lasati-o mai moale cu manipulari din astea puerile si mai schimbati si voi placa, e jenant de-a dreptul! Pentru parintii care inca se mai tem de tetanos, cele mai solide si de bun simt argumente le puteti citi de la dr. Friedrich Graf AICI. si de asemenea in prelegerea tinuta de dr. Johann Loibner AICI.

Pana si stiinta a reusit cumva sa-si mai spele obrazul de curand, prin diverse articole publicate in Nature si Public Library of Science despre faptul ca oamenii sanatosi au in permanenta in organismul lor mii si milioane de "germeni" care sunt etichetati drept patogeni de catre sistemul medical.

In studiul relevant este vorba de micuta Mycoplasma Pneumoniae, bacteria bau-bau cu care sunt speriati parintii cum ca ar provoca pneumonii, meningite, ar ataca nervii, creierul, urechile, inima, sangele etc., desi niciunde in literatura medicala nu exista absolut nicio dovada stiintifica pentru asemenea afirmatii. Ei bine, iata ca pentru prima oara in istorie, cercetatorii care au realizat un studiu au publicat si rezultatele experimentelor de control, cu concluzia: Mycoplasma Pneumoniae este prezenta (si inofensiva!!) si in organismul persoanelor sanatoase.

Ei, cam la fel este si cu bacteria Clostridium Tetani, celebra si temuta bacterie care -din perspectiva alopata- ar sta la panda prin grajduri, noroaie, balegi de cal, pamant, iar cand isi da rendez-vous cu un cui ruginit ar produce tetanos: in realitate majoritatea oamenilor au in permanenta sporii acestei bacterii in tractul intestinal si deci nu poate avea loc nicio "infectie", nici din balega calului, nici din rugina cuiului... iar bacteriile -dupa cum stie oricine de la cel mai banal curs de biologie- nu elimina toxine decat in tesuturi moarte (adica ajuta la descompunerea si eliminarea acelor tesuturi moarte, dupa care dispar prin apoptoza, adica moartea celulara programata de insusi creierul nostru). La fel, este ridicola afirmatia conform careia toxina tetanica, neurotropa si deci toxica pentru celulele neuronale, ar putea fi "neutralizata" de vaccin. De ce e ridicola? Pentru ca mecanismul "protectiei" vaccinale se bazeaza in paradigma alopata pe crearea de anticorpi, care exista doar in sange si nu au cum sa ajunga la sistemul nervos central unde actioneaza toxina, dupa cum explica imunoloaga Tetyana Obukhanych (doctorat la Stanford, deci cercetatoare cu diploma!). Vedeti deci cum ipotezele fara suport stiintific sunt usor de gasit si demontat.

 
De citit neaparat cartea The Vaccine Illusion de Tetyana Obukhanych. 

 
Culmea, ca tot suntem noi, mamicile, ironizate, ca vezi Doamne "ce, fa, ai kkt un copil si acum esti experta in imunologie?"... Tetyana povesteste ca ea si-a dat doctoratul in imunologie crezand in ipoteza cu imunitatea data de vaccinuri si ABIA cand a devenit mamica si s-a pus problema sa-si vaccineze propriul copil, a inceput sa sape si sa sape... si a dat de adevar
  :-)
Ingredientele toxice ale vaccinurilor
In caz ca inca mai credeti minciuna cum ca a fost eliminat mercurul din vaccinuri, iata si compozitia vaccinului tetanic (observati ca nu-i zice antitetanic, ci tetanic!!) produs la Institutul Cantacuzino: "Fiecare doză de 0,5 mililitri suspensie injectabilă conţine anatoxină tetanică purificată≥ 40 UI şi excipienţi: fosfat de aluminiu, tiomersal, formaldehidă, clorură de sodiu soluţie 0,9%."  Cu alte cuvinte, vaccinul tetanic contine doua substante cancerigene. Ca sa fiu sigura ca nu dispare candva linkul, pun si un screenshot pe care l-am facut.
 




Pe toate site-urile care promoveaza vaccinare, se sustine ca mercurul (thimerosal) a fost eliminat din vaccinuri. Ei bine, CDC-ul confirma ca acesta inca este prezent in vaccinuri, de asemenea FDA-ul n-are probleme sa confirme de asemenea prezenta mercurului in vaccinurile copilariei. 

Pun si aici un screenshot, ca sa nu dispara intre timp pagina respectiva, fiindca am constatat ca pe multe site-uri oficiale au disparut tot mai multe informatii reale despre vaccinuri, fiind inlocuite cu sloganurile big pharma.






De asemenea, poate va intereseaza si compozitia vaccinului rabic:
"Vaccinul rabic este o suspensie 2% din creier virulent de soarece nou-nascut infectat cu virus fix Babes si inactivat cu betapropiolactona 1/5 000."  Numai descrierea asta si pariez ca va face un apetit de numa-numa, pariez ca toti parintii viseaza sa injecteze DNA din creier virulent de soarece in corpul copiilor lor!

M-am oprit si la doua defecte de logica in caruselul vaccinarii, pe care le-am descoperit de curand (2013). Avand in vedere ca toate compozitiile vaccinurilor sunt cunoscute doar de producatorul respectiv (fiind considerate secrete industriale), atunci:

1) CINE stie exact CARE ANUME sunt INGREDIENTELE secrete ale vaccinurilor si in ce mod misterios actioneaza ele in "preventia" bolilor? 
2) care este reteta universala prin care se considera ca vaccinurile cu compozitii diferite pot actiona la fel in prevenirea aceleiasi boli???

M-a interesat sa aflu cat mai multe despre compozitia exacta a vaccinurilor, asa ca am gasit un site unde ele sunt cat de cat organizate intr-o lista. Nu mai e nevoie sa precizez ca producatorii de vaccinuri nu sunt obligati sa publice toate ingredientele din vaccinuri, ele fiind considerate secret industrial! Astfel, ce cunoastem noi este doar varful aisbergului! Ei, in aceste conditii eu imi pun simpla intrebare: DE UNDE stiu toti producatorii de vaccinuri (care isi pastreaza la greu secretele industriale) CE ingrediente trebuie folosite in vaccinuri, din moment ce fiecare firma foloseste alte ingrediente??? Cine da pana la urma "reteta" unui vaccin si de ce exista atat de multe versiuni si de ce, io-te coincidenta, toate in diversitatea lor se pretind "eficiente si sigure si eficace" in combaterea aceleiasi boli? Cine controleaza "ciulamaua" finala, din moment ce -de ex. in Germania- autoritatile care permit punerea pe piata a vaccinurilor nu cunosc nici ele compozitia exacta a vaccinurilor tocmai din cauza pretextului cu secretul industrial? Intelegeti dilema mea? ;-)

Sa va dau cateva exemple (din lista de mai sus). Restul le puteti controla si singuri, e chiar interesant.

Vaccinul DTaP produs de North American Vaccine, Inc. contine printre altele Ammonium sulfate, Aluminum hydroxide, Formaldehyde, Thimerosal, Pertussis toxin, Diphtheria toxoid, Tetanus toxoid, Bovine (cow) serum, Fetuin.
Vaccinul DTaP produs de Sanofi Pasteur contine printre altele Formaldehyde, Glutaraldehyde, Latex, 2 - Phenoxyethanol, Pertussis toxin, Pertactin, Aluminum phosphate, Diphtheria toxoid, Tetanus toxoid.
Infanrix (DtaP) produs de GlaxoSmithKline contine printre altele Aluminum hydroxide, Formaldehyde, Latex, 2 - Phenoxyethanol, Polysorbate 80, Pertussis toxin, Filamentous hemagglutinin (FHA), Pertactin, Sodium chloride, Diphtheria toxoid, Tetanus toxoid.
Hexavac-ul produs de Aventis Pasteur MSD contine printre altele Aluminum hydroxide, Formaldehyde, Sucrose, Pertussis toxin, Filamentous hemagglutinin (FHA), Diphtheria toxoid, Tetanus toxoid, Bovine (cow) serum, Sodium hydroxide, Virus: Hepatitis B, Medium 199, Haemophilus influenzae B, Acetic acid, Trometamol, Sodium hydrogen carbonate, Potassium dihydrogen phosphate, Disodium phosphate dehydrate.
Infanrix Hexa produs de GlaxoSmithKline contine printre altele Aluminum hydroxide, 2 - Phenoxyethanol, Pertussis toxin, Filamentous hemagglutinin (FHA), Pertactin, Sodium chloride, Aluminum phosphate, Diphtheria toxoid, Tetanus toxoid, Virus: Hepatitis B, Medium 199, Virus: polio, Haemophilus influenzae B, Lactose.
Vaccinul HepB produs de Bio-Technology General (Israel) Ltd. contine printre altele Aluminum hydroxide, Virus: Hepatitis B, Chinese hamster ovary cells, Protein contaminants.
Vaccinul HepB Comvax produs de Merck contine printre altele Aluminum hydroxide, Formaldehyde, Yeast, Virus: Hepatitis B, Haemophilus influenzae B, Sodium Borate, Amino acids, Dextrose, Neisseria meningitides OMPC, Mineral salts, Nicotinamide adenine dinucleotide, Hemin chloride, Soy peptone.
Vaccinul Energix-B Recombinant (tot HepB) produs de GlaxoSmithKline contine printre altele Aluminum hydroxide, Thimerosal, Yeast, Sodium chloride, Virus: Hepatitis B, Disodium phosphate dehydrate, Sodium dihydrogen phosphate dehydrate.



Sa nu uitam ca prin vaccinuri sunt injectate direct in organismul unui bebelus urmatoarele substante:
  • virusuri vii sau "amortite" (impreuna cu DNA strain!), amestecate cu 
  • aldehida formica (substanta care abia in 2011 a fost introdusa de Departamentul de Sanatate American pe lista substantelor cancerigene), 
  • hidroxid de aluminiu, 
  • sulfat si fosfat de aluminium, 
  • mercur, 
  • sulfat de amoniu, 
  • fenoxyetanol (antigel!), 
  • cloroform, 
  • monofosfat si difosfat de potasiu, 
  • gelatina, 
  • polisorbat, 
  • sorbitol, 
  • acetona, solvent, decapant,
  • tributilfosfat, 
  • glycerol, 
  • neomicina, sulfat de neomicina, 
  • monosodiumglutamat (de asemenea cancerigen!),
  • hidroliza de caseina din pancreas de porc, 
  • fermenti modificati genetic,  
  • fenol (acid carbolic), 
  • borax, 
  • metanol, 
  • coloranti, 
  • resturi de proteine MRC5, 
  • antibiotice,  
  • endotoxine bacteriene, 
  • fungi modificati genetic, 
  • latex,  
  • culturi de celule embrionale de pui, 
  • resturi din culturi animale si umane (da, celule de fetusi umani!!), 
  • proteine straine cu celula mare, crescute pe rinichi de maimuta ETC. 
Va place lista? Nota bene: aceste componente ale vaccinurilor sunt doar cele pe care le gasiti in diversele prospecte fiindca producatorii sunt obligati sa le puna, dar ei nu sunt obligati sa le puna pe toate, ci doar anumite componente dintr-o anumita parte a procesului de productie!! Restul este secret industrial, ma-ntelegeti!
Cu alte cuvinte, niste substante pe care le-ati evita ca pe Necuratul daca le-ati gasi pe eticheta vreunui produs alimentar si nu ati vrea sa le consumati pe cale orala sunt injectate in organismul unui bebelus la cateva luni de viata! Hellooooo, anybody home??
Adica, ma scuzati, doar un singur exemplu: aldehida formica din vaccinuri, cancerigena (si asta se stia de mult!!!), este care va sa zica interzisa in industria de fabricare a mobilei (nu cumva sa va apucati sa va lingeti sifonierele!), DAR este permisa pentru a fi INJECTATA in organismul unui bebelus de 2 luni???????

Eu personal cred ca nici dupa o lobotomie nu m-as lasa convinsa ca ar fi ceva "benefic" in asta...



Micutul Ian, care a murit in chinuri groaznice
dupa vaccinul anti-hepatita B

Argumente strict medicale impotriva vaccinarii
Sistemul nervos al unui bebelus nu este inca dezvoltat si de aceea este mult mai sensibil decat al adultilor. Toti nervii au protectie printr-o teaca de mielina. Cresterea acestei teci de mielina, care inconjoara nervii, incepe in trunchiul cerebral inca de la nastere si se intinde in timp in mai multe zone din creier. Abia la 10 ani acest proces atinge cortexul (scoarta cerebrala) (Martin Hirte: Vaccinarea Pro si Contra). Ca atare, nervii sistemului central nervos al copiilor sunt mult mai susceptibili la tulburari din exterior decat este cazul la adulti. Si acum imaginati-va ce efecte (imediate sau pe termen lung) poate avea injectarea atator substante straine intr-un organism atat de fragil :-(((  Am adaugat la finalul articolului o lista de studii despre vaccinuri si pericolele demielinizarii. 

Pana si din perspectiva alopata se stie ca modul natural de "imbolnavire" este intotdeauna prin piele sau mucoasele respiratorii/stomacale, care provoaca o reactie naturala a "sistemului imunitar", in timp ce un vaccin ataca organismul fara a mai trece prin aceste mucoase protectoare. Ca atare, ipoteza ca un vaccin "imita" imbolnavirea naturala nu are nici o baza stiintifica.
  
Copiii vaccinati nu sunt in nici un caz mai sanatosi decat cei nevaccinati. De cand il am pe David, am cunoscut si am avut contact frecvent cu cel putin alti 30 de copii de varsta lui, dintre care David a fost cel mai putin bolnav, singurul care pana in 2013 - deci in peste 5 ani - a avut doar o singura gripa la activ (pe care a "executat-o" in 6 zile!!) si nu a cunoscut nici un fel de otite, "virusi stomacali", rosu in gat, muci verzi, stari de voma, puroi prin nas si prin gat, bronsite, bronsiolite, faringite etc. Da, am tinut evidenta, fiindca mi-era important sa fac si eu micul meu "studiu" privat! David e singurul copil pe care-l cunosc care nu a luat niciodata niciun fel de medicamente alopate!

Copiii nevaccinati nu pun pe nimeni in pericol!! Daca aveti cumva impresia ca v-ati vaccinat copiii si acum puteti sta cu mainile in san cum ca i-ati "protejat", think again! Copiii vaccinati pot la fel de bine sa fie purtatori de virusuri sau bacterii care sa declanseze diverse simptome de boala, mai ales la copiii cu sistem imunitar slabit sau cu factori care sa-i predispuna la imbolnaviri (vezi tulburarile mitocondriale etc.); nu uitati ca "terenul e totul"!

E deja stabilit in medicina alopata si faptul ca "virusurile de rubeola si pojar pot fi eliminate prin secretii respiratorii pe timp de 7-28 zile" (virusurile injectate prin vaccin!!), deci -daca tremurati in continuare de frica bolilor "contagioase"- nu uitati ca si copiii proaspat vaccinati sunt potentiale focare de "infectie" :-)

Purtatorul de cuvant al Institutului Robert Koch a declarat ca acest lucru este foarte posibil si in cazul cand un copil vaccinat ar face boala in mod "subclinic" (fara simptome evidente); hehe, ce frumos se spala ei pe maini de raspundere prin formulari de genul asta. In plus, daca parintii care isi vaccineaza copiii au o incredere atat de mare in aceasta procedura, de ce tot ei sunt primii care se isterizeaza cand e vorba de boli "contagioase"?? Culmea ironiei: parintii copiilor nevaccinati (care s-au decis constient impotriva vaccinarii) nu intra deloc in panica atunci cand se flutura prin ziar stirile (falsificate oricum) despre vreo noua "epidemie"...

Bolile copilariei - inofensive pt. copiii sanatosi
Bolile copilariei sunt ce-i drept neplacute (ca orice boli, for God's sake!), dar total inofensive la copiii sanatosi. Un organism sanatos si neinjectat cu enspe mii de substante toxice va reusi sa "invinga" orice boala a copilariei si nu numai.

Trecerea prin bolile copilariei in mod natural este considerata o piatra de hotar in dezvoltarea copiilor si ii protejeaza pe acestia de boli grave la maturitate. Prin incercarile medicinei clasice de a reprima bolile acute (bolile copilariei) se ajunge mai tarziu la o agravare a bolilor cronice deoarece organismul ajunge atat de slabit incat nu mai reuseste sa-si activeze capacitatea de autovindecare. De exemplu, cand incercam sa suprimam febra prin medicamente ii luam organismului capacitatea de a lupta singur cu boala, la fel si cu vaccinurile: incercand suprimarea bolilor copilariei si slabind sistemul imunitar prin injectarea a tot felul de chimicale, ii luam organismului unui copil capacitatea de a se vindeca singur. Vaccinurile ataca si slabesc sistemul imunitar si predispun astfel la imbolnaviri ulterioare tot mai grave, prin care copiii devin abonati la cabinetul medical si la farmacii.

Mai multe informatii foarte utile si logice despre ce este sistemul imunitar si cum il distrug vaccinurile puteti gasi AICI.

Saptamana europeana a vaccinarii 2013

Mass-media este platita sa aprinda din cand in cand flacara panicii in populatie (cum ar fi cu ocazia Saptamanii Europene a Vaccinarii, care are loc in luna aprilie a fiecarui an), perioada cand apar peste tot articole inflamate despre "tragediile" la care isi supun copiii acei parinti care refuza vaccinarea pe baza a ceea ce citesc pe bloguri sau prin forumuri (se omite intentionat ca informatiile anti-vaccinare vin tot de la medici si specialisti care au studiat zeci de ani problema vaccinarii).

E suficient sa publici o poza cu un copil plin de bube de pojar sau sa vorbesti de posibilele malformatii ale unui fat din burta unei gravide "neimunizate" impotriva rubeolei si gata, deja se face intuneric in ratiunea multora, e suficient sa afirmi cu tupeu la ProTV in miezul zilei ca "500 de copii mor, in fiecare an, si totul pleaca de la un banal pojar", iar boborul habar nu are ca asta e o minciuna sfruntata!

Photo: EVZ

Ziarul irlandez Independent raspandeste si el panica, dar macar are bunul simt sa mentioneze in articolul sau din ianuarie 2013 ca nu a existat niciun deces legat de pojar in ultimul an, ci doar 10 cazuri de complicatii cu encefalita, conform Centrului European pentru Preventia si Controlul Bolilor (European Centre for Disease Prevention and Control).
Deci, intrebare pentru postul ProTV care a servit cu tupeu minciuna la emisiunea lor de stiri: unde sunt cei 500 de morti de pojar din Romania si ce-ati facut cu ei? Aveti poze si certificate de deces in .pdf?

AICI suntem anuntati ca, vai tzatzo, pediatrii s-au panicat si nu mai pot dormi noaptea de ingrijorare din cauza sanatatii copiilor nostri nevaccinati. In articol se mentioneaza in treacat ca "Campania a fost lansată de Societatea Română de Pediatrie în iunie 2012, cu sprijinul GSK România" - GSK aka GlaxoSmithKline aka tocmai producatorii de vaccinuri si sprijinitorii tuturor campaniilor de vaccinare -nu-i asa- total dezinteresati, carora si un miop aflat pe Jupiter le vede intentia pur filantropica... Ce sa-i faci, creierii mei "e" ai dracu', nu se lasa spalati si pace :-)

AICI este site-ul care pe 23 aprilie 2013 te intampina cu urletele unui copil bolnav de otita (desi eu zic ca durerile de otita sunt atat de paralizante incat numai de urlat in halul ala nu are copilul putere!). Site-ul se cheama -ce nobil!- "Protejam copilaria". Jos, jos de tot pe site apare ca si ei sunt "sprijiniti" tot de GlaxoSmithKline. Si nimeni nu vede, din nou, nici un conflict de interes!

Pediatrii sunt, vai, "ingrijorati", se vehiculeaza date despre numarul monstruos de mare de imbolnaviri de pojar in Romania (cica 83% din bolnavi erau nevaccinati!), DAR de ce nu se ingrijoreaza si parintii celor care au facut frumos boala, s-au imunizat natural si nu au patit nimic? De la cine porneste panica si isteria?? Ca de la nevaccinati nu, eu nu am auzit si nu am citit nicaieri relatarile vreunor parinti panicati sau disperati ca vai, a facut copilul lor nevaccinat pojar si vai, ce rau le pare ca au luat decizia sa nu-l vaccineze... Know what I mean? Panica si isteria vin doar de la cei care au ceva de castigat bagand spaima in populatie :-) 

Doua articole cu multe surse medicale despre inutilitatea si riscurile vaccinului ROR gasiti AICI si AICI.

Vaccinurile sunt daunatoare, nenaturale si -printre altele prin efectul lor imunosupresiv si prin efectele nestudiate inca ale introducerii in organismul uman a tot felul de substante genetice straine- sunt suspectate ca provoaca pe termen lung alergii, artrita, astm bronsic, diabet, boli autoimune, encefalopatie, trombocitopenie care poate duce la leucemie, apoi scleroza multipla, sindromul Guillain-Barré, autism, cancer si multe alte boli.

Va invit sa cititi despre vaccinare, mutatiile genetice si oncogeneza la om  AICI. 



De asemenea, cine este interesat de studiile despre reactivitatea incrucisata si posibilitatea extrem de mare ca bolile autoimune sa apara si la ani buni de la vaccinare, avand in vedere gradul mare de suprapunere dintre proteomul uman si cel viral, aveti aici LISTA DE STUDII.

Imunitatea de turma NU se aplica la vaccinuri

Politica de intimidare practicata cu ideea "imunitatii de turma" nu ma impresioneaza pentru ca teoria aceasta, aplicata la vaccinuri, este complet falsa. Teoria imunitatii turmei a fost dezvoltata in 1933 de catre Hedrich, care studiase epidemiile de pojar in SUA intre 1900-1931 (multi ani inainte de aparitia primului vaccin impotriva pojarului) si observase ca epidemiile apareau doar acolo unde mai putin de 68% din copii dezvoltasera o imunitate naturala fata de pojar. Teoria se baza deci pe principiul ca toti copiii dezvoltau imunitate dupa ce fusesera bolnavi sau expusi la boala. Teoria imunitatii turmei se referea exclusiv la procesele naturale si nu avea nimic de-a face cu vaccinarea. In clipa cand 68% din populatie isi construia propriile mecanisme naturale de imunitate, nu mai aveau loc nici un fel de epidemii. Ulterior, amicii injectiei au preluat teoria pentru procesul vaccinarii si au marit cifra de la 68% la 95% (!?), fara vreo justificare stiintifica!!

Intr-un articol despre pojar, am scris mai multe si despre imunitatea de turma.

Daca vreti sa cititi mai multe despre aceasta "teorie" care nu sta in picioare de nici un fel cand se incearca aplicarea ei la vaccinare, iata cateva linkuri interesante in engleza:
Putting the Herd (Immunity Debate) to Rest
The Deadly Impossibility Of Herd Immunity Through Vaccination
Herd Immunity: Flawed Science and Mass Vaccination Failures
Herd Immunity

Medicii pro-vaccinare nu au argumente medicale
Puteti face singuri un experiment: in orice discutie cu medicii provaccinare veti fi manipulat cu FRICA, nu vi se vor da absolut nici un fel de argumente medicale, stiintifice, verificabile, ci doar veti fi amenintati cu "drobul de sare" si vi se vor relata basme de genul "Am vazut copii care au murit de pertussis/oreion/pojar [puneti voi ce vreti!]", deci nici un fel de argumente rationale!! Tot ce vi se va servi vor fi parole goale si scenarii fantasmagorice de genul "Da' daca ti se imbolnaveste copilul de polio?", "Da' daca face copilul tau tetanos?", la care eu nu pot sa raspund decat cu o contraintrebare: "Da' daca te-ai apuca sa citesti ceva mai mult pe tema vaccinarii in loc sa te lasi dominat de o frica absurda?".

Asa cum am putut observa la fiecare vizita la toti pediatrii pe care i-am cunoscut pana acum, vaccinarea este pur si simplu o afacere cu frica oamenilor, ori eu am refuzat si refuz sa iau decizii vitale pentru sanatatea copilului meu bazandu-ma pe frica. Frica este un foarte prost sfatuitor in viata.
Intre timp, din fericire, tot mai multi medici, imunologi, specialisti in biologie moleculara etc. se pronunta impotriva vaccinarii si isi exprima indoielile legate de efectivitatea vaccinurilor precum si grija pentru gravitatea efectelor secundare ale vaccinurilor. Informati-va bine inainte de a lua o decizie ireversibila!

* * *

Pentru parintii dezinformati din Romania: nici in Romania vaccinarea NU este obligatorie, nu exista decat o schema de vaccinare recomandata!

Doar medicii sunt obligati sa asigure vaccinarea corecta a copiilor, parintii nu sunt deloc obligati sa mearga cu copiii lor la vaccinare!

Iata insusi textul legii:

LEGE nr. 649 din 20 noiembrie 2001
pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.53/2000 privind obligativitatea raportării bolilor şi a efectuării vaccinărilor

În temeiul art. 107 alin. (1) şi (3) din Constituţia României,
precum şi al art. 1 lit. O pct. 2 din Legea nr. 206/1999 privind abilitarea
Guvernului de a emite ordonanţe, Guvernul României emite următoarea ordonanţă:

Art. 1. - (1) Medicii de familie, indiferent de forma de
organizare a asistenţei medicale primare în cadrul sistemului public sau privat şi indiferent de casa de asigurări sociale de sănătate cu care au încheiat contract de furnizare de servicii medicale, au obligaţia de a asigura vaccinarea corectă a copiilor şi de a raporta efectuarea acesteia direcţiei de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.

(2) Schema de vaccinare recomandată pentru copii şi adolescenţi este prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta ordonanţă şi în Programul naţional de imunizări aprobat prin ordin al ministrului sănătăţii.

Art. 2. - (1) Se instituie Registrul unic de vaccinări, al cărui model se
stabileşte prin ordin al ministrului sănătăţii şi familiei, în termen de 30 de
zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe.

(2) Medicii de familie vor avea în dotare şi vor completa la zi Registrul unic
de vaccinări, în conformitate cu normele metodologice ale Ministerului Sănătăţii.

Art. 3. - (1) Se instituie carnetul de vaccinări, în care se înscriu
informaţiile legate de statusul vaccinal al copilului începând de la naştere.

(2) Modelul carnetului de vaccinări se aprobă prin ordin al ministrului
sănătăţii în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe.

Art. 4. - Editarea şi tipărirea registrelor unice de vaccinări şi a
carnetelor de vaccinări se finanţează de la bugetul de stat, din sumele
prevăzute în bugetul Ministerului Sănătăţii pentru finanţarea programelor
naţionale de sănătate.

Art. 5. - Medicii, indiferent de forma de organizare a asistenţei
medicale primare în cadrul sistemului public sau privat, au obligaţia:

a) de a raporta direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a
municipiului Bucureşti, toate bolile transmisibile şi netransmisibile în
conformitate cu normele metodologice emise de Ministerul Sănătăţii şi Familiei;
b) de a institui şi de a participa la măsurile cu caracter preventiv, potrivit
reglementărilor elaborate de Ministerul Sănătăţii şi Familiei.

Art. 6. - (1) Constituie contravenţie, dacă nu a fost săvârşită în astfel
de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracţiune,
nerespectarea obligaţiilor prevăzute la art. 1 alin. (1) şi la art. 5 şi se
sancţionează cu amendă de la 2.000.000 lei la 5.000.000 lei.

(2) Nivelul amenzilor prevăzute la alin. (1) se actualizează prin hotărâre a
Guvernului, în raport cu rata inflaţiei.

Art. 7. - Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute
la art. 6 alin. (1) se fac de către medicii epidemiologi şi igienişti din cadrul
direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.

Art. 8. - În măsura în care prezenta ordonanţă nu dispune altfel,
contravenţiilor prevăzute la art. 6 alin. (1) le sunt aplicabile dispoziţiile
care reglementează regimul general al contravenţiilor.

Art. 9. - Prezenta ordonanţă va intra în vigoare în termen de 60 de zile
de la data publicării ei în Monitorul Oficial al României, Partea I.

* * *

Alte sfaturi concrete foarte utile despre cum puteti sa refuzati vaccinarea gasiti si pe blogul lui Dragos Anunnaki.

Mai nou, in octombrie 2013 parintii au obtinut si de la Ministerul Educatiei Nationale confirmarea oficiala ca "inscrierea copiilor in unitatile de invatamant preuniversitar nu este conditionata de vaccinarea acestora".

* * * * *

Last but not least, pentru cei doritori de multe, multe, multe dovezi stiintifice, am compilat din multe surse o lista de studii despre pericolele vaccinarii. Nu va speriati ca unele sunt vechi, in ultimii ani nu mai exista nici interes si nici sponsori pentru studii reale si fara coruptie in lumea vaccinarii.

Vaccinarea si leucemia/limfomele:
Allerberger, F, “An Outbreak of Suppurative Lymphadenitis Connected with BCG Vaccination in Austria- 1990/1991,” Am Rev Respir Disorder, Aug 1991, 144(2) 469.

Bichel, “Post-vaccinial Lymphadenitis Developing into Hodgkin’s Disease”, Acta Med Scand, 1976, Vol 199, p523-525.
Bolognesi, DP, “Potential Leukemia Virus Subunit Vaccines: Discussion”, Can Research, Feb 1976, 36(2 pt 2):655-656.
Colon, VF, et al, “Vaccinia Necrosum as a Clue to Lymphatic Lymphoma”, Geriatrics, Dec 1968, 23:81-82.
Glathe, H et al, “Evidence of Tumorigenic Activity of Candidate Cell Substrate in Vaccine Production by the Use of Anti-Lymphocyte Serum”, Development Biol Std, 1977, 34:145-148.
Hugoson, G et al, “The Occurrence of Bovine Leukosis Following the Introduction of Babesiosis Vaccination”, Bibl Haemat, 1968, 30:157-161.
Hartstock, , ”Post-vaccinial Lymphadenitis: Hyperplasia of Lymphoid Tissue That Simulates Malignant Lymphomas”, Apr 1968, Cancer, 21(4):632-649.

Omokoku B, Castells S, “Post-DPT inoculation cervical lymphadenitis in children.” N Y State J Med 1981 Oct;81(11):1667-1668.
Park-Dincsoy, H et al, “Lymphoid Depletion in a case of Vaccinia Gangrenosa”, Laval Med, Jan 1968, 39:24-26.
Stewart, AM, et al, “Aetiology of Childhood Leukaemia”, Lancet, 16 Oct, 1965, 2:789-790. [Listed under Vaccine Adverse Reactions.]

Vaccinarea si modificarile cromozomiale care duc la mutatii genetice: 
Knuutila, S et al, “An Increased Frequency of Chromosomal Changes and SCE’s in Cultured Lymphocytes of 12 Subjects Vaccinated Against Smallpox,” Hum Genet, 1978 Feb 23; 41(1):89-96.
Cherkeziia, SE, et al, “Disorders in the Murine Chromosome Apparatus Induced By Immunization with a Complex of Anti-viral Vaccines,” Vopr Virusol, 1979 Sept Oct, (5):547-550.
[Note: SCE means sister chromatid exchange and is an indication that genetic mutations are occurring, which could possibly lead to cancer-causing mutations.]
Vaccinurile si incidentele autoimune, diabetul etc:
Romanov, V A, et al, "Role of Auto-immune Processes in the Pathogenesis of Post-Vaccinal Lesions of the Nervous System", Oct 1977, Zh Mikrobiol Epidemiol Immunobiol, 10:80-83.
Grachev, V P, et al, "Formation of Auto-antibodies in Laboratory Animals After Inoculation of Viruses With Different Virulence. I. Results of Studies ..., July 1973, Acta Virol (Praha), 17:319-326.
Movsesiants, AA, et al, "Experimental Study of the Ability of Different Strains of Vaccinia Virus to Induce Auto-Antibody Formation", Vopr Virusol, May-Jun 1975; (3):297-302.
Negina, IuP, "Comparative Study of Auto-antibody Formation Following Immunization With Different Types of Typhoid Vaccines", Zh Mikrobiol Epidemiol Immunobiol, May 1980; (5):69-72. Vaccinations and Diabetes Citations:
Sinaniotis, et al, "Diabetes Mellitus after Mumps Vaccination", Arc Dis Child, 1975, 50:749.66
Polster, H, "Diabetes insipidus after Smallpox vaccination", Z Aerztl Fortbild (Jena), 1 Apr 1966, 60:429-432.
Patan, "Postvaccinal Severe Diabetes Mellitus", Ter Arkh, Jul 1968, 40:117-118.
Classen, JB, MD, "The Timing of Immunization Affects The Development of Diabetes in Rodents", Autoimmunity, 1996, 24:137-145.
Classen JB, "The diabetes epidemic and the hepatitis B vaccines," N Z Med J, 109(1030):366 1996 Sep 27. [letter]

Shoenfeld Y., Aron-Mator A.: Vaccination and autoimmunity-"vaccinosis" - A dangerous Liaison?, Journal of Autoimmunity Vol. 14: 1-10, 2000

Wraith CD, Goldman M., Lambert PH: Vaccination and autoimmune disease: what is the evidence? Lancet 362 / 15: 1659-1666, 2000

Bernsen, R.M.: Childhood asthma and allergy: the role of vaccinations and other early life events. EUR, Medical Dissertations, 2005
Classen JB, “Childhood immunisation and diabetes mellitus,” N Z Med J, 109(1022):195 1996 May 24 [letter]
Poutasi K, ” Immunisation and diabetes,” N Z Med J 1996 Jul 26;109(1026):283. [letter; comment] 
Dokheel, T M, “An Epidemic of Childhood Diabetes in the United States? Evidence from ….”, Diabetes Care, 1993, 16:1606-1611.

Schoenfeld Y., Orbach H., Vaccination, infection and autoimmunity: Myth and reality. Autoimmunity reviews 6:261-267, 2007
Parent ME, et al, “Bacille Calmette-Guerin vaccination and incidence of IDDM in Montreal, Canada,” Diabetes Care 1997 May; 20(5):767-772.
House DV, Winter WE, “Autoimmune diabetes. The role of auto-antibody markers in the prediction and prevention of insulin-dependent diabetes mellitus,” Clin Lab Med 1997 Sep; 17(3):499-545.
Zeigler, M et al , “[Autoantibodies in type 1 diabetes mellitus]” Z Arztl Fortbild (Jena). 1994 Aug; 88(7-8):561-5 
Vaccinurile si modificarile in sistemul nervos:
Bondarev, VN et al, “The Changes of the Nervous System in Children After Vaccination”, Pediatria, Jun 1969; 48:20-24.
Ehrengut W, “Central nervous sequelae of vaccinations,” Lancet 1986 May 31;1(8492):1275-1276.
Provvidenza, G et al, [On a Case of Benign Acute Cerebellar Ataxia in Childhood], Arch Ital Sci Med Trop, 43:189-194, Apr 1962.
Katsilambros, L, “[The Phenomenom of Apathy in Man and Animals After the Injection of Viruses in Very High Doses. Clinical Data]“, Rev Med Moyen Orient, 20:539-546, Nov – Dec 1963. 


Vaccinurile si autismul:
"Autism: Present Challenges, Future Needs -- Why the Increased Rates?" Government Reform Committee Hearing, Washington, DC. (April 6, 2000.)

Bedford H, et al, “Autism, inflammatory bowel disease, and MMR vaccine.” Lancet 1998 Mar 21;351(9106):907. 

Bernard, S., et al. "Autism: a novel form of mercury poisoning," (July 2000). Submitted to the Government Reform Committee Hearing, Washington, DC. (July 18, 2000.) www.house.gov/reform/healthcare/mercury_paper.htm

Eggers, C, “Autistic Syndrome (Kanner) And Vaccinations against Smallpox”, Klin Paediatr, Mar 1976, 188(2):172-180.

Fudenberg, H.H. "Dialysable lymphocyte extract (DlyE) in infantile onset autism: a pilot study." Biotherapy 1996; 9:143-147.

Gupta, S. "Immunology and immunologic treatment of autism." Proceedings of the National Autism Association, Chicago 1996: 455-460. 

Kawashima, K., et al. "Detection and sequencing of measles virus from peripheral mononuclear cells from patients with inflammatory bowel disease and autism." Digestive Diseases and Sciences (April 2000); 45:723-729. 
Kiln MR, “Autism, inflammatory bowel disease, and MMR vaccine.” Lancet 1998 May 2;351(9112):1358.

Lindley K J, Milla PJ, “Autism, inflammatory bowel disease, and MMR vaccine.”Lancet 1998 Mar 21;351(9106):907-908.

Nicoll A, Elliman D, Ross E, “MMR vaccination and autism 1998,” MJ 1998 Mar 7;316(7133):715-716.

Oleske, J. "Elevated rubeola [measles] titers in autistic children." Abstract presented by D. Zecca and Dr. Graffino at an NIH meeting (September 23, 1997). As quoted by Richard Gallup in "Autism and autoimmunity." www.chiroweb.com/archives/18/14/10.html April 15, 2002.

Reuters Medical News. "Measles persistence confirmed in some patients with IBD, autistic enterocolitis." (June 20, 2000). www.id.medscape.com/reuters/prof/2000/ 06/06. 20/20000620scie001.html
Selway, “MMR vaccination and autism 1998. Medical practitioners need to give more than reassurance.” BMJ 1998 Jun 13;316(7147):1824.

"The Status of Research into Vaccine Safety and Autism." Government Reform Committee Hearing, Washington, DC. (June 19, 2002.)

Vijendra K. Singh, Sheren X. Lin, and Victor C. Yang, “Serological Association of Measles Virus and Human Herpesvirus-6 with Brain Autoantibodies in Autism,” Clinical Immunology and Immunopathology, Oct 1998, Vol. 89, No. 1, p 105-108. ["None of the autistic children in the study had measles in the past, but all had the MMR" stated David Whalgren.

Wakefield, A.J., et al. "Ileal-lymphoid-nodular hyperplasia, non-specific colitis, and pervasive developmental disorder in children." Lancet 1998; 351:637-641.

Wakefield, A.J. et al. "Enterocolitis in children with developmental disorders." American Journal of Gastroenterology 2000; 95(9):2154-2156.

Wakefield, A., et al. "Measles, mumps and rubella vaccine: through a glass, darkly." Adverse Drug Reaction and Toxicologica Reviews 2000; 19(4):265-283.

Yazbak, F.E. "Autism: Is there a vaccine connection? Part I. Vaccination after delivery." 1999. Part I

Yazbak, F.E. "Autism: Is there a vaccine connection? Part II. Vaccination around pregnancy." 1999. Part II

Yazbak, F.E. "Autism: Is there a vaccine connection? Part III. Vaccination around pregnancy, the sequel." 2000. Part III

Regresia in dezvoltare si disfunctia mitocondrica la copiii cu autism (Journal of Child Neurology, 2006),

Porfinuria in disfunctiile autistice la copii: Implicatiile pentru toxicitatea mediului inconjurator (Toxicologie si farmacologie aplicata, 2006),  

Comparatii intre nivelele de sange si mercur in creierul maimutelor expuse la mercur de metil sau la vaccinuri cu timerosal (Environmental Health Perspectives, 2005),  

Activarea sintazei de metionin de catre factorul-1 de crestere (de tip insulina) si dopamina: o tinta pentru timerosal si toxine afectand dezvoltarea neurologica (Molecular Psychiatry, 2004), 

Adjuvantul din aluminiu legat de sindromul razboiului din golf induce moartea neuronilor motorici in soareci (Neuromolecular Medicine, 2007),  

Proximitatea fata de surse de mercur este un factor de predictie a prevalentei la autism (Health and Place, 2008),  

Tulburarea hiperactiva si deficitul de atentie in legatura cu nivelul de mercur in sange - un studiu de caz controlat la copii chinezi (Neuropediatrics, 2006),  

Energia mitocondrica - endofenotip deficient in autism (American Journal of Biochemistry and Biotechnology, 2008),  

Dovezi de toxicitate, stres oxidativ si insult neuronal in autism (Journal of Toxicology and Environmental Health, 2006),  

Apoptoza indusa de timerosal si mediata de mitocondrii intr-o linie celulara de tip neuroblastoma (SK-N-SH) (Neurotoxicology, 2005), 

Stresul oxidativ in autism (Pathophysiology, 2006), Nivelul de mercur in sange este legat de diagnosticul de autism: o reanalizare a unui set de informatii importante (Journal of Child Neurology, 2007

Influence of pediatric vaccines on amygdala growth and opioid ligand binding in rhesus macaque infants:
A pilot study (Acta Neurobiol Exp 2010, 70: 147–164) - dupa vaccinurile ROR maimutele au dezvoltat simptome autistice si probleme gastrointestinale (cum au fost cele observate de dr. Wakefield)!!
“Vaccine-exposed and saline-injected control infants [monkeys] underwent MRI and PET imaging at approximately 4 and 6 months of age, representing two specific timeframes within the vaccination schedule. …
 “These results suggest that maturational changes in amygdala volume and the binding capacity of [11C]DPN in the amygdala was significantly altered in infant macaques receiving the vaccine schedule.”

Theoretical aspects of autism: Causes--A review, Helen Ratajczak (Journal of Immunotoxicology): "Documented causes of autism include genetic mutations and/or deletions, viral infections, and encephalitis [brain damage] following vaccination [emphasis added]. Therefore, autism is the result of genetic defects and/or inflammation of the brain."

Vargas, DL, Nascimbene C, Zimmerman, AW, Pardo CA. Brain inflammation Found in autism. Annals of Neurology, 2005; 57:67-81.
Vaccinurile si demielinizarea:
Adams, JM et al, "Neuromyelitis Optica: Severe Demyelination Occurring Years After Primary Smallpox Vaccinations", Rev Roum Neurol, 1973, 10:227-231.

Herroelen, L et al, "Central-Nervous-System Demyelination After Immunization with Recombinant Hepatitis B Vaccine", Lancet, Nov 9, 1991, 338(8776):1174-1175.
Kaplanski G, Retornaz F, Durand J, Soubeyrand J, "Central nervous system demyelination after vaccination against hepatitis B and HLA haplotype." J Neurol Neurosurg Psychiatry 1995 Jun; 58(6):758-759.
Matyszak MK, Perry VH, "Demyelination in the central nervous system following a delayed-type hypersensitivity response to bacillus Calmette-Guerin." Neuroscience 1995 Feb;64(4):967-977.
Tornatore CS, Richert JR, "CNS demyelination associated with diploid cell rabies vaccine." Lancet 1990 Jun 2;335(8701):1346-1347.
In 1988, Dietrich used MRI to show that developmentally delayed children had alterations in their myelin. Coulter described that central nervous system damage can be exhibited as abnormal behavior of the child. In 1935, Thomas Rivers, experimental allergic encephalitis (EAE) can be the result of a viral or bacterial infection of the nervous system. "The fact of the matter is that it is a matter of record that it was known that vaccination produced encephalitis since 1926." The authors stated, "In regions in which there is no organized vaccination of the population, general paralysis is rare. ... It is impossible to deny a connection between vaccinations and the encephalitis (brain damage) which follows it." Vaccines have been linked to seizures, convulsions and epilepsy. 
Vaccinurile si convulsiile:
Hirtz DG, Nelson KB, Ellenberg J H, "Seizures following childhood immunizations", Pediatr 1983 Jan; 102(1):14-18.
Cherry JD, Holtzman AE, Shields WD, Buch D, Nielsen, "Pertussis immunization and characteristics related to first seizures in infants and children,"J Pediatr 1993 Jun;122(6):900-903.
Coplan J, "Seizures following immunizations," J Pediatr 1983 Sep;103(3):496.
Barkin RM, Jabhour JT, Samuelson J S, "Immunizations, seizures, and subsequent evaluation," JAMA 1987 Jul 10;258(2):201.
Griffin MR, et al, "Risk of seizures after measles-mumps-rubella immunization," Pediatrics 1991 Nov;88(5):881-885.
Griffin MR, et al, "Risk of seizures and encephalopathy after immunization with the diphtheria-tetanus-pertussis vaccine," JAMA 1990 Mar 23-30;263(12):1641-1645.
Cizewska S, Huber Z, Sluzewski W, "[Prophylactic inoculations and seizure activity in the EEG],” Neurol Neurochir Pol 1981 Sep-Dec;15(5-6):553-557. [Article in Polish]
Huttenlocher PR, Hapke RJ, “A follow-up study of intractable seizures in childhood.” Ann Neurol 1990 Nov; 28(5):699-705.

Barlow, W.E., Davis, R.L., Glasser, J.W., Rhodes, P.H.: The risk of seizures after receipt of whole-cell pertussis or measles, mumps, and rubella V vaccine. N Engl J Med 2001, 345 (9): 656-661
Blumberg DA, “Severe reactions associated with diphtheria-tetanus-pertussis vaccine: detailed study of children with seizures, hypotonic-hypo-responsive episodes, high fevers, and persistent crying.”Pediatrics 1993 Jun; 91(6):1158-1165. Vaccinations and Convulsions Citations:
Prensky AL, et al, “History of convulsions and use of pertussis vaccine,” J Pediatr 1985 Aug; 107(2):244-255.
Baraff LJ, “Infants and children with convulsions and hypotonic-hypo-responsive episodes following diphtheria-tetanus-pertussis immunization: follow-up evaluation,” Pediatrics 1988 Jun; 81(6):789-794.
Jacobson V, “Relationship of pertussis immunization to the onset of epilepsy, febrile convulsions and central nervous system infections: a retrospective epidemiologic study,” Tokai J Exp Clin Med 1988;13 Suppl: 137-142.
Cupic V,et al, “[Role of DTP vaccine in the convulsive syndromes in children],” Lijec Vjesn 1978 Jun; 100(6):345-348. [Article in Serbo-Croatian (Roman)]
Pokrovskaia NIa, “[Convulsive syndrome in DPT vaccination (a clinico-experimental study)],” Pediatriia 1983 May;(5):37-39. [Article in Russian] Vaccinations and Epilepsy Citations:
Ballerini, Ricci, B, et al, “On Neurological Complications of Vaccination, With Special Reference to Epileptic Syndromes,” Riv Neurol, Jul-Aug 1973, 43:254-258.
Wolf SM, Forsythe A, “Epilepsy and mental retardation following febrile seizures in childhood,” Acta Paediatr Scand 1989 Mar;78(2):291-295. 
Vaccinurile si inflamarea creierului
Iwasa, S et al, “Swelling of the Brain in Mice Caused by Pertussis … Quantitative Determination and the Responsibility of the Vaccine”, Jpn J Med Sci Biol, 1985 , 38(2):53-65.

Shoenfeld Y., Agmon-Levin N.: "'ASIA' - Autoimmune/Inflammatory syndrome induced by adjuvants", J. Autoimmun. 2011 Feb.; 36(1): 4-8
Mathur R, Kumari S, “Bulging fontanel following triple vaccine.” Indian Pediatr 1981 Jun;18(6):417-418.
Barry W, Lenney W, Hatcher G, “Bulging fontanelles in infants without meningitis.” Arch Dis Child 1989 Apr;64(4):635-636.
Shendurnikar N, “Bulging fontanel following DPT” Indian Pediatr 1986 Nov;23(11):960.
Gross TP, Milstien JB, Kuritsky JN, “Bulging fontanelle after immunization with diphtheria-tetanus-pertussis vaccine and diphtheria-tetanus vaccine.” J Pediatr 1989 Mar;114(3):423-425.
Jacob J, Mannino F, “Increased intracranial pressure after diphtheria, tetanus, and pertussis immunization.” Am J Dis Child 1979 Feb;133(2):217-218.
Dugmore, WN, “Bilateral Oedema at the Posterior Pole. Hypersensitivity Reaction to Alavac P injection.” Br J Ophthalmol, Dec 1972, 55:848-849. 
Vaccinurile si vatamarile neurologice:
Nedar P R, and Warren, R J, “Reported Neurological Disorders Following Live Measles Vaccine”, 1968, Ped, 41:997-1001.

Valerian, V: Developmental neurobiology contraindicates vaccine paradigm. The mechanism of encephalitic damage from vaccines. 2000

Blaylock RI, The danger of excessive vaccination during brain development, Medical Veritas, 2008; 5(1): 1727-1741.

Holland Mary, Louis Conte, Robert Krakow and Lisa Colin. Unanswered Questions From the Vaccine Injury Compensation Program: A Review of Compensated Cases of Vaccine-Induced Brain Injury. Pace Environmental Law Review, Vol.28, Issue 2, Winter 2011, pp.480-544.  http://digitalcommons.pace.edu/peir/vol28/iss2/6
Paradiso, G et al, “Multifocal Demyelinating Neuropathy after Tetanus Vaccine”, Medicina (B Aires), 1990, 50(1):52-54.

Griffin, M.R., et al.: Risk of seizures and encephalopathy after immunization with the Diphtheria-Tetanus-Pertussis vaccine. J Am Med Associa­tion 1990, 263: 1641-1645
Landrigan, PJ, Whitte, J, “Neurologic Disorders Following Live Measles-virus Vaccination”, JAMA, Mar 26, 1973, v223(13):1459-1462.

Miller, E., Andrews, N., Stowe, J., Grant; A., et al: Risk of convulsion and aseptic meningitis following measles-mumps-rubella vaccination in the United Kingdom. Am J Epidemiol 2007, 165 (6): 704-709
Turnbull, H M, “Encephalomyelitis Following Vaccination”, Brit Jour Exper Path, 7:181, 1926.
Kulenkampff, M et al, “Neurological Complications of Pertussis Inoculation”, Arch Dis Child, 1974, 49:46.
Strom, J, “Further Experience of Reactions, Especially of a Cerebral Nature in Conjunction with Triple Vaccination”, Brit Med Jour, 1967, 4:320-323.
Berg, J M, “Neurological Complications of Pertussis Immunization,” Brit Med Jour, July 5,1958; p 24.
Bondarev, VN et al, “The Changes of the Nervous System in Children After Vaccination”, Pediatria, Jun 1969; 48:20-24.

Cizman, M., et al.: Aseptic meningitis after vaccination against measles* and mumps. Pediatric Infectious Disease Journal 1989, 8: 302-308
Badalian, LO, “Vaccinal Lesions of the Nervous System in Children,” Vop Okhr Materin Dets, Dec 1959, 13:54-59
Lorentz, IT, et al, “Post-Vaccinal Sensory Polyneuropathy with Myoclonus”, Proc Aust Ass Neurol, 1969, 6:81-86.
Trump, R C, White, T R, “Cerebellar Ataxia Presumed Due To Live Attenuated Measles Virus Vaccine,” JAMA, 1967, 199:165-166.
Allerdist, H, “Neurological Complications Following Measles Vaccination”, Inter Symp, Brussels, 1978, Development Biol Std, Vol 43, 259-264.

Authier F. Sauvat S, Christov C, Chariot P, Rasbac G, et al. ALOH3-adjuvant vaccine-induced macrophagic disorders in rats influenced by genetic background. Neuromuscular Disorders, 2006; 16(5): 347-353.

Shingde M, Hughes J, Goadle R, Wills RJ, et al, Macrophagic myofasciitis associated with vaccine-derived aluminum. Medical Journal of Australia, 2005; 183(3): 145-6.

Lach B, Cupier EJ. Macrophage myofasciitis in children is a localized reaction to vaccination. Journal of Child Neurology, 2008; 23(6): 614-619.
Finley, K H, “Pathogenesis of Encephalitis Occurring With Vaccination, Variola and Measles, Arch Neur and Psychologist, 1938; 39:1047-1054.
Froissart, M et al, “Acute Meningoencephalitis Immediately after an Influenza Vaccination”, Lille Med, Oct 1978, 23(8):548-551.
Pokrovskaia, Nia, et al, “Neurological Complications in Children From Smallpox Vaccination”, Pediatriia, Dec 1978, (12):45-49.
Allerdist, H, “Neurological Complications Following Measles Virus Vaccination. Evaluation of the Cases seen Between 1971-1977″, Monatsschr Kinderheilkd, Jan 1979, 127(1): 23-28.
Ehrengut, W et al, “On Convulsive Reactions Following Oral vaccination Against Polio”, Klin Paediatr, May 1979, 191(3):261-270.
Naumova, R P, et al, “Encephalitis Developing After Vaccination without a Local Skin Reaction”, Vrach Delo, Jul 1979, (7):114-115.

Blaylock RI. Vaccines, depression and neurodegeneration after age 50: Another reason to avoid the recommended vaccines. VRAN Newsletter, Vaccine Risk Awareness Network Inc. Spring, 2008; lead article. 1991; 230(1): 22-37.
Goswamy, BM, “Neurological Complications After Smallpox Vaccination”, J Ass Phys India, Jan 1969, 17:41-43.
Schchelkunov, SN et al, “The Role of Viruses in the Induction of Allergic Encephalomyelitis,” Dokl Akad Nauk SSSR, 1990,315(1):252-255.
Walker AM, “Neurologic events following diphtheria-tetanus-pertussis immunization,” Pediatrics 1988 Mar;81(3):345-349.
Shields WD, et al, “Relationship of pertussis immunization to the onset of neurologic disorders: a retrospective epidemiologic study,” J Pediatr 1988 Nov; 113(5):801-805.
Wilson J, “Proceedings: Neurological complications of DPT inoculation in infancy,” Arch Dis Child 1973 Oct; 48(10):829-830.
Iakunin IuA, “[Nervous system complications in children after preventive vaccinations],” Pediatriia 1968 Nov; 47(11):19-26. [Article in Russian]
Greco D, et al, “Case-control study on encephalopathy associated with diphtheria-tetanus immunization in Campania, Italy,” Bull World Health Organ 1985;63(5):919-925.
Ehrengut W at Institute of Vaccinology and Virology, Hamburg, Germany states, “Bias in the evaluation of CNS complications following pertussis immunization are the following: 1) Notifications of post-immunization adverse events, 2) Publications by vaccine producers on the frequency of adverse reactions, 3) Comparison of permanent brain damage after DPT and DT immunization, 4) Pro-immunization, 5) Immunization associated viral encephalitis, 6) Accuracy of statistics, 7) Personal. A review of these points indicates an underestimation of CNS complications after pertussis immunization.”
Reference: Ehrengut W, “Bias in evaluating CNS complications following pertussis immunization.” Acta Paediatr Jpn, 1991 Aug; 33(4):421-427. 

Neonatal Administration of Thimerosal Causes Persistent Changes in Mu Opioid Receptors in the Rat Brain (Journal of Neurochemical Research, 12 August 2010) 

Integrating Experimental (In Vitro and In Vivo) Neurotoxicity Studies of Low-dose Thimerosal Relevant to Vaccines (Neurochemical Research, , Volume 36, Issue 6, pp 927-938)
Vaccinurile si alte boli asa-zis "inexplicabile":
Scheibner V., Adverse effects of adjuvants in vaccines, Nexus, Dec. 2000; 8(1). 

Aaby, P., Jensen, H., Gomes, J., Fernandes, M., Lisse, I.M.: The introduction of diphtheria  tetanus-pertussis vaccine and child mortality in rural Guinea-Bissau: an observational study. Int J Epidimiol 2004, 33 (2): 374-380;
Aaby, P., Vessari, H., Nielsen, J., Kenneth, M., et al: Sex differential effects of routine immunizations and childhood survival in rural Malawi. Ped Infect Dis J 2006, 25 (8): 721-727;

Hiner, E E, Frasch, C E, “Spectrum of Disease Due to Haemophilus Influenza Type B Occurring in Vaccinated Children”, J Infect Disorder, 1988 Aug; 158(2): 343-348.
Olin P, Romanus, V, Storsaeter, J, “Invasive Bacterial Infections During an Efficiacy Trial of Acellular Pertussis Vaccines — Implications For Future Surveilance In Pertussis Vaccine Programmes”, Tokai J Exp Clin Med, 1988; 13 Suppl: 143-144.
Storsaeter, J, et al, “Mortality and Morbidity From Invasive Bacterial Infections During a Clinical Trial of Acellular Pertussis Vaccines in Sweden”, Pediatr Infect Disorder J, 1988 Sept; 7(9):637-645.
Vadheim, CM, et al, “Effectiveness and Safety of an Haemophilus Influenzae type b Conjugate Vaccine (PRP-T) in Young Infants. Kaiser-UCLA Vaccine Study Group,” Pediatrics, 1993 Aug; 92(2):272-279. [The vaccines caused fevers, irritability, crying, and seizures, but were declared to be "safe and ... effective...".]

Hernan, M. A., Jick, S. S., Olek, M. J., Jick, H: Recombinant hepatitis B vaccine and the risk of multiple sclerosis: A prospective study. Neurology 2004, 63:723-772

Langmuir AD, An epidemiologic and clinical evaluation of Guillan-Barre Syndrome reported in association with the administration of Swine influenza vaccines. American Journal of Epidemiology, 1984; 119(6): 841-879.
Stickl, H, “Estimation of Vaccination Damage”, Med Welt, Oct 14, 1972, 23:1495-1497.
Waters, VV, et al, “Risk Factors for Measles in a Vaccinated Population”, JAMA, Mar 27, 1991, 265(12): 1527.
Stickl, H, “Iatrogenic Immuno-suppression as a Result of Vaccination”, Fortschr Med, Mar 5, 1981, 99(9);289-292.

Lee, R., Robinson, J.L., Spady, D.W.: Frequency of apnea, bradycardia, and desaturations following first diphtheria-tetanus-pertussis-inactivated polio-haemophilus influenzae type B immunization in hospita­lized preterm infants. BMC Pediatr 2006: 6: 20 

Vaccinurile cauzand bolile impotriva carora "protejeaza":
Albonico, H., et al.: Febrile infectious childhood diseases in the history of cancer patients and matched controls. Med Hypotheses, 1998c, 51 (4): 315-320.

Arya, SC, “Putative Failure of Recombinant DNA Hepatitis B Vaccines”, Vaccine, Apr 1989, 7(2): 164-165.

Basa, SN, “Paralytic Poliomyelitis Following Inoculation With Combined DTP Prophylactic. A review of Sixteen cases with Special Reference to Immunization Schedules in Infancy”, J Indian Med Assoc, Feb 1, 1973, 60:97-99.  

(D. M.) si Glasgow (G.L.): Subacute Sclerosing Panencephalitis and Salk Vaccine [Panencefalita sclerozanta subacuta si vaccinul Salk - n.tr.], in „The Lancet”, 6 octombrie 1973.

Daniel, J C, "The Polio Paradox, One of the Two Polio Vaccines Has Been Largely Abandoned in the US; The other is the Leading Cause of the Disease", Science, April 1986, p 37-39.

Dittman, S, “Atypical Measles after Vaccination”, Beitr Hyg Epidemiol, 19891, 25:1-274 (939 ref) 

Favez, G, “Tuberculous Superinfection Following a Smallpox Re-Vaccination”, Praxis, July 21, 1960; 49:698-699. 

Fisher, M.A., Eklund, S.A., James, S.A., Lin, X.: Adverse events associated with hepatitis B vaccine in U.S. children less than six years of age, 1993 and 1994. Ann Epidemiol 2001, 11 (1): 13-21.

Forrest, J M, et al, “Clinical Rubella Eleven months after Vaccination,” Lancet, Aug 26, 1972, 2:399-400. 

Green, C et al, “A Case of Hepatitis Related to Etretinate Therapy and Hepatitis B Vaccine”, Dermatologica, 1991, 182(2):119-120.

Hinton (G. G.) et coll.: Paralysis After Oral Poliomyelitis Vaccine [Paralizia Dupa Vaccinul Antipoliomielitic Oral - n.tr.], in Canadian Medical Association Journal [Jurnalul Asociatiei Medicale Canadiene -n.tr.], nr. 87, octombrie 1962 

Johnson, RH, et al, “Nosocomial Vaccinia Infection”, West J Med, Oct 1976, 125(4):266-270.
Landrigan, PJ et al, “Measles in Previously Vaccinated Children in Illinois”, Ill Med J, Arp 1974, 141:367-372.

Lawrence, R et al, “The Risk of Zoster after Varicella Vaccination in Children with Leukemia”, NEJM, Mar 3, 1988, 318(9): 543-548.

Malengreau, M, “Reappearance of Post-Vaccination Infection of Measles, Rubella, and Mumps. Should Adolescents be re-vaccinated?” Pedaitric, 1992;47(9):597-601 (25 ref)

NA, “Vaccine-Associated Poliomyelitis”, Med J Aust, Oct 1973, 2:795-796.

Nkowane, et al, “Vaccine-Associated Paralytic Poliomyelitis, US 1973 through 1984, JAMA, 1987, Vol 257:1335-1340.
Orstavik (I.) et coll.: Paralytic Poliomyelitis in Norway Since the Introduction of the Trivalent Oral Vaccine [Poliomielita paralitica in Norvegia de la introducerea vaccinului oral trivalent - n.tr.], in Bull.OMS, 1971
Pathel, JC, et al, “Tetanus Following Vaccination Against Small-pox”, J Pediatr, Jul 1960; 27:251-263.

Quast, Ute, and Hennessen, “Vaccine-Induced Mumps-like Diseases”, Intern Symp on Immunizations , Development Bio Stand, Vol 43, p 269-272.

Sen S, et al, “Poliomyelitis in Vaccinated Children”, Indian Pediatr, May 1989, 26(5): 423-429.
Shasby, DM, et al, “Epidemic Measles in Highly Vaccinated Population”, NEJM, Mar 1977, 296(11): 585-589.
Tesovic, G et al, “Aseptic Meningitis after Measles, Mumps and Rubella Vaccine”, Lancet, Jun 12, 1993, 341(8859):1541.
Vaccinuri care au esuat in a oferi vreo "protectie":
Hardy, GE, Jr, et al, “The Failure of a School Immunization Campaign to Terminate an Urban Epidemic of Measles,” Amer J Epidem, Mar 1970; 91:286-293.
Cherry, JD, et al, “A Clinical and Serologic Study of 103 Children With Measles Vaccine Failure”, J Pediatr, May 1973; 82:801-808.
Jilg, W, et al, “Inoculation Failure Following Hepatitis B Vaccination”, Dtsch Med wochenschr, 1990 Oct 12; 115(41):1514-1548.
Plotkin, SA, “Failures of Protection by Measles Vaccine,” J Pediatr, May 1973; 82:798-801.
Bolotovskii, V, et al, “Measles Incidence Among Children Properly Vaccinated Against This Infection”, ZH Mikrobiol Epidemiol Immunobiol, 1974; 00(5):32-35.
Landrigan, PJ, et al, “Measles in Previously Vaccinated Children in Illinois”, Ill Med J, Apr 1974; 141:367-372.
Strebel, P et al, “An Outbreak of Whooping Cough in a Highly Vaccinated Urban Community”, J Trop Pediatr, Mar 1991, 37(2): 71-76.
Forrest, JM, et al, “Failure of Rubella Vaccination to Prevent Congenital Rubella,”Med J Aust, 1977 Jan 15; 1(3): 77.
Jilg, W, “Unsuccessful Vaccination against Hepatitis B”, Dtsch Med Wochenschr, Nov 16, 1990, 115(46):1773.
Coles, FB, et al, “An Outbreak of Influenza A (H3N2) in a Well-Immunized Nursing home Population,” J Am ger Sociologist, Jun 1992, 40(6):589-592.
Jilg, W, et al, “Inoculation Failure following Hepatitis B Vaccination,” Dtsch Med Wochenschr, Oct 12, 1990, 115(41):1545-1548.
Hartmann, G et al, “Unsuccessful Inoculation against Hepatitis B,” Dtsch Med Wochenschr, May 17, 1991, 116(20): 797.
Buddle, BM et al, “Contagious Ecthyma Virus-Vaccination Failures”, Am J Vet Research, Feb 1984, 45(2):263-266.
Mathias, R G, “Whooping Cough In Spite of Immunization”, Can J Pub Health, 1978 Mar/Apr; 69(2):130-132.
Osterholm, MT, et al, “Lack of Efficacy of Haemophilus b Polysacharide Vaccine in Minnesota”, JAMA, 1988 Sept 9; 260(10:1423-1428.
Johnson, RH, et al, “Nosocomial Vaccinia Infection”, West J Med, Oct 1976, 125(4):266-270. 
Vaccinurile si decesul "imunizatilor":
Neil Z Miller, Gary S Goldman, “Infant mortality rates regressed against number of vaccine doses routinely given: Is there a biochemical or synergistic toxicity?“, Hum Exp Toxicol. 2011 September; 30(9): 1420–1428; concluzia studiului: Tarile care necesita mai multe doze de vaccin tind sa aiba rate mai mari de mortalitate infantila ("nations that require more vaccine doses tend to have higher infant mortality rates")

Na, “DPT Vaccination and Sudden Infant Death – Tennessee, US Dept HEW, MMWR Report, Mar 23, 1979, vol 28(11): 132.
Arevalo, “Vaccinia Necrosum. Report on a Fatal Case”, Bol Ofoc Sanit Panamer, Aug 1967, 63:106-110.
Connolly, J H, Dick, G W, Field, CM, “A Case of Fatal Progressive Vaccinia”, Brit Med Jour, 12 May 1962; 5288:1315-1317.
Aragona, F, “Fatal Acute Adrenal Insufficiency Caused by Bilateral Apoplexy of the Adrenal Glands (WFS) following Anti-poliomyelitis Vaccination”, Minerva Medicolegale, Aug 1960; 80:167-173.
Moblus, G et al, “Pathological-Anatomical Findings in Cases of Death Following Poliomyelitis and DPT Vaccination”, Dtsch Gesundheitsw, Jul 20, 1972, 27:1382-1386.
NA, “Immunizations and Cot Deaths”, Lancet, Sept 25, 1982, np.
Goetzeler, A, “Fatal Encephalitis after Poliomyelitis Vaccination”, 22 Jun 1961, Muenchen Med Wschr, 102:1419-1422.
Fulginiti, V, “Sudden Infant Death Syndrome, Diphtheria-Tetanus Toxoid-Pertussis Vaccination and Visits to the Doctor: Chance Association or Cause and Effect?”, Pediatr Infect Disorder, Jan-Feb 1983, 2(1): 7-11.
Baraff, LJ, et al, “Possible Temporal Association Between Diphtheria-tetanus toxoid-Pertussis Vaccination and Sudden Infant Death Syndrome”, Pediatr Infect Disorder, Jan-Feb 1983, 2(1): 5-6.
Reynolds, E, “Fatal Outcome of a Case of Eczema Vaccinatum”, Lancet, 24 Sept 1960, 2:684-686.
Apostolov. et al, “Death of an Infant in Hyperthermia After Vaccination”, J Clin Path, Mar 1961, 14:196-197.
Bouvier-Colle, MH, “Sex-Specific Differences in Mortality After High-Titre Measles Vaccination”, Rev Epidemiol Sante Publique, 1995; 43(1): 97.
Stewart GT, “Deaths of infants after triple vaccine.”, Lancet 1979 Aug 18;2(8138):354-355.
Flahault A, “Sudden infant death syndrome and diphtheria/tetanus toxoid/pertussis/poliomyelitis immunisation.”, Lancet 1988 Mar 12;1(8585):582-583.
Larbre, F et al, “Fatal Acute Myocarditis After Smallpox Vaccination”, Pediatrie, Apr-May 1966, 21:345-350.
Mortimer EA Jr, “DTP and SIDS: when data differ”, Am J Public Health 1987 Aug; 77(8):925-926. 
Vaccinurile si metabolismul:
Deutsch J, ” [Temperature changes after triple-immunization in infant age],” Padiatr Grenzgeb 1976;15(1):3-6. [Article in German]
NA, “[Temperature changes after triple immunization in childhood],” Padiatr Grenzgeb 1976;15(1):7-10. [Article in German] [Considering that the thyroid controls our Basal Metabolism, it would appear that vaccines altered (depressed) thyroid activity.] 
Vaccinuri care modifica rezistenta la alte boli:
Burmistrova AL, “[Change in the non-specific resistance of the body to influenza and acute respiratory diseases following immunization diphtheria-tetanus vaccine],” Zh Mikrobiol Epidemiol Immunobiol 1976; (3):89-91. [Article in Russian] Vaccinations and Deafness Citations: So I did a background check to see if there was any scientific evidence linking vaccines to deafness and hearing loss. Here are some of the articles I found:
Kaga, “Unilateral Total Loss of Auditory and Vestibular Function as a Complication of Mumps Vaccination”, Int J Ped Oto, Feb 1998, 43(1):73-73
Nabe-Nielsen, Walter, “Unilateral Total Deafness as a Complication of the Measles- Mumps- Rubella Vaccination”, Scan Audio Suppl, 1988, 30:69-70
Hulbert, et al, “Bilateral Hearing Loss after Measles and Rubella Vaccination in an Adult”, NEJM, 1991 July, 11;325(2):134
Healy, “Mumps Vaccine and Nerve Deafness”, Am J Disorder Child, 1972 Jun; 123(6):612
Jayarajan, Sedler, “Hearing Loss Following Measles Vaccination”, J Infect, 1995 Mar; 30(2):184-185
Pialoux, P et al, “Vaccinations and Deafness”, Ann Otolaryng (Paris), Dec 1963, 80:1012-1013.
Angerstein, W, et al, “Solitary Hearing and Equilibrium Damage After Vaccinations”, Gesundheitswesen, May 1995, 57(5): 264-268.
Brodsky, Stanievich, “Sensorineural Hearing Loss Following Live Measles Virus Vaccination”, Int J Ped Oto, 1985 Nov; 10(2):159-163
Koga, et al, “Bilateral Acute Profound Deafness After MMR Vaccination- Report of a Case”, Nippon Jibiin Gakkai Kai, 1991 Aug;94(8):1142-5
Seiferth, LB, “Deafness after Oral Poliomyelitis Vaccination – a Case Report and Review”, HNO, 1977 Aug; 25(8): 297-300
Pantazopoulos, PE, “Perceptive Deafness Following Prophylactic use of Tetanus anittoxin”, Laryngoscope, Dec 1965, 75:1832-1836.
Zimmerman, W, “Observation of a case of Acute Bilateral Hearing Impairment Following Preventive Poliomyelitis Vaccination (type 3)”, Arch Ohr Nas Kehlkopfheilk, 1965, 185:723-725. 

Vaccinurile si infectiile cu pneumococi:

Antony K, Pichlbauer E, Stürzlinger H: Medizinische und ökonomische Effektivität der Pneumokokkenimpfung für Säuglinge und Kleinkinder. GMS Health Technol Assess 2005, 1:Doc 05 

Black S, Shinefeld H, Fireman B, Louis E et al.: Efficacy, safety and immunogenicity of heptavalent pneumococcal conjugate vaccine in children. Northern California Kaiser Permanente Vaccine Study Center Group. Pediatr Infect Dis J 2000, 19(3):187-95.

Block SL, Hedrick J, Harrison CJ, Tyler R et al: Community-wide vaccination with the heptavalent pneumococcal conjugate significantly alters the microbiology of acute otitis media. Pediatr Infect Dis J 2004, 23(9):829-33.

BUKO Pharmabrief März 2010: Multis mit Hilfsgeldern füttern. GAVI und die Pneumokokken-Impfung.

Byington CL, Samore MH,  Stoddard GJ, Barlow S et al: Temporal trends of invasive disease due to Streptococcus pneumoniae among children in the intermountain west: emergence of nonvaccine serogroups. Clin infect Dis 2005, 41(1):21-9

Dias R, Canica M: Invasive pneumococcal disease in Portugal prior and after the introduction of pneumococcal heptavalent conjugate vaccine. FEMS Immunol Med Microbiol 2007, 51(1):35-42

Eskola J, Kilpi T, Palmu A et al.: Efficacy of a pneumococcal conjugate vaccine against acute otitis media. N Engl J Med 2001, 344(6): 403-9

Gonzales BE, Hulten KG, Lamberth L, Kaplan SL: Streptococcus pneumoniae serogroups 15 and 33: an increasing cause of pneumococcal infections in children in the United States after the introduction of the pneumococcal 7-valent conjugate vaccine. Pediatr Infect Dis J. 2006 Apr;25(4):301-5

Hanage WP, Huang SS, Lipsitch M, Bishop CJ et al: Diversity and antibiotic resistance among nonvaccine serotypes of streptococcus pneumoniae carriage isolates in the post-heptavalent conjugate vaccine era. JID 2007, 195:347-352

Laurance J: Increase in severe pneumonia in children may be caused by vaccine. The Independent 14.4.2008

Le T, Rovers MM, Veenhofen RH, Sanders EA, Schilder AG: Effect of pneumococcal vaccination on otitis media with effusion in children older than 1 year. Eur J Pediatr 2007, 166:1049-1052

Lepoutre A, Varon E, Georges S, Gutmann L: Impact of infant pneumococcal vaccination on invasive pneumococcal diseases inFrance 2001-2006. Eurosurveillance 2008, 35 (28.8.2008)

Mathew JL: Pneumococcal vaccination in developing countries: Where does science end and commerce begin? Vaccine 2009, 27(32), 4247-51

M. Guevara, A. Barricarte, B. Pérez, M. Arriazu, M. García Cenoz, J. Castilla, Heptavalent-pneumococcal conjugate vaccine (Prevenar™). Differences in effectiveness between populations, Instituto de Salud Pública de Navarra y CIBER de Epidemiología y Salud Pública.

Munoz-Almagro C, Jordan I, Gene A, Latorre C et al: Emergence of invasive pneumococcal disease caused by nonvaccine serotypes in the era of 7-valent conjugate vaccine. Clin Infect Dis 2008, 46(2):174-18

Barricarte A, Castilla J, Gil-Setas A, Torroba L, Navarro-Alonso JA, Irisarri F, Arriazu M., Effectiveness of the 7-valent pneumococcal conjugate vaccine: a population-based case-control study; Clin Infect Dis. 2007 Jun 1;44(11):1436-41. Epub 2007 Apr 16.

Gertz, Zhongya, Pimenta et al, Increased Penicillin Nonsusceptibility of Nonvaccine-Serotype Invasive Pneumococci Other than Serotypes 19A and 6A in Post-7-Valent Conjugate Vaccine Era, The Journal of Infectious Diseases, Vol. 201, Issue 5, pp. 770-775.

Su-Ting T. Li, Tancredi, Empyema Hospitalizations Increased in US Children Despite Pneumococcal Conjugate Vaccine, Pediatrics Vol. 125 No. 1 pp. 26 -33

Vaccinurile si bolile de ficat:
Hamza H. et al, Hepatitis B vaccine induces apoptotic death in Hepa1-6 cells. Apoptosis. 2012 Jan 17. Epub 2012 Jan 17

Jacquot, C et al, “Renal Risk in Vaccination”, Nouv Presse Med, Nov 6, 1982, 11(44):3237-3238.
Giudicelli, et al, “Renal Risk in Vaccination”, Presse Med, Jun 11, 1982, 12(25):1587-1590.
Tan, SY, et al, “Vaccine Related Glomerulonephritis”, BMJ, Jan 23, 1993, 306(6872):248.
Pillai, JJ, et al, “Renal Involvement in Association with Post-vaccination Varicella”, Clin Infect Disorder, Dec 1993, 17(6): 1079-1080.
Eisinger, AJ et al, “Acute Renal Failure after TAB and Cholera Vaccination”, B Med J, Feb 10, 1979, 1(6160):381-382.
Silina, ZM, et al, “Causes of Postvaccinal Complications in the Kidneys in Young Infants”, Pediatria, Dec 1978, (12):59-61.
Na, “Albuminurias”, Concours Med, Mar 1964, 85:5095-5098. [vaccination adverse reactions]
Oyrl, A, et al, “Can Vaccinations Harm the Kidney?”, Clin Nephrol, 1975, 3(5):204-205.
Mel’man Nia, “[Renal lesions after use of vaccines and sera].” Vrach Delo 1978 Oct;(10):67-9, [Article in Russian]
Silina ZM, Galaktionova TIa, Shabunina NR, “[Causes of postvaccinal complications in the kidneys in young infants].” Pediatriia 1978 Dec;(12):59-61, [Article in Russian]
Silina EM, et al, “[Some diseases of the kidneys in children during the 1st year of life, following primary smallpox vaccination and administration of pertusis-diphtheria-tetanus vaccine].” Vopr Okhr Materin Det 1968 Mar; 13(3):79-80, [Article in Russian] 
Vaccinurile si bolile de piele:
Illingsworth R, Skin rashes after triple vaccine,” Arch Dis Child 1987 Sep; 62(9):979.
Lupton GP, “Discoid lupus erythematosus occurring in a smallpox vaccination scar,” J Am Acad Dermatol, 1987 Oct; 17(4):688-690.
Kompier, A J, “Some Skin Diseases caused by Vaccinia Virus [Smallpox],” Ned Milt Geneesk T, 15:149-157, May 1962.
Weber, G et al, “Skin Lesions Following Vaccinations,” Deutsch Med Wschr, 88:1878-1886, S7 Sept 1963.
Copeman, P W, “Skin Complications of Smallpox Vaccination,” Practitioner, 197:793-800, Dec 1966.
Denning, DW, et al, “Skin Rashes After Triple Vaccine,” Arch Disorder Child, May 1987, 62(5): 510-511.

Vaccinurile si abcesele:
Sterler, HC, et al, “Outbreaks of Group A Steptococcal Abcesses Following DTP Vaccination”, Pediatrics, Feb 1985, 75(2):299-303.
DiPiramo, D, et al, “Abcess Formation at the Site of Inoculation of Calmette-Guerin Bacillus (BCG),” Riv Med Aeronaut Spaz, Jul-Dec 1981, 46(3-4):190-199. 

Vaccinurile si starile de soc:
Caileba, A et al, “Shock associated with Disseminated Intravascular Coagulation Syndrome following Injection of DT.TAB Vaccine, Prese Med, Sept 15, 1984, 13(3):1900. 

Vaccinurile si alte studii neobisnuite:

Unele articole publicate despre vaccinuri contin date care depasesc pana si imaginatia antivaccinistilor. Ele au fost redactate cu cea mai mare seriozitate de catre oameni de stiinta (probabil cu cele mai bune intentii), dar din titlurile studiilor uneori reiese cu totul altceva. Unele sunt amuzante, altele sunt triste, altele sunt pur si simplu idiotenii. Iata o insiruire:  

Pathel, JC, et al, “Tetanus Following Vaccination Against Small-pox”, J Pediatr, Jul 1960; 27:251-263. [Now you need a tetanus vaccination!]
Favez, G, “Tuberculous Superinfection Following a Smallpox Re-Vaccination”, Praxis, July 21, 1960; 49:698-699. [Super means large/big/great!]
Bonifacio, A et al, “Traffic Accidents as an expression of “Iatrogenic damage”, Minerva Med, Feb 24, 1971, 62:735-740. [But officer I was just vaccinated!]
Baker, J et al, “Accidental Vaccinia: Primary Inoculation of a Scrotum”, Clin Pediatr (Phila), Apr 1972, 11:244-245. [Ooops, the needle slipped.]
Edwards, K, “Danger of Sunburn Following Vaccination”, Papua New Guinea Med J, Dec 1977, 20(4):203. [Are vaccines phototoxic?]
Stroder, J, “Incorrect Therapy in Children”, Folia Clin Int (Barc), Feb 1966, 16:82-90. [Agreed.]
Wehrle PF, “Injury associated with the use of vaccines,” Clin Ther 1985;7(3):282-284.
Alberts ME, “When and where will it stop”, Iowa Med 1986 Sep; 76(9):424

Stewart, AM, et al, “Aetiology of Childhood Leukaemia”, Lancet, 16 Oct, 1965, 2:789-790.
Nelson, ST, “John Hutchinson On Vaccination Syphilis (Hutchinson, J)”, Arch Derm, (Chic), May 1969, 99:529-535. [Vaccinations and STDs!]

Thoman M, “The Toxic Shot Syndrome”, Vet Hum Toxicol, Apr 1986, 28(2):163-166. [Animals are not exempt from vaccination damage either!]
Johnson, RH, et al, “Nosocomial Vaccinia Infection”, West J Med, Oct 1976, 125(4):266-270. [Nosocomial means a disease acquired in a doctor's office or hospital.]
Heed, JR, “Human Immunization With Rabies Vaccine in Suckling Mice Brain,” Salud Publica, May-Jun 1974, 16(3): 469-480. [Have you had your suckling mice brains today?]
Tesovic, G et al, “Aseptic Meningitis after Measles, Mumps and Rubella Vaccine”, Lancet, Jun 12, 1993, 341(8859):1541. [meningita aseptica are aceleasi simptome ca si poliomielita!]
Buddle, BM et al, “Contagious Ecthyma Virus-Vaccination Failures”, Am J Vet Research, Feb 1984, 45(2):263-266.
Freter, R et al, “Oral Immunization And Production of Coproantibody in Human Volunteers”, J Immunol, Dec 1963, 91:724-729. [copro = fecale]
Sahadevan, MG et al, “Post-vaccinal Myelitis”, J Indian Med Ass, Feb 16, 1966, 46:205-206. [Did I mention myelitis?]
Castan, P et al, “Coma Revealing an acute Leukosis in a child, 15 days after an Oral Anti-poliomyelitis Vaccination,” Acta Neurol Bekg, May 1965, 65:349-367. [Coma from vaccines!]
Stickl, H, et al, “Purulent [pus] meningitides Following Smallpox Vaccination. On the Problem of Post- Vaccinal Decrease of Resistance”, Deutsch Med Wschr, Jul 22, 1966, 91:1307-1310. [Vaccines are the injection of viruses cultured from pus ...]

NA, "Vaccination, For and Against", 1964, Belg T Geneesk, 20:125-130. [Is it for or against?]

Vaccinurile si alte studii:
























  • Motelunas, LI et al, "The Potential Epidemiological Hazard of Parental Transmission of Epidemic Hepatitis as the Result of Vaccination," Zh Mikrobiol, Nov 1965, 42:105-108.
  • Krudusz, J, "Effect of Vaccinotherapy on the Sedimentation Rate and On the Hematocrit", Klin Oczna, 1967, 37:191-195.
  • Pop, A, "Production of Laboratory Animals for the Production of Serums and Vaccines," Arch Roum Path Exp Mocrobiol, 1967, 23:423-430. [Animal research for vaccine production!]
  • Espmark, A, "The Composition of Vaccines With Reference to Potentially Injurious Allergens", Lakartidningen, Nov 3, 1965, 62:3662-3667.
  • DeRenzi, S, et al, "Damage Caused by Vaccine Therapy and Serotherapy", Clin Ter, Sept 30, 1966, 38:497-500.
  • Lewis, J, "Iatrogenic Malaria," New Zeal Med J, Feb 1970, 71:88-89. [Malaria caused by the doctor!]
  • Prakken, JR, "Syphilization", Nederl T Geneesk, Jun 13, 1970, 114:1019-1023.
  • Damert, C et al, "Hygenical and Bacteriological Inspection of the Execution of Vaccination," Z Gesamite Hyg, Jul 1974, 20(7):439-442.
  • Na, "Sibling Accidentally Vaccinates other Following Inoculation", Can Med Assoc J, Aug 4, 1973, 109:237.
  • Opitz, B et al, "Prevention of Iatrogenic Infections Following Vaccination", Dtsch Gesundheltsw, Jun 15, 1972, 27:1131-1136.
  • Raff, MJ, "Progressive Vaccinia (Vaccinia Gangrenosum)", J Ky Med Assoc, Feb 1973, 71:92-95.
  • Hanissian, AS et al, "Vasculitis and Myositis Secondary to Rubella Vaccination", Arch Neurol, Mar 1973, 28:202-204.
  • Cho, CT, et al, "Panencephalitis Following Measles Vaccination", JAMA, May 28, 1973, 224:1299.
  • Rubin, R H, et al, "Adverse Reactions to Duck Embryo Rabies Vaccine. Range and Incidence," Ann Intern Med, May 1973, 78:643-649.
  • Gunderman, JR, "Guillain-Barre Syndrome. Occurrence Following Combined Mumps-Rubella Vaccine", Am J Disorder Child, Jun 1973, 125:834-835. [GBS is paralysis!]
  • Hale, MS et al, "Carpal Tunnel Syndrome Associated With Rubella Immunization", Am J Phys Med, Aug 1973, 52:189-194.
  • Provost, A et al, "Inopportune Cattle Mucosal Diseases Associated With Rinderpest Vaccine", Bull Epizoot Afr, Dec 1972, 20:265-267.
  • Budal, J, "Hazards of Prophylactic Vaccination," Orv Hetil, Sept 10, 1972, 113:2237-2240.
  • Levenbuk, IS, et al, "A Morphological Study of the Harmlessness of Live Dysentery Vaccines From Streptomycin Dependent Mutants of Sh. Flexnert", ZH Mikrobiol Epidemiol Immunobiol, Feb 1972, 49:18-22.
  • Arnold, H, "Our Vaccination Service is Sick", Oeff Egsundheitswes, Feb 1974, 36:133-134.
  • Spless, H, "Sterility of Vaccination Guns", Dtsch Med Wochenschr, Jun 27, 1975, 100(26):1445-1446. [Make sure the gun is sterile, because what is inside it isn’t.]
  • Redey, B, "Self-Experiments with the Ingestion of Various Bacteria", Acta Microbiol Acad Sci Hung, 1974, 21(1-2):45-62.
  • Webster, AC, "The Adverse Effect of Environment on the Response to Distemper Vaccination", Aust Vet J, Oct 1975, 51(10): 488-490.
  • NA, "Vaccines Made From House-Dust Mites", Drug Ther Bull, Apr 23, 1976, 14(9):35-36. [Sic!]
  • Levaditi, JC et al, "Local Tolerance of Vaccines Adsorbed on Immuno-Stimulating Substances", Sem Hop Ther, Feb 1975, 51(2):117-118.
  • Miller, Ta, "The Possibilities for Application of the Canine Hookworm Vaccine Technology to the Prevention and Control of Hookworm Infection and Disease in Man", In: Nuclear Techniques in Helminthology Research, Vienna, International Atomic Energy Agency, 1973.
  • Borsche, A, "What are the Hazards of Vaccinations in Childhood?" ZFA, May 10, 1976, 52(13):666-674.
  • Starke, G, et al, "Requirements for the Control of a Dog Kidney Cell-adapted Live Mumps Virus Vaccine", J Biol Stand, Apr 1974, 2(2):143-150. [DKC = Dog Kidney Cells]
  • Garlick, P et al, "Stimulation of Protein Synthesis and Breakdown By Vaccination", Br Med J, Jul 26, 1980, 281(6235):263-265.
  • Weissmann, G, "In Quest of Fleck: Science From the Holocaust", Hosp Pract, Oct 1980, 15(10):48-49.52, 54-55 passim.
  • Williams, Go, "Vaccines in Older Patients: Combating the Risk of Mortality", Geriatrics, Nov 1980, 35(11):55-57, 63-64.
  • Sun, M, "Compensation for Victims of Vaccines", np, Feb 27, 1981, 211(4485):906-908.
  • Hillary, IB, et al, "Persistence of antibody 10 years after Vaccination with Wistar RA 27/3 Strain of Live Attenuated Rubella Vaccine", Br Med J, Jun 28, 1980, 280(6231):1580-1581. [RA 27/3 refers to an aborted fetus.]
  • Frerichs, GN et al, "Estimation of Residual Free Formaldehyde in Biological Products", J Biol Stand 1980; 8(2):139-144. [Formaldehyde is a carcinogen.]
  • Ambs, E et al, "Tuberculous Abcess of the Upper Arm With Regional Lymphadenitis as a Consequence of Injection in Two Siblings", Med Klin, July 7, 1967, 62:1050-1054.
  • Davis, LE, "Communicating Hydrocephalus in New born Hamsters and Cats Following Vaccinia Virus infection", J Neurosurg, Jun 1981, 54(6):767-772. [Hydrocephalus is similar to brain swelling.]
  • Simon, J et al, "A new Model of Multiple Sclerosis. Experimental Vaccinia Infection in the Monkey", Forschr Med, Nov 6, 1980, 98(41):1607-1611. [Links between vaccines and MS.]
  • Barrie, H, "Campaign of Terror", AM J Disorder Child, Sept 1983, 137(9):922-923. [Qui tu - Vaccination - Et Brutus?]
  • Stickl, H, "Discussion on the Most Favorable Age For Primary Smallpox Vaccination of Children", Monatsschr Kinderheilkd, Sept 1970, 118:541-544. [Answer - none!]
  • Daugaard, J, "Adverse Effects of Vaccination. The Liability of Physicians and The objective Liability," Nord Med, Jun 1972, 87:183-184.
  • Conteras Poza L, et al, "An Unusual Accident During Smallpox Vaccination: Intramuscular Injection of the Lymph Vaccine", Rev Sanid hig Publica (Madr) Oct 1971, 45:1017-1022. [I thought that vaccines were supposed to be given IM.]
  • Nosov, SD, et al, "Systematization of Reactions Developing After Prophylactic Vaccination", Pediatria, Feb 1972, 51:10-15.
  • Remsey, "Iatrogenic [Doctor -caused] Disease Caused by Vaccination", Orv Hetil, Sept 1971, 112:2245.
  • Stickl, H, "Estimation of Vaccination Damage", Med Welt, Oct 14, 1972, 23:1495-1497.
  • Millichap JG, et al, "Etiology and treatment of infantile spasms: current concepts, including the role of DPT immunization," Acta Paediatr Jpn 1987 Feb; 29(1):54-60.
  • Mason, MM et al, "Toxicology and Carcinogenesis of Various Chemicals Used in the Preparation of Vaccines", np, Jun 1971, 4:185-204.
  • Michiels, J, "Harmful Effects of Common Drugs on the Vital Apparatus. Agents of Immunity." Bull Sociologist Beige Ophtalmol, 1972, 160:467-483.
  • Knudsen, Rc, et al, "Difference in the Protective Immunity of the tongue and feet of Guinea Pigs Vaccinated with Foot-and-Mouth Disease Virus Type A12 Following intradermolingual and Footpad [foot and mouth]Challenge", Vet Microbiol, May 1982, 7(2):97-107.
  • Elliman, D, "Vaccination and Professional Confusion", Br Med J, Sept 15, 1990, 301(675):551.
  • NA, "Risk Language Preferred By Mothers in Considering a Hypothetical New Vaccine For Their Children", 1991, np.
  • Levine, MM, "Non-target Effects of Live Vaccines: Myth, Reality and Demagoguery," Development Biol Stand, 1995, 84:33-38.
  • Stickl, H, "No Negligence in Preventive Vaccinations", Fortschr Med, July 20, 1989, 107(21):14-15.
  • Donaldson, AI, et al, "Transmission of Foot-and-mouth Disease by Vaccinated Cattle Following Natural Challenge", Research Vet Sci, Jan 1989, 46(1):9-14.
  • Spier, RE, "Democratic Governments and Vaccines", Vaccine, Nov 1994, 12(15):1363.
  • Cichutek, K, Nucleic Acid Immunizations", Vaccine, Dec 1994, 12(16):1520-1525 (23 ref). [Gene therapy could make autoimmune diseases increase.]
  • Alexander, NJ, et al, "Contraceptive Vaccine Development", Reprod Fertil Development, 1994, 6(3):273-280.
  • Allen, JM, "Over-the-counter Sale of Drugs and Vaccines, J AM Vet Med Assoc, Feb 1, 1995, 206(3):286.
  • Harte, PG et al, "Failure of Malaria Vaccine in Mice Born to Immune Mothers", Clin Exp Immunol, Sept 1982 49(3):509-516.
  • Editorial, "Are We Vaccinating without Reason?", Lakartidningen, Nov 27, 1974, 71(48):4915.
  • Na, "The Hen’s Egg versus the Horse’s Brain: ..." 1988, np,
  • Bonard, EC, "Is Vaccination Still Necessary?", Rev Med Suisse Romande, Oct 1987, 107(10):781-782.
  • Forrester, HL, et al, "Inefficacy of Pneumococcal vaccine in a High Risk Population," Am J Med, Sept 1987, 83(3): 425-430.
  • NA, "Protection for AIDS Vaccine Suits", NJMed, May 1989, 86(5):338.
  • NA, "AIDS Vaccines: Is Optimism Justified? Fortschr Med, Jul 20, 1989, 107(21):13.
  • Perez Diaz R, et al, "[Post-vaccinal Pericarditis. Report of 2 Cases]", Rev Cuba Med, 1:49-54, Jul-Aug 1962.
  • Larbre, F et al, "Fatal Acute Myocarditis After Smallpox Vaccination", Pediatrie, Apr-May 1966, 21:345-350.
  •  

    ETC. ETC. ETC.-  DO YOUR OWN HOMEWORK!!!

    147 de comentarii:

    1. Buna Feli
      Citesc constant blogul si te admir pentru determinarea cu care te-ai documentat atat de mult in ceea ce priveste vaccinarea! As putea sa dau share pe FB la acest text? Mi se pare excelent justificat si as vrea sa vada mai multe mamici pretioasa informatie.
      Multumesc
      Madalina

      RăspundețiȘtergere
    2. Buna Madalina,
      Sigur ca poti sa sharuiesti textul, m-as bucura mult daca aceste informatii ar ajuta pe cat mai multe mamici!
      Multumesc si eu!

      RăspundețiȘtergere
    3. Multumeeesc!
      Am un baietel de 2 ani pe care NU mai am de gande sa il vaccinez de acum incolo. Asta e, informatia a ajuns la mine tarziu. Sper sa nu fi facut prea mult rau deja. Bine ca mi s-au deschis ochii totusi.
      Multa sanatate va doresc!
      Madalina

      RăspundețiȘtergere
    4. Madalina, stii, multe mamici care refuza sa vada adevarul o fac si din sentimente de vinovatie, la gandul ca "aoleu, daca i-am facut rau ca l-am vaccinat? Ia mai bine sa inchid ochii si sa raman eu convinsa ca i-am facut bine" - e tare greu sa accepti ca efectiv din necunostinta de cauza si din prea multa incredere in medici (unii prost informati, altii calculati) ti-ai vaccinat copilul in convingerea ca i-ai facut un bine si acum - cand incepi sa te informezi mai mult - constati ca exista o mare probabilitate (care pt. mine e certitudine) ca vaccinarea sa fie o mare greseala. Cu atat mai mult esti de admirat ca te-a interesat sa afli cat mai multe pe tema asta si uite rezultatul: ai decis sa nu-l mai vaccinezi. Ma bucur tare mult pentru baietelul tau!!!! Numai de bine s-auzim!

      RăspundețiȘtergere
    5. Cum se da share pe facebook ca si eu as face-o!

      RăspundețiȘtergere
    6. Cred ca e suficient sa postezi linkul postarii mele pe Wall-ul tau...
      Multumesc!! Ma astept evident si la aruncaturi cu pietre, dar poate mai sunt si alte mamici cu mintea deschisa care vor sa se informeze mai bine pe aceasta tema atat de controversata, asa ca imi asum riscul! Always!

      RăspundețiȘtergere
    7. feli, imbratisari. Pun si eu linkul pe facebook.
      Eu am oprit vaccinurile dupa cel de 6 luni (abia atunci mi-au aparut sub ochi primele articole cu semne de intrebare). Uneori ma mai apuca dubiile, mai ales cand cei din jur vin cu argumente bazate pe teama. dar imi dau seama ca la mine e invers. mi-e mai teama sa nu cumva sa-i fac rau cu mana mea. Asa ca-l las sa se dezvolte fara interventii.

      RăspundețiȘtergere
    8. Iti multumesc si eu pentru efortul de a aduna si publica toate aceste informatii. Cel mai bine documentat articol despre vaccinuri pe care l-am citit vreodata. Daca mai aveam ceva dubii, acum sunt 99% hotarata sa spun si eu pas.

      RăspundețiȘtergere
    9. Bravo, fetelor!! Bucurati-va de copiii vostri sanatosi si protejati-i in continuare!! Si incercati sa deschideti ochii cat mai multor mamici!

      RăspundețiȘtergere
    10. Iti multumesc pentru acest articol atat de bine argumentat!

      RăspundețiȘtergere
    11. Imi place foarte tare articolul! Cam astea au fost si argumentele mele cand am decis (acum 8 ani) sa nu-mi vaccinez primul copil - a fost primul copil din judet nevaccinat si s-a iscat ceva isterie in jurul "cazului" avand in vedere ca "mama inconstienta" e medic.

      RăspundețiȘtergere
    12. daca nu este complet carnetelul de vaccinare mai putem inscrie copii la cresa//gradinita/scoala?
      asta e stresul meu cel mare...desi stiu ca nu e nici e legislatie in domeniu...insa pe motiv ca s-au ocupat toate locurile disponibile il pot refuza
      sau nu?!

      RăspundețiȘtergere
    13. Va multumesc la toate pt. feedback si ma bucura nespus sa vad ca se mareste clubul "inconstientelor" pe zi ce trece ;-))
      Lavinia, tu esti chiar pioniera - inca de acum 8 ani i-ai scandalizat? Wow...
      Matei, nu stiu cum este in Romania, dar nici in Germania nu e obligatorie vaccinarea si totusi multi parinti se tem de discriminare... Eu la inscriere am aruncat un "Cand facem inscrierea oficiala vin cu toate documentele necesare", la o adica as fi spus si ceva de genul "Ah, nu am acum la mine toate documentele necesare, dar cand va avea loc inscrierea oficiala vin cu tot ce trebuie, inclusiv carnetul de vaccinari, desigur..." - si nici nu as fi mintit: am carnetul de vaccinari, il pot prezenta cui doreste, numai ca e gol ;-)) Ei, iar daca atunci mi-ar fi bagat vreo stramba cum ca nu-l mai pot primi, ii amenintam cu un proces de le sareau capacele!!
      Noroc insa ca intre timp am primit confirmarea oficiala ca au un loc pentru el!!

      RăspundețiȘtergere
    14. Matei, inca ceva: imprima legea vaccinarii (aia de zice ca doar medicii sunt obligati sa efectueze vaccinurile atunci cand parintii se prezinta cu copiii) si invata pe de rost toate argumentele contra vaccinarii, fii stapana pe tine, calma, afirma cu convingere ca esti bine informata si ai luat o decizie responsabila de a nu-ti vaccina copilul si ca dpdv legal nu au cum sa te oblige s-o faci si gata! Bafta!!

      RăspundețiȘtergere
    15. Inteleg ca este Ok sa iei virusul natural si sa nu iei un vaccin. Atata timp cat vaccinul contine un virus care este problema?

      RăspundețiȘtergere
    16. 1) fiindca vaccinul NU imita imbolnavirea naturala, ci ocoleste mecanismul si barierele de aparare ale organismului uman si
      2) fiindca vaccinul contine, pe langa virusi, si multe, foarte multe alte substante absolut daunatoare.
      Citez din articol (l-ai citit??): "Calea naturala de imbolnavire este prin piele sau mucoasele respiratorii/stomacale, in timp ce un vaccin nu respecta aceasta cale si astfel sunt injectate DIRECT in organismul unui bebelus urmatoarele substante: virusi vii sau "amortiti", amestecati cu aldehida formica, hidroxid de aluminiu, sulfat si fosfat de aluminium, mercur, sulfat de amoniu, fenoxyetanol (antigel!), cloroform, monofosfat si difosfat de potasiu, gelatina, polisorbat, sorbitol, tributilfosfat, glycerol, neomicina, sulfat de neomicina, monosodiumglutamat, hidroliza de caseina din pancreas de porc, fermenti modificati genetic, fenol (acid carbolic), borax, metanol, coloranti, resturi de proteine MRC5, antibiotice, endotoxine bacteriene, fungi modificati genetic, latex, culturi de celule embrionale de pui, resturi din culturi animale si umane (da, celule de fetusi umani!!), proteine straine crescute pe rinichi de maimuta ETC. Cu alte cuvinte, substante pe care le-ati evita ca pe Necuratul daca le-ati gasi pe eticheta vreunui produs alimentar si nu ati vrea sa le consumati pe cale orala sunt injectate in organismul unui bebelus la cateva luni de viata!"
      Deci cam aici este problema - mai bine zis una din probleme...

      RăspundețiȘtergere
    17. Draga Feli,

      am primit link-ul spre blog-ul tau de la o buna prietena si sunt foarte incantata ca exista persoane deschise la minte si determinate ca tine. Te felicit pentru curajul de a fii altfel!
      As vrea sa dau link-ul la blog-ul tau pe site-ul meu www.BBmic.ro pentru ca articolele tale sunt foarte bine documentate si vreau sa prezint cat mai multe informatii mamicilor care cauta altceva...
      Anunta-ma te rog, daca esti de acord cu propunerea mea. M-as bucura mult.
      e-mailul meu este: florartis@yahoo.com
      merci,

      Ditta

      RăspundețiȘtergere
    18. Si eu m-am oprit la vaccinul de 6 luni.Acum baietelul meu are 1 an si 7 luni. Si imi pare atat de rau ca nu am avut informatiile necesare inainte de a naste. Asta e, mai bine mai tarziu decat niciodata.Voi pastra lista ta cu argumente atat de bine elaborate pt a putea transmite mai departe cui are urechi de auzit.

      RăspundețiȘtergere
    19. Felicitari pentru articol! fetita mea de 20 de luni nu e vaccinata, as fi vrut sa am acelasi curaj si in urma cu 5 ani, pentru baietel. Din pacate, atunci m-a coplesit teama, "ajutata" in aceasta directie de amici medici care m-au zapacit cu posibilele nenorociri daca nu vaccinam.
      La cea mica am cautat chiar statistici referitoare la numarul de imbolnaviri in Romania pentru TBC si celelalte boli impotriva carora se vaccineaza la gramada si rezultatele m-au uimit. Pentru cateva cazuri pe an, la nivelul intregii tari, (ex. 9 cazuri de tetanos in 2009) se vaccineaza orice nou-nascut!!!
      Statisticile sunt pe siteul OMS, pentru cine are curiozitatea sa se uite.

      RăspundețiȘtergere
    20. Un tatic fericit
      Sotia mea a nascut acum 3 saptamani.In maternitate in dimineata zilei cand s-a efectuat cezariana am fost solicitati sa semnam o declaratie care cuprindea printre multe altele si acordul parintilor pentru efectuarea vacinarii copilului dupa nastere cu BCG si anti hepatita B.Am mentionat ca nu dorim vaccinarea copilului,d-na doctor ne-a intrebat daca avem retineri cu privire la profesionalismul corpului medical?-nu se pune problema asa , nu avem incredere in vacinuri atata tot, daca va fi nevoie il vom vaccina ulterior.Dupa ce au fost prezentate cateva argumente in favoarea vaccinarii iar noi am pastrat aceeasi optiune, am fost lasati in pace si totul a decurs normal.Copilul asculta acum muzica simfonica in camaruta lui.

      RăspundețiȘtergere
    21. ..deci eu am descoperit acest blog ...acum..la aceasta ora tarzie ...si maine trebuie sa merg cu copilul la vaccin...

      Acum ideea e ca pur si simplu sunt contrariata...
      copilul a implinit 2 luni si trebuie sa ii fac vaccinurile (cele 6 ''obligatoriichipurile'') prin 2 intepaturi..
      Acum cand vin cu o asemenea idee...doctorita din Koln, o sa inceapa din nou sa spuna k nu e normal...etc etc ....
      ma poate cineva salva sa ma lamureasca si pe mine despre ce vaccinuri anume este vorba k nu e ok sa le facem??

      RăspundețiȘtergere
    22. Maria, iata sfatul meu: spune-i pediatrei ca nu-i faci INCA vaccinurile deoarece mai ai nevoie de timp ca sa te informezi despre aceasta tema atat de controversata! Si apoi asta sa faci: informeaza-ta! Insusi faptul ca ai descoperit blogul meu inseamna ca deja iti pui semne de intrebare si asta e bine! Din ce te vei informa mai mult, din aceea iti va fi mai usor sa iei hotararea cea mai buna pentru copilul tau!!

      RăspundețiȘtergere
    23. Buna Feli! Azi ti-am descoperit blogul si mi se pare f interesant! Am totusi o intrebare! Ce se intampla atunci cand plecam intr-o tara exotica si se cere vaccinarea impotriva anumitor virusi cu risc mare de transmitere in acea tara?

      RăspundețiȘtergere
    24. Alina, eu nu cred in efectivitatea vaccinurilor impotriva nici unui virus, dupa parerea mea toata povestea cu vaccinarea este doar o mare teapa. Se imbolnavesc de obicei oamenii care sunt predispusi, care au dezechilibre interioare ce-i fac sensibili la anumite boli, oamenii cu sistemul imunitar slabit etc.
      In cazul tarilor exotice mi-as dubla/tripla masurile de igiena personala, as avea grija ce mananc, as spala temeinic fructele si legumele cumparate acolo, eventual as lua cu mine ceva medicamente impotriva diareei etc.
      Despre ce tara exotica si despre ce virusi vorbim? Hai sa ne informam, ca ma intereseaza si pe mine sa aflu cat mai multe.

      RăspundețiȘtergere
    25. Nu am cunostinte medicale...dar stiu de virusul malariei, difteriei in tari gen Tanzania, Sri Lanka... + daca emigrezi intr-un alt stat occidental iti este solicitata o adeverinta/carnet de vaccinuri... ce te faci daca nu le ai(ipotetic - nu ai facut niciun vaccin)?

      RăspundețiȘtergere
    26. Alina, din cate stiu eu in nici o tara occidentala vaccinarea nu e obligatorie. Te inarmezi cu textul legilor respective si gata :-)
      Despre restul, citim pe internet, ne informam, ne invingem teama si gata :-)

      RăspundețiȘtergere
    27. Am dat si eu share pe FB - public, poate poate mai scapa cate un bebelus.

      RăspundețiȘtergere
    28. Felicitari, Feli! Esti o mamica formidabila, ca multe altele, despre care am citit aici! Copiii mei sunt deja mari, din pacate, la vremea respectiva, noi nu am fost informate.Dar nepotii mei, sigur nu vor fi vaccinati si, cu ajutorul lui Dumnezeu, se vor naste acasa. Multa sanatate si putere sa-ti poti continua visele si proiectele! Tina

      RăspundețiȘtergere
    29. Tina, ne ramane sa speram ca pe vremuri nu se vaccina atat de frenetic ca astazi (desi daca stam sa ne analizam bine, cred ca toti avem anumite sechele), iar astazi din fericire exista internetul, deci cine doreste cu adevarat are acces la informatii si isi poate pune in functiune propriul creier impotriva propagandei firmelor farmaceutice. Bravo pentru voi, ca nepotii tai nu vor fi vaccinati! Sanatate multa!!

      RăspundețiȘtergere
    30. Eu am o multime de argumente pro vaccinare. Pun aici niste link-uri:

      http://www.petreanu.ro/2011/01/o-frauda-medicala-cu-sute-de-mii-de-victime/

      http://medlive.hotnews.ro/saptamana-europeana-a-vaccinarii-in-romania-rata-vaccinarii-in-randul-populatiei-tinere-a-scazut-substantial-si-ministerul-sanatatii-se-confrunta-cu-numeroase-cazuri-de-infectii-care-ar-putea-fi-prev.html

      http://sirimie.blogspot.ro/2011/01/consecintele-neincrederii-in-vaccinare.html

      http://sirimie.blogspot.ro/2010/03/richard-dawkins-enemies-of-reason.html

      Parerea mea, si cred ca este de bun simt: trebuie tinut cont de parerea specialistilor pentru ca noi nu suntem specialisti. In joc e sanatatea copiilor nostri, este o mare responsabilitate care ar trebui sa depaseasca parerile personale. In zonele unde nu se vaccineaza copiii mortalitatea este foarte mare, pe vremea cand nu existau vaccinuri mortalitatea infantila era foarte mare.

      RăspundețiȘtergere
    31. Cum adica, Simona, faptul ca Wakefield a fost ostracizat fiindca a indraznit sa puna sub semnul intrebarii dogma vaccinarii este argument pro-vaccinare? Nu inteleg legatura.
      Ah, ce ma bucur ca rata vaccinarii in randul populatiei tinere (si informate) dn Romania a scazut, mersi pt. vestea buna! Inseamna ca tot mai putini oameni se lasa manipulati.
      Cat despre specialisti, eu m-am informat si am luat decizia de a nu vaccina in urma unor pareri emise de medici, deci de specialisti care au studiat medicina si care se pronunta impotriva vaccinarii (si sunt tot mai multi in lume!).
      Daca ai fi examinat putin statisticile oficiale, ai fi constatat ca bolile infectioase erau (in mod dovedit!) in declin in mod identic in tarile unde se vaccina masiv si in tari unde NU se vaccina. Asa ca vaccinurile nu au eradicat nimic si nu au redus nici o mortalitate infantila. Din nou te rog sa ma scuzi daca nu ma convingi cu lozinci.

      RăspundețiȘtergere
    32. In SUA nu poti emigra legal daca nu esti vaccinat, indiferwnt de varsta si copiii nu sunt primiti in nici o scoala, inclusiv cele private....

      RăspundețiȘtergere
    33. @ Anonim: In acest caz cred ca fiecare trebuie sa-si stabileasca prioritatile: ori iti este importanta sanatatea propriilor copii, ori preferi sa traiesti intr-o tara unde nu ai dreptul de a decide asupra propriei tale persoane...

      RăspundețiȘtergere
    34. in viata nu este intotdeauna doar alb si negru (radical bun sau radical rau), ci si mult gri la mijloc. si sua este o tara care da multa importanta sanatatii copiilor si a binelui lor (una dintre tarile care are legile cele mai stricte impotriva abuzului fizic si psihic al copiilor). parerile sunt impartite, chiar si in legatura cu vaccinarile. eu stiu pe cineva care a avut polio in copilarie si prefer un vaccin sechelelor care sunt oribile. sau un vaccin impotriva hepatitei B care in timp distruge ficatul si care nu are vindecare. sau daca ar exista impotriva HIV...

      RăspundețiȘtergere
    35. Pentru mine personal in ce priveste injectarea de chimicale inutile si cancerigene in organismul copilului meu nu exista zona gri.

      SUA este o tara care, din punctul meu de vedere personal, inoata in coruptie si minciuna si goana dupa profit cu orice pret (iata un argument recent in plus: http://www.financiarul.ro/2012/07/16/cum-se-falsifica-testele-vaccinurilor-care-protejeaza-copiii-de-boli/). Ma bucur ca nu traiesc intr-o tara care impune vaccinarea obligatorie desi exista tot mai multe dovezi stiintifice ca acestea vatameaza grav copiii (vezi postarea mea despre aldehida formica din vaccinuri: http://piersicuta.blogspot.de/2011/06/aldehida-formica-ne-aduce-cancerul-deja.html sau despre autism: http://piersicuta.blogspot.de/2012/07/vaccinurile-pot-cauza-autism-confirmat.html).

      De asemenea, am scris o postare amanuntita despre poliomielita din care reiese clar, din punctul meu de vedere, ca polio nu este si nu a fost niciodata o boala infectioasa, nu e cauzata de virusi si deci nici un vaccin din lume nu a protejat vreodata pe nimeni de polio: http://piersicuta.blogspot.de/2011/03/fantoma-poliomielitei-si-miturile.html
      Sper sa aveti rabdare sa cititi totul cu atentie!

      RăspundețiȘtergere
    36. Din pacate, eu nu cred tot ce se publica in presa si de multe ori presa din Romania este foarte prost informata sau articolele foarte alarmante, radicale/extreme si nu bazate pe dovezi stiintifice. Plus traduse prost!

      Coruptie exista peste tot in lume, dar inca o data, eu nu cred in extreme. In majoritatea tarilor capitaliste exista goana dupa profit dar asta nu inseamna ca numai asta exista. Iar aici vaccinarile sunt obligatorii fiindca SUA este o tara plina de emigranti din foarte multe tari de unde se pot aduce multi virusi care pot deveni chiar mutanti daca sunt lasati "liberi." Vaccinarile obligatorii sunt facute ca sa apere copiii de boli care pot fi aduse din multe parti. Polio se stie foarte bine ca este cauzata de un virus si a fost dovedit asta de multa lume si nu cred ca neaparat doar in SUA si nu a fost facut doar ca sa profite cineva.

      Ce argument ai impotriva Hep B? In Romania era plin de acest virus si se murea de ciroza sau cancer la ficat (care se stie ca poate fi cauzat de virusul Hep B) si nu se stia de ce. Aici aceasta boala este foarte prevenita prin acest simplu vaccin. Si aici nu exista Hep A (care iar in Romania era peste tot si eu stiu ce inseamna sa fii copil si sa stai in spital saptamani intregi din cauza asta). Uneori trebuie puse in balante beneficiile contra riscurilor (care nu sunt intotdeauna dovedite clar).

      Fiecare face ce crede ca e mai bine pentru copilul lor, dar in general eu sunt adepta balantei in toate...repet, nici o extrema nu e buna si asta s-a dovedit de mai multe ori.

      RăspundețiȘtergere
    37. @Anonim: este alegerea dvs. personala sa refuzati sa credeti articolele alarmante, radicale/extreme, poate va amintiti de aceasta convingere si cand veti citi urmatorul articol despre vreo epidemie grava de pojar ;-))
      Si apropo de pojar, va invit cu drag sa cititi despre cum s-a dovedit STIINTIFIC ca vaccinurile nu au avut si nu au cum sa eradicheze pojarul: http://piersicuta.blogspot.de/2012/07/falfaie-un-pojarel-spre-voi.html

      La fel, e dreptul dvs. sa nu credeti in extreme in materie de coruptie, mai ales daca sunteti de origine romana si deci aveti experienta cu coruptia moderata din Romania ;-)

      Daca ati fi citit cu atentie postarea mea, v-ati fi gandit poate de doua ori inainte de a face afirmatii complet nefondate stiintific de genul "vaccinarile obligatorii sunt facute ca sa apere copiii de boli"... cand eu am explicat cu dovezi ca vaccinurile nu apara pe nimeni de nimic... Ah, iar faptul ca SUA ii OBLIGA pe parinti sa-si vaccineze copiii nu vi se pare probabil o extrema, in fond e chestie de perspectiva ;-)

      Nu se cunoaste fara dubiu cauza poliomielitei (tocmai de aceea i-au si schimbat definitia de cateva ori, ca nu mai corespundea cu schema lor ;-))), dar in nici un caz nu este un virus! Va invit sa cititi un articol despre polio ceva mai lung, ce-i drept, dar care contine foarte multe informatii pertinente:
      http://www.quibono.net/60.html

      Va contraziceti mult. Ori se stie ca virusul Hep B poate cauza cancer la ficat ori nu se stia de ce mureau oamenii? Va spun eu: nu se stie nimic, dar trebuie sa se vanda vaccinurile si asta se face numai bagand spaima in oameni! Dr. Rares Simu (specialist in imunologie clinica si alergologie) afirma de pilda ca nici macar 20% din infectiile acute de Hep B nu ajung sa se cronicizeze, un om cu un sistem imunitar echilibrat elimina virusul fara nici un vaccin.

      Nu inteleg legatura dintre vaccinuri si Hep A si imi pare sincer rau ca ati avut o experienta atat de neplacuta ca si copil, dar eu personal am avut tuberculoza provocata chiar de vaccinul care ar fi trebuit sa ma "apere" de tuberculoza, conform teoriei dvs., si am stat 3 luni departe de ai mei, deci dati-mi voie sa fiu ceva mai in tema, avand in vedere ca experienta mea este direct legata de vatamarea organismului unui copil prin vaccinare...

      Beneficiile vaccinurilor nu sunt dovedite stiintific nicaieri, pe cand riscurile sunt:
      Vaccinurile pot cauza autism: http://piersicuta.blogspot.de/2012/07/vaccinurile-pot-cauza-autism-confirmat.html
      Vaccinurile contin aldehida formica, substanta declarata de autoritati ca fiind cancerigena: http://piersicuta.blogspot.de/2011/06/aldehida-formica-ne-aduce-cancerul-deja.html

      Nu pot decat sa repet ce am scris in comentariul meu de mai sus: Pentru mine personal in ce priveste injectarea de chimicale inutile si cancerigene in organismul copilului meu nu exista zona gri. Sunt convinsa ca in aceasta situatie extremismul de care dau dovada ii salveaza viata si sanatatea copilului meu - care copil tocmai a implinit 4 ani si, nevaccinat fiind, este sanatos tun: nu a avut niciodata vreo infectie a cailor respiratorii cu puroi, nu a avut constipatii/diaree, nu a avut otita, nu a avut bronsita (cum au avut 3 copii luna trecuta in grupa lui), nu a avut scarlatina (cum au avut 3 valuri de copii in grupa lui anul asta), nu a luat niciodata nici un fel de medicamente (fie ele antitermice sau antibiotice) cu exceptia catorva homeopate, cand eu am zacut cu gripa 3 saptamani in iarna el a scapat in 6-7 zile doar cu febra usoara si usoare dureri de ureche: http://piersicuta.blogspot.de/2012/02/copilul-bolnav-si-doctorul-modern-ca.html
      Pe scurt, este cel mai sanatos copil pe care-l cunosc si pentru mine asta e o dovada suficienta ca am luat decizia buna de a nu-l injecta cu otravurile din vaccinuri.

      Sigur, fiecare face ce crede ca e mai bine pentru copilul lor. Va doresc sa puteti in continuare sa credeti acest lucru, daca va ajuta sa dormiti mai bine noaptea.

      RăspundețiȘtergere
    38. Eu nu ma contrazic cu nimic. Se stie foarte bine ca virusul de Hep B cauzeaza cancer de ficat. Cand am zis ca nu se stia de ce, la inceput nu s-a stiut ca virusul de Hep poate cauza cancer, dar acum se stie. Da, sunt persoane a le caror organism poate sa il ucida, cum sunt persoane a le caror organism poate sa uicida si virusul HPV care sa cancer de col uterin (si de care nu s-a stiut mult timp in Romania ca este cauzat de un virus si se murea pe capete in Romania pana recent cand s-au trezit un pic) dar asta nu este o garantie, ca sistemul imun, chiar al unei persoane complet sanatoase, poate sa ucida un virus puternic. Pe cand un vaccin iti da o garantie. Fiindca e clar ca datorita vaccinurilor, unde se fac, nu mai exista pojar, rubella, scarlatina, hepatita, etc. De asemenea, in SUA TBC este considerat inexistent si nu se face vaccinul de care zici tu ca te-a izolat de ai tai.

      Si copilul meu (vaccinat) a fost si este la fel de sanatos ca al tau, fara gripe si alte boli pe care le descrii si asta din cauza ca a fost alaptat la san doi ani jumate, mananca sanatos, etc...exista multe motive pentru care copiii sunt sanatosi tun, independent de daca sunt vaccinati sau nu.

      SUA nu te obliga sa faci ceva daca nu vrei...este la libera alegerea a fiecaruia daca sa locuiasca aici sau nu, nu tin nimeni pe nimeni cu forta. Cine nu vrea sa se supuna anumitor reguli (inclusiv vaccinarea daca vrei sa iti dai copiii la scoala, altfel ai alegerea de a ii homeschool), sunt liberi sa plece.

      Si pe vremea strabunicilor mei nu se vaccinau copiii, nu se dadeau antibiotice (nici eu nu sunt adepta administrarii de antibiotice la orice febra sau raceala - cum multi o fac - dar sunt momente cand intr-adevar este nevoie) si mureau copiii pe capete de tot felul de boli, inclusiv cele "ale copilariei" ca pojar, scarlatina, etc. Si nu neaparat copii saraci...

      Uite aici un argument impotriva a ce zici do despre formaldehyde:
      One would think that any rational human being, especially a medical professional, when confronted with the fact that our bodies produce greater quantities of formaldehyde than found in vaccines, in addition to the lack of data showing harm, would conclude that either the formaldehyde in the vaccines is probably reasonably safe ,or we’re all doomed from the start, whether we vaccinate or not. Sau ca formaldeyde pe care o respiram datorita poluarii este cu muuult mai multa decat cea inclusa in vaccinuri.

      Si gasesti mai multe informatii aici despre argumente contra celor care sunt atat de radical impotriva vaccinarilor, chiar cu informatii de la cei care sustin aceasta pozitie: http://www.vaccinetimes.com/formaldehyde-fears-without-merit/

      Si ca sa nu zici ca ma ascund sub anonim, ma cheama Anca. Mi-e doar mai usor sa postez fara sa ma logez in nu stiu ce cont.

      RăspundețiȘtergere
    39. Anca, uite unde se despart drumurile noastre, la afirmatia ta "Pe cand un vaccin iti da o garantie", afirmatie total paralela cu realitatea.

      Daca tu imi oferi date stiintifice despre studii randomizate dublu-orb care confirma aceasta "garantie" oferita de vaccin, mai putem sta de vorba. Pana atunci eu iti doresc sa te poti simti tu in siguranta ca ai permis injectarea de aldehida formica in organismul copilului tau. Adica sa stai linistita la gandul ca, daca a fost interzisa in industria mobilei dupa ce s-a aflat ca e cancerigena, n-o fi foc daca se injecteaza unui bebelus de cateva luni :-(((

      P.S. Pentru scarlatina nu exista vaccin.

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Tu ai citit citatul de mai sus care afirma ca si organismul nostru produce formaldehyde? Una este cea folosita in industrie si una cea medicala.

        Da, mie un vaccin imi da garantia ca, copilul meu nu va face anumite boli.

        Poate sa faci un pic de research sa vezi ce riscuri au ca adulti cei ce au avut chicken pox (parca varicela in romaneste) de a face shingles, o reactie chinuitoare si periculoasa.

        Si eu iti doresc sanatate!

        Ștergere
      2. Asta e un argument similar cu cel pe care mi l-a adus mie o pediatra de renume pe FB, ca doar de aia e de renume. Mi-a zis ca degeaba ma tem de aluminiu, ca si in apa exista si bem. Si s-a ofuscat cand i-am zis ca nu am facut nici medicina, nici chimia, dar stiu sa deosebesc mineralele organice de cele anorganice. Si ca sa ma pedepseasca public mi-a dat una din "putul gandirii": ca degeaba avertizez lumea despre efectele secundare, ca si ceaiul de menta are, constipatia, si tot continuam sa il bem si sa nu ne constipam. Si iar s-a ofuscat cand i-am spus ca este dovada vie a modului indoielnic in care unii obtin diploma de absolvent de medicina. Specializarea pediatrie!

        Ref. protectie & Anca : Macar prospectul sa ne obosim sa il citim, fratilor, ca acolo scrie clar, negru pe alb ca producatorul nu asigura garantia raspunsului imun la subiectul vaccinat.

        Am avut si eu o "Anca" pe blog care s-a autosesizat cand am inceput sa scriu despre vaccinuri.

        Felicia - jos palaria pentru munca ta.

        Ștergere
    40. Dar tu ti-ai facut temele la research ca sa stii ca nici un vaccin nu ofera nici o garantie?
      Stii, putem continua asa la nesfarsit, daca totul ar fi clar ca lumina zilei nu ar mai exista controversa :-))
      Sanatate!

      RăspundețiȘtergere
    41. Multumesc tare mult pentru toata munca depusa de a aduna si sintetiza atatea informatii bune si utile!!
      Cu drag si respect, Mona

      RăspundețiȘtergere
    42. feli, mi a placut articolul in sensul ca e primul care m a pus pe ganduri. dar mai am mult sa asimilez pana sa iau o hotarare!
      insa nu mi place fiindca nu iei in seama si argumentele pro, trebuie studiate ambele ¨tabere¨, adica daca cineva nu e de acord cu tine, tu afirmi repede ca ¨drumurile noastre se despart¨

      RăspundețiȘtergere
    43. Unknown :-)) Ma bucur din suflet ca articolul a reusit sa te puna pe ganduri, e primul pas in directia buna: informeaza-te, citeste cat poti pe tema asta (pro si contra, asa am inceput si eu) inainte de a lua decizia.
      Argumentele pro le-am pritocit si le-am analizat si eu atunci cand inca nu aveam toate informatiile necesare si apoi am constatat ca ele nu stau in picioare ;-) Le cunosc prea bine si pe astea, dealtfel daca recitesti cu si mai mare atentie articolul poti constata ca argumentele impotriva vaccinarii demonteaza toate argumentele pro-vaccinare: eradicarea bolilor, protectie, imunizare, imunitatea turmei etc. - nici unul din astea nu stau in picioare dpdv statistic, stiintific sau medical :-))
      Cand spuneam mai sus ca drumurile se despart, ma refeream strict la faptul ca nu doresc sa continui o polemica inutila, nu ca as avea ceva impotriva persoanei respective. Imi cer scuze daca s-a inteles gresit.

      RăspundețiȘtergere
    44. Stimată Feli,

      Federația PRO VITA din România este autoarea unui ghid juridic destinat părinților care nu doresc să își vaccineze copiii. Îl puteți găsi aici:
      http://federatiaprovita.ro/docs/Anuar%20PV.pdf - de la pag. 45

      De la apariția acestuia, legislația s-a schimbat: în rău, prin apariția HG care introduce obligativitatea carnetelor de vaccinare, și în bine prin republicarea Codului deontologic al medicului care stipulează încă și mai clar că ORICE intervenție medicală trebuie aprobată expres, cu excepția cazurilor de urgență.

      Federația este în proces cu statul român pentru anularea HG menționată.

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Buna seara!! Imi puteti spune daca procesul s-a incheiat intre timp? Daca nu, cu ce va putem ajuta?

        Ștergere
    45. Multumesc pentru informatie si link - sa speram ca vor fi utile cat mai multor mamici din Romania care inca nu sunt informate despre dreptul lor legal de a refuza vaccinarea copiilor.
      Carnetele de vaccinare pot sa fie obligatorii din partea mea, il am si eu pe al copilului meu, il pot prezenta oricui la orice ora, numai ca e gol :-)

      RăspundețiȘtergere
    46. ar fi ok daca toate datele trecute ar fi complete si corecte, pana una alta, am impresia ca mai degraba, tot ce ai trecut acolo are menirea de a tampii si mai mult oamenii. Invata putina medicina eventual, inainte sa treci niste statistici despre care nu ai habar

      RăspundețiȘtergere
    47. Imi multumesc, Feli. Am postat articolul si pe pagina mea.
      Felicitari pentru munca depusa si mai ales pentru generozitatea ta de a ne o impartasi.

      RăspundețiȘtergere
    48. Roli, ca sa "treci" niste statistici nu ai nevoie sa inveti medicina la facultate. In schimb, pentru a stapani ortografia limbii romane si a scrie corect verbul "a tampi" este nevoie sa inveti mult mai putin si iata ca unii nici de asta nu sunt capabili :-(

      Laura, cu mult drag!

      RăspundețiȘtergere
    49. Fara a intra intr-o polemica, incerc sa va expun motivele pentru care am rezonat cu acest articol.
      In primul rand am plecat de la motivatia autorului: autor care este o mama care-si iubeste copilul si care si-ar da si viata ei pentru protejarea acestuia, dar care, pentru a nu ajunge in asa situatie disperata, se documenteaza si face .....preventie.
      Cand eu am fost operata de un polip la intestinul gros, care s-a dovedit a fi malign, o vedeam si auzeam pe mama mea care plangea si care se ruga sa-i dea ei Dumnezeu boala mea (si din pacate i-a dat-o).De atunci viata mea a inceput sa capete alt sens si alte voalori.
      Motivatia celor care fac reclama vaccinurilor si altor metode alopate de "vindecare" a bolilor: acestia sunt in principal fabricantii, marile corporatii farmaceutice, si medicii care sunt si ei stimulati financiar in functie de rezultatul "prozelitismul" lor.
      Pentru mine este evident ca doar plecand de la aceste argumente ma inclin in fata MAMEI.
      Apoi intervine bunul simt (eu neavand studii medicale), intuitia, credinta mea interioara care rezoneaza INTOTDEAUNA in fata adevarurilor, dicolo de orice explicatie rationala, pe care, de multe ori, nu o pot sustine.
      Aceasta credinta imi spune ca daca introduc in copilul meu substante provenite de la alte fiinte de alt regn, animale in cazul vaccinurilor, e foarte posibil sa interactioneze gresit cu substantele specifice fiintelor umane.
      Eu sunt fiinta creata de Dumnezeu, nu ma trag din maimuta, soareci, porci si alte animale, desi intalnesti trasaturi ale acestor animale la multi oameni ajunsi la maturitate (poate de la vaccinuri li se trage :)
      Acesta este punctul meu de vedere care face sa ingros randurile celor care doresc sa traiasca impreuna cu copii lor in mod cat mai natural, sa manance sanatos, sa duca o viata cat mai simpla.

      RăspundețiȘtergere
    50. in primul rand, nu e prima data cand dau peste articole de genul asta dar, sa fiu sincera, nu prea inteleg argumentele alea. pentru ca nu am formatia de medic si raman uimita cum o gramada de gospodine care citesc pe aici au inteles si, mai mult, sunt sigure ca vaccinurile sunt aducatoare de boli si moarte.
      inteligenta mea limitata, logica mea bunicica si bunul meu simt imi spun ca nu orice om poate sa pledeze pentru o cauza ca aceasta si sa se simta stapanul adevarului absolut.
      mai mult, de obicei oamenii astia sunt adeptii homeopatiei, stilului de viata vegan si alte asemenea. pai daca luam si citim prospectele medicamentelor homeopate, vedem de asemenea ca au celule de animale si oameni (chiar de tesut canceros uman). si logica mea nu pricepe de ce ne luam de vaccinurile care contin si ele tesuturide origine animala.
      si nu in ultimul rand, am si eu indoielile unui om normal (nu superior cum se simt unii care au gasit secretul vietii lungi si sanatoase) si am zis(in mai multe randuri) sa imi consult jumatatea mea mult mai inteligenta, care se intampla sa fie si medic, si absolut de fiecare data mi-a demonstrat punctual unde scartaie articolele astea, inclusiv cu date care aratau ca multe dintre sursele citate nici macar nu exista, iar la sursele citate se gasesc zeci, sute de surse care sa le demonteze.

      asa cum spuneti ca adeptii vaccinarii nu pot demonstra legatura dintre scaderea incidentei bolilor contagioase (desi eu am vazut ca pot), nici cei care refuza vaccinarea nu pot demonstra legatura vaccinurilor cu autismul, prostia (afectarea creierului, nu?), bolile de piele si ce ati mai acuzat acolo.

      nu spun ca vaccinul este tot ce i se poate intampla mai bun copilului meu, insa stiu clar ca bolile slabesc organismul, il streseaza si, in cel mai rau caz, lasa sechele de nereparat. si virusul injectat e inactiv, dar cel real e puternic si nimeni nu poate anticipa cum ar raspunde un organism in ambele cazuri. pentru ca orice ai manca, pe fondul stresului si oboselii esti mai vulnerabil. asta gandeste mintea mea de economist si subscrie in totalitate anonimului de mai sus. viata e in mare parte gri

      RăspundețiȘtergere
    51. Laura, ai mare dreptate, trebuie sa existe un common sense nepervertit de suprarationalizare si supraintelectualizare, trebuie sa existe o intuitie si o capacitate interioara de a vedea adevarul dincolo de ecranele de ceata ale societatii, trebuie mai presus de toate sa existe dorinta de asumare a raspunderii pentru propria viata si sanatate - daca aceste conditii sunt indeplinite, omul respectiv traieste natural, in armonie cu el insusi si in nici un caz nu alearga fuguta cu maneca ridicata la nenea doctoru' ca sa-i paseze aluia responsabilitatea. Ehei, dar e greu de trait asa, e muuult mai comod sa nu-ti pui intrebari, sa crezi tot ce ti se serveste de sus si sa inghiti "bomboana" pe care ti-o serveste matricea (am un articol pe blog despre simbolistica deosebita din filmul Matrix, by the way, il gasesti la categoria Psihologie).

      dina, din modul cum folositi termenul "gospodine" reiese un dispret prost ascuns care nu rezoneaza cu "modestia" prin care va descrieti "inteligenta limitata". Pastrati-va uimirea la adresa faptului ca o gramada de "gospodine" au inteles ce se intampla cu vaccinurile. Daca va bazati pe jumatatea dvs. mult mai inteligenta si asta va ajuta sa dormiti linistita noaptea ca i-ati facut un bine copilului dvs. prin vaccinare, atunci mergeti in pace pe acest drum in continuare. Noi, gospodinele, avem alt drum.

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Ma numar printre "gospodine" si as vrea sa te felicit pentru blogul tau - pentru timpul pe care il dedici pt a culege atatea info ! Felicitari si multumesc - cat despre toate aceste doamne care intra in polemica nu inteleg de ce se obosesc - nu este un site propagandist si nu te obliga nimeni la nimic - faci cum vrei si cum consideri - citesti, rumegi si mai departe decizi - ! Pe final asa cum am spus si eu sunt o gospodina care nu si-a vaccinat copilul si pot sa spun prin fina observatie a altor bebelusi de varsta fiicei mele ca este o diferenta fantastica din multe puncte de vedere ...

        Ștergere
    52. eh, acum sa aveti pretentia ca m-ati "citit" in totalitate e cam mult pana si pentru o piersicuta. dispretul meu nu e pentru omul potrivit la locul potrivit, ci pentru toti cei care nu-si cunosc locul si se cred mai buni decat sunt. nici un om cu capul pe umeri nu poate avea numai certitudini in ce priveste alegerile lui, chiar daca e specialist. si numai timpul va dovedi daca a facut bine sau rau. sincer, eu abia astept sa vad cat de sanatosi o sa fiti, sunteti o generatie de experiment, din punctul meu de vedere. deocamdata din ce vad eu, situatia nu e prea roz, copii de vegani nevaccinati si umblati la doctor homeopat sunt vizibil cu mult in urma celorlalti copii din familia noastra, deocamdata din toate punctele de vedere, sa vedem daca recupereaza. drum bun!

      RăspundețiȘtergere
    53. @dina: "nici un om cu capul pe umeri nu poate avea numai certitudini in ce priveste alegerile lui" - si totusi se pare ca si dvs. va laudati cu aceste certitudini...
      Cat despre cei care "nu-si cunosc locul" (sau lungul nasului), cuvintele dvs. imi suna a mentalitate de persoana care nu misca-n front, o persoana perfect inregimentata dupa o spalare de creieri pe stil comunist.
      Daca vedeti cum COPIII (cu 3 de i, chiar si pentru nespecialisti) de vegani nevaccinati raman in urma copiilor din familia dvs., atunci bucurati-va si nu va mai pierdeti timpul postand comentarii jenante pe blogurile piersicutelor, gospodinelor sau ale altor persoane pe care le dispretuiti. Va doresc sanatate din toate punctele de vedere!

      RăspundețiȘtergere
    54. tocmai, nu m-ati citit, nu am nici o certitudine, amintiti-va griul de care pomeneam daca pe restul afirmatiilor nu le intelegeti. si nu ma corectati la gramatica, va rog, am scris exact cum trebuie, nu am articulat cuvantul.
      ca sa facem psihologie, pareti un om cam nervos care isi impune convingerile, nu accepta sa fie contrazis si tocmai de aceea nu are rabdare sa-i inteleaga decat pe cei care ii canta in struna. altfel ati fi inteles ca toti copiii sunt din familia noastra, adica acelasi adn, pe intelesul specialistilor in medicina, doar ca cei doi au un foarte diferit stil de alimentatie si de abordare a vietii, datorita unor parinti care tot asa, din economisti s-au trezit mari specialisti in nutritie, sanatate, puericultura, psihologie etc.

      spalarea de creier e deja o exagerare pe care, daca va calmati, ati constientiza-o.

      nu pierd vremea, pur si simplu imi pasa de oamenii din jur si tocmai de aceea nici nu fac propaganda vaccinurilor dar nici nu as incerca sa conving mase de oameni sa nu le faca.

      marii oameni nu incearca sa convinga pe nimeni de nimic, ei doar inspira

      dar asta e o subtilitate la care putini au acces

      RăspundețiȘtergere
    55. Doamna dina: Nu, nu ati scris cum trebuie, COPIII (cand il folositi ca subiect) se scrie cu 3 de i; fara exceptie; intrebati specialistii; eu va inteleg pasiunea fata de nuantele de gri, dar gramatica nu intra in categoria asta.

      Aveti oarece complexe de inferioritate (de unde si furia mocninda) fata de cei doi economisti din familia dvs. care au optat pentru veganism si nevaccinare si va rafuiti cu ei (prin substituire) pe blogurile altor parinti care au optat pt. acelasi drum. Eu va inteleg, am si rabdare, dar va recomand totusi un cadru terapeutic in care sa va rezolvati problemele personale.
      Mergeti cu bine!

      RăspundețiȘtergere
    56. Dupa Cristela Georgescu, mai gasesc o mamica minunata care isi dedica propriul timp pentru a ajuta alte mamici!


      Minunat articolul, infinita munca! Am doua fetite nevaccinate, din pacate prima le-a facut pana la 2 luni inclusiv, apoi ne-am oprit. Am fost 99% convinsa ca vaccinurile nu sunt bune de la primul articol pe care l-am citit, nu am avut nevoie de prea multe dovezi. Mi s-a parut ca totul seamana cu ceea ce Dumnezeu ne-a zis ca ne asteapta la vremurile de pe urma- "raul va fi numit bine si binele va fi numit rau". Dar atatea dovezi laolalta cum am gasit aici... doar un rau-voitor ar mai putea fi contra dupa ce le citeste! Felicitari din suflet! Toata pretuirea mea, Andreea Rapciuc.

      RăspundețiȘtergere
    57. Cu mult drag, Andreea!
      Nu i-as incadra la categoria rau-voitori pe toti, din pacate majoritatea sunt doar orbi. Ca in alegoria pesterii lui Platon despre educatie si lipsa de educatie, oamenii orbi sunt toti legati de grumaz (cu lanturile prejudecatilor, adanc inradacinate) si au voie sa priveasca doar intr-un singur punct al pesterii intunecate, cu ajutorul "paravanului scamatorilor". Cum ar putea ei sa vada REALITATEA cand ei nu vad decat umbrele lucrurilor? Sunt cu totii prizonierii matricei, din pacate, si sunt demni doar de compatimire.

      RăspundețiȘtergere
    58. Draga Feli
      Nu pot sa exprim prin cuvinte bucuria si admiratia pe care am simtit-o atunci cand am descoperit postarea ta. Sunt mamica unui baietel de 8 luni care din pacate a avut foarte mult de suferit de pe urma vaccinarii. Medicul din Germania (lucrez pt doi ani aici) a apucat sa ii faca o serie de vaccinuri la 2 luni (perioada care coincide cu refuzul complet de a manca al baietelului meu) si apoi din nou la 6 luni. Efectele dezastruase care au urmat sunt greu de pus pe hartie acum (lispa de atentie, nervozitate, strigate, infectii, voma, diaree, evitarea contactului... si altele si altele). De cateva luni ne informam despre modul in care sunt puse pe piata aceste "vaccinuri" si ne ingrozim. Suntem cercetatori deci avem si mai mult acces la revistele de specialitate medicale si la literatura de inalt nivel in acest subiect. Imi este groaza, groaza ca am fost mintiti si manipulati. Am hotarat stoparea oricarei tentative de vaccinare, desi a trebuit sa tot schimbam vreo 4-5 medici pediatrii. Pacat ca toate aceste informatii nu sunt larg raspandite, ca nu se vorbeste deschis despre reactii adverse grave, despre consecintele nefaste ale vaccinarii precum si despre groaznicele boli pe care le provoaca. Sper sa nu fie prea tarziu pt puiul meu, dar sunt sigura ca datorita unor oameni ca tine, alti copilasi vor putea fi salvati. Iti multumesc pt timpul acordat de a impartasii o parte din lecturile tale. Din pacate nu toate avem acest timp si de aceea ma bucur sa dau de blogul tau. Pt parintii care vor sa afle mai multe despre pericolele vaccinarii, cititi in romana cartea Dnei Dr Christea Todea-Gross, iar pt cei care vor sa incerce sa repare o parte din efectele negative va recomand cartea Dnei Natasha Campbell-Mcbride "Gut and Psycholgy syndrome" (en engleza sau franceza). Cea din urma prezinta metode de refacere a sistemului imunitar prin dieta si prin metode naturale. Toate cele bune

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Petruta draga, si eu am schimbat 3 pediatre pana am ajuns la actuala, care ma tolereaza (usor complice) cu copilul nevaccinat. Nu-i pot cere mai mult, ca doar n-o sa-si taie singura craca de sub picioare si sa-si injumatateasca veniturile.
        Unde esti in Germania? Vorbesti germana? Ma gandesc ca ati avut si ghinion sa nu fiti informati 1) despre vaccinare si 2) despre faptul ca puteti refuza fara probleme vaccinarea si in Germania, la fel ca si in Romania.
        Iti multumesc pentru ca ai postat despre voi si va doresc tot binele din lume, fie ca puiul tau sa reuseasca sa iasa din cercul vicios al efectelor secundare ale vaccinurilor!! Multa sanatate!!

        Ștergere
    59. Cu adevarat cel mai complet articol despre vaccinare pe care l-am citit, imi place ca nu se bate campii, totul e direct, concis explicat, am plecat pe linkuri si mi-am mai salvat cateva la favorite, iti multumesc mult pentru acest efort deosebit de a deschide ochii mai multor parinti!
      Te pup. Gina

      RăspundețiȘtergere
    60. Sunt o mamica al unui baietel de 6 luni, nevaccinat. Am insa un mare semn de intrebare legat de copii vaccinati...
      Este adevarat ca 2 luni de zile dupa momentul vaccinarii, copiii(vaccinati) pot infecta foarte usor cu poliomelita pe ce nevaccinati?

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Din cate am citit eu pe tema asta (si am citit mult!), polio nu a fost si nu este o boala contagioasa. Asta una.
        http://piersicuta.blogspot.de/2011/03/fantoma-poliomielitei-si-miturile.html

        Ah, da, stiu ca in cartea dr. Todea-Gross scrie ca vaccinatii antipolio pot "molipsi" - in cazuri f.f. rare - pe cei nevaccinati cu asa-numita poliomielita de contact. Probabil de acolo intrebarea si teama ta. Eu personal, dupa ce am citit cartea dr. Loibner ("Vaccinarea - afacerea cu nestiinta") si mai ales de curand, dupa ce am vazut si documentarul despre legile biologice ale noii medicini germanice si interviurile cu dr. Crina Veres pe aceleasi teme, chiar ca nu mai am nici un fel de dubii: NU EXISTA BOLI INFECTIOASE MOLIPSITOARE :-)

        Vezi mai multe aici:
        http://piersicuta.blogspot.de/2013/02/dr-johann-loibner-originea-si-istoria.html
        http://www.youtube.com/watch?v=ms_n8pfXlJY

        Stai linistita si calma, totul e ok, corpul uman este o "masinarie" minunata atunci cand e lasat sa lucreze si sa se vindece cum stie el de la mama natura!! Bravo pt. decizia de a nu-ti vaccina baietelul!! Al meu are deja aproape 5 ani si nu stie ce sunt alea medicamente alopate, la pediatru mergem doar o data pe an la controlul obligatoriu :-)

        Ștergere
    61. MULTUMIM mult pt raspunsuri! oricum mai presus de Doamne-Doamne nu-i nimica....asa ca nu ma prea stresez in genral. La o cresa unde este baietelul verisoarei mele (tot nevaccinat) a fost jale cu varsatul de vant...desi toti copiii (cu vreo 2, 3 exceptii) erau tot vaccinati ROR. Deci..........fiecare crede si actioneaza mai departe dupa propria judecata. Faptele vorbesc. Si FELICITARI pt imensul studiu!
      La multi ani dvs si familiei dvs cu ocazia zilei de 1 Martie!multa sanatate!

      RăspundețiȘtergere
    62. Buna Feli! Am o fetita de 4 luni si pana acum i-am facut fiecare vaccin ce se cerea insa nu as mai vrea sa i le fac. Mama mea nu ni le-a facut noua dar doctorita i le trecea in caiet ca fiind facute. Eu ma aflu in Spania si aici sunt obligatorii. Am impresia ca nici nu inscrie copilul la scoala fara ele. Ai idee ce as putea face? Iti multumesc din suflet!

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Ai impresia sau stii sigur ca sunt obligatorii prin lege? Vorbesti spaniola bine? Intereseaza-te de cadrul legal al vaccinarii, intreaba in stanga si in dreapta la cunostinte/prietene, poate dai de un medic mai destupat la minte si nu din ala degraba-de-seringa-infigator. O sa ma interesez si eu si te tin la curent. Dar un lucru e sigur: DACA NU VREI, in nici o tara din lume nu-ti vaccineaza nimeni copilul cu forta, intotdeauna exista o portita de scapare. Bafta si sa fii hotarata!!

        Ștergere
    63. Nu stiu 100% daca sunt obligatorii dar asa am auzit! Da, vb spaniola foarte bine. Cu forta nu il poate vaccina dar ma tem pentru inscrierea la scoala. Multumesc frumos!

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Uite ce a gasit o prietena a mea care locuieste in Spania: NU sunt obligatorii, nu ai de ce sa te temi :-)
        http://www.vacunacionlibre.org/obliga.htm
        http://www.vacunacionlibre.org/nova/

        Ștergere
    64. Multumesc frumos, Feli! Am mai cautat informatie si am citit si ne-am decis sa nu ne vaccinam fata. Am vazut ca si in Spania, chiar daca mult mai putin ca in Romania, sunt 'parinti iresponsabili' care nu isi vaccineaza copiii. O igiena buna, o alimentatie sanatoasa si cat mai mult lapte de mama si inainte! Eu nu sunt vaccinata, am avut asa temuta varicela si nu am murit!

      RăspundețiȘtergere
    65. Si eu am o fetita de 1 an si nu este vaccinata. este o fetita sanatoasa, vesela, zglobie, nu este cu nimic in urma fata de alti copii, ba din contra a inceput sa mearga singura la 10 luni, mananca foarte bine, invata repede, deja intelege foarte multe lucruri si intr o alta limba decat romana. Singura noastra problema este cu burtica, aproape in fiecare noapte are dureri. Trebuie sa repetam analiza, ultima oara avea viermisori.

      RăspundețiȘtergere
    66. Apreciez parerile expuse in acest blog; fiecare are dreptul sa se informeze si sa ia decizii in ceea ce priveste propria sanatate, insa din pacate mai sunt si situatii in care nu avem de ales si trebuie sa ne vaccinam. Eu lucrez la Spitalul General din Toronto si a fost obligatoiriu sa ma vaccinez contra hepatitei A si B, precum si a altor boli contagioase la care sunt expusa din cauza mediului in care lucrez. Nu am avut de ales.

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Sa inteleg ca te-ai vaccinat impotriva convingerilor tale? Eu zic ca intotdeauna avem de ales, am citit despre multe persoane cadre medicale in occident care au reusit sa evite vaccinarea.

        Ștergere
      2. Vaccinarea este parte obligatorie din procesul de orientare si testare fizica si psihica atunci cand devii angajat oficial al spitalului. Toti colegii mei au trecut prin acelasi proces, fara exceptie, cel putin din cate mi s-a spus. Mama este asistenta si din pacate a contractat virusul B in timpul regimului comunist cand cadrele medicale nu se protejau cum trebuie in timpul muncii ie manusi, ochelari etc Iti dai seama ca din cauza incidentului care a dus la infectarea mamei, ea nici n-a vrut sa auda sa nu ma vaccinez pt A si B. Nu stiu ce sa zic, draga Feli. Sunt argumente pro si contra. De exemplu avem campanie de vaccinare contra gripei in fiecare an, dar eu aleg sa nu-mi fac. Sunt perfect de acord ca e bine sa ne informam si sa tragem propriile concluzii, insa in cazul meu, e clar ca nu exista alta optiune decat sa ma vaccinez, deoarece lucrez intr-un mediu plin de virusi si de infectii si n-as vrea sa ma imbolnavesc sau sa transmit si altora, asta chiar ca m-ar darama psihic.

        Ștergere
      3. Draga Lucia, atunci inteleg ca tu ai fost convinsa de beneficiile vaccinarii. Personal, eu gandesc altfel despre "virusi si infectii" si am ajuns la alte concluzii si alte criterii dupa care privesc boala, iar punctul meu de vedere il reda cel mai bine acest medic neamt:
        http://piersicuta.blogspot.de/2013/03/virusurile-si-bacteriile-schimbarea.html

        Ștergere
    67. chiar azi am refuzat vaccinarea si pentru ca am un bebe prematur,mi-au zis ca mai putem astepta si chibzui decizia,pin bebele prinde kilogramele,si strategia cu speriatul e pe primul loc la ei,si pentru ca sint studenta la med, ma iau cu chestii ''pe voi nu v-au invatat''.. e trista situatia

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Bravo ca ai refuzat! Dar chiar, va invata la facultate ceva relevant dpdv medical despre vaccinuri? Chiar sunt curioasa. Daca ai ceva manuale sau materiale dupa care se preda capitolul "vaccinare", imi poti da si mie niste còpii? Ti-as fi etern recunoscatoare!
        Sa-ti traiasca bebele, ai grija de el si de sanatatea lui, ca la prematuri vaccinurile risca sa faca ravagii si mai mari!

        Ștergere
    68. Draga Feli,

      Astazi am descoperit si eu blogul tau si ma bucur sa vad ca cineva a pus atat efort pentru a se documenta legat de vaccinuri si efectele lor secundare sau inexistente. Felicitari! Eu inca nu am copii, dar voi citi detaliat blogul tau si sper sa invat sa ma feresc de cat mai multe rele de acest tip.
      As vrea sa va impartasesc insa din experienta mea personala si empirica in ceea ce priveste vaccinul anti-gripal si tratamentul cu antibiotice. In familia mea, parintii si bunicii mei au fost si raman adepti ai celor de mai sus. Copil fiind, am avut in permanenta probleme ORL, in mod special cu amigdalele, si am fost un copil dus la doctori si foarte mult injectat cu vaccin sau antibiotic.
      Va puteti imagina ca de-a lungul anilor infectiile au devenit si mai frecvente, si mai greu de combatut.
      Eram in anul 3 de facultate cand am decis sa nu ma mai vaccinez niciodata cu nimic, in ciuda presiunilor foarte mari venite din partea familiei mele. Asta am decis dupa ce am observat, fara cunostinte si fara a citi nimic, pur si simplu empiric, faptul ca faceam asa-zisul vaccin anti-gripal in fiecare an, si in fiecare an nu faceam gripa, dar o forma de "viroza foarte puternica" pe care mi-o identifica doctorul X sau Y si ma trata cu antibiotice cu duiumul, si dupa o luna sau chiar doua ceda cu greu, si tot asa...
      In acel an m-am simtit atat de rau din cauza virozei care s-a declansat la doua saptamani dupa vaccin, incat m-am gandit pur si simplu logic ca este un mare bullshit aceasta vaccinare, ca ma imbolnaveste de fapt in loc sa ma imunizeze.
      Ce s-a intamplat ulterior acestei decizii? Nimic rau, dimpotriva. Nu am mai racit in nicio iarna si nu am mai facut nicio viroza de cand NU fac vaccinul.

      Feli, ai tot respectul meu, bravo!
      Anca B.

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Anca, mii de multumiri pentru impartasirea experientei tale, sunt convinsa ca va mai deschide ochii si altora. Of, cate ai avut si tu de tras, saracuta de tine... Si eu, ca si tine, am avut permanent probleme ORL, cu amigdalele, polipii (extrasi toti si toate), cu antibiotice bagate intravenos de la un an, cu vaccinuri la care ma tineau 4 persoane etc. - of... macar la antigripale nu am intrat in cercul vicios, probabil ca-s prea batrana, pe vremea mea nu erau in Romania...
        Felicitari pentru decizia inteleapta luata din instinct si intuitie si din propriul discernamant si ma bucur mult de tot ca esti sanatoasa de cand ai renuntat la injectarea de chimicale in organism.

        Ștergere
    69. Te rog schimba titlul: nu e corect "legislatura", ci "legislatie". In rest, toata aprecierea mea pentru munca pe care o depui sa culegi atatea informatii si sa scrii articolele.

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Aoleo, filoloaga lu' mama ce sunt, se vede ca sunt plecata de 23 de ani din tara - acum, ca ai scris tu, am realizat ca legislatura e termen politic, nu? Ori eu ma refeream la legislatie, evident. Bun, am corectat, mersi mult!! Chiar ma mir ca nu s-a gasit nici un provaccinalist sa mi-o traga peste bot cu asta...

        Ștergere
    70. Singurul meu "stres" legat de vaccinuri si imunizari este de "vaccinul" imoglobulina IgG pe care va trebui, din cate am inteles, sa il fac pe parcursul sarcinii. In articolele studiate de tine, Feli, ai gasit cumva si informatii despre acest medicament si efectele lui secundare, sau alternative naturale?

      Mai jos definitia lui din en.wikipedia in cazul in care nu am fost suficient de clara: "Rho(D) Immune Globulin is a medicine given by intramuscular injection that is used to prevent the immunological condition known as Rhesus disease (or hemolytic disease of newborn). The medicine is a solution of IgG anti-D (anti-RhD) antibodies that suppresses the mother's immune system from attacking Rh-positive blood cells which have entered the maternal blood stream from fetal circulation."

      Multumesc anticipat pentru sfat! Anca B.

      RăspundețiȘtergere
    71. Buna seara,
      nu stiu exact daca ati citit toate articolele pe care le listati la sfarsitul interventiei Dvs. dar lista pe care spuneti ca ati "compilat-o" la final nu va apartine. Dvs. ati tradus doar titlurile si ati pus articolele in ordine alfabetica (ordinea autorilor).
      lista originala se gaseste aici:
      http://www.mercola.com/article/vaccines/references.htm
      Cinstit ar fi sa recunoasteti sursele utilizate.Este un minim atunci cand aveti pretentia ca publicati un articol documentat.
      Cu stima,
      Cecilia

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Stimata Cecilia, interventia dvs. este complet paralela cu scopul acestui articol, dar am sa va raspund totusi din politete:

        1. Lista "originala" nu este mai completa ca a mea, eu am titluri care la el lipsesc;

        2. Nu as fi sigura ca lista "originala" ii apartine 100% dr. Mercola;

        3. Am actualizat lista mea de mai multe ori cu informatii gasite pe multiple site-uri si forumuri antivaccinare (cunosc si frecventez vreo 200), nu am cunostinta ca vreunul din ele sa pretinda a fi posesorul listei "originale". Cred ca nimeni nu se agita asa tare pe tema "copyright"-ului cum pareti s-o faceti dvs. din motive doar de dvs. stiute, care in mod clar nu au legatura cu continutul articolului.

        4. Definitia verbului a compila este "a culege fragmente, idei [date] de la diversi autori, pentru a alcatui o lucrare noua, fara o contributie personala", ceea ce la o lista aproape exhaustiva de studii cred ca nu supara pe nimeni, mai ales ca in acest articol contributia mea personala este destul de vizibila :-)

        More questions?

        Ștergere
      2. Cecilia, daca tot ai ajuns pe site-ul dr. Mercola, mai citeste si baga la cap ce scrie acolo, lasa trollaiala pe bloguri!
        Antoniu

        Ștergere
    72. Doamna Feli ce pregatire medicala aveti? Ma intereseaza foarte mult aspectul acesta si va provoc sa il scieti cu CAPS LOCK pe blogul dumneavoastra. Fiecare in parte este liber sa citeasca si sa se documenteze dar daca nu porniti cu un minim de cunostinte nu veti avea nici capacitatea de a le integra intr-un sistem logic de gandire.
      M-a impresionat numarul enorm de interpretari gresite pe care le-ati facut din documentele prezentate. Sunt pareri subiective, concluzii la care ajungeti tocmai dintr-o documentatie foarte precara inainte sa va apucati sa le cititi. Pentru mine demonstreaza lipsa totala a experientei pe care o aveti in domeniu dar si o mare obraznicie sa incurajati mamicile sa nu isi vaccineze copiii.
      Dumneavoastra nu va asumati nici un risc expunand toate aberatiile acestea si nu va trage nimeni la raspundere nici moral, nici penal, nici financiar. Desi ar trebui sa le primiti pe toate la un loc pentru ce faceti cu acest blog.
      Mamicilor dumneavoastra va expuneti copiii la boli transmisibile. Exista sansa de a nu lua niciodata germeni din jur, dar exista si un risc mare de a-i lua. Chiar doriti sa experimentati asta pe bebelusii dumeavoastra doar pentru ca nu aveti curiozitatae de a deschide o carte de medicina? Faceti asta inainte de a asculta sfaturile doemnei Feli si inainte de a lua decizia de a nu va vaccina copilul.

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Oh, doamna Manuela, you made my day, ce incantare cand vad oponenti asa vajnici ca dvs.!
        Mamicile care citesc blogul meu si care, spre deosebire de ceea ce presupuneti dvs. cu atata aroganta, au mult discernamant, se vor amuza impreuna cu mine sa vada inca o data cum functioneaza masinaria de argumente a celor provaccinare. Ne confirmati inca o data ca, in afara de parole si petarde fumegande, indignare ceausista, jigniri si desconsiderare fata de parintii inteligenti si informati, nu aveti absolut nici un argument substantial in aceasta controversa.

        Lasati provocarile personale si haideti sa ramanem la subiect, shall we?
        1. Va provoc si eu sa luati punct cu punct interpretarile mele gresite din documentele prezentate si sa le corectati cu argumente medicale, stiintifice.
        2. Va provoc si eu sa deschideti dvs. "o carte de medicina" la capitolul despre vaccinuri (!!??), sa faceti o copie .pdf si sa ne-o puneti si noua la dispozitie ;-)

        Pana cand nu sunteti capabila sa indepliniti cele doua puncte de mai sus, vedeti-va de treaba si stati departe de bloguri a caror lectura va mareste prea tare tensiunea, nu as vrea sa va vad cu vreo apoplexie din cauza mea.
        Multa sanatate! Nu va pup, ca poate luati niste germeni din jur ;-)

        Ștergere
      2. Doamna Manuela, stati sa inteleg bine. O acuzati pe Felicia: "Dumneavoastra nu va asumati nici un risc expunand toate aberatiile acestea si nu va trage nimeni la raspundere nici moral, nici penal, nici financiar."

        Te pomenesti ca isi asuma Ministerul Sanatatii, sau OMS, sau Asociatia Pediatrilor, sau Sanepidul... Sau poate macar producatorul vaccinurilor isi asuma raspunderea pentru efectele post-vaccinale :)))))))))))

        Mai, dna Manuela... Eu imi expun copiii la boli transmisibile la fel ca dumneavoastra. Nici nu se poate altfel. Sunt peste tot. :))) Sa va spun doar o mica supriza: bacteriile dezvolta tulpini noi in fiecare an. Ce-o sa faceti cu vaccinul anti-streptococ, pneumococ anul urmator? Va spun eu: o sa vi-l injectati in fund [si nici acolo - pt ca nu o sa mai fie bun de nimic]

        Ștergere
    73. Probabil ca distinsa doamna Mihaela este bonusata de reprezentantii firmei GlaxoSmithKline pentru traznaile ei postate pe diferse forumuri/bloguri , fiind cel mai probabil un medic de familie incompetent, arogant si indolent ( cum din pacate sunt majoritatea) disperat ca ramane cu tot mai putini pacienti care accepta sa si vaccineze copiii.
      NU VACCINARII !!!
      Dan

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Da, Manuela/Mihaela, Cecilia/Felicia, nici nu le mai stii care sunt, toate apara cu dintii dogma :-(

        Ștergere
    74. Bun articolul si foarte documentat. Pacat ca l-am citit prea tarziu. Fiul meu acum in varsta de 3 ani a fost vaccinat cu toate vaccinurile obilgatorii. Dupa vaccinul de 6 luni a inceput sa aiba niste crize convulsive afebrile. Am fost internati intr-un spital (privat, ca in cele de stat nu am incredere ca nu iesi mai bolnav) unde am facut toate analizele de sange, urina, fecale, examene si consultatii, ecografie transfontanelara,electroencefalograma si in final RMN sub anestezie (la doar 7 luni), care au concluzionat ca e perfect sanatos. Nu s-a obosit nimeni sa ne spuna ca poate fi un efect secundar al vaccinului de pertusis cum am aflat ulterior. Coincidenta sau nu, dupa 1 an nu a mai avut nici o criza, dar nici un alt vaccin. Si ca sa raspund unor postari mai "certarete" de mai sus sunt gospodina, de profesie economist si nu sunt vegana, doar patita. Sper ca multi alti copii si familii sa scape de stresul prin care am trecut noi, daca au timp sa se documenteze si sa fie mai informati. Gabi

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Gabi, QED. Imi pare rau de experienta sinistra si ca a trebuit sa inveti lectia "the hard way" :-(
        Multa sanatate si sa stii ca relatarea experientei tale ajuta cu siguranta si pe altii sa mai deschida ochii.

        Ștergere
      2. Poate ar fi o idee sa incercati o dezintoxicare homeopatica... Ce ziceti?
        Sunt dna Atena Antonescu si dna Sorina Soescu. Deocamdata. Puteti apela la una dintre ele.

        Ștergere
    75. Avand in vedere ca nu mai exista nici o persoana cu numele de Mihaela pe blog presupun ca domnul Dan s-a referit la comentariul meu. De la o persoana care nu stie sa citeasca corect un nume, care da doar presupuneri despre o persoana si care isi impune punctul de vedere ca un lider fascist "NU VACCINARII !!!" atunci il inteleg si nu am pretentii la mai mult.
      Doamna Feli, observ raspunsurile agresive pe care le dati persoanelor care nu va sustin punctul de vedere. Si de fiecare data evitati subiecul intrebarilor adresate. Tacerea cu privire la experienta dumneavoastra medicala este o confirmare ca nu o aveti. Cumva considerati ca va jugnesc daca subliniez nivelul de pregatire la care sunteti si persoana de la care cititorii primesc sfaturi?
      Spre deosebire de dumneavoastra eu pot raspunde foarte usor provocarii.

      1. Pentru ca au mai fost comentarii legate de lista cu articole pe care o afisati, trebuie sa subliniez faptul ca am reusit cu mare greutate sa gasesc 40 de articole publicate dupa anul 2000. Daca aveti in jur de 250 de articole inseamna ca doar 15% din acestea sunt de actualitate. In rest sunt scrise intre anii 1960-1980, de 30-50 de ani in urma. Am gasit unul chiar din 1934. Chiar credeti ca vaccinurile nu se schimba in jumatate de secol?
      Aceste articole cuprind reactii adverse care POT (nu e certitudine) aparea in cazuri foarte rare, iar raportat la populatia care a primit vaccinul reprezinta mult sub 1%. Raportul beneficiu/risc este in favoarea folosirii vaccinurilor. Scopul acestor articole este de a raporta astfel de cazuri, de a imbunatati calitatea vaccinurilor si de a incerca pe viitor sa se excluda chiar si aceste reactii.

      2. O zicala foarte comuna este ca "Nu tratam boli, ci tratam bolnavi". Fiecare individ este unic si poate reactiona foarte variabil la aceeasi substanta administrata. In mod simplist spus, foarte multi consuma arahide dar dintre acestia exista si un procent de persoane care au reactii adverse grave precum socul anafilactic. Nu putem interzice tuturor sa manance arahide pentru ca un numar mic de persoane a suferit un astfel de accident.

      3. Pentru articolul dumneavoastra "Sanatatea nu vine din exterior" sunt de acord ca fiecare are protectia sistemului imunitar, iar aceasta protectie provine dintr-o alimentatie si un stil de viata sanatos. Cati dintre cititori pot spune ca mananca numai alimente bio, ca fac miscare in fiecare zi 30 minute, ca au o viata linistita lipsita de stres, ca respecta orele de odihna? Stresul creste nivelul cortizolului, care are un efect de inhibare a sistemului imunitar.
      Si uite asa persoanele stresate au o predispozitie catre infectii de orice natura: de exemplu respiratorii sau urinare. Organismul lor nu mai e capabil sa lupte la fel ca pana atunci, nici macar impotriva germenilor pe care ii avem constant. Atunci acesti germeni devin din saprofiti in patogeni, cu potential infectant.

      Tratamentul vine in sprijinul pacientului care are un sistem imunitar slabit. Altfel Streptococcus salivarius, Streptococcus mutans, Streptococcus sanguis sau Streptococuccus mitis care se gasesc in mod normal in flora microbiana de la nivelul cavitatii bucale au capacitatea de a evolua la un individ imunocompromis cu endocardita bacteriana, abces cerebral sau abces hepatic. CE SA FACEM IN ACESTE CAZURI? Sa ii lasam sa se vindece singuri si sa evolueze boala in mod natural catre moarte? Daca bacteriile nu ne sunt "dusmani" nici prieteni apropiati nu ne sunt. Mai putem sa ii tratam cu Penicilina G, ieftina si foarte eficienta si sa aducem pacientul la un nivel la care sa poata lupta singur cu bacteriile. Cazurile de endocardita bacteriana datorate unei infectii streptococice sunt mult mai rare tocmai gratie tratamentului cu Penicilina. Iar motivul pentru care inca mai exista si astfel de cazuri este datorita intarzierii sau lipsei tratamentului pentru ca nu toti oamenii consulta un medic daca au o problema de sanatate.

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Doamna Manuela, nu confundati agresivitatea cu causticitatea si ironia muscatoare, asta e stilul meu :-)

        Experienta mea medicala nu este relevanta in cazul de fata din doua motive: 1) o diploma de medic nu te face expert in vaccinare si 2) exista deja tot mai multi medici care se pronunta impotriva vaccinarii, eu am incredere in experienta lor, ok?
        In plus, din aroganta cu care ma interpelati pe mine ca "simpla mama" se vede clar intentia dvs. de a pune sub tutela medicala toti parintii, de aceea v-as ruga sa nu jigniti inteligenta cititorilor acestui blog si sa nu uitati ca pana la urma tot noi, parintii, suntem singurii care purtam raspunderea pt. sanatatea copiilor nostri.

        1. Daca ati fi citit cu atentie articolul, ati fi vazut ca am precizat despre lista de studii urmatoarele: "Nu va speriati ca unele sunt vechi, in ultimii ani nu mai exista nici interes si nici sponsori pentru studii reale si fara coruptie in lumea vaccinarii." - nu pot totusi sa pun aici titlurile tuturor studiilor platite si manipulate de firmele producatoare de vaccinuri :-)
        Cat despre reactiile si efectele adverse care POT aparea, va rog lasati-ne pe noi, parintii, sa apreciem corect in ce masura dorim sa ne asumam riscul ca tocmai la copilul nostru sa apara acea reactie sau acel efect advers (vezi chiar comentariul de deasupra dvs. al lui Gabi, de ex.). Cand propriul copil devine o parte din statistica (vezi copiii vatamati recent cu tuberculoza ganglionara de la vaccin!), chiar v-as ruga sa mergeti la acei parinti si sa-i consolati cu teoriile dvs. despre risc/beneficiu.

        2. Nu inteleg la ce anume din articolul meu se refera acel comentariu, dar chiar admitand prin absurd ca vaccinurile ar avea beneficii, daca fiecare individ e unic, asa cum sustineti, DE CE se fac intotdeauna ACELEASI vaccinuri la TOTI bebelusii, doamna Manuela, fara exceptie??? DE CE?

        3. Sanatatea este starea normala a organismului neatacat de nici un fel de substante straine. Vaccinurile sunt un atac concertat asupra sistemului imunitar inca neformat al unui bebelus, care destabilizeaza complet organismul (am explicat in articol mai multe, va rog recititi).

        Denumirile de streptococi insirate frumos precum si propaganda la penicilina nu reprezinta nici un argument in favoarea vaccinarii, ati deraiat complet discutia, scuze!

        Ștergere
      2. Doamna doctor, iaca doua din nelamuririle mele. La punctul doi [2] in argumentatia dumneavoastra spuneti asa:

        "In mod simplist spus, foarte multi consuma arahide dar dintre acestia exista si un procent de persoane care au reactii adverse grave precum socul anafilactic. Nu putem interzice tuturor sa manance arahide pentru ca un numar mic de persoane a suferit un astfel de accident."

        Dar ceea ce se intampla in practica vaccinarii [lucrand strict pe exemplul dumneavoastra, ales cam in devavoarea dumneavoastra] este ca vaccinam pe toata lumea ca POATE este cineva alergic la arahide. Nu vi se pare absurd?

        La punctul trei [3] incercati sa speculati latura emotionala. Va contrazic. In cursul meu de bacteriologie spune asa: sunt din ce in ce mai rar bacteriile sensibile la penicilina. Ah da! Si inca ceva: din cauza neigienizarii din spitale bacteriile sufera mutatii majore si dezvolta rezistente in generatii de mai putin de un [1] an. Ceea ce inseamna ca afurisitul ala de vaccin [daca a fost testat 2 ani ca la carte] ESTE DEJA DEPASIT! Creeaza imunitate la ceva ce exista acum doi [2] ani, dar care intre timp s-a schimbat.

        Ștergere
    76. Si sunt abia la primele randuri ale acestui blog. Vor urma mult mai multe mesaje legate de acest subiect. Va pot sfatui sa cititi:
      - despre sistemul imunitar in detaliu cartea profesorului Bara Constantin "Esential de imunologie";
      - despre bacterii si antibiotice "Microbiologie" de autorii Lucia Debeleac, Popescu-Dranda;
      - despre virusologie si vaccinuri "Curs concis de virusologie" scrisa de profesorii Costin Cernescu si Simona Ruta;
      - informatii din toate patologiie medicinei interne este mult cunoscuta carte a lui Harrison
      - despre mecanismele care stau la baza functionarii tuturor sistemelor corpului este cartea lui Guyton si Hall "Fiziologie a omului". Sunt doar cateva carti de baza fara de care nu se poate forma o parere corecta despre medicina. Informatii in format .pdf se regasesc pe situri studentesti de medicina dar nu garantez calitatea sursei de unde s-au inspirat acestia.


      Tin foarte mult sa mentionez ca imi rup din timpul meu pentru a demonta ipotezele total gresite ale acestei doamne pentru ca au ajuns si la persoane cunoscute de mine, trimitandu-mi foarte speriate linkul acestui blog. Din ignoranta si lipsa documentarii, sau din incapacitatea de a intelege ceea ce citesc se ajunge la o nebuloasa ca aceasta. Va rog dragi cititori sa va verificati credibilitatea surselor de informare.

      Pe viitor va rog fara atacuri la persoana si sa discutam punctual pe aceste ipoteze.

      O zi minunata va doresc,
      Manuela

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Doamna Manuela (sau preferati doamna doctor?),
        Pe acest blog atat eu cat si cititorii mei am depasit stadiul increderii oarbe in dogma medicinei alopate. Va asigur ca si dupa lecturarea cartilor recomandate de dvs. voi ramane la fel de sceptica in privinta consensului medical care este complet paralel cu conceptul de stiinta.
        Pentru o deschidere a perspectivei, va invit sa cititi urmatoarele articole:
        http://piersicuta.blogspot.com/2013/03/virusurile-si-bacteriile-schimbarea.html
        http://piersicuta.blogspot.co.uk/2013/02/dr-johann-loibner-originea-si-istoria.html

        Ma bucur enorm ca blogul meu este tot mai citit, daca pana si dvs. va rupeti din timpul dvs. pentru a ... pardon, cu demontatul inca nu va iese, dar incercati mai departe, eu sunt deschisa la dialog :-)
        Apoi, eu spre deosebire de dvs. am incredere in discernamantul parintilor care doresc sa ia o decizie informata si sa nu se (mai) lase manipulati prin frica. Tocmai ignoranta si lipsa documentarii sunt combatute pe blogul meu :-)

        Ștergere
      2. Draga Feli, iti multumesc pentru ca intotdeauna pui punctul pe i. Oare se asteapta cineva de la o reprezentanta a sistemului medical sa-si taie singura craca de sub picioare, sa-si abandoneze sursele de venit? Chiar daca o scanteie de constiinta isi mai face loc din cand in cand la suprafata, e inabusita repede, vezi si tu cum sunt discreditati medicii cu coloana vertebrala care critica sistemul. Oricum, doamna (doctor?) Manuela STIE prea bine ca nu germenii cauzeaza bolile (ca doar nici medicina ei alopata n-o reusit pana acum sa demonstreze asta), dar fara germenii de care sa ne temem, cine s-ar mai duce la "imunizare"?
        Sim

        Ștergere
      3. Doamna Manuela, nu va mai faceti griji pentru altul, caci stim si noi care sunt sursele credibile - in nici un caz ceea ce credeti dvs.
        Feli ofera foarte multe informatii de la medici, explicatii despre cum decurg "studiile" celebre care vor sa ne convinga de beneficiile vaccinarii, Feli traduce articole ale unor medici sau jurnalisti stiintifici si da surse oficiale. Nu ne mai trageti de ureche ca la scoala sa ascultam doar de sursele dvs. care colcaie de conflicte de interes!
        Flora

        Ștergere
      4. Of doamne! Nu neg ca lectura acelor surse este importanta, dar nu trebuie sa fie tinuta ca litera de lege. De altfel, parerea doctorilor straini care ne-au vazut manualele este ca rtomanii invata medicina dupa studiile de acum 20 de ani :))))))))))

        Este important sa intelegi mecanismul de functionare. Insasi acest mecanism si modul in care raspunde imunitar corpul este suficient sa te puna pe ganduri. Parerea mea :)

        Ștergere
      5. Daca vor citi si cunostintele "speriate" ale doamnei Manuela modul jenant in care incearca ea aici sa demonteze ceva, sper ca se vor convinge si mai clar de adevar!
        Sim

        Ștergere
    77. Doamna MANUELA , in primul rand subscriu celor 2 comentarii de mai sus.Apoi , va cer scuze ca v-am numit "Mihaela" in loc de "Manuela".Meritati un miel ( evident injectat ) , cu ocazia sarbatorilor.
      Apoi , citind comentariul dvs, dau de fraze ca aceasta , unde exprimarea lasa de dorit : " De la o persoana care nu stie sa citeasca corect un nume, care da doar presupuneri despre o persoana si care isi impune punctul de vedere ca un lider fascist "NU VACCINARII !!!" atunci il inteleg si nu am pretentii la mai mult".Sunteti de acord? Probabil frustrarea si furia si-au pus amprenta asupra comentariului/exprimarii.
      As mai mentiona ca "FAC presupuneri " , si nu "DAU presupuneri ".
      Pe Felicia nu o puteti "jugni" , ce eventual "jigni". Iar "siturile " studentesti despre care vorbiti nu le gasesc .:)

      @ Felicia . Nu-i mai da explicatii , blogul tau are caracter informativ , n-are decat sa se vaccineze atat pe ea cat si pe copiii ei impotriva tuturor bolilor inventate si neinventate pana acum .
      Noi suntem niste inconstienti :)
      De fapt cea mai grava boala , din punctul de vedere al medicinei alopate si al reprezentantilor ei este "omul sanatos ".Sa speram ca bloguri precum al tau , Felicia , ne vor ajuta sa creem o pandemie :))
      Dan

      RăspundețiȘtergere
    78. Inca ceva doamna Manuela: ne confirmati sau nu ca sunteti un medic de familie care in afara de :
      - a scrie retete
      - a scrie trimiteri catre laboratoare de analiza sau catre medici "specialisti"
      - a prescrie antibiotice peste antibiotice ( in functie de reprezentantul companiei farmaceutice care va bonuseaza mai bine, si /sau va viziteaza mai des)
      - si nu in ultimul rand , a vaccina tot ce prindeti impotriva a orice ( ca doar asta reprezinta "painea si cutitul " medicului pediatru )

      mare lucru nu mai prea stiti sa faceti ? :)

      aaaa...mai sunteti si pe post de sperietoare pentru parintii neinformati , carora le induceti teama prin traznaile pe care le scoateti pe gura ..

      Ca asta s-a invatat la medicina si ca marea majoritate s-a complacut in starea asta de "normalitate " e una .Dar acum cand se trage un semnal de alarma , sa refuzi in continuare sa te informezi , sa studiezi si iar sa studiezi, sa nu ai puterea sa recunosti ca gresesti/ai gresit si mai mult sa ti sustii in continuare ideile , mi se pare de-a dreptul aberant si revoltator .
      Nu trebuie sa ai studii de medicina , sau nici un fel de studii ca sa realizezi ca la mijloc e doar profitul .Nimanui nu-i pasa de sanantatea ta , daca nu iti pasa tie .Iar sanatatea nu este profitabila.Omul sanatos nu aduce profit !!!
      Chiar acum o ora imi povestea o cunostinta , cum copilul ei , in clasa I la o scoala buna din Sibiu , a fost , evident impreuna cu toata clasa si cu doamna invatatoare sa ia pranzul la Mc'Donalds ..!!!??? Dar toti au carnetul de vaccinuri la zi !! Cum vi se pare?
      Deci ..daca sunteti platita/bonusata/recompensata si faceti cu buna stiinta rau oamenilor/copiilor SA VA FIE RUSINE !!!
      ( ps : lucrez in domeniul farma si nu are rost sa va spun ca stiu cam care sunt "practicile ", relatiile dintre reprezentantii firmelor de medicamente si medici , respectiv "afectiunea" medicilor fata de pacienti ) .sa detaliez ?

      Si pentru ca tot v-ati suparat asa de tare ca v-am gresit numele , va adresez si o intrebare off-topic : Ce parere aveti despre proteinele de origine animala?

      RăspundețiȘtergere
    79. fetița mea are 9 luni ,ultimul vaccin l-am făcut la 6 luni ,dacă aflam mai devreme despre aceste articole sigur nu aș fii făcut nici un vaccin ,oricum este bine de știut pe viitor....mulțumim pentru informați....











      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Asta este , nici eu nu am stiut, si eu am un baietel de 8 luni , i le-am facut tot pana la 6 luni , dar gata , s-a terminat cu ele !!!

        Ștergere
    80. Domnule Dan daca dumneavoastra lucrati in domeniul farmaceutic si luati parte la asemenea incidente cu medicii de familie de ce nu va spune constiinta dumneavoastra sa puneti punct situatiei? Probabil pentru bani iar asta nu va face decat complice la ceea ce se intampla intre companiile farmaceutice si acest tip de medici de care vorbiti. De ce nu luati initiativa si sa actionati impotriva conjuncturii in care va aflati in loc sa va exprimati frustrarea pe astfel de bloguri? Apropo doamna Feli, "causticitatea si ironia muscatoare" reprezinta o forma de agresivitate verbala.

      Imi pare rau sa va dezamagesc dar nu fac parte din categoria aceasta si am constiinta impacata ca dau tot ce este mai bun in ceea ce fac. Cat despre salariul unui medic va rog sa va mai ganditi o data. Trec ani buni pana un tanar specialist scapa de grija zilei de maine. Intre timp medicina in Romania ramane practicata doar din pasiune, ca un hobby nu ca o meserie.

      Sa va raspund la feed-back:
      1) Contrar a ceea spuneti, starea de boala poate aduce profit intr-o anumita masura DOAR companiilor farmaceutice. Spun intr-o anumita masura pentru ca tot acestea sunt cele care investesc in cercetare, un domeniu care consuma enorm de mult timp, resursa umana si bani. Concomitent cercetarea este esentiala pentru evolutie, iar companiile trebuie sa isi scoata intr-un fel pierderile din aceasta etapa altfel ar da faliment dupa primul proiect inceput. Nu iau partea acestor firme dar cred ca avem nevoie si de implicarea lor.

      Cred ca dumneavoastra nu puteti vedea dincolo de domeniul neserios in care lucrati fiindca un om bolnav aduce mai multa pierdere companiilor angajatoare prin incetarea temporara a activitatii. In plus spitalizarile repetate, investigatiile medicale, necesitatea unui personal auxiliar pentru ingrijirea pacientilor dupa spitalizare reprezinta iarasi un deficit financiar ceea nu satisface nevoilor celor care ne conduc tara. Doar tehnic si financiar vorbind se doreste tocmai ca oamenii sa fie cat mai sanatosi, sa aiba loc de munca si sa contribuie statului cu cat mai multi bani.
      Dar cand se ia decizia de a fi medic astfel de interese nu includ aceasta profesie. Scopul personalului medical este de a ajuta oamenii cu probleme de sanatate si de a le creste calitatea vietii. Ar fi normal sa se plateasca decent pentru nivelul de munca depus si sa se desfasoare activitatea intr-un mediu mai bine dotat.

      2) Se vede ca nu intelegeti ca diploma chiar face diferenta intre doi oameni care isi exprima parerea. Asta nu reprezinta aroganta ci faptul ca unii mai bine pregatiti in domeniu pot evalua altfel situatia. Conteaza ca "o diploma de medic" reprezinta cel putin 10 ani de pregatire, zeci de tratate, carti si alte documente citite nu "rasfoite", actualizarea periodica a informatiilor in cadrul congreselor de specialitate si cel mai important, experienta practica de la patul pacientului.

      RăspundețiȘtergere
    81. 3) Doamna Feli daca promovati vindecarea naturala din resursele corpului omenesc si sunteti impotriva "tutelei medicului" atunci dumneavoastra de ce consultati un pediatru? Daca sunteti un exemplu pentru unele mame, de ce faceti doar o parte din ceea ce sustineti pe blogul dumneavoastra?
      Foarte simplu, din FRICA. Este acelasi sentiment care mobilizeaza toate mamele sa faca ce considera ca e mai bine pentru copiii lor. Din frica de a contacta boala in cazul mamelor care prefera vaccinul sau frica de necunoscut in cazul nevaccinarii: frica de aparitia reactiilor adverse, de substantele cu nume sofisticat pe care multi nu le inteleg, de bolile care pot aparea secundar reactiilor adverse. Cum puteti blama pe blog un sentiment normal al mamelor care sunt pentru vaccinare cand si dumneavoastra il simtiti?

      4) Imi pare foarte rau pentru experienta prin care a trecut Gabi cu bebelusul si doresc fiecaruia sa isi vada copiii doar fericiti. Din ceea ce relateaza, singura masura invaziva a fost recoltarea sangelui iar prin restul procedurilor medicii s-au asigurat ca substratul convulsiilor nu provine de la ceva mai grav. Inainte de vaccinare, medicul ar trebui sa explice parintilor care sunt bolile impotriva carora sunt indreptate acestea, frecventa cu care apar in populatie, manifestari clinice, complicatii, de asemenea reactiile adverse care pot aparea in urma vaccinului.

      Efectele aparute secundar vaccinarii au o frecventa mult scazuta si se manifesta minim comparativ cu maladia in sine. A fi vaccinat nu inseamna ca aceasta nu mai poate aparea ci ca in cazul cel mai grav de contactare a bolii formele manifestate sunt foarte usoare. Persista acest risc de contactare in cazul unor expuneri frecvente la pacienti infectati, colectivitati numeroase, mediu cu nivel crescut al germenilor respectivi.

      Pe scurt, infectia cu Bordetella pertussis apare la orice varsta, dar afecteaza mai ales copiii, iar formele cele mai grave se regasesc la sugari. De aceea in primele luni ale copilului rapelul se face la interval mai mic de timp. Odata contactat, acest germene produce la sugar tuse asfixianta cu apnee prelungita, cianoza SI convulsii. Cel mai frecvent apar complicatii respiratorii (pneumonii, pleurezie) si neurologice (encefalita, hemiplegii, paraplegii, surditate, cecitate). Comparativ, reactiile care pot aparea dupa vaccinare sunt la locul injectarii (tumefactie, durere SAU eritem) sau generale (febra, varsaturi, convulsii SAU encefalopatie).
      Incidenta tusei convulsive este mai mica fata de rubeola de exemplu dar si in cazul aparitiei consecintele sunt mai grave. Nu as dori sa experimentam ca Ungaria care in urma cu 4 ani a scos vaccinul antidifteric din schema considerand boala eradicata, apoi s-au aflat in mijlocul unei epidemii.

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Doamna Manuela, va raspund in graba, plecam intr-o minivacanta si vreau sa ma bucur de 5 zile de liniste, sa nu stau cu sentimentul ca nu mi-am facut temele. Mergem la un fel de "ferma" la tara, cu grajd, caluti, sa ma apuc sa caut cuiele ruginite? ;-)
        3) Deviati iar de la subiectul "vaccinare" si inca o data va avertizez: cititorii mei sunt capabili sa identifice cand li se arunca in fata petarde demagogice in loc de argumente solide. Am fost la pediatru pt. "urgente": cazut in nas in baltoaca - prima intrebare a pediatrei: "Cum stam cu "protectia" la tetanos???" Desi copilul sangera abundent!!, n-a interesat-o daca nu si-a fracturat nasul!; cazut cu gura de podea, indoit dintele spre inauntru, mers la urgenta la clinica univ. din Frankfurt, dentista voia sa extraga dintele, eu insistat, plans si insistat ca NU se extrage dintele, TREBUIE gasita alta solutie, dentista sunat seful, seful spus "dinte indoit palatinal? NU se extrage nimic, studii RECENTE spun ca in 80% din cazuri are loc eruptia spontana, dintele isi revine" - s-a dovedit ca instinctul meu a fost corect, dintele si-a revenit perfect in 4 saptamani! Corpul a stiut singur ce sa faca, fara interventii!
        Merg cu copilul la pediatru o data pe an, la controalele care in Germania sunt obligatorii din motive "sociale" (adica ei "spera" ca vor evita ca multe mamici sa-si arunce bebelusii la gunoaie etc.); evident ca e pretext, noi stim asta, daca i-ar interesa cu adevarat de bebelusi ar trimite lucratorii sociali sa viziteze familiile cu mame f. tinere, in zone periclitate, sarace, ar mari alocatia sociala pt. mamele singure etc. Dar stim ca nu binele bebelusilor ii motiveaza pe ei.
        Ce scrieti despre "efectele aparute secundar vaccinarii" si despre pertussis e ceea ce ati invatat, dar sunt doar parole, vorbe goale fara acoperire. Va rog dati date, studii, linkuri la dovezi stiintifice pentru afirmatiile pe care le faceti, mai ales daca va dati specialista cu pregatire medicala.

        Ștergere
      2. Sa discutam si de componenta pertussis din vaccinuri (aia despre care se stie demult ca este cea mai periculoasa!!):
        I. Ce parere aveti de modul murdar in care GlaxoSmithKline si-a falsificat raportul cu datele efectelor adverse ale Infanrix-ului Hexa, clasificand aleatoriu "gravitatea" efectelor (retardul mintal de ex. neintrunind criteriile lor pt. a putea fi considerat grav!!)? Ce parere aveti de faptul ca raportul a ajuns trunchiat la medici/farmacisti, ei neavand habar ca jumatate din efectele adverse grave fusesera taiate de pe specificatii? Nu va e clar ca acest act criminal se intampla la FIECARE vaccin, numai ca publicul nu afla???
        Iata aici articolul, va rog descarcati raportul de 1200 de pagini si lecturati-l, e din sursa "certificata":
        http://piersicuta.blogspot.de/2013/04/raport-confidential-gsk-musamalizarea.html

        II. A aparut cu tam-tam un nou vaccin hexavalent, care se lauda cu "imbunatatirea" ca valenta de pertussis este ACUM acelulara!!! Poftiiiim? Pai cum adica, pana acum a fost bine mersi sa fie folosita aceasta valenta cu celule intregi???? Cate sute de milioane de copii au fost vaccinati cu asa ceva pana acum si DE CE de fiecare data s-a spus, cum repetati si dvs. papagaliceste, ca reactiile nu sunt grave??? Cum de acum, brusc, au trecut la valenta acelulara "pentru a reduce reactogenicitatea"??? Inca o magarie cusuta cu ata alba, doamna Manuela!

        Vad ca n-ati citit articolele pe care vi le-am recomandat ca sa intelegeti ca nu germenii sunt cauza bolii. Faceti afirmatii aberante si nedovedite stiintific de genul "acest germene produce la sugar bla-bla-bla si bla-bla-bla" - dati-mi dovezile stiintifice, publicate in reviste peer-reviewed, despre reproducerea in laborator in conditii 100% identice a acestei imbolnaviri cu acest germen, sa vedem cum decurge actiunea "infectioasa" si "patogena" a acestui germen asupra unui organism!!

        Nu noi, parintii care refuzam vaccinarea, trebuie sa dovedim ca vaccinarea e periculoasa, ci dvs., the vaccine-pushers, trebuia sa dovediti demult beneficiile si eficacitatea vaccinarii si NU ati facut-o nici pana acum!

        Ștergere
      3. http://botusanalexandru.wordpress.com/terapie-cease-complete-elimination-of-autistic-spectrum-expression-eliminarea-completa-a-exprimarii-tulburarilor-tip-autist/vaccinarea-o-intepatura-in-necunoscut/

        Ștergere
    82. 5) Doamna Feli ca tot ati adus in discutie tuberculoza, in Romania sunt raportate 130 de cazuri la 100 000 locuitori (media europeana este de 30 cazuri la 100 000), ceea ce ne duce pe primul loc in Europa la acest capitol. Sunt sigura ca stiti si de faptul ca la noi in fiecare zi mor 4 persoane de tuberculoza. Efectele post-vaccinare pot fi locale (tumefactie, durere, eritem) iar in cadrul celor generale pot aparea febra, varsaturi, disconfort abdominal,prurit sau inflamarea ganglionilor limfatici. Daca apare ultima reactie, cel mai frecvent are loc axilar, pe partea unde a fost administrat vaccinul, continutul se evacueaza printr-o fistula la nivelul pielii si cam atat.
      In tara aceasta incidenta e foarte mare, se poate lua foarte usor, iar dupa ce a aparut boala manifestarile bolii pot fi peste tot in organism. Cel mai frecvent pulmonar, dar poate disemina la nivelul ORICARUI organ ( ficat, splina,pot fi afectate TOATE ariile ganglionare nu doar cel axilar, renal, urogenital, osos, pot aparea pericardita, peritonita, meningita, iar lista continua). Complianta la tratament pune probleme serioase deoarece pe langa durata indelungata, efectele secundare sunt mai greu tolerabile si scad calitatea vietii. De ce sa riscam si sa ne expunem la asa ceva atat de frecvent in Romania?
      Cazurile recente de bebelusi care au avut reactii adverse in urma vaccinului se datoreaza importarii vaccinului din Danemarca. Fiecare tara cu tulpina ei pentru ca factorii de mediu sunt altii, iar tulpina de acolo nu corespunde total celei din Romania. Efectele adverse ale vaccinului produs la noi erau cu o incidenta de 7 ori mai mica, de unde vine intrebarea de ce nu mai produce institutul Cantacuzino? Subiectul e prea larg pentru a fi discutat aici.

      6) Se fac aceleasi vaccinuri tuturor copiilor pentru ca germenii de care ne aparam sunt aceiasi pentru toti. Raspunsul este diferit pentru fiecare in parte dar asta nu mai tine de preventia primara.

      7) Poate ca ati uitat ce scrieti in primele randuri ale blogului "microbii, bacteriile, virusii nu sunt dusmanii oamenilor", "organismul nostru este perfect capabil sa se vindece daca este lasat in pace". Nu fac propaganda la Penicilina si la nici un alt medicament sau vaccin, de asemenea nici unei firme de medicamente. Cu insiruirea de germeni din comentariul meu doresc sa demonstrez ca riscul infectiilor este mult mai mare decat credeti dumneavoastra, iar necesitatea utilizarii tratamentelor in caz de aparitie a acestora e indispensabila.

      8) Daca ati fi avut curiozitatea sa cautati pe Google cursuri medicina le-ati fi gasit la un click distanta. Dar e mai usor sa le primiti de-a gata decat sa faceti un minim efort. In plus ce ar fi sa le cititi, sa va faceti o parere si apoi sa continuati discutiile pe blog?

      9) Pentru ultima data SUBLINIEZ ca lista de articole care ocupa peste jumatate din spatiul blogului dumneavoastra este lipsita de actualitate si importanta. 85% din acestea prezinta informatii care tin de domeniul istoriei medicinei. Rolul lor pe blogul dumneavoasta este de a impresiona cititorii necunoscatori prin NUMAR nu prin CALITATE si de a produce mai multe confuzii. In plus aceasta nu poate fi vorba de o lista de studii cum precizati in comentariu, intrucat studiile apar in proportie de 2% iar restul 98% sunt articole. Chiar studiile putine mentionate nu contraindica direct vaccinarea ci doar sunt urmariti copiii in perioada de dupa, ceea ce este cu totul altceva.

      Contraargumentele nu au ajuns nici la un sfert din ce mai am de adaugat dar ma mai gandesc daca se merita sa imi investesc timpul aici. Nu doresc sa va schimb parerea, fiecare are dreptul la una. Doresc totusi sa va invit si la un alt gen de lectura decat cea de pe blog, care are mai multa legatura cu medicina si care poate vă va raspunde la intrebarile dumneavoastra.

      O zi frumoasa va doresc tuturor si mai ales sanatate,
      Manuela

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Domeniul farma e unul vast si lucrez intr-un "sector " de unde pot doar sa observ marsaviile care se petrec , fara sa iau parte dar si fara sa pot face ceva ...din pacate ..Eventual doar sa parasesc "sistemul " pentru a nu mai fi martor la asa ceva .
        nu mi-ati raspuns referitor la proteina animala ? ce ati invatat mai bine de 10 ani despre asta, studiind si nu "rasfoind carti"? vreau sa va "aud " cum imi spuneti ca trebuie sa beau lapte pentru a avea oase si dinti puternici sau ca proteinele cu adevarat bune se gasesc in CARNE .
        care este utilitatea vaccinului antitetanos?
        tetanosul este dat de Clostridium tetani, un bacil teluric (din pamant sau materii fecale animale) ce infecteaza o rana deschisa. Atunci de ce se efectueaza de 4 ori pana la un an, cand sugarii nu sunt o grupa de risc pentru rani deschise murdare cu pamant sau fecale animale?
        - azi daca un copil de 10 ani se inteapa intr-un cui ruginit si mergi cu el la spital iti vor recomanda repede si un antitetanos. De ce ? Nu a facut deja de 6 ori aceasta vaccinare pana la 7 ani? Iti vor spune ca alea nu conteaza, ca dau imunitate limitata etc. ! Deci l-ai vaccinat de 6 ori anti tetanos degeaba!

        V-a impresionat profund, pana la lacrimi reportajul de pe pro tv cand parintilor li s-au pus niste casti unde ascultau tipetele unui copil , chipurile bolnav de otita , nu? si pe mine .Nu m-am gandit o clipa ca ar fi o incercare disperata , de cea mai joasa speta , de manipulare .V-ati gandit la asa ceva ?

        referitor la medicii de familie , imi mentin , si sustin cu si mai multa tarie afirmatiile dintr-un post anterior .nu dau 2 bani pe "studiile" unor medici care de fapt , in adevaratul sens al cuvantului nu sunt altceva decat niste INCOMPETENTI ! Intr-un procent foarte foarte mare .

        Ștergere
      2. Doamna Manuela, la aceasta interventie a dvs. despre TBC nu mai e loc de dialog cu cafelute si fursecuri. Lasati cifrele din ziarele de scandal (unde articolele despre "mortii de tuberculoza" se publica tot cu sprijinul filantropic al producatorilor de vaccinuri), caci aici pe acest blog nu prostiti pe nimeni!! Daca aveti fisele medicale si certificatele de deces ale celor 4 morti pe zi din cauza TBC-ului, va invit sa le aratati. Daca nu, ciocul mic, ca va pute gura de la atatea minciuni!

        Va invit mai intai la un document oficial si certificat de pe site-ul guvernului britanic, unde chiar se promoveaza la greu vaccinarea, si unde se precizeaza chiar in limba dvs. materna urmatoarele:
        "TBC-ul nu se contractează cu uşurinţă – este nevoie să fim în contact apropiat şi îndelungat cu un bolnav de TBC (de exemplu, să locuim în aceeaşi casă cu el)"
        https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/135939/dh_117726.pdf.pdf

        Cum se pupa asta cu afirmatia dvs. mincinoasa "[TBC] se poate lua foarte usor"???? Va spun eu cum: majoritatea cazurilor sunt TUBERCULOZA DE VACCIN!!! Parintii sunt disperati, mai ales acum dupa scandalul cu vaccinurile din Danemarca, dar dvs. continuati sa scuipati idiotenii si minciuni sfruntate!!

        Ștergere
      3. Sa va las sa cititi ce mi-a scris una din mamicile cu bebelus vatamat? Ca sa vedeti pana unde mergeti cu nerusinarea pe viitor cand scrieti cretinisme de genul "Daca apare ultima reactie [inflamarea ganglionilor limfatici], cel mai frecvent are loc axilar, pe partea unde a fost administrat vaccinul, continutul se evacueaza printr-o fistula la nivelul pielii si cam atat." - CAM ATAT, doamna Manuela? Chiar nu va e rusine sa va bateti joc de suferinta atator copii si atator parinti????

        Iata ce scrie acea mamica (versiunea scurta):
        Bebelusul meu a facut BCG ganglionar de la vaccinul facut la nastere.
        Dupa doua iradieri si tratament cu antibiotice urmat zilnic timp de aproape OPT luni... are imunitatea la pamant.
        Acum medicul de familie mi-a spus ca trebuie vaccinat lunar ca sa "ajunga la zi" (!!!???).
        Pe scurt, intr-un an: 2 iradieri (faceau mai multe dar am refuzat), 4 internari, lunar analize, incizie, antibiotice pentru BCG (care erau pentru o luna, apoi inca pentru o luna... de s-au facut aproape 8 luni, fara sa mi se spuna ca reactii adverse are tratamentul in sine) plus alte antibiotice la fiecare internare; nu mai stiu cate drumuri si de cate ori am ajuns la medici.
        Pe durata tratamentului am solicitat sa mi se dea in scris ca nu vreau sa mai vaccinez copilul, chiar daca medicii spuneau ca nu influenteaza cu "nimic" (!!!???).
        Tratamentul incheiat: eu traumatizata si leftera si bebelusul traumatizat si cu imunitatea la pamant, plus un bilet de iesire din spital in care pe ultimul rand scria: se poate vaccina (!!!???).
        La acest ultim rand am simtit tot cerul in cap, nici la medicul de familie nu am mai fost. Am simtit ca trebuie sa iau o pauza, sa opresc roata aia care se invartea nebuneste si sa MA GANDESC ce am de facut, fara sfaturile medicilor.
        Asa am aflat ca vaccinurile nu sunt asa de "obligatorii" cum se spune si multe altele de care sunt ingrozita.
        La fiecare refuz mi se spune cat de mult imi pun copilul in pericol daca nu-l vaccinez dar de data asta: IMI ASUM EU RASPUNDEREA
        Pentru ce s-a intamplat pana acum mi s-a spus ca nu este nimeni vinovat ci ca am avut eu ghinion."

        Doamna Manuela, cand citesc asa ceva va spun sincer ca, daca ati fi in fata mea, v-as trage o palma sa va mut fata la spate, pentru afirmatiile arogante si lipsite de orice fel de empatie pe care le aruncati aici.

        Cristela are dreptate, aceasta platforma va este de acum incolo interzisa, consider ca cititorii mei si-au putut face o imagine foarte clara despre dvs., despre atitudinea si argumentele celor care vor sa ne bage pe gat vaccinurile. Ajunge!

        Va doresc sa deveniti (din nou) om!

        Ștergere
      4. Si inca ceva, doamna Manuela

        "Doamna Feli ca tot ati adus in discutie tuberculoza, in Romania sunt raportate 130 de cazuri la 100 000 locuitori (media europeana este de 30 cazuri la 100 000), ceea ce ne duce pe primul loc in Europa la acest capitol. Sunt sigura ca stiti si de faptul ca la noi in fiecare zi mor 4 persoane de tuberculoza."

        Stiti, banuiesc, ca suntem si cea mai vaccinata tara contra TBC-ului, nu-i asa? Ceea ce dovedeste ca nu vaccinul face protectia. Sau, mai exact disiparea se datoreaza nu atat nevaccinarii cat conditiilor de trai.

        Si mai stiti ce consider eu aberant? Faptul ca, in loc sa bagam bani in educatia si profilaxia individuala, dam bani pe vaccinuri. Am spus-o si o repet: omoram soarecele cu bazuka.

        Iar companiile farmaceutice [alea care baga bani in cercetare etc etc si pe care le plangeti atat] isi scot banii, nu va faceti griji. Stiti cum? De exemplu convingand [sau mituind] statul roman sa cumpere doze de vaccin la preturi aberante - de exemplu cazul vaccinului antigripal de la GSK in detrimentul vaccinului de la Institutul Cantacuzino. :))) Asta nu ca as fi de acord cu vaccinurile, dar este un simplu exemplu de favoritism.

        Ștergere
      5. Trandafira draga, las-o pe doamna Manuela, nu mai are ce cauta in acest spatiu. Nu are decat sa-si faca blog, site, sa promoveze de acolo vaccinurile!

        Ștergere
    83. Pai draga Feli, te felicit si te cert in acelasi timp - am voie? Te felicit pentru ca ai avut rabdarea si bunul simt sa ii raspunzi "doamnei Manuela, doctorita" in interesul celor ce te citesc. Dar te critic ca iti consumi resursele pe si spatiul de pe blog aproband si raspunzand unor astfel de comentarii.

      Eu nu am nici toleranta, nici interesul sa las in modestul spatiu ce ne-a fost alocat conform dreptului la libera exprimare, informatii cu care oricum oamenii sunt injectati zilnic, direct in neuron. Avem si noi un drept infim la opinie, s-a cladit o oaza de oxigen si pe aia sa o dam?

      Iar "doamnei" atat am sa ii spun: ca acum vreo 3 ani, in timpul unei sedinte de Board, la masa de lucru ma flam alaturi de persoane direct implicate la nivel inalt in sistemul educational din Romania. Si am dezbatut calitatea studentilor la medicina, pe baza datelor de admitere unde se intrase cu ... 4. Afirmatia asta ca "diploma face diferenta" nu ma va convinge niciodata, mai ales in Romania. In nici un domeniu, nu numai medical. Am terminat si eu o facultate si am vazut cum se puteau lua diplome si inainte de '89 si dupa.

      Ah, da "face diferenta" in mintea bietului cetatean paradigmat, dar nu in realitatea practica. Pe mine ma convinge doar o mana de medici priceputi, curajosi, omenosi si dezinteresati ca se poate si altfel in medicina, dar ca ei sunt exceptia.

      In scoala medicala tot ce se invata despre vaccinare e cum sa infigi acul!

      Vacanta placuta, Felicia si cand vii, hai sa facem o curatenie, asa ca de Pasti!

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Ai dreptate, draga mea, iti multumesc ca m-ai ajutat sa reasez in perspectiva corecta interventiile acestei persoane (care zice ca nu e doctorita, nu-si prezinta nici o identitate, dar in schimb ma interpeleaza pe mine sa spun daca am sau nu pregatire medicala, ca si cum asta ar fi non plus ultra in materie de argumentatie inteligenta).

        Multumesc si pentru precizarile despre cum se intra la Medicina in ziua de azi si ce fel de "ciurucuri" de oameni ajung uneori sa absolve aceasta facultate - culmea, exact aia sunt cei care se dau dupa aceea "zei in alb" si au nevoie sa-si impuna ego-ul asupra bietilor pacienti :-(

        Te pup si multumesc inca o data!!

        Ștergere
    84. Buna Feli,

      Am citit cu mare interes atat articolul tau cat si toate comentariile pe marginea lui, si pot sa spun ca a fost o lectura f interesanta.

      Acum mii de ani, factorii de selectie naturala erau simpli: supravietuiau organismele cele mai puternice si mai adaptate mediului. Mai tarziu, pe masura ce onul a reusit sa adapteze cat de cat mediul sau de viata la nevoile proprii (case, caldura, mancare mai diversificata), au ramas bolile ca factor de selectie. Acum, intr-adevar, unele boli care acum cateva sute de ani decimau populatia au disparut sau nu mai au efecte devastatoare (datorita cresterii calitatii conditiilor de viata, igienei, medicinei, cresterii imunitatii naturale a omului, etc..motivele sunt nenumarate). De aici si faptul ca acum suntem ATAT de multi...in ultimele sute de ani populatia globului a crescut exponential, si mare parte din crestere se datoreaza faptului ca civilizatia a dus la scaderea factorilor de selectie naturala.

      Dar nu-i nimic, nu e totul pierdut: acum nu vor mai supravietui doar organismele puternice si adaptate la mediu, ci vor supravietui cei inteligenti. Inteligenta e cea care ne ajuta, dupa parerea mea, sa supravietuim in societatea hiper civilizata de azi. Gradul de inteligenta si informare determina daca facem alegeri care ne vor duce la supravietuire sau nu. Alegeri de genul trec strada pe rosu sau pe verde, conduc cu 100 km sau cu 200 km la ora, mananc sau nu mezeluri, beau sau nu coca-cola, fac slalom sau nu cu motocicleta pe autostrada aglomerata, ma aventurez iarna pe un traseu montan interzis sau stau pe caile recomandate, iau antibiotice sau nu, ma vaccinez sau nu ma vaccinez, fumez, beau alcool, etc.

      Alegerile sunt multe si variate si suma lor este cea care determina supravietuirea sau decaderea noastra, ca indivizi.

      Eu una sunt de parere ca tot ce putem face pentru noi este sa fim cat mai informati, pentru a putea face alegeri cat mai corecte si benefice pentru noi.

      De aceea am renuntat demultla a mai duce "razboaie" cu cei care nu fac aceleasi alegeri ca si mine, cu toate ca au informatii destule la dispozitie. Asa ca ma limitez la a ma 'cruci' dece pot spune si face unii, si la a-mi vedea de viata mea. La urma urmei, eu trebuie sa iau decizia cea mai buna pentru MINE, ca individ (aici intra si copiii mei, ca doar sunt ceri prin care noi, ca indivizi, ne asiguram perpetuarea, sunt o bucata din noi pentru care subtem lkafel de responsabili ca si pentru noi insine).

      Cei ce nu au inteligenta de a lua decizii bune, sunt cei ce vor fi supusi selectiei naturale. Si eu una, zic: sa faca ce vor, nu toti pot fi salvati. Nu o sa ma apuc eu sa hotarasc pentru toti, fiecare e responsabil de soarta sa. Dimpotriva, daca vad monumente de ignoranta, prostie, teribilism, imi doresc doar ca respectivii sa isi faca rau doar lor prin deciziile pe care le iau si nu si unor nevinovati fara legatura cu ei.
      Asta se aplica si la fumat, si la prudenta in trafic, droguri, bautura, alimentatie sanatoasa, vaccinuri, medicamentatie...etc

      RăspundețiȘtergere
    85. Suntem un grup de părinți care dorește să organizeze o petrecere mai deosebită, unii îi spun pox party. Ne-am hotărât să începem cu vărsatul de vânt și pojărelul și luăm în calcul pe viitor și pojarul. Credem că dacă ei fac acum aceste boli ale copilăriei, nu vor avea probleme la vârsta adultă.
      Ne confruntăm însă cu o mare problemă, nu găsim invitatul de onoare :) lucru pe care sperăm noi că îl vom rezolva cât de curând, pentru că unii copii deja devin prea mari și nu prea ne mai permitem să așteptăm.
      Citesc blogul tău de puțină vreme și am încercat să găsesc ceva pe acest subiect, apreciez foarte mult și opiniile tale. Ce părere ai, ce sfaturi?

      Mulțumesc,
      Ioana, mamă mândră de copii nevaccinați!

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Din cate stiu eu, aceste "pox parties" sunt niste mituri intretinute de provaccinalisti pt. a-i discredita pe cei care iau decizii informate de a nu vaccina si pentru a-i portretiza in "parinti iresponsabili". Eu sincer nu am auzit pana acum de nicaieri de organizarea unor asemenea evenimente.

        Este adevarat ca bolile copilariei - daca se "prind" - trebuie facute in copilarie, dar avand in vedere ca eu personal nu cred in teoria germenilor si deci in "infectare", consider ca fiecare copil va face bolile la care este predispus ("terenul este totul" ;-)). Cunosc doar o mama de copii nevaccinati care a mers cu ei la un alt copil care avea varicela, sperand s-o ia si copiii ei, dar nici urma de "molipsire" ;-)

        Nu prea inteleg ce fel de sfaturi astepti de la mine, poate poti sa detaliezi.

        Ștergere
      2. OK, nu prea am înțeles ce-i cu teoria germenilor și despre pox parties știm sigur că se fac de la prietenii de prin alte țări. Dacă nu crezi în „infectare”, atunci n-are sens discuția. Vroiam doar opinia ta, care ai studiat atât de mult vaccinurile, pe care am și obținut-o și pentru care îți mulțumesc. Succes!

        Ștergere
      3. Teoria germenilor e aia care sustine ca virusurile/bacteriile ar fi "agenti patogeni" care ne imbolnavesc. Ori in realitate lucrurile stau altfel:
        http://piersicuta.blogspot.com/2013/03/virusurile-si-bacteriile-schimbarea.html
        http://piersicuta.blogspot.co.uk/2013/02/dr-johann-loibner-originea-si-istoria.html

        Daca reusesti sa iesi din paradigma alopata cu "agentii patogeni", realizezi ca de fapt "infectarea" consta in preluarea unor microbi specifici care intr-un anumit organism indeplinesc un anumit rol biologic folositor (de dezintoxicare, de curatare, de cele mai multe ori, actiune care creeaza dealtfel si simptomele de raceala, scarlatina, varicela etc.); de aceea am spus ca terenul pe care il gasesc microbii este cel care decide imbolnavirea si eu personal inclin sa fac tot ce pot sa organismul copilului meu sa fie sanatos si echilibrat din toate punctele de vedere, fiindca acolo microbii nu au ce curata :-) Asa imi explic de exemplu de ce, cand l-am dat la gradinita, mi se spunea ca "toata iarna va fi cu mucii pana la barbie", iar el a avut max. 2 raceli scurte in fiecare iarna si o singura data o gripa, care i-a trecut in 6-7 zile fara medicamente! :-)

        Asta ar fi asa, explicatia simplista, ca e tarziu si sunt obosita. Daca ai timp si deschiderea necesara de a aprofunda problema, poate ai sa privesti altfel chestia asta cu infectarea. Succes si tie!

        Ștergere
    86. "V-ați întrebat vreodată de ce vaccinurile nu se introduc pe gură, ci străpungând pielea, una dintre barierele de protecție ale corpului?"

      Vaccinarea este o metodă invazivă, prin care conținutul vaccinului este introdus în corp pe o cale nenaturală. Și, în general, ceea ce nu este natural, adică de la natură dat, nu face bine organismului

      RăspundețiȘtergere
    87. felicitari pentru articol ... pentru toata aceasta munca de documentare pe acest subiect!
      Loredana

      RăspundețiȘtergere
    88. Buna Feli,
      Multumim pentru articol, pentru timpul si toata munca depusa pt scriere si research.
      Am o intrebare careia inca nu i-am gasit raspuns si iti cer ajutorul .. De ce crezi ca se cumpara vaccinurile de catre stat? Si nu doar cel din Ro ci din multe alte tari. Eu locuiesc in Uk, unde schema de vaccinare a bebelusilor este bine implementata. Ei spun ca este mai ieftin sa cumpere vaccin decat sa vindece boala dar vaccinul nu te protejeaza.
      Deci de ce dau bani pe un produs ineficient?
      Multumesc frumos,
      Mamica unui baietel de 3 luni, nevacc

      RăspundețiȘtergere
    89. Simplu: industria farmaceutica face un lobby extrem de agresiv (fostul ministru al sanatatii din Germania a admis acest lucru in fata camerelor de luat vederi), de aceea guvernele (si ele corupte, sa nu ne facem iluzii) achizitioneaza "marfa" cu care pretind ca ar proteja. Profitul e cel care guverneaza de fapt. E acelasi sistem care functioneaza cand guvernul nu poate implementa nici macar "lista rosie" de medicamente (fiindca industria vrea sa vanda in continuare la preturi mari, stabilite doar de ei) etc. etc. etc.
      Cum ai evitat schema de vaccinare din UK? Ce anume te-a convins sa nu-ti vaccinezi bebelusul?

      RăspundețiȘtergere
    90. Multumesc Feli pentru raspunsul tau prompt.
      Eu, personal, am trait cu convingerea ca vaccinurile sunt facute in sprijinul nostru, pentru a ne proteja, pana cand prieteni din jurul nostru ne-au adus argumente impotriva lor. Iar de atunci, am inceput sa ma informez.
      In Uk am evitat vaccinarea de fapt prin amanarea ei, precizand ca am nevoie de mai mult timp pentru a ma informa. Totodata, stiu de la prietenii nostri ca in cazul in care refuzi vaccinarea bebelusului, ti se da un document special sa-l completezi. In principiu, semnezi ca refuzi vacc pe propria raspundere. Recomand cititorilor pagina de Fb, New Proud Parents Of Unvaccinated Children.
      O saptamana buna!
      Mihaela

      RăspundețiȘtergere
    91. Draga Feli, ce putem raspunde acestui domn? http://www.sanatateplus.ro/piersicuta_antivaccin
      Multumesc, Alina

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Nu trebuie sa-i raspundem nimic. Fiecare discerne si judeca asa cum poate.

        Ștergere
    92. Dar ce părere aveți despre vaccinarea bebelușilor de mame purtătoare de virus hepatită B?

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Avem o parere f. proasta. Daca te vei informa temeinic, vei afla ca nu a fost dovedita stiintific existenta si izolarea unui virus de hepatita B si nu exista dovezi stiintifici nici pentru vreo patogenitate a acestui virus (ca dealtfel a niciunui virus):
        http://piersicuta.blogspot.de/2013/08/minciunile-profitabile-ale-stiintei.html
        O viata fara frica iti doresc!

        Ștergere
    93. Ah, Feli, m-ai salvat cu articolul asta!! Tocmai faceam cercetare pe o parte din link-urile pe care le-ai accesat si tu, sa le scriu alor mei o scrisoare explicativa (orice discutii pe tema vaccinurilor se termina dramatic in certuri si infierarea Mamei Denaturate) cand am gasit totul mura-n gura, ai rezumat excelent, si iti multumesc din suflet pentru ca stiu ca a fost o munca titanica. Multumesc mult, sa fim sanatosi si fericiti, si noi si copilasii nostri :)

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Cu mult drag, ca de la o "mama denaturata" la alta :-)
        Pentru oameni ca tine si pentru copiii nostri duc munca asta titanica.
        One child at a time... for as long as it takes!

        Nu-l uita nici pe asta, ca e mai recent:
        http://piersicuta.blogspot.de/2014/04/dragi-parinti-sunteti-mintiti.html

        Ștergere
    94. Buna, Feli, eu locuiesc in Republica Moldova si desigur ca si aici sunt cele doua tabere in privinta vaccinarii. Si mamicile care isi vaccineaza copiii sunt indignate si spun cu sarcasm ca in lumea civilizata totul se face cu cap si numai la noi fiecare face de capul lui. Acum intrebarea: in tara in care locuiesti germanii nativi isi vaccineaza copiii? Sau refuzul de vaccinare este "o toana, o moda" a celor veniti din Europa de Est? Dar in celelalte "tari civilizate"?
      Multumesc

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Este dorit si calculat sa existe doua tabere, pt. ca parintii sa se sfasie intre ei, in loc sa se solidarizeze pt. a-si salva copiii de la intoxicarea celulara prin vaccinuri. Divide et impera.
        Si in Germania subiectul este controversat si incarcat emotional, dar exista f.f.f.f. multi parinti nemti care refuza vaccinurile, sunt pe Facebook mai multe grupe cu mii de membri :-)
        Incet-incet se trezesc tot mai multi oameni!

        Ștergere
    95. Se insista peste tot cu vaccinarea copiilor, pentru a evita imbolnavirile, explicandu-le ca asa s-au eradicat epidemiile. Am fost singurul parinte care a mers la discutie cu doctorul, unde mi s-a spus ca nu au fost niciodata reactii si probleme la niciun copil dupa vaccinare si se face spre binele copilului, etc.
      Nu am fost de acord cu vaccinarea!

      RăspundețiȘtergere
    96. Does the author of this site have an e-mail address, please?
      Check this www.sanevax.org

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. I know the site, it's very good!
        If you want to contact me, please leave another comment with your e-mail address, I will not publish it and I will write you directly.
        Thank you.

        Ștergere
    97. se poate pune articolul pe facebook?? si de ce apasand anumite link.uri apare pagina nu exista..de ce nu mai exista acele pagini??

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Sigur ca il poti pune pe facebook. Articolul dateaza din 2011, am mai actualizat eu pe ici pe colo in ultimii ani, dar probabil ca unele pagini au fost sterse (mai ales cele incomode). O sa-mi fac timp sa reverific si sa actualizez intreg articolul.

        Ștergere
      2. multumesc ptr raspuns si felicitari ptr curaj intr.o lume atat de corupta si doar ptr interese financiare,unde se vrea manipularea in masa,nu sanatatea noastra. Multumim ptr asemenea articole..

        Ștergere
    98. "Aluminum in the central nervous system (CNS): toxicity in humans and animals, vaccine adjuvants, and autoimmunity", autori
      C. A. Shaw si L. Tomljenovic
      Este un articol stiintific din 2013, elaborat de
      doi specialisti redutabili in neurostiinte din Canada si bazat pe date in urma observatiilor pe oameni si soareci, ce arata fara echivoc toxicitatea aluminiului (si compusilor sai) din vaccinuri asupra sistemului nervos, rezultand boli neurodegenerative si alte afectiuni extrem de grave etc. Merita citit sau tradus pentru cei mai putin cunoscatori de limba engleza.
      P.S: Celor care cred ca oamenii ce resping ideea de vaccinare obligatorie sunt niste inculti si inapoiati le adresez intrebarea: cate articole stiintifice si cercetari din domeniu ati citit, domnilor? Sau mai degraba credeti in "turma"? "Imunitatea de turma", desigur.

      RăspundețiȘtergere