Dupa cum documenteaza un studiu oficial publicat in 1999 in JAMA (Journal of the American Medical Association) nu exista nici o legatura intre decesele in urma bolilor infectioase si vaccinare. Da, ati citit bine. Nici o legatura!
Studiul poarta titlul: Trends in Infectious Disease Mortality in the United States During the 20th Century,
Studiul poarta titlul: Trends in Infectious Disease Mortality in the United States During the 20th Century,
Haideti sa ne uitam la datele introducerii vaccinurilor in SUA, conform CDC.
- Pojarul (rubella, unul din R-uri din vaccinul ROR): 1963
- Oreionul (O-ul din vaccinul ROR): 1967
- Difteria (D-ul din vaccinul DPT): patentat in 1921,dar neutilizat la scara larga decat in anii '30
- Pertussis (tusea convulsiva, P-ul din vaccinul DPT): dezvoltat in anii '30, folosit la scara larga prin anii '40
- Tetanus (T-ul din vaccinul DPT): folosit pt. prima oara in schema de vaccinare a copiilor prin anii '40
- Rujeola (pojarul german, al doilea R din vaccinul ROR): 1969
Mai sunt si altele, evident, dar fie sunt atat de recente incat nu pot fi luate in considerare, fie nu sunt asociate cu adevarat cu bolile copilariei, cum ar fi variola sau polio, care sunt considerate de medicina alopata "boli epidemice".
S-au studiat cazurile de deces cauzate de noua boli infectioase diferite sau, in anumite cazuri, grupuri de boli infectioase. Acestea sunt dupa cum urmeaza:
- Pneumonia si gripa (influenza)
- Tuberculoza
- Difteria
- Pertussis (tusea convulsiva)
- Pojarul
- Febra tifoida
- Dizenteria
- Sifilis
- SIDA
Toate, cu exceptia SIDA, au fost alese deoarece erau cauza cea mai comuna a deceselor de pe urma bolilor infectioase in prima jumatate a secolului 20, cu exceptia poliomielitei pentru care nu au existat suficiente date pentru anii acoperiti de acest studiu.
Graficele arata numarul de decese categorizate dupa varsta, decesurile totale in urma bolilor infectioase, decesele in urma unei boli infectioase specifice si apoi decesurile din cauza tuturor bolilor, din 1900 pana in 1996.
Rezultatele studiului JAMA
Cu exceptia anului 1918, cand a avut loc marea epidemie de gripa spaniola (provocata tot de vaccinarea in masa, dar pentru asta trebuie sa va faceti singuri temele si research-ul!), procentul de decese in urma bolilor infectioase arata o descrestere relativ lina din 1900 pana in 1980, cand apare chiar o mica crestere. Acest fapt, luat singur in considerare, ar trebui deja sa ridice semne de intrebare. Daca vaccinurile ar fi (fost) eficace, de ce ar fi crescut procentul de decese in urma bolilor infectioase?
Grafic 1. Rata mortalitatii in urma bolilor infectioase in SUA din 1900 pana in 1996 (Sursa: JAMA)
Decesele pe grupuri de boli infectioase arata oarece variatii. Cele mai semnificative imbunatatiri sunt in categoria tifosului si a dizenteriei. La ambele boli nu s-a mai murit aproape deloc dupa 1960. Sper ca stiti deja ca nu exista vaccin impotriva dizenteriei si aproape nimeni nu se vaccineaza impotriva tifosului (vaccinul nu este suficient de rentabil, ca nu poate fi dat la bebelusi, de aceea si marketingul lasa de dorit).
Grafic 2A. Rata mortalitatii pentru tifos si dizenterie (Sursa: JAMA)
Grafic 2B. Rata mortalitatii de la gripa si pneumonie (Sursa: JAMA)
Tuberculoza arata o curba a involutiei asemanatoare cu rata totala a bolilor infectioase. Interesant este ca rata mortalitatii in urma pneumoniei si gripei din 1970 pana in 1996 arata o usoara crestere, in ciuda (!!?) vaccinarilor constante impotriva gripei si introducerii vaccinurilor antipneumococice in 1977 si 1983.
Grafic 2C. Rata mortalitatii de la difterie, pertussis, pojar si polio (Sursa: JAMA)
Difteria arata o descrestere enorma deja inainte de 1920. A urmat o crestere in decesurile de la difterie in anii '20, dupa introducerea vaccinarii impotriva difteriei (!), iar apoi rata mortalitatii a descrescut continuu, la fel ca si inainte de introducerea vaccinurilor. Tusea convulsiva (pertussis) si pojarul arata acelasi trend de descrestere de-a lungul secolului 20.
Iata si graficul cu rata mortalitatii in urma tuturor bolilor. Din 1900 pana prin anii '20, rata mortalitatii de la bolile infectioase coboara in ritm impresionant. A fost o perioada in care nu au existat vaccinuri impotriva bolilor copilariei. Descresterea continua cam in acelasi ritm pana prin anii '50. Apoi rata mortalitatii incepe sa creasca din nou, in ciuda (!!??) faptului ca majoritatea copiilor din acea perioada erau vaccinati.
Grafic 3. Rata mortalitatii in urma tuturor bolilor infectioase si a cauzelor non-infectioase (Sursa: JAMA)
Ei, dar acum uitati-va cu atentie la acelasi grafic si urmariti curba mortalitatii in urma cauzelor non-infectioase (cea albastra). Vedeti cum mortalitatea din cauze non-infectioase scade usurel intre 1900 si 1920? Vedeti cum, din anii 1930, cand au fost introduse vaccinurile, rata mortalitatii in urma cauzelor non-infectioase a inceput sa creasca?
Devine evident din acest studiu oficial ca vaccinurile nu numai ca nu au avut nici un merit in declinul bolilor infectioase, dar au contribuit si contribuie masiv la cresterea imbolnavirilor si deceselor din cauza bolilor non-infectioase.
Sanatate si intelepciune va doresc!
Cum au mai spus si altii, provaccinalistii dau pojarul pe autism si varicela pe leucemie :-(
RăspundețiȘtergere...vorba Cristelei.Si eu am fost in bezna vreo 4luni....dar macar m-am trezit datorita Cristelei, si ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a scos-o in cale(virtuala).Altii nu vor sa se trezeasca si nici macar sa citeasca.Atat de trist:(
RăspundețiȘtergereMihaela