joi, 7 februarie 2013

Declaratie de semnat de catre medicul care vaccineaza

Dragi parinti care nu doriti sa va vaccinati copiii, dragi parinti care v-ati decis deja sa nu va vaccinati copiii si va temeti de repercusiunile sistemului medical! De asemenea dragi parinti care v-ati decis cu frica in san sa mergeti totusi sa va vaccinati copiii, in ciuda informatiilor extrem de numeroase despre cat de ineficiente si de periculoase sunt vaccinurile!

Din ciclul "Români, vi se pregateste ceva", m-am inspirat din niste texte in germana, pe care le-am tradus si adaptat si am compilat astfel o declaratie pentru voi, numai buna s-o imprimati si sa mergeti cu ea frumusel la medicul de casa, la pediatru sau la orice alt doctor prin-frica-manipulator si degraba-de-seringa-infigator in pielea copilului vostru.

Cu declaratia asezata frumos pe masuta lui, il informati ca trebuie sa citeasca atent tot ce scrie acolo, iar la sfarsit trebuie sa completeze, sa dea cu subsemnatul si sa puna stampila lui oficiala pe aceasta declaratie inainte de a sari cu seringa la atac asupra copilului vostru. Daca nu are timp in ziua aceea, nu-i nimic, ii lasati declaratia pentru ca el s-o studieze bine inainte de a o semna, dupa care faceti alta programare. Il rugati sa nu se simta ofensat, dar chestiunea fiind foarte controversata, pe voi va intereseaza doar sanatatea copilului vostru si ca atare trebuie sa va asigurati cumva ca nu va puneti copilul in pericol acceptand un vaccin administrat de un medic insuficient informat; avand in vedere ca firmele producatoare de vaccinuri nu pot fi trase la raspundere in cazul unei imbolnaviri grave a copilului vostru de pe urma vaccinului, este necesar ca macar medicul care recomanda vaccinarea sa-si asume raspunderea. Pentru ca dupa ce copilul va fi deja vatamat de vreun vaccin, niciun medic nu va mai admite ca e raspunzator si va refuza sa semneze fisa RAPI!!!

Evident ca nici un medic nu va completa si semna asa ceva, ca doar nu-s nebuni, ideea este ca voi trebuie doar sa-i confruntati cu consecintele actului vaccinarii, cu asumarea raspunderii, sa-i treziti cumva la realitate ca sa constientizeze ce reprezinta de fapt actul vaccinarii!! Poate ca in timp ei vor inceta a se mai face complicii industriei farmaceutice in actiunea de manipulare si infricosare a parintilor. Poate ca cei 25 de lei obtinuti pentru un vaccin nu vor mai fi suficienti pentru a le cumpara tacerea constiintei!! 

Uitati cam cum arata declaratia, cu loc lasat frumos ca medicul convins de "beneficiile" vaccinarii sa completeze singurel anumite chestii, si cu casute care trebuie bifate tot cu manuta lui.

Ah, iar la prima casuta de la punctul 5 nu va speriati: NU EXISTA astfel de studii ;-))

Declaratie referitoare la vaccinare

1) Recomandare de vaccinare
Subsemnatul(a), medic pediatru / medic de familie, declar pe propria raspundere urmatoarele:
Vaccinul.............................................................................................................
produs de firma.................................................................................................
care este administrat impotriva urmatoarelor boli............................................................................
este compus din urmatoarele substante: .........................................................................................
.....................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................

Mai declar pe propria raspundere ca acest vaccin nu este contaminat si a fost transportat si depozitat permanent conform indicatiilor din prospect.

2) Aspect legal
Inainte de a administra vaccinul, am adus la cunostinta parintilor ca in Romania vaccinarea nu este obligatorie, ci doar recomandata si se plateste prin intermediul asigurarilor de sanatate, care ramburseaza banii medicilor dupa efectuarea vaccinarii.

Astazi am administrat acest vaccin urmatorului pacient:
Numele copilului vaccinat: ......................................................................
Domiciliul:  ..............................................................................................
..................................................................................................................
Data nasterii: ......................................................................

3) Starea sanatatii si contraindicatii
La momentul administrarii vaccinului, am efectuat un control amanuntit al starii de sanatate a copilului si confirm ca acesta era perfect sanatos. Confirm prin prezenta de asemenea ca pacientul nu avea alergii sau alte simptome relevante din punct de vedere neurologic. De asemenea, confirm ca nu am constatat nici un fel de contraindicatii care sa impiedice administrarea vaccinului.

4) Posibile complicatii
Inainte de a administra vaccinul, am inmanat parintilor o copie a prospectului vaccinului si am discutat cu ei in detaliu toate aspectele legate de compozitia vaccinului si efectele secundare mentionate in prospect.
Pentru a ma asigura ca nu se vor ivi complicatii, m-am informat anterior in literatura de specialitate despre toate posibilele reactii adverse mentionate in prospect, in special:
....................................................................................................................................
....................................................................................................................................
....................................................................................................................................

5) Eficienta vaccinului

A) Sunt bine informat(a) si ma aflu in posesia unor studii de specialitate independente care dovedesc eficienta vaccinului administrat; sunt dispus sa ofer parintilor, la cerere, còpii ale acestor studii.


B) Nu sunt sigur(a) ca exista o dovada a eficientei vaccinului recomandat de mine, dar am incredere, fara sa verific, in autoritatile medicale care au admis pe piata vaccinul, desi aceste autoritati nu isi asuma nici un fel de responsabilitate legala in caz de complicatii.

6) Obligatia de a raporta toate complicatiile post-vaccinale
Ma oblig sa raportez la autoritatea responsabila din cadrul Ministerului Sanatatii orice eveniment advers semnificativ clinic aparut dupa vaccinare, asa cum este el relatat de parinti; refuzul de a raporta se poate solda cu actionarea mea in judecata de catre parintii copilului vatamat. De asemenea, ma oblig sa trimit parintilor o copie a raportului.

7) Daune si responsabilitate

A) Prin prezenta declaratie si in conformitate cu datele stiintifice pe care le cunosc in prezent, confirm ca vaccinul administrat nu va cauza 1) nici un fel de vatamare imediata a sanatatii copilului, si 2) nici un fel de vatamare ulterioara, cum ar fi: simptome din spectrul autismului, encefalite, paralizii, tuberculoza, diabet, inflamari ale ficatului, neurodermita si alte boli autoimune etc. De asemenea confirm ca vaccinul administrat va oferi protectie fata de boala respectiva pentru o perioada de cel putin ______ ani. Pentru cazul in care copilul va face boala impotriva careia i-am administrat vaccinul, declar ca imi asum raspunderea si voi plati daune pentru toate pagubele (financiare etc.) ivite. De asemenea, pentru cazul cand vaccinul va cauza copilului o vatamare fizica sau psihica, declar ca imi asum raspunderea in totalitate fata de copilul vaccinat si fata de familia acestuia si ma oblig sa suport eventualele consecinte financiare care decurg de aici.  

B) Intrucat vaccinul pe care il recomand nu este lipsit de efecte adverse grave, iar in Romania nu exista un fond de compensare financiara pentru complicatiile grave post-vaccinare, nu sunt dispus(a) sa imi asum raspunderea pentru eventualele vatamari ale sanatatii copilului (vezi Punctul A). Responsabilitatea le revine astfel exclusiv parintilor copilului.


................................................                  
Loc, data

 ................................................................
Numele si semnatura medicului (stampila)


~*~*~*~*~*~*~*

Iar daca vreodata vreun medic va va semna aceasta declaratie, va rog mult de tot veniti aici si spuneti-mi si mie, da? :-)

P.S. Comentariile postacilor anonimi care se dau drept medici nu vor fi publicate, evident. 

125 de comentarii:

  1. Felicia, ca de obicei, la mare inaltime. Multumim.

    RăspundețiȘtergere
  2. O M G!!
    sa ma minunez sau sa incep sa rad???

    Esti fenomenala. desi am mai venit aici la tine via Mimi, recunosc ca am trecut asa in fuga peste multimea de informatii utile.
    in seara am vazut mai mult de ce esti in stare ;)
    Felicitari Feli

    RăspundețiȘtergere
  3. Exista un consimtamant informat al pacientului si eu personal chiar fac ceea ce dumneavoastra sugerati ca nu! Va doresc sa nu fiti niciodata in situatia de a se intepa copilul dumneavoastra cu un cui ruginit si sa ramana nevaccinat contra tetanosului pt ca stiti ce? ?odata contactata boala e mortala! Si asta e cel mai independent studiu pe care viata ni l poate oferi...amadurora

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca vaccinurile sunt eficace, de ce de fiecare data cind un copil(deja vaccinat) se inteapa cu un cui ruginit, i se administreaza ser antitetanic?
      Si de ce , daca ati facut studii de medicinan sustineti legenda cu cuiul ruginit, cind sporii de Clostridium tetani se gasesc in pamint(deci nu facptul ca e cuiul ruginit sau nu are importanta pentru tetanos, ci daca a venit sau nu in contact cu pamintul). Si cum e un spor are nevoie de conditii de anaerobie ca sa poata sa ajunga sa produca toxina tetenica, deci ranile superficiale nu le ofera aceste conditii.
      Elena

      Ștergere
    2. Elena, multumesc pentru interventia la obiect! Pentru noi chestiile astea tin de o logica evidenta, dar crede-ma ca am obosit sa le tot repet cand vad provaccinalistii cum flutura mereu si mereu imaginea asta placativa ieftina cu bebelusul intepat in cuiul ruginit - imi vine sa rad amar cand ma gandesc cati oameni cad in plasa :-(

      Ștergere
    3. Si ma mai intreb de ce pentru copii vaccinarea antitetanica e obligatorie, iar adultii, care au mai multe sanse de a se intilni cu un cui ruginit, de regula nu se mai vaccineaza .
      Elena

      Ștergere
    4. Ah, stai linistita, nu stiu cum o fi in Romania, dar in Germania cum te duci cu o rana (ORICE FEL DE RANA) la medic, vrea sa sara cu vaccinul tetanic pe tine!
      Exemplul 1: sotul meu - accident de bicicleta, plin de rani sangerande pe fata, pe umeri, pe brate, tot tacamul, deci SANGERASE abundent; ajung la spital si prima intrebare = nu cum te simti, boule, nu cum te cheama, nu ce s-a intamplat; nu, prima intrebare: "cum stati cu protectia antitetanos?", la care sotul a raspuns calm "dar nu vedeti ca ranile sangereaza si deci primesc oxigen? nu exista tetanos in prezenta oxigenului" - s-au uitat aia la el ca la zidul chinezesc ;-)
      Exemplul 2: fosta mea soacra - accident de bicicleta, cade pe mana, isi scranteste incheietura, se juleste nasol. La fel, prima intrebare "cum stam cu tetanosul?" - ea, stiind deja de la mine ce si cum, refuza vaccinul. Si in ziua de azi, la 2 ani de la accident, o mai tachinez: "Ia zi, Mumu, mai vine tetanosul ala odata?" ;-)
      Exemplul 3: David la 2 ani, se plimba cu o tricicleta prea mica pt. el si pleosc, cade fix in bot intr-o baltoaca urata de tot: julituri, buze umflate, sange pe fata. Fiindca ne era in drum cabinetul, am trecut pe la pediatra ca sa ma ajute sa-l dezinfectez si mai ales sa-mi confirme ca nu s-a fracturat nasul sau mai stiu eu ce (desi stiam ca nasul la varsta aia este inca prea "zgarcios" pt. a se fractura, dar de, vezi copilul plin de sange, te cam sperii). La fel ca la punctul 1 si punctul 2, prima intrebare (ca nu m-a recunoscut): "cum stati cu protectia antitetanos?", la care i-am explicat calm ca rana e superficiala si sangereaza din abundenta si deci pericolul tetanosului este exclus, asistentele se uitau la mine de parca eram de la circ, pediatra mai incearca o manevra de manipulare (mizerie, baltoaca, monstri ascunsi pe acolo care abia asteptau sa-l omoare pe David, buuu), eu raman ferma ca nu-mi trebuie decat putin dezinfectant si mergem acasa, asa ca nu i-a ramas decat sa se supuna si ne-am luat ramas bun (definitiv, dupa aceea am schimbat pediatra :-)).

      Ștergere
  4. sakura, multumesc mult! Cu mult drag fac ceea ce fac aici, ca sa mai salvam cativa copilasi!

    Dna Irina Costache, am frunzarit cateva postari pe blogul dvs. despre vaccinare si am constatat cu tristete ca sunteti nu numai mamica si pediatru, dar pareti a fi si un bun agent de marketing pentru vaccinuri, pe care le prezentati frumos, cu poze colorate, ca in reclamele la ciocolata :-(
    Ar fi interesant daca pentru viitorii dvs. pacienti "informati" ati semna si dvs. aceasta declaratie - in fond ar veni doar sa confirme credinta ferma pe care pareti s-o aveti in beneficiile vaccinarii.
    In ce priveste bau-baul tetanosului (desi - daca ati fi citit mai multe pe blogul meu ati fi realizat ca e prea tarziu sa mi-l fluturati prin fata ochilor, nu mai are efect), va descalificati singura afirmand ca boala este mortala. Exista in constelatia tetanosului un fapt f. interesant care darama teoria vaccinarii: s-a constatat la pacientii care au supravietuit tetanosului ca nu se formase memorie imunitara si unii s-au imbolnavit din nou de tetanos, DECI nici macar mama-natura nu prevazuse imunitate, ceea ce dovedeste inca o data ca o ciulama de chimicale nu are cum sa ofere o astfel de imunitate. Este o chestiune de logica si common sense, nici nu trebuie mii de studii pentru a realiza ce inseamna asta.
    Pentru o informare mai temeinica, va recomand cu caldura sa cititi ce are de spus dr. Friedrich Graf: http://piersicuta.blogspot.de/2012/08/dr-friedrich-graf-nocivitatea-si.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) si daca pot adauga, am impresia ca acest bu bu de tetanos nu se gaseste numai pe cuiele ruginite si poate exista chiar si in simpla tarana sau in alte medii...so...

      Ștergere
  5. Draga doamna mi am promis ca nu va raspund, dar totusi: cand o sa va moara in brate primul copil de tetanos sau de rabie atunci sa vorbiti!Pn atunci nu comparati 12 ani de medicina cu amalgamarea scrisurilor online...si for the record: NU MA PLATESTE nimeni! Culmea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In calitate de pediatru, incasati bani de pe urma vaccinarii, deci e clar ca cineva va plateste cumva pentru eforturile de a promova vaccinarea. Va rog sa nu jigniti inteligenta cititorilor acestui blog incercand sa pretindeti altceva.
      Dupa cat de repede mi-ati raspuns, deduc ca nu ati citit articolul cu prelegerea doctorului Graf (care, daca tot accentuati pe acest aspect, are mai multa experienta in medicina decat dvs.). Ca atare, daca doriti polemica, va rog sa contraziceti cu argumente ceea ce spune dr. Graf, nu sa incercati sa ma manipulati pe mine prin frica sau sa ma atacati personal, caci face impresie proasta si denota doar lipsa de profesionalism. Va multumesc!

      Ștergere
    2. rabie??? puteti sa specificati unde ati auzit de ultimul focar? urban sa zicem. daca le e frica de rabie celor din zone expuse pot alege sa il faca sau nu...eu nici cainelui pui nu i-am facut (medicul vet a zis ca nu mai exista turbare in bucuresti si ca nu fac decat sa ii distrug imunitatea deja slabita...cu un vaccin antirabic). asa ca...

      Ștergere
    3. legat de rabie la caine, imi aduc f bine aminte ca in un orasel mic, numit zalau, acum cativa ani(si nu multi) a fost un adevarat focar, deci nu credeti ca in romania zilelor noastre nu mai este. Mentionez ca eu nu sunt nici impotriva, si nici pentru vaccinuri, eu pt copilul meu le voi tria :)

      Ștergere
  6. si inca ceva...eu semnez asa ceva! dumneavoastra vaccinati copilul????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna intrebare.
      Astept cu ardoare raspunsul.

      Ștergere
    2. Doamna Irina Costache, sa raspund si aici, de dragul "anonimului" care asteapta cu ardoare raspunsul ;-))
      Decizia mea de a nu vaccina copilul este luata de aproape 6 ani de zile din motive serioase, nu ca mi-ar lipsi semnatura dvs., va rog pastrati-va totusi lungul nasului.
      Avand in vedere insa ca practicati in Romania, sa nu va mirati daca in curand veti avea ocazia sa puneti in practica declaratia de mai sus, caci va vor cauta cu siguranta mai multi parinti cu o astfel de declaratie - sa ma tineti la curent cand o semnati (si s-o si completati cu lista de studii mentionate!!), va astept sa postati aici un .pdf sa vedem si noi, caci cu parole propagandistice fumigene nu convingeti aici pe nimeni ;-)

      Ștergere
    3. Deci sa inteleg ca nu. Pentu ce astfel de declaratie daca pediatrul e dispus sa o semneze, dar pacientul, desi il conditioneaza pe pediatru, tot nu vrea sa urmeze vaccinurile?

      Nu e cumva aceasta declaratie o nesperata confirmare din partea unei autoritati ca vaccinurile nu functioneaza? Parintele spera ca are asul in mana cu care sa puna pediatrul cu botul pe labe si cand colo el chiar semneaza, in loc sa nu semneze si sa mergi acasa cu inima impacata ca i-ai facut-o lui, n-a semnat, nu sunt responsabil.

      Din pacate o astfel de decalratie nu va apara de virusuri, vaccinurile da!

      Ștergere
    4. Draga "Anonim", pediatrul declara pe un blog (!?) ca e dispus s-o semneze, dvs. chiar sunteti atat de naiv(a) incat sa credeti o asemenea gogoasa?
      Stati linistit(a), noi stim ca vaccinurile nu functioneaza, nu avem nevoie de confirmari de la medicii care infig seringa :-(
      Declaratia asta nu se vrea o metoda ieftina de scapat de raspundere, cum vad ca va place sa interpretati (accentuand mentalitatea comoda a parintelui care vaccineaza si astfel pune sanatatea propriului copil in mana unui medic care nu poate fi tras la raspundere!!), declaratia se vrea un apel la constiinta medicului, la simtul responsabilitatii care ar trebui sa-l indemne sa se informeze mai temeinic despre actul vaccinarii, caci prea multi medici il practica orbeste, reflex, dogmatic :-(
      Vaccinurile nu apara pe nimeni de virusuri, printre altele din simplul motiv ca nu virusurile sunt cauzele imbolnavirilor. Va rog si pe dvs. sa ramaneti pe receptie, urmeaza pe aceasta tema o postare complexa din perspectiva unui medic cu 40 de ani de experienta, postare care va promit ca va va trezi interesul :-)

      Ștergere
    5. Uitati mereu un lucru: sunt sute de mii de cercetatori, medici, imunologi si alti oameni conecsi cu stiinta care recomanda cu convingere vaccinarea.

      E imposibil pentru cateva companii farmaceutice sa plateasca atatia oameni.

      Sunt prea putini oameni din lumea medicala care sunt impotriva vaccinarii. Statistic sunt zero.

      Ștergere
    6. Nu uit acest lucru, pentru ca ni se aduce aminte de el cu mult prea multa agresivitate din toate directiile. Daca vaccinarile sunt ceva bun, de ce trebuie sa fim speriati/amenintati/manipulati sa le facem? Se pleaca oare de la ideea ca noi nu ne dorim copii sanatosi?
      De curand m-am contrazis cu un tata de doi copii, un tata care este provaccinare la modul fanatic. Uitati aici "studiu": copilul meu nevaccinat face in curand 5 ani si nu a avut nevoie niciodata de medicamente alopate, nu stie ce e aia imbolnavire mai serioasa decat o gripa si o raceala pe an :-) Cei doi copii ai tatalui provaccinare au boli autoimune amandoi (!?), iau antibiotice si... Prednison (gugaliti-l si veti vedea ca se prescrie doar la boli destul de grave si doar in cazuri exceptionale la copii, deci inseamna ca in ochii medicilor alopati copiii sunt grav bolnavi!). In acest caz, statistica ma impresioneaza tot zero, caci eu am copil sanatos tun :-)
      Va doresc numai bine!

      Ștergere
    7. Pentru Anonim..
      "Sunt prea putini oameni din lumea medicala care sunt impotriva vaccinarii. Statistic sunt zero."...cunosc mai multe familii de medici, care fac campanie pentru vaccinuri..pentru bani banuiesc, dar copii lor nu au fost vaccinati..din pacate eu nu stiam aceste lucruri atunci cand trebuia..
      Din pacate sistemul nu lasa, stiu familii care au refuzat vaccinarea, am vazut mama hartuita din cauza asta..la doua zile dupa nastere..a refuzat un vaccin la nou nascuti, oare de ce..

      Ștergere
    8. draga anonim si irina...
      aceste discutii sunt o pierdere de vreme... parerile noastre sunt diametral opuse, iar condescendenta feliciei aici de fata provine din nesiguranta. pana la urma fiecare mama face ce crede ca e mai bine pentru copilul ei. din fericire pentru noi, oameni ca felicia sunt putintei, deci nu fac o diferenta prea mare in comunitatile noastre, oricat de galagiosi ar fi.

      Ștergere
    9. Draga Clover Piece, irina si anonimul la care te referi tu nu prea sunt doua persoane diferite, nu stiu daca te-ai prins - din siguranta inaltimilor de unde postezi. "Condescendenta" mea nu este decat argumentare la obiect, in timp ce la tine lipsa de argumente este... well, lipsa de argumente.
      Mergi mai bine pe blogul irinei si fa acolo galagie in limbajul vostru comun, felicitandu-va ca v-ati otravit copiii cu mercur si aldehida formica, dar stii ceva? In locul tau nu m-as culca pe o ureche ca "oameni ca felicia sunt putini", acum 4 ani eram muuuult mai putini si acum suntem mult mai multi si vom fi tot mai multi, fiindca in final adevarul tot va iesi la iveala... Stai pe aproape, ai sa vezi ;-)
      Mergi in pace si nu uita sa sufleci manecuta cand se anunta urmatoarea pandemie ;-)

      Ștergere
    10. felicia, tu ai fost vaccinata??
      eu amf ost vaccinat, si da am avut probleme cu sistemul imunitar cand am fost mic, dar nici una din boli nu au avut legatura cu cele pentur care am fost vaccinat.
      acum la 27 de ani pot spune ca de mai bine de 10 ani nu am mai fost bolnav, si iau foarte rar medicamente, nu imi place sa bag pastile in mine fara motiv, sunt intradevar multe vaccinuri care nu au efectul dorit, sau cel prezentat, sunt intradevar foarte multe reactii adverse la orice medicament, dar daca e sa luam procentul de reactii adverse de la seriile de vaccin sa le zic asa "Default" si procentul oamenilor care au ametzit si impiedicat pe strada imediat dupa ce au mancat la mc sunt mai mici :)1 mil de exemple in care copii vaccinati sunt mai sanatosi nu inseamnac a un vaccin este facut degeaba si fi tu sigura ca la fiecare mil de copii sanatosi nevaccinati sunt 2 mil de copii care au probleme din auza vaccinarii, si sunt cel putin 50 de milioane de copii care sunt vaccinati complet sanatosi.

      In alta ordine de idei, vaccinul reactioneaza diferit la fiecare copil/om, si este normal, fiecare om are sistemul sau imunitar, unii mai bun altii mai prost, practic asta este cel mai important factor care face diferenta.
      si asa ca fapt diversi sa iti demonstrez ca exista si vaccin care isi face treaba, iti pun urmatoarea intreabare.
      cati oameni muscati de caini turbatii stii tu care au murit dupa ce au fost vaccinati din cauza bolii, cati au trait dupa vaccin, si la nuamrul care il stii calcuelaza te rog un procent.. e simplu sa stii
      dupa aceea fa acelas lucru cu oamenii muscati de caini turbati care nu au fost vaccinati, si posteaza procentele...

      eu stiu vreo 7 oameni care au fost mushcati si vaccinati, nici unu nu a murit si nici nu au avut probleme dupa vaccin, nici unu nu au probleme sau boli autoimune, in schimb din pacate stiu doar 2 care nu sau vaccinat, sau au ajuns la spital cand deja copilu era intrun stadiu foarte avansat.. in ambele cazuri tinerii au murit.

      Nu zic ca toate vaccinele au efectele dorite, dar exista si vaccine care chiar isi fac treaba, si care chiar trebui facute.
      felicia, de cand exista medicina in forma actuala ( da o industrie si o ditamai afacerea) speranta de viatza sa dublat pentru oameni.

      Pot in schimb sa ma bucur pentru copilul tau sau copiii tai sunt sanatosi acum, si sper sa fie si in viitor, dar tine minte ca fara foc nu iese fum, iar adevarul este undeva la mijloc.

      Ștergere
    11. Maxxy, da, am fost vaccinata cu mai putine vaccinuri decat tine (nu ma "laud" cu asta, dar ti-as putea fi mama, ori pe vremea copilariei mele se vaccina mai putin decat pe vremea copilariei tale ;-)). Am avut pe la 5 ani tuberculoza declansata de un vaccin. Am avut toata copilaria un sistem imunitar slabit, otite, amigdalite, operatii de polipi si amigdale care erau permanent "inflamate" etc. Cu asta suntem 1-1 la cazuri anecdotice.

      Dealtfel, intrebarea pe care mi-o pui nu dovedeste ca "exista si vaccin care isi face treaba", exemplele pe care le dai tu in sustinerea vaccinului antirabic sunt tot de natura anecdotica; provaccinalistii considera ca toate exemplele personale sunt anecdotice, deci irelevante.

      Ca sa ramanem in domeniul "anecdoticului", iata si cum se moare in urma vaccinului antirabic, dupa motto-ul "Ciinele e sanatos dar omul a murit": http://www.ziaruldeiasi.ro/local/botosani/un-om-a-murit-pentru-ca-a-fost-vaccinat-antirabic~nib3d

      Eu stiu un singur om muscat de un caine si vaccinat antirabic si acel om sunt eu, din pacate. Iar ca sa-ti demonstrez cat se contrazice "stiinta", pot sa-ti spun ca mie mi s-au facut la 9 ani 10 injectii in burta (!!) in 10 zile consecutive, in timp ce in prezent iata paradoxuri: in prospectul vaccinului Verorab scrie ca se administreaza 5 injectii, iar la copii injectia se face in regiunea antero-laterala a coapsei (http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=3024), iar in prospectul vaccinului romanesc cu "2% creier virulent de soarece nou-nascut infectat cu virus fix Babes" scrie ca trebuie administrate 7 inoculari subcutanate. Conform caror "studii" savante se explica aceste paradoxuri, poti sa-mi explici si mie? Ba injectam 10 doze, ba 5, ba 7, ba le injectam in burta, ba in coapse? Cat de ridicol trebuie sa mai devina tot circul asta ca sa inteleaga toata lumea?

      Asta lasand la o parte ca inca nu s-a dovedit nici pana in ziua de azi ca "turbarea" ar fi cauzata de vreun virus si ca acest virus "otravitor" s-ar transmite prin saliva.

      Eu zic ca pana vei fi pus in situatia sa iei decizia pentru propriul tau copil, mai ai timp sa te informezi. Mult succes si numai bine iti doresc!

      Ștergere
  7. REPERCU SIUNI, doamna specialist pluridisciplinar, repercusiuni

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru corectare, efectiv asa stiu ca l-am invatat in scoala si, sincer, nu l-am verificat niciodata. Vedeti ce se intampla cand luam mereu 100% de bun ce ne spun "autoritatile"? ;-)

      Ștergere
  8. Grozav document. Mi-as fi dorit sa il am la prima noastra pediatra, atunci cand aproape ca m-a facut nebuna in fata pentru ca o intrebasem daca e sigura in privinta vaccinarii. Argumentele ei- mai bine zis, lipsa argumentelor, m-a convins sa ma incred in alte opinii- CONTRA- aduse de alti medici pe care i-am consultat. Pentru ca, slava Domnului, exista si medici care cred in "primum non nocere", si mai tineri, si mai batrani, si eu am avut norocul sa ii gasesc (prin gramada de "ceilalti"). Vremurile s-au schimbat. Pacientul ARE dreptul sa puna la indoiala afirmatiile medicului iar medicul are OBLIGATIA sa fie onest.

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca exista un consimtamant informat al pacientului, ma duc sa intreb la maternitatea mea unde se afla acest document in momentul in care mi-au vaccinat copilul fara sa ma intrebe nimic? Sunt in cautarea unui avocat care sa ma ajute sa imi primesc compensatiile cuvenite pentru abuzul medical ce a permis incalcarea acestui drept.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raluca, stay tuned, poate reusim sa facem ceva si in aceasta privinta! Cand ti-au vaccinat copilul fara acordul tau si ce dovezi ai?

      Ștergere
    2. Si noi am patit la fel cu fetita noastra. Noi eram hotarati sa nu facem nici un vaccin copilului. Totusi i-au facut vaccinul antihepatic B la cateva minute dupa nastere, pana sa apucam noi sa dam declaratia ca nu vrem. Din fericire, am reusit sa evitam sa-i faca BCG-ul a doua zi. Bineinteles ca am fost catalogati drept inconstienti si s-a incercat din rasputeri sa ne convinga sa-i facem vaccinul...

      Ștergere
    3. si mie mi-au vaccinat-o pe Mara din oficiu,iunie 2012 maternitatea din Pascani, fara sa mi se explice nimic din fisa cu terminologie specifica pe care eu ca fraiera-n travaliu am semnat-o. si s-a ales dupa BCG cu un semn ce a fost urat aproape un an. regret maxim si nu stiu cum sa fac rost de fisa lor de internare, sa vad daca intr-adevar chiar am semnat pro-vaccinare . dar oricum ar fi cazul meu, stupiditatea controversei o vad in faptul ca cei anti-vaccinare se vor sanctionati de parca nu au dreptul la propriul copil si propriile pareri si de parca cei vaccinati ar avea de fapt de ce sa se teama in caz ca se declanseaza vreo epidemie. care este de fapt problema celor pro-vaccinare? ca exista oameni anti-vaccinare?

      Ștergere
  10. Asta n-o sa inteleg niciodata!!!!!Medicii se contrazic intre ei....cum vine asta?
    Cred ca medicii romani mizeaza pe faptul ca toti sunt pe linia vaccinarii si parintii habar n-au de chimie, limba engleza si germana...
    Ei uite...parintii stiu si germana si engleza si pot compara pozitiile medicilor pro si ale celor contra vaccinarea(din DE, AT, CH...ca doar ei au coloana vertebrala sa recunoasca adevaruri nebanuite de parintii creduli)

    Multumim Felicia de postare si desi am vazut de zeci de ori prezentarea dlui dr Graf...inainte cu mult de a o posta pe blogul tau, m-as bucura daca ai apuca sa traduci si ultima parte a prezentarii dansului...sau mi-a scapat mie?Nu de alta, dar abordeaza atatea subiecte interesante :)
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  11. Mihaela, asa e, insa dispretul asta cu care suntem stampilate drept "mame Google" ii descalifica tot pe ei, fiindca noi nu facem altceva decat sa adunam si sa dam mai departe informatii furnizate de alti MEDICI... tocmai asta ii face sa turbeze, faptul ca ACUM avem acces la informatie, ACUM am aflat ca de fapt DINTOTDEAUNA au existat medici si profesori universitari (vezi Béchamp) care s-au opus fraudei vaccinarii, ii innebuneste sa vada oameni care gandesc cu propriul cap si nu vor sa (mai) inghita pastiluta pre-mestecata de ei! Iar numarul medicilor care se pronunta curajos impotriva vaccinarii creste vertiginos!

    Am inceput de cateva luni traducerea partii a doua a prelegerii dlui dr Graf, dar uite ca au tot fost alte prioritati si nu am apucat sa termin. In orice caz, stay tuned fiindca saptamana care vine postez ceva extraordinar de interesant (tot o prelegere, de data asta a unui medic austriac).
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La Johann Loibner te refereai, nu?
      am zis si la postarea Dittei...mi-e asa drag de omul asta, atat de simplu si atat de UMAN!Ma bucur ca dupa Anita Petek, cineva lupta in continuare sa duca vestea mai departe!
      Cu drag si respect ptr munca asta a ta colosala!
      M-as bucura ca tot mai multi s-o aprecieze, inclusiv medici romani si de pretutindeni!
      Mihaela

      Ștergere
    2. Daaa, la el ma refeream! Iti multumesc pentru cuvintele frumoase! Si eu sper sa mai deschidem ochii unor oameni!

      Ștergere
  12. dar daca nu te duci cu copilu la doctor sa-l vaccinezi atunci nu vei avea nici nevoie sa explici nimanui de ce nu vrei sa vaccinez....sau vaccinu se face cu forta si daca nu vrei vine ,,militzia,,la tine la usa?

    RăspundețiȘtergere
  13. Bravo pentru acest articol. Este timpul ca noi parintii sa ne informam si sa actionam cum se cuvine pt a pastra si asigura sanatatea copiilor nostrii. Din pacate vaccinurile (multi-vaccinurile in special!!!!) de astazi au ajuns un paradox: nu numai ca nu mai asigura o protectie impotriva bolilor de care se supune ca ne apara, dar mai mult de asta intoxica copii cu metale grele, cu antibiotice, conservanti, substante alergene de provenienta animala etc... si pot chiar PROVOCA boli grave (autoimunitare) cu consecinte teribile pt toata viata copilului. Va recomand sa cititi macar o parte din studiile de specialitate (cercetare la nivel international) care arata cat de nocive pot fi aceste coctailuri multi-virale. Daca totusi trebuie/alegeti sa vaccinati copilul, alegeti vaccinuri unice (polio, sau tetanos etc...), evitati vaccinurile inutile sau controversate (hepatita B, ROR, etc) si asigurati-va ca inainte de vaccinare copilul nu sufera de nici o afectiune digestiva (in sistemul digestiv se gaseste aproape 70-80% din sistemul nostru imunitar) sau imunitara. Baietelul meu este una din victimele vaccinarii. Din pacate medicul nu vrea nici macar sa recunoasca acest lucru si nici sa informeze despre acest caz organismele competente. Un vaccin facut sub presiunea medicului ne costa deja cateva luni de suferinta si cine stie cate altele ne mai asteapta. Iar tratamentele le platim, noi, bietii parinti care am ascultat sfatul/porunca medicului. Nu pot sa mai dau timpul inapoi dar poate ca mai este inca timp pt tinerele mamici. Informati-va inainte de a accepta orice pastiluta sau vaccin pe care medicul vi le arunca nonsalant in fata, cu elogii despre siguranta si eficacitatea produsului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Of, Petruta, intotdeauna imi sangereaza inima cand citesc despre atatia copii a caror sanatate a fost distrusa atat de evident de vaccinare... Va doresc multa sanatate si eu personal l-as reclama pe acel medic sau as face chiar eu raport - cu sustinerea altui medic eventual - la organismele competente, pentru inregistrarea baietelului tau in baza de data a copiilor vatamati de vaccinuri. Cu ajutor de la mai multe persoane, s-ar putea ca in curand sa se miste ceva pe planul asta si in Romania, sa se solicite infiintarea unui fond de compensare pentru victimele vaccinarii - sa vezi atunci cum vor scadea masurile descreierate de propaganda de sus, daca vor fi arsi acolo unde ii doare, adica la bani :-(

      Ștergere
    2. Petruta, mergi la doamna Irina Costache, daca face reclama la vaccinuri atunci sa-si asume raspunderea si pentru efectele secundare si pentru copiii cu sanatatea distrusa de vaccinuri!
      Ani

      Ștergere
    3. Si noi suntem victime ale vaccinarii!baietelul meu dupa vaccinul de un an a suferit de complicatii neurologice,3 luni a fost leguma,nici in picioruse nu mai putea sta,a incetat sa vorbeasca si sa aiba contact vizual...apoi a venit diagnosticul,,tulburare pervaziva de dezvoltare cu note autiste,,.
      Acum suntem pe drumul cel bun,ne recuperam lent dar sigur cu ajutorul homeopatiei si terapiei mifne...insa avem un drum lung inainte!Cata durere si frustrare a adunat sufletul meu de mama constienta fiind ca ingnoranta mea l-a costat atat de scump pe ingerasul meu...nu as dori nimanui!nici macar doamnei doctor..careia nu ii pot spune decat,,nimeni nu e mai orb decat cel ce nu vrea sa vada!,,

      Ștergere
    4. Imi pare tare rau sa citesc de necazuri si ca a trebuit sa inveti lectia in asa mod dureros!! Doamne-ajuta sa fie bine!!

      Ștergere
    5. Doamna Felicia,
      Aici vad cazuri si cazuri. Eu zic ca unele vaccinuri sunt necesare, dar copiii romani sunt mult prea vaccinati deja. E plin de bebelusi bombardati cu cate 30 de vaccinuri, nici nu au facut un an. La animale e interzisa vaccinarea sugarilor. De ce la copiii sugari se face in numar atat de mare? Totusi e exagerat. Ce nevoie e de toate astea? Constat de asemenea ca nu sunt primiti la gradinita si la scoala pana nu le au la zi, vad parinti respinsi cu brutalitate ca nu au carnetele de vaccinare complete. E ca si cum ar spune cineva "Sclavule asta e pasaportul tau; conformeaza-te sau esti un terminat social". Daca e adus un copil de demnitar precis nu ii cere nimeni carnetul. Off acum cu vaccinatul, mai tarziu cu cipatul...ca se va ajunge si acolo, daca nu ne vom trezi odata.

      Ștergere
  14. o pedala de accelearatie blocata la masinile unui producator auto a dus la procese de milioane de euro si scandaluri internationale imense, chemari in service etc. efecte nedorite la anumite medicamente (cel mai recent exemplu - contraceptivele Diane) duc la scandaluri enorme pe plan international si interzicerea medicamentelor respective. voi credeti ca, in prinvina vaccinurilor lucrurile stau asa cum le descrieti dar, cu toate astea complotul in lumea medicinei e atat de mare incat nimeni nu reuseste sa le inlature din practia medicala desi sunt periculoase? apoi e un progres de sute de ani al medicinei, progres care a dus la aparitia vaccinurilor astora si pe care noi il aruncam la gunoi dupa numai cateva pagini citite si compilate de pe internet. e viata unor copii in joc, chiar credeti cu inima impacata ca stiti ce e mai bine pentru ei decat un medic dupa 12 ani de studii si practica?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. George, cu tot respectul, cele "cateva" pagini citite de pe internet in ultimii 6 ani sunt de fapt mii de materiale (carti, documente, site-uri, prelegeri) in romana, germana, engleza, franceza si italiana, redactate de medici, de imunologi, de virologi, de specialisti in biologie moleculara, de profesori universitari. Dvs. chiar credeti ca o decizie de care depinde sanatatea copilului meu poate fi luata de cei care castiga bani din asta? Eu nu cred asta, de aceea nu m-am fofilat de la conflictul deciziei, m-am informat (pe site-uri medicale, citind cu atentie prospectele vaccinurilor etc.) si am ajuns la concluzia ca medicii care se exprima impotriva vaccinarii au argumente mai logice si mai solide decat cei care fac propaganda si arunca petarde de frica ;-)
      Imi cer scuze, dar am ras cu lacrimi la ideea ca "progresul de sute de ani al medicinei a dus la aparitia vaccinurilor". Va rog mult, ramaneti pe receptie, urmeaza chiar pe tema asta o postare complexa (de la un medic cu 40 de ani de experienta) care poate va va mai zdruncina din convingeri :-)

      Ștergere
    2. Cred ca ar fi utila o bibliografie pentru cei care vor sa studieze si sa decida singuri. Este absurd sa ai pretentia sa fi urmat de oameni cu ochii inchisi. Asta se cheama tot manipulare prin frica cum ii spuneti dumneavoastra. Indemnul ar trebui sa fie la studiu individual sau de grup (fiecare cum poate) si nu la antivaccinare "pentru ca am citit eu 6 ani".

      Ștergere
    3. Draga Anonim, daca vrei bibliografie te invit cu mult drag sa citesti postarea asta:
      http://piersicuta.blogspot.de/2011/05/argumentele-mele-impotriva-vaccinarii.html

      Ștergere
    4. M-am amuzat si eu sa citesc de "progresul" care a dus la aparitia vaccinurilor (parca e din cuvantarile lu' to'arasu C.), mai ales dupa ce am descoperit si cat de progresist se mai vaccina in Romania pe vremuri (sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Vaccinare):
      Și în Țările Române se practicau diferite metode preventive împotriva variolei. În Transilvania și Valahia se practica un procedeu numit ultuire (var. altuire, oltuire): se scăldau copiii nou-născuți în lapte provenit de la vacile bolnave de variola vacilor, care aveau pe uger pustule de variolă. În Banat se practica o metodă de variolizare care a fost descrisă de italianul Francesco Griselini, în lucrarea sa din anul 1780, Încercare de istorie politică și naturală a Banatului Timișoarei:

      Acolo unde se știe că în sat ori în vecinătate un copil ar avea vărsatul cel bun, numit de români „bubat ăl mare” sau erupția cea mare, se cumpără de la mamă, potrivit vechiului obicei, substanța secretată - de un creițar pentru un singur copil, de doi sau trei creițari dacă trebuie inoculați mai mulți copii. Mai întâi se cercetează dacă bubele sunt de natură bună ori rea, numite de români „bubat ăl mic”, adică erupția cea mică. Dacă se constată că sunt de natură bună, o astfel de pustulă este spartă cu un ac, iar substanța se stoarce într-o cutiuță de lemn tare, anume confecționată în acest scop. Grăbind acasă cu această secreție, ea este administrată în mai multe feluri: fie că se toarnă pe partea cea mai cărnoasă a brațului copilului care urmează a fi inoculat, frecându-se cu o bucată de pânză spartă, atâta vreme până ce porțiunea se înroșește și se inflamează, fie că se produce o mică rană în același loc și se varsă o picătură din otrava de bubat, legându-se apoi rana cu o bucată de pânză veche. Cu asta totul s-a terminat.

      Ștergere
  15. Sotul meu nu a fost vaccinat niciodata, nici macar la maternitate. Era prematur si a fost luat acasa pe proprie raspundere. Parintii l-au luat oricum acasa, credeau ca va muri si au vrut sa nu fie in spital.L-au botezat si s-a facut bine.
    Ei el a crescut la tara si de doua ori s-a intepat foarte urat in fier ruginit. O data laba piciorului i-a fost strapunsa de un cui de 10 cm, a iesit pe langa degete, de cuminte ce era. Si-a scos cuiul si si-a pus sare si tinctura de iod,l-a cam durut, dar nu a vrut sa ii arate maica-si. Ei ghici, nu facut nici o infectie.
    Felicia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. faptul ca cineva nevaccinat nu a facut tetanos are aceeasi valoare pentru aceasta discutie ca cineva vaccinat care nu a facut autism. putem sa dam la nesfarsit exemple in favoarea ambelor teorii.

      la fel cu "copilul meu nu a fost vaccinat si este perfect sanatos". sa-l tina dumnezeu asa. si eu am un copil vaccinat care nu a facut nici autism nici cancer. si pe el sa il tina dumnezeu asa.

      dar din punct de vedere stiintific, ambele argumente sunt nesemnificative.

      Ștergere
    2. Iti dau dreptate, cate un singur exemplu anecdotic in fiecare directie nu este relevant decat in masura in care confirma propria decizie. Eu personal insa cunosc si am urmarit, direct sau indirect, evolutia a peste 50 de copii vaccinati, de varsta lui David (timp de aproape 5 ani!) si nu stiu macar unul singur care sa nu fi avut niciodata nevoie de medicamente alopate sau sa nu fi facut niciodata vreun "tratament" alopat, deci nu stiu nici unul care sa aiba un sistem imunitar mai sanatos si mai eficient decat al copilului meu. Pentru mine este suficient, statistica asta ma convinge si ma confirma mai mult decat studiile sponsorizate de big pharma :-)

      In plus, sa nu uitam ca vaccinurile pot cauza probleme neurologice care sa fie vizibile mult mai tarziu, pot cauza boli autoimune care sa se declanseze mult mai tarziu (cand intervin si alti factori), pot cauza dezechilibre hormonale, pot cauza tulburari cerebrale si celulare din cauza introducerii de DNA strain in organismul bebelusilor, sunt multe reactii care pot aparea mult mai tarziu, nu se reduce totul la febra si inrosirea pielii... din pacate...

      Ștergere
    3. reactia adversa nr 1 a vaccinurilor este creearea dependentei de sistemul medical inca din frageda pruncie, pe langa sanctiunile aplicate celor anti-vaccinare am inteles ca se propune si sanctionarea celor care nu merg la medic :))))) http://www.cotidianul.ro/intentia-lui-banicioiu-nu-te-duci-la-medic-esti-sanctionat-259415/

      Ștergere
    4. Cineva a facut o afirmatie "l-a botezat si s-a facut bine". Sa stiti ca asta este reala, nu e nicio inventie, nu e coincidenta. Cunosc si eu vreo trei cazuri. Unul a fost al vecinei, a carui baietel era letargic se misca foarte putin si nu se ridica in fund. Dupa botez a reusit sa se dea pe brazda cum se spune. Alt caz a fost al mamei mele, care a facut otita ca bebelus, a fost botezata de urgenta si botezul i-a salvat viata.
      Al treilea a fost al unui copilas nascut prematur cu diverse probleme. Medicii nu i-au dat de trait decat cateva ore. Mama lui a chemat repede preot sa fie botezat si a trait copilul. A trecut un an de atunci si copilul e bine. Puteti sa nu ma credeti, ceea ce va spun e real.
      In privinta cuielor in care s-a intepat respectiva persoana, nu stiu. Cunosc faptul ca medicii recomanda atitetanus.

      Ștergere
  16. Eu mi-am vaccinat copilul in maternitate ( fara sa ma intrebe nimeni ), la medicul de familie la varsta de 2 luni, 4 luni si 8 luni. Cand se apropia varsta de 1 an si urmatorul vaccin am gasit un articol antivaccinare, totusi nu am fost 100% convinsa sa nu il vaccinez, intamplarea a facut ca de fiecare data cand voiam sa merg la vaccinare copilul sa raceasca. Acum are 1 an si 10 luni si am fost la pediatra lui - alta decat medicul de familie care mi-a spus ca daca vaccinul care trebuia facut la 12 luni nu l-am facut pana la 15 luni nu mai are nici un efect. Cu toate acestea ori de cate ori merg pentru alte probleme la medicul de familie acesta ma cheama la vaccin, ultima data mi-a zis ca la un moment dat o sa primesc si amenda acasa pentru ca nu l-am mai vaccinat. Nu sunt buna de gura si cum nu eram nici convinsa ca nu e bine sa il fac ( pana sa merg la pediatru ) am tacut. Iata deci cate studii fac medicii de familie. Inca ceva, pediatra mi-a spus ca nici ea nu a facut vaccinul de 1 an copilului ei in urma cu 20 de ani cand tocmai izbucnise scandalul cu autismul provocat de ror si ca a facut "rapelul"- nu stiu daca zic bine, la 7 ani, din nou, reiese ca nu a gasit vreun material pe care sa il cerceteze si care sa o convinga ca e ok sa faca vaccinul fetei dumneaei. Prin urmare, racelile copilului meu avute de fiecare data cand programam vaccinul m-au facut sa renunt la a-l mai vaccina(le-am considerat un semn), pediatra m-a convins, plus ca mi-a zis ca exista alternative homeopate la majoritatea vaccinurilor, si in afara de asta m-am documentat mai mult, so fara vaccinuri inutile. Multumesc, Alina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si cum o cheama pe pediatra respectiva? Eu caut cu disperare un medic care sa accepte sa imi ingrijeasca copilul fara sa imi bage pe gat vaccinurile

      Ștergere
  17. Problema cu lipsa vaccinurilor este alta. Nu te obliga nimeni sa le faci, daca nu vreau sa le fac, nu merg la medic. Dar, cand vrei sa duci copilul la gradinita se conditioneaza inscrierea acestuia de vaccinarile la zi. Si inteleg ca si la inscrierea la scoala este la fel, desi nu cred ca indrazneste cineva sa refuze dreptul la scoala al unui copil nevaccinat. Dar cu gradinita e o problema reala. Cu cresa, la fel. In cazurile acestea ce se poate face?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana Andreea, poate te ajuta ce a postat Cristela pe tema asta:
      http://www.cristelageorgescu.ro/carnetul-de-vaccinari-pasaport-pentru-educatie/09/2011/
      Cunosc multe mamici cu copii nevaccinati inscrisi fara probleme la gradinita. TU sa fii tare pe pozitie, restul ai sa vezi ca e usor!

      Ștergere
    2. Ca parinte, trebuie sa faci ce crezi ca este bine pentru copilul tau. Parintele (deobicei mama :), este EXPERTUL copilului ei.
      Eu locuiesc in SUA si sincer NICI O SCOALA NU MI-AR PRIMI COPILUL fara lista de vaccinuri la zi.
      Lucrez cu copii cu autism. Marea majoritate a acestor copiii NU AU FOST VACCINATI.
      Statistic in SUA 1 din 88 copii sunt autisti. Studiile spun ca autismul nu este legat de administrarea vaccinului de orice fel.
      Mi-as dori sa stiu cum este mai bine.
      Din pacate sunt multe cazuri in care copii sub 1 an mor din cauza unor boli care puteau fi prevenite.



      Ștergere
    3. V-as da un premiu pentru cel mai contradictoriu mesaj ;-)
      1) Categoric, mama este cel mai competent expert in ce-l priveste pe propriul copil.
      2) Netul este plin de site-uri de unde va puteti inspira pentru a obtine "vaccine exemptions", deci daca vreti cu adevarat va puteti inscrie copilul la scoala si fara lista de vaccinuri la zi. Ce-i drept, trebuie sa faceti niste eforturi pentru asta, in timp ce pasarea raspunderii pentru sanatatea copilului spre autoritatile medicale si industria farmaceutice nu cere nici un efort :-(
      3) Copiii cu autism nu traiesc tot in SUA, cu dvs.? Cum oare au scapat MAJORITATEA de vaccinare, cand dvs. sustineti ca nici o scoala nu primeste copiii fara lista de vaccinuri la zi?? Si de unde stiti ca majoritatea nu sunt vaccinati, le-ati vazut fisele medicale la toti? Si cum de s-au strans, culmea coincidentei (!), atatia autisti nevaccinati tocmai la dvs.?
      4) Studiile sunt date in lucru de catre producatorii de vaccinuri, chiar aveti naivitatea sa credeti ca rezultatele le vor fi defavorabile? Cum indrazneste cate un medic sa rosteasca adevarul (vezi Wakefield), este discreditat si ostracizat. Chiar nu stiti cum functioneaza matricea?
      5) Daca v-ati dori sa stiti cum e mai bine, informati-va mai mult si nu va mai incredeti doar in studii.
      6) Copiii sub 1 an nu mor in nici un caz din cauza unor boli care puteau fi prevenite prin vaccinare, vaccinurile nu au protejat niciodata pe nimeni si nu au prevenit niciodata nici un fel de boli. Daca va intereseaza mai multe despre originea si istoria vaccinurilor, chiar azi am postat ceva f. interesant:
      http://piersicuta.blogspot.de/2013/02/dr-johann-loibner-originea-si-istoria.html
      Va doresc multa sanatate si liniste sufleteasca!

      Ștergere
  18. Feli, din nou un mare ajutor! E extraordinar, citind declaratia parca realizezi de fapt CE fac medicii cind vaccineaza. Poate nu-ti va veni sa crezi, dar cunosc unul care nici macar nu stia ca subiectul e controversat, chiar m-a rugat sa-i fac eu rost de informatii, ca el nu are timp. Si nu e nici rau, nici prost... Trista realitate...
    Te pup! Angela

    RăspundețiȘtergere
  19. Ideea este urmatoarea dragi parinti...Trebuie sa fim informati in legatura cu tot ceea ce i se administreaza copilului...Daca in lumea asta exista 2 opinii, provaccinare si antivaccinare e bine ca parintele sa stie argumentele ambelor parti si apoi sa ia o decizie...Eu am intalnit copii bolnavi de autism. Nu pot sa va spun cat de rau imi pare ca li s-a intamplat asa ceva...Numai gandul ca ei ar fi putut fi sanatosi ca si copiii mei ma termina...Eu una atat as sugera...nu va grabiti sa faceti vaccinurile...cititi tot ce se poate pro si contra...luati decizii in cunostinta de cauza! Nu va luati dupa statistici...Pe baza unor statistici mie mi s-a sugerat sa renunt la o sarcina...Foarte putini medici m-au asigurat ca totul e ok...Am trait clipe de groaza gandindu-ma ca uite nu m-am vaccinat si de aia...Primul lucru dupa ce am nascut, i-am spus medicului neonatolog ca o sa ii fac vaccinul fetitei ca sa nu pateasca si ea la fel...Medicul mi-a spus ca nu are niciun sens sa fac asta pentru ca organismul ei e puternic acum si poate lupta impotriva virusului. A avut perfecta dreptate! Aveti foarte mare grija de copii si nu acceptati sfaturi de la orice medic! Sunt si medici care practica aceasta meserie cu sufletul si nu sunt interesati neaparat de partea materiala ce le-ar asigura o viata tihnita. Ei va vor spune adevarul!

    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  20. Traiesc in USA si pot sa spun ca am copii nevaccinati. La scoala, daca ii intereseaza, poti da o declaratie pe motive religioase ca nu vaccinezi copilul. Deci se poate, exista copilasi nevaccinati si mai sunt si bine mersi.
    AdrianaB

    RăspundețiȘtergere
  21. Oricat de paradoxal ar suna, decizia in privinta vaccinarii trebuie sa fie una informata si nu una emotionala. Este pararea mea.

    D-nei Dr. careia "i-au murit copii cu rabie in brate" as vrea sa-i comunic ca nu exista profilaxie pentru rabie. Se vaccineaza post-eveniment, conditionat de contactul cu o potentiala sursa de boala. Deci exemplul dvs este irelevant in contextul discutiei generale.

    In contraparte, doamnei care nu a auzit de existenta focarelor de rabie in ziua de astazi as vrea sa-i spun ca nu e necesara declararea unui focar (care presupune un anumit numar de indivizi bolnavi) pentru a exista riscul contactarii rabiei. Cu alte cuvinte, v-as sfatui ca in cazul in care in urma unei plimbari in padure copilul dvs este zgariat de o vulpe agresiva sa-i faceti fara prea multe framantari vaccinul antirabic. Statistic este putin probabil, dar nu este imposibil. Nu e valabil si in cazul cainelui vecinului, un pudel inofensiv care n-a parasit niciodata curtea din spate.
    De-ajuns cu rabia, care nici macar nu este relevanta in acest topic.

    In calitate de parinte cvasi-rational si informat ma declar suprasaturata de pozitiile vesnic antagoniste, de informatiile exagerate si denaturate sustinute cu tarie de ambele grupuri: pro si anti-vaccinare.

    Cred ca este gresit sa justifici (deja) marota autismului exclusiv prin existenta unui sistem de preventie si profilaxie pe baza de vaccin. Nu poti sa ignori alimentatia, expunerea la stress si radiatii, poluarea, lipsa de coeziune familiala, etc. La fel cum nu poti sa compari incidenta autismului din tarile civilizate cu incidenta din tarile Africane, din motivele enumerate mai sus (alimentatie, stress, poluare) si din absenta statisticilor medicale decente din tarile respective (am dubii ca ar avea prioritate diagnosticarea autismului atat timp cat mortalitatea infantila este datorata aproape integral subnutritiei, imuno-deficientei, malariei, etc). Aceste argumente si joaca continua cu termenul de autism, fac ca toate argumentele stiintifice anti-vaccinare sa paleasca. Din respect pentru parintii care au copii bolnavi de autism, noi ceilalti ar trebui sa fim mai umili si mai pertinenti in utilizarea acestui termen.

    De partea pro-vaccinarii mi se pare deplasata insistenta cu care se promoveaza vaccinarea impotriva bolilor sezoniere, impotriva HPV-ului etc. De asemenea gasesc tulburatoare usurinta cu care vaccinurile noi se pun pe piata fara se existe studii de impact macar la 10 ani. Este mai mult decat ingrijorator ritmul alert cu care vaccinurile anti-orice apar si usurinta cu care acestea se pun pe piata.

    Eu sunt selectiv pro-vaccinare si este o alegere asumata. Consider ca in cazul anumitor boli (cele cu potential letal) riscurile vaccinarii trebuie asumate chiar daca gradul de protectie variaza uneori intre 20%-60%, iar in cazul bolilor sezoniere vaccinarea este irelevanta.

    Pentru copilul meu se apropie termenul limita pentru vaccinarea ROR, mai noi cu 4 valente, si balanta inclina aproape categoric impotriva vaccinului, chiar daca este pus pe schema "obligatorie". Ma voi hotara dupa discutia cu medicul pediatru.

    Inchei prin a spune ca tot ce am scris este o parere personala, nu consider ca stiu mai bine decat mamele care aleg sa isi/nu isi vaccineze copii dar nici nu pretind sa inteleg la fel de bine ca un pediatru mecanismele vaccinarii, fiziologia copilului, virusologie, etc. Atat timp cat medicul e cel care trebuie. Multa sanatate tutror, bebei, mamici, tatici si bunici.

    PS: nu vad nimic rau in semnarea unui consimtamant informat, atat timp cat nu devine o vanatoare de vrajitoare. sunt si (unii din) doctorii astia buni la cate ceva

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sunt total pentru luarea deciziilor in mod rational, dealtfel asa am si procedat cand am decis (inca dinainte de sarcina!) ca nu-mi voi vaccina niciodata copilul. Ei, dar cand e vorba de sustinerea parerilor, este ok sa mai fim si emotionali, ca doar suntem oameni, nu roboti. Doar Camil Petrescu spunea ca trebuie sa fim obiectivi numai cand ne FORMAM parerile, nu si cand le sustinem (zicea el ceva ca "numai imbecilului ii este indiferent ce parere are" ;-)).

      Vaccinurile nu protejeaza absolut deloc si nu au protejat niciodata pe nimeni. Va invit cu drag sa cititi argumentele rationale (istorice si medicale) ale acestui medic cu experienta de 40 de ani, care se pronunta clar impotriva vaccinarii: http://piersicuta.blogspot.de/2013/02/dr-johann-loibner-originea-si-istoria.html

      Ștergere
    2. :)) point taken. nu duc lipsa de pasiune cand vine vorba de sustinerea unei cauze insa argumentele emotionale pot influenta uneori mai mult decat cele rationale ceea ce e periculos avand in vedere ca se decide pentru un individ cu drepturi depline dar fara putere de decizie.

      Am citit si link-ul indicat de tine, cu regret spune ca nu sunt impresionata in mod deosebit de argumentele domului doctor caruia nu-i impartasesc convingerea (rezultata din experienta personala), dar nici nu i-o pot contesta.

      "Vaccinurile nu protejeaza absolut deloc si nu au protejat niciodata de nimeni" e o fraza care ingloba atata convingere si cu regret spun, cam putin realism. Chiar si din greseala, dintr-o anomalie statistica, si un vaccin tot e posibil sa fi protejat pe cineva candva. Este exact genul de atitudine ferma arborata atat de cei pro cat si de cei contra, in contextul in care noi toti suntem niste furnicute mici fara capacitatea de a procesa obiectiv si in timp util cantitati mari de date si informatii.

      Respect efortul tau de a-ti informa semenii precum si cercetarea intensiva si extensiva pe care continui sa o faci, dar cu fraze de genul asta se arunca totul in derizoriu si fanatism.

      Numai bine va doresc.

      PS: selectia naturala (la care face referinta dr.loibner) nu exista la oameni. ar putea exista dar noi, cu totii ne opunem ei, pentru ca asa este uman. vreau sa cred ca am depasit cu totii mentalitatea spartana.

      Ștergere
    3. Culmea este ca, de unde vad eu lucrurile, partea antivaccinare sustine ca parintii sa se informeze, sa-si foloseasca propriul discernamant, propria ratiune, in timp ce partea provaccinare este cea care flutura baubaul epidemiilor, manipuleaza la greu si ataca exclusiv partea emotionala: frica parintilor! Deci?

      E dreptul tau sa te consideri furnicuta mica si fara capacitatea de a procesa obiectiv si in timp util cantitati mari de date si informatii. Creierul fiecarui om este altfel, la fel si modul in care se autopercepe :-)

      Imi pare rau ca nu ma pot mentine neutra cand e vorba de sanatatea si viata copiilor. Mi-e clar demult ca intransigenta si verticalitatea sunt uneori confundate cu fanatismul, I can live with that :-)

      P.S. Daca ai citit cu atentie linkul, nu se poate sa nu fi inteles ca EXACT asta a fost dintotdeauna "inocularea": interventie in selectia naturala! Ii "inoculam", cei mai puternici supravietuiesc, pe aia ii luam la armata sau ii vindem pe pret bun! Dupa aceea a intervenit si aspectul comercial, a inflorit industria farmaceutica, iar caruselul nu a mai fost de oprit! Nicaieri aspectele de sanatate nu au contat nici cat o furnicuta mica ;-)

      Ștergere
  22. nu credetzi ca ar trebui aceasi declaratzie sa o semneze si dr care imi indica sa NU vaccinez si sa imi garanteze ca nu se va intampla nimic,atunci ar fi toata lumea multzumita...sau???

    RăspundețiȘtergere
  23. Doamnelor vaccinurile "obligatorii"care se fac in campaniile scolare si cele efectuate la medicul de familie sunt pe piata de ani buni Nimeni nu ne intreba acum 10 ani daca dorim sa ne vaccinam copiii.Si nu se intampla nimic,ba chiar asa s-au eradicat boli precum poliomielita.Acum e cumplit sa incepi o campanie de vaccinare scolara ca vin pariintii cu tot felul de teorii ale conspiratiei.Nu cred ca un vaccin sau doua ne imbolnavesc copii mai mult decat sucurile,chipsurile sau mezelurile pe care le consuma zilnic.Deci,cred ca e dificil de luat o decizie in cazul unui vaccin nou aparut si ale carui efecte adverse nu se cunosc sau nu s-au testat destul,si nu in cazul vaccinurilor obligatorii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zi sa mori tu ca vaccinurile au eradicat poliomielita !! Sa vii sa-ti fac cunostinta cu cativa oameni in carucior, "eradicati" .Da, din fericire procentul de efecte grave postvaccinare este mic statistic ( nu este un merit al vaccinurilor), sa zicem 1%, dar sa vezi ce mare pare cand ti se intampla tie 100 % !Pai, te contrazici cand spui ca efectele vaccinurilor nu sunt "decat" ca cele ale sucurilor si chipsurilor , care sunt enorme !! Daca s-a vrut o ironie, imi cer scuze , a fost prea fina pentru mine !

      Ștergere
    2. si eu cunosc pe cineva ... cu urmari grave in urma vaccinarii , asa ca la copilul meu am zis pas... la vaccinul antipoliomelitic

      Ștergere
  24. Doamna sau domnule Anonim (care evident lucrati in domeniul medical), daca asta ati inteles dvs. citind pe acest blog si daca asta va este argumentul suprem provaccinare, eu va multumesc mult pentru contributia deosebit de pretioasa, care nu mai necesita nici un comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna ziua,

    Nu ma mai pot desprinde de internet cautand tot felul de informatii care sa ma ajute in luarea unei decizii, aceea de a-mi vaccina copilul sau nu.
    Sa va spun un pic despre situatia mea: sotul meu a mai fos casatorit si din acea casatorie a rezultat un baietel diagnosticat cu autism cu retard moderat. Din ce am inteles eu aceasta afectiune poate avea si factori genetici, dar nu se stie care, iar eu sunt acum insarcinata urmand sa aduc in luna august pe lume o fetita. Evident inainte de a concepe ne-am dus la medic, la analize si medicul ne-a zis ca nu exista nici un fel de teste sau o analiza care poate fi facuta si care sa determine daca copilul va avea sau nu autism si m-a incurajat sa imi indeplinesc visul, acela de a deveni mama. Mai nou citesc ca s-a admis intr-adevar ca unele vaccinuri stau la baza sau au o stransa legatura cu declansarea acestei afectiuni. N-as vrea sa iau o decizie pripita care va pune la risc sanatatea copilului, dar poate sa imi spuna cineva daca exista studii publicate despre copii care sa sufere de autism fara sa fi fost vaccinati

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am cunostinta de asemenea studii care sa compare rata de autism la copiii vaccinati versus copiii nevaccinati. Poate acest articol iti va elucida de ce nu exista nici un interes ca asemenea studii sa fie facute:
      http://healthimpactnews.com/2012/vaccinated-vs-unvaccinated-children-and-autism-why-no-studies/
      Iti doresc o nastere cat mai usoara si multa intelepciune sa iei decizia corecta pentru copilul tau!

      Ștergere
    2. Am gasit un studiu despre MMR si autism unde se spune si faptul ca nu exista o diferenta intre incidenta autismului in cele doua grupuri, vaccinati, nevaccinati.

      "These authors also found no differences in autism rates among vaccinated and unvaccinated children when they extended their analysis to include a longer time after MMR exposure or a second dose of MMR"

      http://cid.oxfordjournals.org/content/48/4/456.full#xref-ref-6-1

      Poti gasi pe forumuri si parinti care spun ca au copiii cu autism, desi nu au fost vaccinati. (http://www.mothering.com/community/t/1077468/autism-among-unvaccinated-children)

      Ștergere
    3. Articolul de la primul link il are ca autor printre altii pe dr. Paul Offit, cel care a facut afirmatia ca vaccinurile sunt atat de inofensive incat un copil ar putea suporta fara probleme 10.000 vaccinuri in acelasi timp. Fiecare parinte care citeste aici trebuie sa decida daca doreste sa urmeze recomandarile acestui medic, care a fost dealtfel invitat sa demonstreze pe propria lui piele veridicitatea acestei afirmatii si sa-si injecteze lui insusi aceeasi cantitate de vaccinuri, insa a refuzat.

      Studiile ecologice nu au relevanta stiintifica, nu au valoarea unor studii case-control. In orice caz, asa cum nu se poate dovedi 100% cauzalitatea dintre vaccinuri si autism, nu se poate dovedi 100% nici lipsa cauzalitatii. Ramane tot la latitudinea parintelui sa ia pentru propriul copil decizia cea mai buna.

      Autismul este un spectru intreg de tulburari neurologice, a caror cauza nu a fost gasita inca. Atata vreme cat insisi oamenii de stiinta inca se intreaba daca nu cumva exista o legatura directa intre vaccinare si declansarea autismului, pentru mine ca mama a fost suficient ca sa ma determine sa refuz administrarea oricarui fel de vaccin copilului meu. Nu joc ruleta ruseasca pe viata copilului meu doar fiindca asa spune un medic care este implicat el insusi financiar in dezvoltarea si vanzarea vaccinurilor in colaborare cu firma Merck.

      Ștergere
  26. Oamenii de stiinta nu se mai intreaba daca exista vreo cauza intre autism si vaccinuri, e de mult timp un consens in privinta asta.

    Paul Offit e co-creatorul vaccinului pentru rotavirus si a salvat practic milioane de vieti in felul asta. Nu poti face un vaccin decat in cadrul un companii farmaceutice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai, nenica, bai, cat de tembel poti sa fii ca sa reciti din brosurile farma si s-o tii ca surda pe mormant pe un blog antivaccinare? Doaaamne, mare ti-e gradina! Hai, ia un mezel de la doamna de mai sus si du-te, nene, pe campii cu ineptiile astea. Injecteaza-te tu si copiii tai cu toate otravurile inventate daca asta vrei si lasa-ne pe noi, suntem cauze pierdute.
      Poate-i scrii si o scrisoare de multumire lu' nenea Offit, sa-ti trimita un autograf.
      Feli, ma gandesc ca ai lucruri mai bune de facut cu timpul tau, de-aia mi-am permis sa intervin.
      Angela

      Ștergere
    2. Haha, pai nu stii ca la noi in SUA nenorocitul asta are porecla dr. Profitt? ;-)
      C.

      Ștergere
  27. Am o carte de'a lui "Vaccines: What Every Parent Should Know" si e cu autograf.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si dormi cu ea sub perna. Am inteles cu totii cine esti, nu e nevoie sa insisti. Asta e ultimul comentariu jenant pe care ti-l mai public. La revedere!

      Ștergere
    2. Personajul asta Offitt-Profit cica e mare expert in autism, stie el sigur ca nu e de la vaccinuri, dar nu a consultat in viata lui un copil autist!! El e expert la teorie, iar in practica stie sa-si umple buzunarele. Nu, mersi, nu sunt cretina sa iau sfaturi de la experti murdariti.

      Ștergere
  28. Bravo Feli! Si eu am o fetita nevaccinata de 1 an si 4 luni si NU IMI ESTE TEAMA DE NIMENI SI NIMIC. Sistemului ar trebui sa ii fie teama de parintii informati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari! Nici mie nu imi este teama de nimeni si nimic cand stiu ca adevarul este de partea mea, dar daca stam sa ne gandim, este tare trist ca am ajuns sa luptam impotriva sistemului pentru a apara sanatatea copiilor nostri :-(

      Ștergere
  29. Am gasit blogul asta abia azi, dupa ce am citit un comentariu denigrator pe FB. Uneori si publicitatea negativa ajuta la ceva. Nu ma mai pot opri din citit si din salvat la favorite articolele despre vaccinuri. Sunt insarcinata in luna a treia si stiu de pe acum ca micutul meu nu va primi niciodata aceste otravuri numite vaccinuri

    Sa-ti dea Dumnezeu sanatate, Feli, pentru toata munca ta de a ajuta parintii, de a traduce articole de specialitate, de a-ti sacrifica din timpul tau pentru noi!!
    Clara T.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag, Clara! Sper ca sarcina merge bine, numai bine iti doresc!!

      Ștergere
  30. Vai....de ce nu am citit acest articol mai de mult??? Nici eu nu eram de acord cu vaccinurile ,dar neavand cunostinte de specialitate nu am indraznit s ama opun... Am vaccinat copilul pana la ROR, pe care am spus pediatrului ca nu vreau sa-l facem si nu s-a opus... Alta data cand am itrebat detalii despre vaccinul pe care il facem copilului nu a sut sa-mi dea detalii. Cred ca medicii pediatri ori nu stiu nici ei mare lucru, nu-i intereseaza, ori sunt complici si stiu prea bine situatia.... De la ROR in colo, nu am mai vaccinat copilul. Iar pe al doilea CLAR nu-l mai vaccinez cu niciun vaccin! Ce bine ca ai facut aceasta declaratie, pe care o voi printa!!!! Multumim!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag!
      Draga Catalina, mamicile ca tine sunt cele care ma motiveaza sa continui cu munca de informare pe care o fac. "Cred ca medicii pediatri ori nu stiu nici ei mare lucru, nu-i intereseaza, ori sunt complici si stiu prea bine situatia...." - ai definit perfect situatia. Ma bucur pentru tine ca ai reusit sa iesi la lumina!

      Ștergere
  31. Buna seara cristina ploiesti din cauza vaccinului sa imbolnavit de autism pana la1an nu a avut nimic dupa varsta de un an sa rupt filmul ce ziceti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai este exact ceea ce relateaza aproape toti parintii copiilor cu autism, dar li se rade in nas si cazurile lor sunt considerate "anecdotice". Va las sa trageti concluziile.

      Ștergere
  32. Buna ziua. Ma numesc Elena si sunt mama a doi copii in varsta de 6 si 4 ani. Am avut ghinionul sa aflu prea tarziu cat de mult rau pot provoca vaccinurile sanatatii oamenilor. Am nascut ambii copii in Spania si, la recomandarea doctorului i-am vaccinat. Si, culmea, m-a convins sa fac si vaccin antipneumococic in trei doze, fiecaruia dintre copii, vaccin pe care l-am platit si care nu era deloc ieftin. Dar, am zis eu, nimic nu e prea scump pentru sanantatea copiilor mei. Culmea prostiei mele!! Si nestiintei si ignorantei, pe care nu am sa mi-o iert prea curand. Baietelul meu a facut o pneumonie grava pe la 3 ani, asa ca nu stiu cat de eficient a fost vaccinul platit. Acum un an am schimbat medicul pediatru si doctorita cea noua am observat ca imi recomanda medicamente homeopate. Am inceput sa colaboram si acum cateva luni, cand trebuia sa fac 2 vaccinuri copilului meu care implinea 6 ani, am refuzat vaccinarea iar asistenta a fost foarte nedumerita, chiar ofuscata de decizia mea. Am discutat cu doctorita si mi-a spus ca nici ea nu e de acord cu vaccinarile, en gros si recomanda numai anumite , foarte putine, vaccinuri din lista pe care o au. Evident ca spitalul nu are cunostinta de pozitia ei antivaccinare, a fost foarte discreta cand mi-a facut recomandarea sa nu imi vaccinez copiii. Tot respectul meu pt acel medic. Am venit de curand in Romania, definitiv. Stiu ca vor fi presiuni pt a-mi vaccina copiii. Intrebarea mea este: se mai fac vaccinuri copiilor in timpul cursurilor scolare, de catre asistentul scolii? Imi aduc aminte, ca pe vremea comunismului ne faceau vaccinuri prin clasa a VIII-a (intramuscular si altul subcutanat, parca) si care dadeau nastere ªfloricelelorªde pe brate. Sper ca nu. Inca nu am cunoscut un medic pediatru homeopat in care sa am incredere aici in Romania, dar nici nu am avut inca nevoie, caci copiii au fost sanatosi. Va doresc sanatate si numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Of, Doamne!! Pe de o parte imi pare rau sa citesc despre asemenea experiente, pe de alta parte ma bucur cand aud ca s-a mai trezit inca o mamica la realitate si a reusit sa vada dincolo de ceata inselaciunii cu vaccinurile!
      Si eu imi aduc aminte de vaccinarea din scoala, ne punea in rand ca pe vite la infierat si ne vaccinau pe banda rulanta :-(
      Acum se poate da la scoala o declaratie ca nu doriti ca ai dvs. copii sa fie vaccinati, decizia este exclusiv a dvs., fara acordul dvs. nu are nimeni voie sa va vaccineze copiii!
      Si eu va doresc toate bune si iertati-va pt. nestiinta!! Acum stiti si acum veti lua alte decizii!

      Ștergere
  33. Foarte tare! ;) Felicitari! Cand voi avea copii, ma voi prezenta cu aceasta declaratie! :))

    RăspundețiȘtergere
  34. Tot respectul si multumiri pentru tot efortul pe care il faceti.O sa printez si eu declaratia.
    Va doresc multa sanatate si putere munca. E nevoie de oameni ca d-voastra.STIMA !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si eu pentru aprecieri si pentru cuvintele frumoase! Dati mai departe tot ce aflati pe blogul meu, sa se informeze cat mai multi parinti! Va doresc toate cele bune!

      Ștergere
  35. Am si eu o intrebare. Sotia mea urmeaza sa nasca si as dori sa stiu daca copilul nou nascut poate fi VACCINAT in momentul cand numai este cu mama sa, adica fara sa intrebe parintii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ideal ar fi sa nu scapati copilul din ochi. Cunosc o mama care a dat declaratie expres ca refuza vaccinarea, iar "cineva" din spitalul Regina Maria a vaccinat copilul pe furis, impotriva dorintei mamei! Abuzurile sunt la ordinea zilei in Romania.
      Toate cele bune si aveti mare grija de copilas!

      Ștergere
    2. eu mi-am luat curaj si am spus imediat dupa ce am nascut ca nu vreau vaccin la bb.

      Ștergere
  36. Buna ziua. Din ce am citit inteleg ca la copilul dvs de 7 ani nu ati facut niciun vaccin pana acum si a crescut in Germania. Daca doriti sa fiti sigura ca este rezistent la orice microb, veniti in bucuresti in octombrie sau noiembrie si puneti copilul 7 zile in contact cu copii de gradinita care sunt primit bolnavi. Daca rezista si nu ia niciun microb sau nu face vreo infectie, atunci aveti o certitudine ca va fi bine pe viitor, altfel ramane de vazut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua. Am si eu cateva intrebari la dvs.:

      1. Microbii din Germania ce cusur au, de nu l-au "infectat" pe copilul meu? Ca doar si aici e plin la spitale si la pediatri de copii bolnavi, in grupa de gradinita a copilului meu erau cate 3-4 valuri de scarlatina pe an si de el nu se prindea nimic ;-)

      2. In Romania circula microbii doar in octombrie si noiembrie? ;-)

      3. Ce va face sa credeti ca nu am fost cu copilul in Romania si in decembrie, si in aprilie si in ianuarie (valeu, sezon de gripaaa!!)?? Si a avut contact cu multi copii si tot nu a luat nimic si nu a facut nicio infectie ;-)

      Va sugerez, daca tot ati ajuns pe acest blog, sa cititi articolele unor medici si biologi care demonteaza teoria infectiei. Poate va scapa de frica :-)
      http://piersicuta.blogspot.co.at/2013/03/virusurile-si-bacteriile-schimbarea.html
      http://piersicuta.blogspot.co.at/2013/08/minciunile-profitabile-ale-stiintei.html
      http://piersicuta.blogspot.co.at/2013/02/dr-johann-loibner-originea-si-istoria.html
      http://piersicuta.blogspot.co.at/2013/09/boala-ca-proces-de-vindecare-si.html
      http://piersicuta.blogspot.co.at/2014/12/boli-infectioase-cauzate-de-microbi-un.html
      http://piersicuta.blogspot.co.at/2014/04/boala-invazie-din-exterior-intamplare.html

      Toate cele bune!

      Ștergere
    2. 1. Microbii din Germania ce cusur au, de nu l-au "infectat" pe copilul meu? Ca doar si aici e plin la spitale si la pediatri de copii bolnavi, in grupa de gradinita a copilului meu erau cate 3-4 valuri de scarlatina pe an si de el nu se prindea nimic ;-)
      Scarlatina NU e acoperita de niciun vaccin pt niciun copil vaccinat sau nevaccinat.
      NU discutam de microbii din germania si strict de cei din gradinitele din bucuresti


      2. In Romania circula microbii doar in octombrie si noiembrie? ;-)
      E perioada cea mai apropiata de luna august cu varf de viroze.


      3. Ce va face sa credeti ca nu am fost cu copilul in Romania si in decembrie, si in aprilie si in ianuarie (valeu, sezon de gripaaa!!)?? Si a avut contact cu multi copii si tot nu a luat nimic si nu a facut nicio infectie ;-)
      NU in vizita in romania, va recomandam program de 4ore pe zi expunere timp de 7 zile in prezenta unor copii de 3-5 ani la o gradinita de stat sau privata, dar care primeste copii raciti si cu tratamente la gradinita! Alta situatie nu e valabila pt test.

      Toate cele bune!

      Ștergere
    3. 1. Rationament complet aberant! Pai vorbeati de microbi si de infectie... de ce nu discutam de microbii din Germania? Copilul e nascut in Germania, are microbiom de Germania ca sa zic asa ;-) Deci care e problema?
      Si de ce sa excludem scarlatina? Ba chiar v-am venit in intampinarea logicii aberante pe care o expuneti aici: daca al meu copil nu s-a imbolnavit de vreo boala chipurile "prevenibila" prin vaccinare, imi veti spune -nu-i asa- ca ar fi chipurile protejat de imunitatea turmei, fiindca sunt ceilalti vaccinati blablabla... De aceea v-am oferit ca exemplu scarlatina, pt care nu exista vaccin, tocmai ca sa intelegeti si mai clar ca al meu copil a avut contact cu copii bolnavi si de el nu s-a prins pui de boala :-) Cititi articolele pe care vi le-am furnizat mai sus, ca sa intelegeti de ce!

      2. Bateti campii cu gratie. Luna august e luna cu varf de viroza? Pe ce planeta traiti??

      3. Rationament complet aberant. Medicina alopata sustine ca vai, e suficient sa-i tuseasca unul in fata si gata, s-a si transmis boala, acum dvs. veniti cu contact 4 ore pe zi timp de 7 zile?? Hai, ca deja ati alunecat adanc in prapastia ridicolului.
      La revedere, mergeti cu prostiile astea pe alta platforma, eu nu am aici nici loc si nici timp pentru asemenea comentarii de-a dreptul idioate!

      Ștergere
  37. Draga Feli,

    Nu stiu cum iti gasesti rabdarea sa faci fata si sa raspunzi tuturor rautatilor. Pentru mine, care doar citesc stand in spatele desktopului, este frustrant sa vad cum esti atacata, desi aduci atatea argumente. Nu pot sa nu ma intreb ce-i mînă, totusi, sa iti scrie - nici unul nu a incercat sa te convinga sa iti vaccinezi copilul cu un studiu relevant care sa ateste ca vaccinarea e buna si toate argumentele existente, nu doar pe acest blog, impotriva vaccinarii sunt false - si nu dau x cand isi dau seama despre ce vorbesti aici.

    Tu ai fost printre primele care mi-au deschis ochii. Si eu iti multumesc pentru blog.

    Multa sanatate.

    ps. medicul nostru de familie m-a pus, ea pe mine, sa semnez o declaratie "cum ca e pe raspunderea" mea... culmea, pentru asa ceva exista tipizate in cabinet.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Ramona,
      Iti multumesc pentru cuvintele calde in miez de noapte, mi-au mangaiat sufletul.
      Adevarul iese mereu la iveala.
      Sa avem incredere ca in curand tot mai multi il vor vedea.
      Ajuta si tu pe cine si cum poti, pentru ca sa salvam cat mai multi copii!

      NU recomand sa se semneze declaratiile lor tipizate, unele contin niste formulari-capcana, ai mare grija!
      Cu drag!

      Ștergere
    2. Nici eu nu vreau sa le semnez, cum fac sa nu ma poata obliga cu formularele lor?

      Ștergere
    3. Uite aici:
      https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2011/05/24/cum-se-poate-refuza-vaccinarea-copiilor-baza-legala/

      Ștergere
  38. Buna Feli. Imi exprim si eu recunostinta si aprecierea pentru ceea ce faci. Eu una am obosit un pic cu toata povestea asta. Observ insa, lucru foarte ciudat de altfel, ca majoritatea oamenilor care sunt pro vaccinare sunt cei care nu au copii. O alta observatie ar fi faptul ca nicio miscare online anti vaccinare nu ia o singura forma, cu exceptia postarilor Oliviei, care lupta singura ca persoane publica, in acest cerc vicios. Cum sa unim toate testimonialele parintilor intr-un singur loc, cei care au avut de suferit de pe urma efectelor vaccinarii? Sunt foarte multi care scriu pe forumuri si nimeni nu cuantifica asta. Eu cunosc 2 in viata reala, fiecare la randul lui cunoaste pe cineva. Ce putem face?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, multumesc pt. aprecieri. Intr-adevar, cei pro vaccinare sunt fie cei fara copii, fie cei care au vaccinat in necunostinta de cauza (si pe care acum remuscarile ii silesc sa se autoconvinga ca au luat decizii informate) sau raspandacii anonimi care au interese obscure si pe care oricum nu ii ia nimeni in seama.
      In curand ai sa vezi un singur loc cu cele mai multe testimoniale de parinti cu copii vatamati de vaccinuri, ramai pe receptie!
      Toate cele bune si ajuta si mai departe in cercul tau de cunostinte, poate se trezesc mai multi.

      Ștergere
    2. Unknown, sa ia unul dintre ei initiativa si sa creeze un forum gratuit pe care sa-l faca apoi cunoscut pe internet, pe la cunostinte ce au copiii vatamati si asa sa aiba un loc unde pot posta si pot vorbi despre problemele cauzate de vaccinuri. Sau poate exista deja un astfel de forum/blog/grup Facebook?

      Ștergere
  39. PAI DACA NU vreau sa-mi vaccinez copilul, nu vad de ce l-as pune pe doctor sa-mi semneze si completeze asa eva. Chiar si daca o face, n-am nevoie de semnatura lui, eu nu joc ruleta ruseasca cu un sufletel care m-a ales sa-i fiu parinte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ideea este de a incerca sa-i trezim si pe doctorii care sunt prinsi in dogma a ceea ce au invatat pe de rost la facultate, sa-i determinam sa se informeze si pe partea controversata, sa-i determinam sa iasa din zona lor de confort si sa-si puna intrebari. :-)

      Ștergere
  40. Sunt curioasa...s-a prezentat vreun parinte cu declaratia asta la medic? Ce reactie a avut?

    RăspundețiȘtergere
  41. Frumos. Dar din pacate ministerul sanatatii nu o sa accepte asa ceva pentru ca sunt constientii de riscul pe care il reprezinta obligativitatea vaccinarii cu substantele ieftine pe care le arunca in piata.
    Felicitari persoanei sau persoaneleor care au gandit si redactat articolul plus declaratia.

    RăspundețiȘtergere
  42. CE NE FACEM FETELOR DACA TREBUIE VACCINATI OBLIGATORIU?
    SA PREZENTAM LA GRADINITA, SCOALA, FACULTATE ETC CARNETUL CU VACCINURI OBLIGATORII?

    RăspundețiȘtergere
  43. Draga Felicia, sper sa nu te superi daca o sa dau mai departe linkul cu aceasta pagina, mi se pare super declaratia pt medicul care vaccineaza...
    Multa sanatate !
    Bendis

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze pentru raspunsul cu intarziere.
      Ma bucur cand se raspandeste informatia, sa afle cat mai multi parinti!
      Si tie multa sanatate!

      Ștergere
  44. Buna, am si eu o intrebare. Copilul face in curand 2 luni se medicul pediatru urmeaza sa ma sune pentru vaccinul obligatoriu care nu e obligatoriu pana la urma. Vreau sa refuz, va rog sfaturi cum sa procedez legal. Sa semnez o declaratie adusa de acasa, sau sunt formulare tipizate in cabinet? Trebuie semnata de ambii parinti? Sa duc copilul la cabinet cand semnez sau nu? Trebuie sa invoc un motiv? Multumesc pentru raspunsuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari pentru bebe si pentru decizia de a refuza injectarea de neurotoxine in organismul lui!
      Nu e ciudat cum majoritatea doctorilor te cauta EI f.f. insistent cand e vorba de injectat copilul SANATOS, dar cand copilul e bolnav (mai ales dupa vaccin), parintii sunt tratati cu indiferenta?
      Despre refuz, trebuie sa stii mai intai ca nu exista absolut nicio obligatie de a semna ceva.
      Daca doresti neaparat sa semnezi ceva, te rog citeste aici:
      https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2011/05/24/cum-se-poate-refuza-vaccinarea-copiilor-baza-legala/

      Ștergere
    2. Multumesc pentru raspuns, am intrebat doar pentru ca o cunostinta impreuna cu mai multi parinti au refuzat vaccinul pentru copii lor, elevi in clasa X sau XI, nu stiu exact, si au primit un formular sa semneze ca nu sunt de acord.

      Ștergere
    3. Bună. Tocmai azi am descoperit acest blog, cu două săptămâni înainte de termenul nașterii celui de-al treilea copil. Primii au fost vaccinați din neștiință, însă nu mai vreau să repet greșeala. De un an și jumătate locuim în Austria și nu știu care e poziția medicală în fața nevaccinării. Totuși m-aș duce pregătită, dacă m-ați putea ajuta cu un formular in limba germană. Vă respect muncă și vă doresc putere de a continua.

      Ștergere
    4. Aurelia, in Austria vaccinurile sunt doar recomandate. Schema lor incepe abia la 2 luni, deci ai timp destul sa te informezi. Multa bafta si decizii intelepte iti doresc!

      Ștergere