sâmbătă, 25 aprilie 2009

Cand o zbura porcu'


--> --> -->
Ia sa ies eu putin la incalzire pentru meciul secolului (eu si echipa altor naivi idealisti impotriva boshilor de la big pharma). Am gasit azi pe net o stire beton: cica in Mexic ar fi murit 18 oameni din cauza gripei porcine, alte 8 cazuri de imbolnavire ar fi fost inregistrate in SUA! Alarma, foc, WHO-ul, CDC-ul, sariti, lupul!! Pardon... porcul!
O noua epidemie a luat nastere si bantuie granitele mexicano-americane, un nou inamic al SUA, supervirus, tulpina noua, huuu-huuu... stati putin, exista chiar riscul unei pandemii! In stirile de la nemti, cifra mexicanilor morti e de 62, da’ numai la 18 cica s-ar fi identificat virusul ala rau care vine de la porci... Ailalti au murit de pneumonie, dar nu-i nimic, umflam cifrele, ca da bine la nivelul de frica al populatiei. Stirea publicata la nemti confirma pe de alta parte ca imbolnavitii din SUA nu au avut contact cu porci... deci specialistii s-ar afla in fata unui mister referitor la transmiterea virusului...
[Voci soptite din OFF: „Hai, ca-i pacalim iar pe fraieri sa creada ca la 60 de morti si 1000 de 'posibile' imbolnaviri avem de-a face cu riscul unei pandemii!! Miroase a big money, fraticule, avem sansa unica sa epuizam si stocul ala vechi de vaccinuri, dupa care mai cerem si niste bugete proaspete pt. cercetare, in timp ce prostii or sa inceapa iar sa umble cu masti pe fata, hahaha“]

Aici enter Superman+Batman, aka o campanie masiva de vaccinare hotarata cu promptitudine si grija civica exemplara de autoritatile mexicane! Iar pana la imunizarea (!) completa, se recomanda populatiei sa evite mai ales saruturile (cu porcii, se intelege).
Daca n-ar fi de ras, ar fi de plans... sau era invers? De-abia se terminase combustibilul mass media cu BSE, gripa aviara... si prompt apare la orizont gripa porcina, mai oportun nici nu se putea... Pai bine, bai, cum ne fuse vorba, care ati lasat iar usa la laborator deschisa? Iar pentru evlaviosii care inghit toate gogosile panicarde, urmeaza Gripa hamsteriana, cu peronul pe partea lobotomizata a creierului.

De aceea, proclamatia mea pe ziua de azi suna asa:
NICI O SANSA PORCILOR!
Va las sa ghiciti singuri la care porci ma refer.
P.S. Pentru fetele mele de la odisee: chiar daca eu nu mai contribui activ pe forum, se intelege de la sine ca pe voi am sa continui sa va citesc :-) Sa nu va impacientati daca imi lasati comentarii si nu apar imediat, am ales optiunea de a le modera inainte de publicare. Suflu si in iaurt acum ;-)
Azi m-am gandit de exemplu cu mult drag la Edvin Sebastian si i-am urat din toata inima toate cele bune pentru frumoasa varsta de 1 anisor, sa fie fericit alaturi de mami Noemi si de tati!
Noi azi am iesit la o terasa din Offenbach, am mancat mititei, Daviducul a stat la aer curat, in timp ce niste mosuleti si babute (tot romani) se intretineau doua mese mai departe, ducandu-ne cu gandul la trecerea timpului si la intrebarea "noi tot asa vom fi peste vreo 25 de ani?". Am facut si niste poze in parcul mare de langa restaurant (cand se aduna mai multe, le pun pe albumul nostru de pe Picasa), au inflorit toti copacii, pasarelele cantau, a fost o incantare...

7 comentarii:

  1. Miss Parker,
    tin sa te contrazic. gripa porcina nu se ia daca mananci carne de porc, iar mortii din mexic au murit de gripa porcina. complicatiile virusului dau pneumonie. nu a umflat nimeni cifrele, iar tragedia e ca nu s-au luat masuri imediat. comentariul tau e cu totul tras de par si incorect, cu tot respectul, si ma indurereaza sa vad din partea ta bascalie la adresa tragediilor umane. oamenii mor din cauza virusului astuia! ca-s 18 sau ca-s 18 milioane, care e, de fapt, problema? problema e ca o sa dureze cateva luni bune pana la producerea vaccinului salvator, asta e problema reala, nu conspiratiile inchipuite. sper sa nu te superi pe mine pentru raspuns, dar dezinformezi cu stocul epuizat si cu vaccinarea acum, pentru ca nu exista vaccinul inca!! eu locuiesc in california si deja s-au depistat cazuri aici, la copii. te rog, nu te mai jongla jumatati de adevaruri, cand sunt in joc vieti omenesti. da, ti-am luat apararea cand ai fost incoltita, dar ma intristeaza sa vad cat de superficial tratezi mortile astea.

    conchita

    RăspundețiȘtergere
  2. Conchi draga,

    Pe pariu ca dupa ce se consuma si epidemia asta de frica, dupa ce se consuma si vaccinurile (potential) ajutatoare (ca la mexicani cica deja sta la dispozitie un virus care ajuta si poate fi injectat cam la 1 milion din populatie!), pe pariu ca aceasta "epidemie" va disparea in acelasi neant in care au disparut si "epidemiile/pandemiile" anuntate cu tam-tam de gripa aviara, de SARS si care nu au avut loc niciodata??

    Problema este nu ca o sa dureze cateva luni pana la producerea vaccinurilor (CE vaccinuri??? Pe cine le testeaza??? Ce garantii ai ca vor ajuta la ceva???), problema este ca totul este - din nou - o mare minciuna. Asteapta si ai sa vezi. Te rog asteapta cateva luni, ok?

    RăspundețiȘtergere
  3. nu pot sa astept cateva luni, ca io am oareshce simptome, asa ca maine ma duc la doctor! si nu exista inca vaccinul pentru asta, te rog eu frumos da-mi sursa unde scrie asa ceva! ce minciuna poa sa fie, daca mor oamenii? tu iti dai seama ce spui?? adica au parasutat virusul din avion ca sa creeze epidemia si sa vanda ei trei vaccinuri dupa aia??? haide mai...

    RăspundețiȘtergere
  4. Crede-ma ca ai cel mult o gripa obisnuita. Medicul o sa-ti confirme :-)
    Uite aici: http://www.capitalcentury.com/1976.html - citeste ca in 1976 a mai fost un caz de panica in masa de la asa-numita 'gripa porcina', si inca doar de la un singur caz - pe atunci lumea era si mai naiva, acum au nevoie de cifre mult mai mari, acum pur si simplu fiecare om cu simptome de gripa e banuit ca ar putea avea gripa porcina. Sa fim seriosi. Si se stabileste ca NU O ARE. Dar pana la aflarea rezultatelor finale, se pun masti pe fata, se inchid scoli, se face propaganda si se imprastie panica si ... se lucreaza la vaccinuri, desi ei inca habar nu au de substanta genetica a virusului si cum se transmite!
    Sursa unde citisem de 1 milion de anti-virusi existenti deja era web.de, dar vad ca au actualizat linkul si nu mai gasesc articolul celalalt. In orice caz, se afirma clar ca au un anti-virus pt. cazuri de gripa porcina si ca aprox. 1 milion de doze ar fi disponibile. Apoi au afirmat ca au tratament pentru cei imbolnaviti intr-adevar din cauza acestui virus. Numai ca numarul celor imbolnaviti este ridicol de mic (unii se recupereaza rapid in spital). Mai multi oameni mor de complicatiile gripei obisnuite, trust me, iar acolo nu se mai isterizeaza nimeni ca e risc de pandemie, ce ciudat...
    Acolo e minciuna, nu ca nu ar muri oameni, ci din ce cauza mor cu adevarat si ce semnificatie au cifrele.
    In orice caz, multa sanatate, restul te rog hai sa-l discutam pe mail, ca nu vreau polemica aici.

    RăspundețiȘtergere
  5. deci io am o mare mare problema cu vaccinarile. Se pierde timpul cu tamtam cu gripe, si alte boli mai mult sau mai putin inofensive si se uita cele f. grave, pt ca costurile spitalizarii si recuperarii sunt enorme. Vb despre TBC.
    Desi vaccinul TBC se face obligatoriu in spital, la nastere, si periodic mai tarziu, exista f. multe cazuri.
    Un vaccin considerat eftin de altfel. Si f. eficient. Mai eficient decat celelalte.
    Iar daca la gripa 99.9% din oameni scapa doar cu 3 zile in pat, la TBC - infectia necesita tratament cu schema combinata de antibiotice de 6 luni etc.

    Stratisticile arata ca cele mai multe decese sunt NU de la gripa, ci de la boli de nutritie- si obezitate (de inima, sistem circulator, ficat, plamani).
    Pt vaccinari se aloca ENORM de multe fonduri, fata de ce se aloca pt educatia oamenilor, igiena alimentara, si a vietii in general.
    Este clar ca se incearca sa se vanda produse si nu se vrea educatia populatiei pe ideea de preventie si sustinere.

    RăspundețiȘtergere
  6. @arakelian

    Punct ochit, punct lovit. Foarte buna observatie.

    RăspundețiȘtergere