marți, 25 iunie 2013

Actiune penala deschisa impotriva lui Christoph Guger!

Aseara, inainte de culcare, David m-a rugat sa-i spun o poveste. 

Am ales o poveste noua, povestea fetitei Sophie. I-am povestit ca undeva in Austria (stie, a fost si el acolo) locuieste o fetita blonda, care implineste in curand 7 ani si pe care o cheama Sophie. 

I-am povestit ca aceasta fetita nevinovata este intr-o situatie tragica deoarece nu mai are mamica, deoarece mamica ei a fost omorata de taticul ei, care acum se afla in inchisoare. I-am povestit ca bunica fetitei incearca s-o ajute, s-o salveze, pentru ca acum fetita este pe mainile bunicului ei care ii face rau si o raneste. I-am povestit ca eu si cativa alti oameni facem tot posibilul ca sa ajutam bunica s-o salveze pe fetita din mainile raufacatorului.

David m-a intrebat: "Mami, putem sa-i trimitem lui Sophie doi ingeri pazitori?"

* * * * *

Ieri, 24 iunie, a fost ziua baietelului meu drag, de Sanziene, s-a nascut in noaptea in care se arde tot ce e vechi si rau si se deschide sufletul spre ceea ce e nou si curat!! O zi magica, divina, de bun augur!!

Tot ieri, 24 iunie 2013, a fost deschisa la Procuratura din Viena prima actiune penala a Minervei Roanghesi. Impotriva criminalului si pedofilului Christoph Guger.

Noii avocati sunt oameni foarte capabili care s-au implicat si personal, cu sufletul, asta fiind dealtfel dupa parerea mea singurul mod prin care se poate realiza ceva in astfel de cazuri.

Pedofili din Austria, bubble up - ca sa-l citez pe domnul cu nucleul ;-(

Impreuna cu Gabriela Rus (multumesc din suflet pentru ajutor!!), am tradus documentul inaintat la Procuratura si am primit unda verde de la avocatii Minervei sa-l facem public. 

* * * * *

Către Procuratura  
Tribunalului Penal Federal Viena
1080 Viena                                                                                                                                                        
[...]
Suspect :
Christoph Guger, momentan arestat pentru cercetări de către Tribunalul Penal Federal Viena                           
Reclamant :  Minerva Roangheşi [...]
reprezentată de : [...]
                                                      Mandat în anexă

 1. Se anunţă mandatul de reprezentare
 2. Denunţ penal ref. la suspiciuni conform §§ 75, 206, 207, 212 StGB; § 15, 101 ua StGB
 3. Solicit luarea de urgenţă a deciziilor pentru plasarea minorei Sophie Guger într-un loc extern cu scopul de a o proteja de influenţare şi de abuz sexual
 4. Constituirea ca parte civilă
 Anexe ./1-13 conform indexului de anexe alăturat

I. Reprezentare

Reclamanta declară că a anulat contractul de reprezentare cu firma de avocatură Dr. Helene Klaar Dr. Norbert Marschall şi l-a însărcinat pe avocatul [...] pentru a o reprezenta. Reprezentantul legal solicită ca toată corespondenţa să fie adresată către el. 

II. Descrierea faptelor

Urmare a sesizării Poliţiei din Viena din 26.11.2012 St 174 / 12 b StA Wien, tatăl minorei Sophie Guger, Christoph Guger, este suspectat grav că pe data de 24.11.2012 în jurul orei 19:00 şi-a ucis soţia Ruxanda Guger, mama minorei Sophie Guger, născută pe 03.07.2006. În prezent el este încarcerat în penitenciarul Josefstadt.  

Pe lângă delictul de omor, făptaşul Christoph Guger este suspectat grav de abuzuri sexuale asupra fiicei biologice, minora Sophie Guger, născută pe 03.07.2006, şi de tentativă de răpire a acesteia în străinătate. Discuţiile mamei cu făptaşul legate de abuzul sexual, acţiunea de divorţ intentată de victimă exclusiv din acest motiv, precum şi interzicerea de către mamă a oricăror contacte exclusive ale tatălui cu minora Sophie constituie în mod evident motivul crimei. 

Soţii Ruxanda Guger şi Christoph Guger trăiau despărţiţi în ultima fază. Ruxanda Guger deschisese acţiune de divorţ împotriva lui Christoph Guger. Prima înfăţişare era programată pentru 30.11.2012. Fapta a fost comisă ca atare cu doar 6 zile înainte de termenul de înfăţişare. Locul crimei a fost apartamentul făptaşului Christoph Guger [...]. Defuncta locuia cu minora Sophie in [...]. 

Sophie mergea la grădiniţă cu program întreg în Viena. Era adusă dimineaţa devreme în grădiniţă şi era luată de la grădiniţă de bunica maternă Minerva Roangheşi, care avea grijă de ea până la sosirea mamei de la servici. Ruxanda Guger a ocupat până la moartea ei o funcţie de management în concernul ERSTE BANK şi era foarte solicitată profesional, astfel încât minora Sophie avea un contact intens cu bunica maternă. În ultimele luni dinaintea uciderii mamei ei, minora Sophie mergea la o şcoală privată din Viena. Întrucât era şi o dansatoare talentată, mergea la o şcoală de balet din Viena.

Ultima reşedinţă a minorei Sophie în momentul uciderii mamei ei de către tatăl ei a fost Viena. Cu toate acestea, prin proceduri dubioase ale tribunalelor de custodie din Viena şi Steyr, precum şi ale Oficiului pt. Protecţia Copilului din Steyr, bunicilor paterni Johannes Guger şi Roswitha Guger le-a fost acordată custodia temporară, iar reclamantei, cea mai importantă persoană de referinţă care-i mai rămăsese fetiţei, i-a fost chiar retras dreptul de vizită. Aceasta în condiţiile în care însuşi Johannes Guger este suspect grav de abuz sexual asupra minorei Sophie.

Dovezi:
 • Raport de pericol iminent al Centrului Vienez de Intervenţie împotriva Violenţei Domestice din 29.04.2013 adresat către Oficiul pentru Tineret şi Familie,   
 • Raport de pericol iminent al Centrului Vienez de Intervenţie împotriva Violenţei Domestice din 31.5.2013 adresat către Oficiul pt. Protecţia Copilului din Austria Superioară (Oberösterreich)                           
 • Declaraţie şi raport de pericol iminent al Centrului Vienez de Intervenţie împotriva Violenţei Domestice din 31.05.2013
 • Audierea dnei Rosa Logar, directoarea Centrului Vienez de Intervenţie împotriva Violenţei Domestice

După uciderea mamei fetiţei, tatăl minorei Sophie a plecat cu aceasta şi cu maşina victimei la părinţii săi (suspectul nr. 1 şi soţia sa), cărora le-a “trasat sarcina de a prelua îngrijirea şi educaţia Sophiei” (pag. 4, ult. paragraf din Decizia 17 Ps 291/12 s a Judecătoriei Regionale Steyr din 06.02.2013, judecător Helmut Neuhauser).

Dupa aceea, făptaşul a plecat cu maşina la Liezen şi s-a predat acolo poliţiei locale.

Victima îi înmânase avocatei care urma s-o reprezinte la divorţ o serie de notiţe sub formă de jurnal, care dovedesc clar abuzul sexual comis de Christoph Guger asupra minorei Sophie. După cum am precizat mai sus, pentru Ruxanda Guger abuzul sexual era singurul motiv de divorţ, în ciuda faptului că pentru procesul de divorţ – dintr-un greşit sentiment de menajare faţă de tatăl copilului – abuzul nu urma (încă) să fie menţionat.
Conform notiţelor victimei, în contextul reproşurilor ei despre abuz tatăl copilului ameninţase cel puţin de 3 ori cu omorul (pe mama fetiţei şi pe bunica fetiţei [urma să se petreacă mai târziu şi să pară un accident]) şi cu sinuciderea, în diferite versiuni.

În lumina abuzului comis de tatăl copilului, care îi devenise Ruxandei clar, şi foarte probabil sub impresia puternică a ameninţărilor cu moartea, cu un presentiment al morţii, Ruxanda Guger le-a însărcinat pe avocatele care urmau s-o reprezinte în procesul de divorţ [...] să nu permită  î n  n i c i u n  c a z  ca Christoph Guger să obţină custodia copilului. Faptul că, în condiţiile date, victima a luat în considerare şi probabilitatea morţii ei premature este dovedit şi de testamentul ei, prin care Ruxanda îi lasă moştenire mamei ei terenurile din România pe care le primise cadou de la aceasta.  
  
Dovezi: 
 • Jurnalul mamei copilului, începând cu 19.11.2009 şi sfârşind la începutul lui noiembrie 2012, 14 pagini, cu anotaţie holografică pe prima pagină sus “predat personal de dna Ruxanda Guger pe 19.11.2012 în firma de avocatură Plaz und Steiner OG”
 • „Citare la termen de judecată“ în fata Curţii Regionale Leopoldstadt în procesul de divorţ Guger din 30.11.2012, dosar de divorţ 6 C 29/12 vds Curtea Regională Leopoldstadt (de furnizat ulterior) 
 • Eva Plaz, avocată, Plaz & Steiner OG [...]

După depunerea cererii de divorţ de către victimă pe data de 25.10.2012, făptaşul avea însă indubitabil alte intenţii. Deja pe 9.11.2012 el încheiase cu angajatorul său [...] un “acord de concediu fără plată” pentru perioada din 20.12.2012 până pe 31.03.2013. În vehiculul Ruxandei Guger au fost găsite pe lângă acest acord de concediu fără plată şi cereri de viză de 6 luni pentru India ale făptaşului pentru el însuşi şi pentru minora Sophie din data de 7.11.2012 (cu data probabilă a călătoriei 13.11.2012) şi o cerere de viză pentru SUA (VISA Application 13.11.2012), recomandare profesională, certificatul său de naştere, copia paşaportului minorei Sophie, fotografii color ale minorei Sophie, atestatul său pentru titlul de “inginer” etc.

Dovada:    documentele enumerate mai sus, în anexă 

Pe un post-it al angajatorului [...], lipit pe „acordul de concediu fără plată“ în original, se afla o listă întocmită holografic de făptaş, care se află în original în posesia reclamantei, foarte probabil o listă de verificat uitată de Christoph Guger în maşină, cu următoarele cuvinte:

Şuruburi  ?
Cablu pentru i-phone
aparat foto
foto Sophie
hârtie fotografică
curea autoblocantă
termen notar

Cererile de viză fuseseră făcute evident fără ştiinţa şi fără permisiunea mamei copilului. Pârâtul va avea de explicat pentru ce anume avea nevoie în special de şuruburi, hârtie fotografică şi curea autoblocantă în contextul răpirii planificate a minorei Sophie. Este evident că avea intenţia să işi exercite profesia în India, din moment ce pregătise să ia cu el acolo documente precum recomandarea profesională, atestatul pentru titlul de “inginer”, certificatul de naştere, viza de rezident a minorei Sophie pentru România etc.

De o importanţă esenţială apare şi faptul că, în contextul vizei cerute pentru India, făptaşul indicase ca  p e r s o a n a  d e  c o n t a c t  pe tatăl său, ing. Johannes Guger (cerere de viză, ultima pagină, penultimul paragraf “I. Details of Two Reference: În Austria: Johannes Guger[...]”) şi nu pe mama fetiţei, Ruxanda Guger.

Se concretizează astfel suspiciunea că ing. Johannes Guger era la curent cu planurile de răpire. 

Trebuie verificat şi de ce făptaşul voia neapărat să ajungă în India. India a fost de curând în centrul atenţiei mediatice în urma violurilor brutale şi a atitudinii dispreţuitoare a multor bărbaţi faţă de femei şi fetiţe minore. 

Dovada:           post-it lipit pe „acordul de concediu fără plată“ în original, anexat aici mai întâi în copie

Christoph Guger este de aceea suspect grav de încercare de răpire a fiicei lui în străinătate, pentru a putea acolo să continue abuzul sexual.

Jurnalul victimei se încheie astfel: „De aproape 2 ani tot amân discuţia cu părintii. Voi încerca din nou pe 3 noiembrie. E greu, fiindcă reacţia lor ar putea fi aceea de a-l suna pe Chris şi după aceea va începe lupta. Dar totuşi trebuie s-o fac curând.“  

Este cunoscut deja că ing. Johannes Guger a petrecut noaptea de 23.11.2012, deci cu o zi înaintea crimei, în apartamentul făptaşului, viitorul loc al crimei. Pe 23.11.2012 a avut loc şi ultimul contact al reclamantei cu victima. În acest context Ruxanda Guger îi explicase reclamantei că este ferm hotărâtă ca într-o discuţie comună să-l confrunte pe bunic cu abuzul comis de tatăl minorei Sophie asupra fetiţei şi de asemenea să-i comunice bunicului că ea are cunoştinţă de faptul că Christoph Guger a fost abuzat el însuşi de tatăl său, ing. Johannes Guger. Scopul acestei discuţii, mai bine zis al dezvăluirii, era să se asigure că Christoph Guger va  r e n u n ţ a  pe viitor la orice drepturi de vizită fără însoţitor cu minora Sophie. 

Cu ocazia disputelor legate de reproşurile mamei că el ar abuza sexual de copil, făptaşul ameninţase deja că “dacă ea nu are încredere în el, atunci să divorţăm şi atunci el o va avea pe Sophie singură doar cu el 3 zile pe săptămână” (jurnal, pag. 2, penultimul paragraf).

În noaptea dinspre 23 spre 24 noiembrie a avut loc discuţia în apartamentul făptaşului, în prezenţa ing. Johannes Guger. Despre conţinutul sau rezultatul discuţiei reclamanta nu are cunoştinţă.

A doua zi dimineaţa, deci pe 24.11.2012, ing. Johannes Guger ar fi părăsit apartamentul fiului său pentru a merge la o prelegere într-o şcoală din Viena şi apoi ar fi plecat direct înapoi la Steyr. 

Soţii Ruxanda şi Christoph Guger au apelat şi la ajutorul unui terapeut de cuplu. În jurnalul victimei se află următoarea relatare (pag. 14, al 2-lea paragraf):

„La terapia de cuplu el a spus odată că nu am voie la BM (Baia Mare) cu copilul şi cu mama mea, la care eu i-am spus: în acest caz, nici Sophie nu are voie la Dietach, la care el a răspuns: OK, este în regulă. Apoi eu i-am spus că dacă mă sună părinţii lui şi mă întreabă care sunt motivele pentru asta, atunci o să le spun totul, întreaga mea versiune, la care el a spus că merge la angajatorul meu şi îi spune ce „învârteli” am făcut eu la firmă. Ţinând cont că nu am nimic de ascuns, am spus „minunat, poţi să faci asta imediat, nu mă deranjează, iar eu îi informez imediat pe părinţii tăi”. [...]“

“După şedinţa din 17 iulie mi-a cerut cheia de la locuinta sa şi a făcut mare circ la mine la serviciu […] În faţa clădirii unde este domnul Lackinger m-a  a m e n i n ţ a t că „dacă povestesc ceva p ă r i n ț i l o r  lui, are el grijă să nu mai pot face nimănui niciodată vreun rău”. [...] Făcuse o mişcare pe stradă ca şi cum m-ar sugruma şi şi-a dus amândouă mâinile la gâtul meu. L-am oprit şi l-am întrebat „iarăşi mă ameninţi? Fac plângere penală, m-am săturat”. Apoi s-a controlat. În afară de asta, eram pe strada Otto Bauer în plină zi.”

„Pe 25 octombrie 2012 am înaintat divorţul. Într-o primă fază fără a numi adevăratele motive. În cazul unei dispute, voi spune tot.” (Jurnal, pag. 14, paragraf 4)

Este evident că Ruxanda Guger, după cum îi anunţase reclamantei, l-a confruntat pe ing. Johannes Guger în noaptea dinspre 23.11 spre 24.11. cu faptele. Despre aceasta nu mai pot din păcate depune mărturie decât ing. Johannes Guger şi Christoph Guger. 

În seara următoare, pe 24.11.2012, tema discuţiilor a fost probabil informarea ing. Johannes Guger de către Ruxanda Guger din ziua precedentă, precum şi faptul că în lumina acţiunilor de abuz sexual ea nu va permite ca minora Sophie să-i mai fie vreodată încredinţată tatălui ei fără însoţitor. După aceasta, văzându-se lipsit de „jucăria” lui, Sophie, Christoph Guger a reacţionat exact cum deja anunţase de mai multe ori şi a ucis-o pe Ruxanda Guger cu mai multe lovituri de cuţit în gât. Întrucât, după cum se poate observa din „jurnal”, făptaşul îşi anunţase în trecut în repetate dăţi intenţia de a o ucide pe Ruxanda în cazul în care i-ar fi fost luată Sophie sau ar fi fost informaţi părinţii lui despre acţiunile lui de abuz sexual asupra Sophiei, aici nu se mai poate porni de la ipoteza unui act spontan, ci despre punerea în aplicare a unei intenţii „coapte” cu mult timp înainte pentru cazul în care circumstanţele de mai sus s-ar fi concretizat. Pentru aceasta, Christoph Guger este suspect grav de crimă asupra soţiei sale. 

Din jurnal, precum şi din planurile de răpire a minorei Sophie, reiese de asemenea că pe Christoph Guger nu l-a interesat niciodată decât minora Sophie, iar eşecul căsniciei sale avea pentru el o semnificaţie secundară.

Dovezi:        
 • „Jurnalul”, respectiv notiţele Ruxandei Guger
 • Martor N. Lackinger, terapeut pentru terapie de cuplu, adresa va fi furnizată ulterior
 • Ing. Johannes Guger
 • Minerva Roangheşi
Sub acelaşi aspect al abuzului sexual se explică de asemenea şi de ce Christoph Guger nu s-a dus cu minora Sophie în noaptea crimei la bunica maternă din Viena, cum ar fi fost la îndemână, ci a dus-o la părinţii lui la Steyr, prin aceasta periclitând-o în mod inutil pe fetiţă în această situaţie excepţională, în care ea fusese probabil singura martoră a crimei (încăperile apartamentului nu permit altă concluzie). În jurnalul victimei se pomeneşte de mai multe ori că făptaşul ar fi susţinut că, indiferent ce se va întâmpla (ceva rău), el este sigur de susţinerea părinţilor lui. Ducând-o pe minora Sophie la părinţii lui, făptaşul putea spera că abuzul sexual asupra minorei Sophie precum şi motivul lui de a comite crima, care îi era vădit defavorabil, vor putea fi muşamalizate. În mod evident, Christoph Guger nu ştia nimic despre jurnalul victimei. 

III. Cerere de dare în plasament a minorei Sophie Guger

Trebuie constatat că minora Sophie, ca posibilă unică martoră a crimei,  nu a fost încă până în prezent (după ca. 7 luni) chestionată în legătură cu crima şi „există temerea ca Sophie să fie manipulată (în ce priveşte uciderea mamei) de către bunicul ing. Johannes Guger. Un indiciu în acest sens este faptul că Sophie spune că ştie de la bunic cum s-a întâmplat şi că ar fi fost un „accident“. (pag. 4 a raportului şi anunţului de pericol iminent referitor la Sophie Guger din 31.05.13, Rosa Logar). 

Fie şi doar din perspectiva procesului penal împotriva lui Christoph Guger, după ce minora fusese dusă de către făptaş părinţilor lui iar Judecătoria Regională din Steyr încredinţase custodia temporară acestora împreună cu interzicerea oricărui contact al reclamantei cu minora Sophie, este greu de înţeles de ce Procuratura Viena - în cazul în care faptele le erau cunoscute - nu a  s t o p a t   d i n   o f i c i u  custodia temporară acordată bunicului ing. Johannes Guger de către Judecătoria Regională din Steyr. Acest lucru trebuie  u r g e n t  corectat, pentru a oferi martorei minore Sophie p r o t e c ţ i e  adecvată împotriva influenţării, abuzului sexual şi periclitării.

Date fiind reclamaţiile aduse prin prezenta şi dovedite împotriva ing. Johannes Guger precum şi în lumina comportamentului acestuia, descris mai sus, după uciderea nurorii sale, de asemenea luând în considerare şi manipulările sale cu privire la tutela minorei Sophie, nu se poate exclude faptul că în clipa de faţă nu numai siguranţa morală, dar şi securitatea şi  i n t e g r i t a t e a  c o r p o r a l ă  ale minorei Sophie Guger sunt în pericol, motiv pentru care se impune u r g e n t  şi  i m p e r a t i v   retragerea custodiei de la ing. Johannes Guger.

În acest context, nu este comprehensibil din punct de vedere juridic şi faptic, ci explicabil doar prin partizanat intenţionat în favoarea lui Johannes Guger, de ce judecătorul instanţei tutelare Steyr, Helmut Neuhauser, a depus în condiţiile date  e f o r t u r i  pentru a prelua el însuşi cazul şi  n u  s-a conformat unei  c o m u n i c ă r i  a Autorităţii Executive Steyr-Land ca autoritate competentă de Protecţie a Copilului, conform căreia dosarul custodiei trebuia transferat către Judecătoria Centrală din Viena care era în mod evident responsabilă, ci s-a declarat autorizat să preia el cazul după o convorbire telefonică (!) cu „magistrata din Viena care era în mod evident responsabilă pentru cazurile de tutelă“ şi a respins  c e r e r e a  reclamantei de a transfera imediat tutela Sophiei Oficiului pentru Tineret şi Familie din Viena.  

D e  a s e m e n e a   jud. Neuhauser a  r e s p i n s  c e r e r e a  Autorităţii Executive Steyr-Land de a prelua custodia Sophiei ( 17 Ps 291/12 s Curtea Regională Steyr, ON 20)   

Dovada:           Decizia Curţii Regionale Steyr 17 PS 291/12 s din 7.2.2013 

Pe lângă acuzaţiile de abuz împotriva bunicului Johannes Guger, ing. Johannes Guger şi soţia sa se află într-un conflict de interese indisolubil cu privire la minora Sophie, deoarece în mod natural pentru ei în primul rând soarta fiului lor este de importanţă maximă. Aceasta rezultă şi din comportamentul observat la ing. Johannes Guger imediat după crimă: sub pretextul evident fals că avea nevoie de medicamente, ghiozdan şi haine de la locul faptei pentru minora Sophie, el a primit permisiunea să viziteze însoţit de poliţie locul faptei în data de 26.11.2012, deci la mai puţin de 48 ore după crimă. Ghiozdanul şi hainele se aflau însă în apartamentul mamei, iar pentru medicamente nu ar fi fost necesar să meargă până la Viena. Întrebarea este dacă nu cumva ing. Johannes Guger voia de fapt sau dacă nu cumva a şi reuşit de fapt să ia în posesie eventualele dovezi care ar fi putut indica un abuz sexual comis asupra minorei Sophie de către Christoph. Dacă analizăm comportamentul Poliţiei din Liezen (vezi mai jos), nu poate fi exclus că o asemenea încercare (reuşită) a avut loc.

DI Johannes Guger şi soţia sa s-au arătat complet lipsiţi de orice empatie faţă de reclamantă, nu au exprimat prin niciun cuvânt regret faţă de fapta fiului lor, ci chiar au făcut-o pe reclamanta răspunzătoare pentru crimă.  Bunicii paterni [...] au refuzat şi participarea financiară la costurile înmormântarii, care a fost achitată de către reclamantă.

Pe de altă parte, chiar în jurnalul defunctei există indicii clare că comportamentul sexual deviant al lui Christoph Guger faţă de fiica sa Sophie are legătură cu tatăl sau, ing. Johannes Guger, respectiv că ar putea avea rădăcini familiale. Cităm în acest sens jurnalul Ruxandei Guger (pag. 8, paragraf 5 din jurnal):

 „C. a mai spus că părinţii lui îl vor susţine cu orice preţ şi că vor avea încredere oarbă în el. Părinţii lui au spus că  l i n s u l  vine de la  b u n i c u l,   t a t ă l  lui C., că ei făceau asta adesea în copilăria lui. Eu l-am întrebat pe C. provocator dacă mama lui s-a confruntat şi ea cu relatări de la copil, cum că tatăl copilului l-a lins în zona genitală. C. a mai spus că dacă voi povesti părinţilor săi toate acestea, ei mă vor urî şi vor continua să-l susţină pe el“. 

Toate acestea sunt descrise detaliat în raportul de pericol iminent şi facem trimitere către aceste relatări dramatice pentru a evita aici repetările. Din raporturile de pericol iminent rezultă şi influenţele exercitate asupra minorei Sophie de către alte rude, precum şi interesele materiale ale fratelui făptaşului, de asemenea existenţa unui conflict de interese materiale, întrucât făptaşul şi subsidiar bunicul par a fi obligaţi întreţinerea Sophiei, în schimb acesta din urmă încasează acum până şi pensia de urmaş a minorei Sophie. Fratele făptaşului s-a arătat interesat de o bursă pe care ERSTE BANK ar fi declarat că doreşte să o acorde Sophiei.

Din toate aceste motive, pentru a  g a r a n t a  că minora Sophie este cu adevărat în siguranţă faţă de orice pericol fizic sau de influenţă, este necesar ca aceasta să fie pusă sub tutela şi îngrijirea Autorităţii Tutelare pentru Tineret şi Familie şi instituţionalizată.

Dovezi:
 • Jurnalul Roxandei Guger (pag. 8. paragraf 5)
 • Declaraţie şi raport de pericol iminent din 31.05.2013 (pag. 4, penultimul paragraf), Rosa Logar p.A. Centrul Vienez de Intervenţie împotriva Violenţei Domestice
 • Recomandarea centrului de protecţie a copilului (Kinderschutzzentrum) WIGWAM din 5.6.2013
 • Minerva Roangheşi ca martor

În legătură cu răpirea planificată, trebuie pusă sub semnul întrebării activitatea criminalistică a Poliţiei Liezen. Un presupus ucigaş se predă, iar autoturismul acestuia nu este securizat şi nici măcar percheziţionat. Autoturismul a fost returnat, în mod evident nepercheziţionat, proprietarului de drept, o societate de leasing a grupului ERSTE, iar documentele importante mai sus numite, care dovedesc clar intenţia făptaşului şi motivul său, au fost predate bunicii materne de către un şofer de la ERSTE. 

Dovada:           Minerva Roangheşi [...]

IV. În lumina iminentei suspiciuni de pericol asupra sănătăţii copilului prin abuz sexual, influenţarea de către ing. Johannes Guger a minorei Sophie în calitatea de martor în acţiunea penală împotriva lui Christoph Guger, precum şi pentru asigurarea securităţii şi integrităţii fizice a minorei, se înaintează

C E R E R E   U R G E N T Ă

către Procuratura Viena pentru ca aceasta să dispună anularea imediată a tutelei temporare a bunicilor paterni Roswitha Guger şi ing. Johannes Guger [...] şi predarea tutelei şi îngrijirii copilului către Autoritatea Tutelară Viena, care are obligaţia de a asigura plasarea copilului într-un loc neutru, 

in eventu 

conform RAPORTULUI DE PERICOL IMINENT şi al recomandării cu titlu de urgenţă a centrului de protejare a minorilor WIGWAM [...] din data de 8.5.2013 (telefonic) şi în scris la 5.6.2013, de a o proteja pe Sophie de conflicte şi de a o plasa într-o locaţie externă, neutră, să se dispună fără întârziere de către procuratură referitor la acestea, respectiv conform cerinţei Autorităţii Executive Steyr-Land, să i se predea acestei instituţii tutela asupra minorei şi sa se plaseze copilul într-un loc neutru.

V. Constituirea ca parte civilă

Prin crima ginerelui reclamanta şi-a pierdut unicul copil şi a suferit şi continuă să sufere dureri sufleteşti nemăsurate, amplificate până la insuportabil de luni întregi de grijă şi nesiguranţă pentru sănătatea minorei Sophie, generată de acţiunile prin care Autoritatea Tutelară şi Judecătoria Steyr periclitează bunăstarea copilului. Reclamanta se alătură acţiunii legale împotriva lui Christoph Guger, constituindu-se ca parte civilă.
      
Viena, 24.06.2013                                                           Minerva Roangheşi

 * * * * *

Si versiunea germana:An die  Staatsanwaltschaft  
beim Landesgericht für Strafsachen Wien                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   1080 GZ  201 St 173/12b
Verdächtiger :
Mag. Christoph Guger, derzeit in Untersuchungshaft im Landesgericht für Strafsachen Wien
                                
Anzeigerin :  Minerva Roanghesi […]
vertreten durch :
                                                     Vollmacht beigeschlossen

1.)    Bekanntgabe der Vollmacht
2.)    Strafanzeige wegen des Verdachtes gem. §§ 75, 206, 207, 212 StGB; § 15, 101 ua StGB
3.)    Antrag auf dringende Verfügung von Anordnungen zur Fremdunterbringung der Zeugin mj. Sophie Guger als Schutz vor Beeinflussung und sexuellem Missbrauch  
4.)    Erklärung des Anschlusses als Privatbeteiligte

Beilagen ./1 bis 13 laut angeschlossenem Beilagenverzeichnis 

I. Vertretungsanzeige

Die Anzeigerin gibt bekannt, dass sie das Vertretungsverhältnis zur Rechtsanwaltskanzlei Dr. Helene Klaar Dr. Norbert Marschall Rechtsanwälte OG gelöst und Rechtsanwalt […] mit ihrer Vertretung beauftragt hat. Der ausgewiesene Rechtsvertreter beantragt, sämtliche Zustellungen zu seinen Händen vorzunehmen.

II. Sachverhaltsdarstellung   

Der Vater  der mj. Sophie Guger, Mag. Christoph Guger, erscheint aufgrund der Anzeige der LPD Wien vom 26.11. 2012 St 173 /12 b StA Wien dringend verdächtig, am 24.11.2012 gegen 19.00 Uhr seine Ehegattin Mag. Ruxanda Guger,  Mutter der mj. Sophie Guger, geb. 03.07.2006 ermordet zu haben. Er befindet sich derzeit in Haft in der Justizanstalt Josefstadt.

Der Täter Christoph Guger ist  – neben dem Tötungsdelikt – dringend verdächtig, seine leibliche Tochter, die mj Sophie Guger, geb. 03.07.2006, sexuell missbraucht und versucht zu haben, sie ins Ausland zu entführen.  Diskussionen der Mutter mit dem Täter rund um den Missbrauch, die nur aus diesem Grunde von der Getöteten eingebrachte Ehescheidungsklage und die damit drohende und von der Mutter angedrohte Entziehung alleiniger Kontakte zur mj Sophie sind auch offenbar M o t i v  für die Bluttat gewesen.   

Die Ehegatten Ruxanda Guger und Christoph Guger lebten zuletzt voneinander getrennt. Ruxanda Guger hatte  eine Ehescheidungsklage gegen Christoph Guger eingebracht. Für den 30.11.2012 war ein erster Termin anberaumt. Die Tat ereignete sich somit nur 6  Tage vor dem Termin.  Tatort war die  Wohnung des Täters Christoph Guger in […]. Die Getötete wohnte mit der mj. Sophie in […]. 

Sophie besuchte ganztätig den Kindergarten in Wien. Sie wurde in der Früh in den Kindergarten gebracht und am Nachmittag von der mütterlichen Großmutter Minerva Roanghesi abgeholt und von dieser bis zum Arbeitsende der Mutter betreut. Mag. Ruxanda Guger bekleidete bis zu ihrem Tod eine Managementfunktion im Bereich des Konzerns der ERSTEN und war beruflich stark in Anspruch genommen, wodurch sich ein intensiver Kontakt der mj. Sophie zur mütterlichen Großmutter ergab. Zuletzt besuchte die mj. Sophie bis zur Ermordung ihrer Mutter am 24.11.12 eine Privatschule in Wien. Sie war auch eine sehr talentierte Balletttänzerin und besuchte eine Ballettschule in Wien. 

Der letzte Wohnort der mj. Sophie vor der Ermordung ihrer Mutter durch den Kindesvater war daher Wien. Dennoch wurde durch fragwürdige Vorgänge im Bereich der Pflegschaftsgerichte Wien und Steyr sowie des Jugendamtes Steyr der väterliche Großvater Dipl. Ing. Johannes Guger und dessen Ehefrau Roswitha Guger mit der einstweiligen Obsorge betraut und der Anzeigerin als wichtigster verbliebener Kontaktperson der mj. Sophie sogar das Besuchsrecht entzogen. Dabei ist DI Johannes Guger selbst des Missbrauchs der mj. Sophie dringend verdächtig.

Beweis: 

 • Gefahrenmeldung der Wiener Interventionsstelle vom 29.04.2013 an das Amt für Jugend und Familie,  
 • Gefahrenmeldung der Wiener Interventionsstelle vom 31.5.2013 an das Land OÖ, Abteilung Jugendwohlfahrt                           
 • Bericht und Gefahrenmeldung betreffend Sophie Guger der Wiener Interventionsstelle gegen Gewalt in der Familie vom 31.05.2013  
 • Einvernahme der Frau Rosa Logar, GF der interventionsstelle  


Nach der Ermordung der Kindesmutter war der Kindesvater mit der mj. Sophie mit dem Fahrzeug der Getöteten zu seinen Eltern (dem  1. Verdächtigen und dessen Ehegattin) gefahren und  „b e a u f t r a g t e diese, die Pflege und Erziehung für Sophie zu übernehmen“  (S.4, letzter Absatz des Beschlusses 17 Ps 291/12 s des BG Steyr vom 06.02.2013, Richter Mag. Helmut Neuhauser) .
Danach fuhr der Täter nach Liezen und stellte sich dort der Polizei. 

Die Getötete hatte ihrer Vertreterin im Ehescheidungsprozess in Tagebuchform verfasste Aufzeichnungen übergeben, die eindeutig den Missbrauch der mj. Sophie durch Christoph Guger belegen. Für Ruxanda Guger war, wie schon oben ausgeführt, der Missbrauch der mj. Sophie durch den Vater Christoph Guger alleiniges Motiv der Scheidungsklage gewesen, wenn dies auch im Ehescheidungsverfahren – wohl aus falsch verstandener Rücksichtnahme auf den Kindesvater – (noch) nicht angesprochen hätte werden sollen . 

Gemäß den oa Aufzeichnungen im Zusammenhang mit den von der Getöteten erhobenen Missbrauchsvorwürfen hatte der Kindesvater mindestens 3 Mal mit Mord (neben der Kindesmutter auch an der Anzeigerin (das würde später erfolgen und wie ein Unfall ausssehen) und / oder Selbstmord in verschiedenen Varianten gedroht.  

Mag. Ruxanda Guger hatte vor dem Scheidungstermin – angesichts des ihr klar gewordenen Missbrauchs durch den Kindesvater einerseits und vermutlich unter dem Eindruck der Morddrohungen in Vorahnung ihres bevorstehenden Ablebens andererseits – ihre  Rechtsanwältinnen im Ehescheidungsverfahren, Plaz und Steiner OG, angewiesen, dass Christoph Guger k e i n e s f a l l s die Obsorge erhalten dürfe. Dass sie unter den gegebenen Umständen  durchaus ihr frühes Ableben in Betracht zog, ergibt sich weiters daraus, dass sie die ihr von der Anzeigerin geschenkten Grundstücke in Rumänien per Testament wiederum an diese vermachte.

Beweis: 

 • Tagebuch der Kindesmutter, beginnend mit 19.11.2009 und endend Anfang Nov. 2012 , 14 Seiten, mit dem handschriftlichen Vermerk S. 1 oben „von Frau Ruxanda Guger am 19.11.2012 in der Kanzlei Plaz & Steiner OG abgegeben“   
 • „Ladung zur Streitverhandlung“ vor dem BG Leopoldstadt im Ehescheidungsverfahren Guger vom 30.11.2012, beizuschaffender Scheidungsakt 6 C 29/12 vds BG Leopoldstadt,
 • Mag. Eva Plaz, Rechtsanwältin , p.A. Plaz & Steiner Rechtsanwältinnen OG […]


 Nach der Einbringung der Scheidungsklage am 25.10.1012  hatte der Täter freilich anderes im Sinn. Er hatte bereits am 9.11.2012 mit seinem Dienstgeber CCC Competence Call Center eine „Vereinbarung eines unbezahlten Urlaubs“ für die Zeit vom 20.12.12 bis 31.03.2013 getroffen. Im Fahrzeug der Ruxanda Guger fanden sich neben der oa Vereinbarung des unbezahlten Urlaubs auch 6 Monats-Visaanträge des Täters für sich und die mj. Sophie für Indien vom 7.11.2012  expected day of Journey 13.11.2012) und ein Visaantrag USA (VISA Application 13.11.12), Dienstzeugnis, seine Geburtsurkunde, Kopie des Reisepasses der mj. Sophie, Farbfotos der mj. Sophie, Kopie des Reisepasses der mj. Sophie, seine Berechtigung zur Tragung des Titels „Ingenieur“  etc.

Beweis : die oben angeführten, beigeschlossenen Unterlagen 

Auf einem post–it seines Dienstgebers CCC, angeklebt auf der „Vereinbarung eines unbezahlten Urlaubs“  im Original fand sich, handschriftlich vom Täter verfasst, der Anzeigerin im Original vorliegend,  eine Aufzeichnung, vermutlich Checkliste, mit folgenden Worten, die Christoph Guger im Auto vergessen hatte :

Schrauben  ?                                                        
Kabel f. I phone                                                                                                                         Fotokamera                                                                                                                                                                        Foto Sophie                                
Foto Papier                                                          
Kabelbinder
Notartermin    

Die Visaanträge wurden natürlich ohne Wissen und Willen der Kindesmutter gestellt. Der Kläger wird zu erklären haben, wozu er insbesondere Schrauben, Fotopapier und Kabelbinder im Zusammenhang mit der beabsichtigten Entführung der mj. Sophie benötigte. Dass er die Absicht hatte, allenfalls beruflich in Indien tätig zu sein, ergibt sich aus der Vorbereitung der Mitnahme von Urkunden nach Indien wie Dienstzeugnis, Berechtigung zur Führung des Ing. Titels , Geburtsurkunde, Aufenthaltsbewilligung (Titel) Sophie für Rumänien etc. 

Wesentlich erscheint auch, dass der Täter mit Bezug auf die für Indien beantragten Visa seinen Vater,  DI Johannes Guger (Visaantrag letzte Seite, vorletzter Absatz „ I. Details of Two Reference: In Austria: Johannes Guger, 4407 Dietach, Heubergstrasse 26“ ) und nicht etwa die Mutter Ruxanda Guger als K o n t a k t  angegeben hat . 

Es erhebt sich daher der Verdacht,  dass DI Johannes Guger in die geplante Entführung eingeweiht gewesen ist. 

Zu hinterfragen ist auch, weshalb der Täter ausgerechnet nach Indien wollte. Indien ist gerade in diesem Zeitraum infolge brutaler Vergewaltigungen und der verachtenden Einstellung vieler Männer gegenüber Frauen und minderjährigen Mädchen in den Medien im Focus gewesen. 

Beweis : an der Vereinbarung eines unbezahlten Urlaubs von Dienstgeber und Dienstnehmer angeklebtes Post-it der CCC im Original, das vorerst in Kopie vorgelegt wird 

Christoph Guger ist daher auch dringend des Versuchs der Entführung seiner Tochter ins Ausland, um diese weiterhin missbrauchen zu können, verdächtig.  

Das Tagebuch der Getöteten endet wir folgt : „ Ich verschiebe seit fast 2 Jahren das Gespräch mit den Eltern […] Ich probiere am 3. Nov.  wieder. Das ist schwierig, denn ihre Reaktion kann schon sein, dass sie Chris anrufen und dann geht der Kampf los. Ich muss es trotzdem bald machen.“

Es ist bekannt , dass DI Johannes Guger die Nacht vom 23. 11.2012, also einen Tag vor dem Mord, in  der Wohnung des Täters und späterem Tatort nächtigte. Am 23.11.12 hatte es auch den letzten Kontakt der Anzeigerin zur Getöteten gegeben. Dabei erklärte Ruxanda Guger der Anzeigerin, sie sei nun fest entschlossen, den Großvater in einem gemeinsamen Gespräch mit dem Missbrauch des Kindesvaters an Sophie zu konfrontieren und diesem auch mitzuteilen, sie habe Kenntnis, dass Mag. Christoph Guger von ihm, DI Johannes Guger, selbst missbraucht worden sei. Ziel dieser Aussprache bzw. Offenlegung ihres Kenntnisstandes sei, sicherzustellen, dass seitens des Christoph Guger auf künftige alleinige Kontakte (unbegleitete Besuchsrechte ) zur mj. Sophie v e r z i c h t e t werde. 

Der Täter hatte nämlich im Zuge der Auseinandersetzungen mit den Missbrauchsvorwürfen durch die Mutter gedroht, dass, „ wenn sie kein Vertrauen zu ihm habe, dann sollten wir uns scheiden lassen und er hat dann Sophie 3 Tage pro Woche alleine“ (Tagebuch Seite 2, vorletzter Absatz)  

In der Nacht vom 23. auf den 24.11.12 hat diese Aussprache in der Wohnung des Täters im Beisein des DI Johannes Guger stattgefunden. Inhalt bzw. Ergebnis der Aussprache ist der Anzeigerin nicht bekannt.

DI Johannes Guger soll am nächsten Morgen, also am 24.11.12, zwecks eines Vortrags um 10.00 Uhr  in einer Schule in Wien die Wohnung seines Sohns verlassen haben und dann direkt nach Steyr zurückgekehrt sein.

Die Ehegatten Ruxanda und Christoph Guger nahmen auch die Hilfe eines Paartherapeuten in Anspruch.  Im Tagebuch der Getöteten findet sich Folgendes (S. 14, 2. Absatz):

„Beim Paartherapeut hat er einmal gesagt, ich darf nicht nach BM (Anm.: Baia Mare, Rumänien) mit dem Kind und meiner Mutter, dann habe ich gesagt: In diesem Fall darf Sophie auch nicht nach Dietach. Dann hat er geantwortet: OK, das passt. Dann habe ich ihm gesagt, und wenn die Eltern anrufen und die Hintergründe nachfragen, dann erzähle ich ihnen alles, meine ganze Variante, dann hat er gesagt, er geht zu meinem Arbeitgeber und sagt, was ich alles „gedreht “ habe in der Firma. Da ich nichts zu verbergen habe, habe ich gesagt „wunderbar“, das kannst du sofort machen, es ist für mich in Ordnung und ich informiere sofort deine Eltern . […]

Nach dem Termin am 17. Juli hat er von mir den Schlüssel zu seiner Wohnung verlangt und ein Theater vor meiner Arbeitsstelle gemacht […] Vorm Gebäude vom Hrn Lackinger hat er mir  g e d r o h t, wenn ich seinen E l t e r n  das erzähle, dann s o r g t  er dafür, dass ich keinem mehr je schaden kann . […] Er hat eine körperliche Bewegung auf der Straße gemacht, als würde er mich erwürgen und hat beide Hände zu meinem Hals hinbewegt. Ich habe ihn gestoppt, indem ich ihn gefragt habe „drohst du mir schon wieder?  Ich zeige das an, ich habe es satt. Danach hat er sich unter Kontrolle gekriegt. Darüber hinaus war es auf der Otto Bauer Gasse, am helllichten Tag.“

„Am 25. Oktober habe ich die Scheidung eingebracht. Im ersten Schritt noch ohne den wahren Grund zu erläutern. Im Fall eines Streits, dann werde ich alles sagen. (Tagebuch S. 14, 4. Absatz)“   

Nach der Nacht vom 23.11. auf den 24.11.12 hat Ruxanda Guger offenbar, wie der Anzeigerin angekündigt, DI Johannes Guger mit den Fakten konfrontiert. Darüber können leider nur noch DI Johannes Guger und Christoph Guger berichten.

Am folgenden Abend des 24.11.12  ist vermutlich die Information des DI Johannes Guger durch Ruxanda Guger vom Vortag sowie, dass sie angesichts seiner Missbrauchshandlungen nicht zulassen werde, ihm die mj. Sophie jemals noch alleine anzuvertrauen, thematisiert worden. Daraufhin hat Christoph Guger, seines  „Spielzeugs“   Sophie vermeintlich beraubt, genau so reagiert, wie er es für diesen Fall schon mehrfach angedroht hatte und die Ruxandra Guger mit mehreren Stichen in den Hals getötet. Da der Täter, wie dem „Tagebuch“ entnommen werden kann, schon bei früheren Auseinandersetzungen mehrfach Tötungsabsichten für den Fall, dass ihm Sophie genommen bzw. seinen Eltern über seine Missbrauchshandlungen an Sophie berichtet werde, geäußert hatte, ist hier auch nicht von einer spontanen Handlung, sondern der Umsetzung einer lange für den Fall des  Eintritts der genannten Umstände gehegten Absicht auszugehen. Christoph Guger ist daher auch dringend des Mordes zu verdächtigen. 

Aus dem Tagebuch sowie der geplanten Entführung der mj. Sophie ergibt sich auch, dass es Christoph Guger immer nur um die mj. Sophie gegangen und die Ehescheidung für ihn nur von untergeordneter Bedeutung gewesen ist.

Beweis : „Tagebuch“ bzw Aufzeichnungen der Ruxanda Guger, Zeuge N. Lackinger, Paartherapeut, dessen Anschrift noch bekanntgegeben wird, DI Johannes Guger, Minerva Roanghesi   
  
Unter dem Aspekt des Missbrauchs ist aber auch erklärbar, warum Christoph Guger die mj. Sophie in der Mordnacht nicht, wie naheliegend, zur mütterlichen Großmutter in Wien, sondern nach Steyr zu seinen Eltern verbrachte und dadurch das Kind, das vermutlich einzige Zeugin der Tat gewesen ist (die Räumlichkeiten lassen nichts anderes vermuten) in dieser Ausnahmesituation unnötig gefährdet hat. Im Tagebuch der Getöteten ist mehrfach erwähnt, der Täter habe abgegeben, dass, was immer (Schlimmes) passiere, er sich der Unterstützung seiner Eltern gewiss sei. Durch Verbringung der mj. Sophie zu seinen Eltern konnte der Täter hoffen, dass sein Missbrauch an der mj. Sophie und damit auch sein für ihn nachteiliges Motiv für die Tat dadurch verschleiert werden können.  Vom Tagebuch der Getöteten wusste Christoph Guger natürlich nichts.  

III. Antrag auf Fremdunterbringung der mj. Sophie Guger 

Festzustellen ist, dass die mj. Sophie als möglicherweise einzige Zeugin des Mordes bisher (nach ca 7  Monaten) nicht zur Tat befragt worden und „zu befürchten ist, dass Sophie in Bezug auf die Ermordung der Mutter vom Großvater DI Johannes Guger manipuliert wird. Ein Hinweis darauf ist, dass Sophie sagt, sie wisse vom Großvater wie es passiert sei und dass es ein „Unglück“ gewesen sei. (S 4 des Berichtes und Gefahrenmeldung betreffen Sophie Guger vom 31.05.13, Rosa Logar). 

Es ist daher schon allein aus Sicht des Strafverfahrens gegen Mag. Christoph Guger schwer verständlich, dass nach Verbringen der mj. Sophie durch den Täter zu seinen Eltern und deren Betrauung mit der vorläufigen Obsorge durch das BG Steyr samt Entziehung sämtlicher Kontakte der Anzeigerin zur mj. Sophie die Obsorge des Großvaters DI Johannes Guger nicht von A m t s  wegen durch Verfügung des Staatsanwaltschaft Wien -sofern dort überhaupt bekannt-  u n t e r b u n d e n  worden ist. Das ist d r i n g e n d nachzuholen, um der Zeugin mj. Sophie vor Beeinflussung , Missbrauch und Gefährdung unverzüglich der entsprechende  S c h u t z  zu geben.

Angesichts der gegen DI Johannes Guger hier erhobenen und belegten Vorwürfe ist auch angesichts des oben beschriebenen Verhaltens des DI Johannes Guger nach der Ermordung seiner Schwiegertochter und der rund um die Obsorge der mj. Sophie vorgenommenen  Manipulationen   nicht auszuschließen, dass nunmehr nicht nur die sittliche , sondern auch die k ö r p e r l i c h e Sicherheit und U n v e r s e h r t h e i t der in seiner Obhut befindlichen mj. Sophie Guger g e f ä h r d e t  und somit DI Johannes Guger die Obsorge d r i n g e n d und s o f o r t zu entziehen ist. 
 
In diesem Zusammenhang ist rechtlich und tatsächlich nicht nachvollziehbar und nur durch gezielte Parteinahme zugunsten DI Johannes Guger erklärbar, weshalb  der zuständige Richter des Pflegschaftsgerichtes Steyr, Mag. Helmut Neuhauser, unter den gegebenen Umständen sich um seine Zuständigkeit b e m ü h t e  und  n i c h t einer M i t t e i l u n g der BH Steyr –Land als Jugendwohlfahrtsträger, wonach der Pflegschaftsakt an das eindeutig zuständige BG Innere Stadt Wien übertragen werden sollte, entsprach, sondern sich unzutreffend nach einem Telefonat (!) mit der „offenbar zuständigen Pflegschaftsrichterin in Wien“ für zuständig erklärte und den A n t r a g der Anzeigerin, die Obsorge für die mj. Sophie einstweilig dem Amt für Jugend und Familie Wien zu übertragen, abgewiesen hat.  
                       
E b e n s o  hat der Richter Mag. Neuhauser den An t r a g des der BH Steyr Land, dieser die Obsorge für Sophie zu übertragen, a b g e w i e s e n ( 17 Ps 291/12 s des BG Steyr, ON 20 )    

Beweis : Beschluss des BG Steyr 17 PS 291/12 s vom 7.2.2013 

DI Johannes Guger und seine Ehefrau befinden sich, abgesehen von den Missbrauchsvorwürfen gegenüber dem Großvater DI Johannes Guger, bezüglich der mj. Sophie in einem unauflöslichen Interessenwiderstreit, da ihnen naturgemäß vor allem das Schicksal ihres Sohns am Herzen liegt. Dies ergibt sich auch durch das unmittelbar nach der Ermordung beobachtete Verhalten des DI Johannes Guger, der unter dem offenbar unzutreffenden  Vorwand, für die mj. Sophie sich vom Tatort Medikamente, Schultasche und Kleider besorgen zu müssen, am 26.11.2012, also weniger als 48 Stunden nach der Tat, diesen in Polizeibegleitung aufsuchen durfte. Dabei befanden sich Schultasche und Kleider natürlich in der mütterlichen Wohnung und wegen der Medikamente hätte er sich nicht nach Wien bemühen müssen. Die Frage ist, ob DI Johannes Guger tatsächlich nicht Hinweise, die auf einen Missbrauch der mj. Sophie durch Christoph deuten, mitnehmen wollte bzw ihm dies tatsächlich gelungen ist. Beobachtet man das Verhalten der Polizei in Liezen (siehe unten)  ist ein solch (gelungener) Versuch jedenfalls nicht auszuschließen. 

 DI Johannes Guger und seine Ehefrau zeigten sich gegenüber der Anzeigerin völlig gefühlskalt, bedauerten mit keinem Wort die Tat ihres Sohns sondern machten die Anzeigerin sogar für die Tat verantwortlich.  Am Begräbnis der Getöteten nahmen die väterlichen Großeltern nicht teil und lehnten auch eine Beteiligung an den Begräbniskosten, die von der Anzeigerin bezahlt wurden, ab. 

Hingegen gibt es selbst im Tagebuch der Getöteten eindeutige Hinweise, dass das mit Bezug auf seine Tochter Sophie abwegige sexuelle Verhalten des Christoph Guger mit seinem Vater DI Johannes Guger zu tun hat bzw. familiäre Wurzeln haben könnte. So schreibt Ruxanda Guger ( S. 8, 5. Absatz des Tagebuches) wörtlich :

„C. hat auch gesagt, dass seine Eltern ihm Rückhalt bieten werden, egal was und ihm blind vertrauen werden. Seine Eltern haben gesagt , dass das A b s c h l e c k e n vom O p a  und P a p a von C. kommt, dass sie es in der Kindheit oft angewendet haben. Ich habe C. provokant gefragt, ob seine Mama auch mit Geschichten vom Kind konfrontiert wurde, dass sein Papa es im Genitalbereich abgeschleckt hat. C.hat auch gesagt, wenn ich den Eltern das Ganze erzähle, werden sie mich hassen und ihm weiterhin Rückhalt geben“. 

All das ist in den Gefahrenmeldungen ausführlich beschrieben und wird insoweit zur Vermeidung von Wiederholungen auf diese dramatischen Schilderungen verwiesen. Aus den Gefahrenmeldungen ergeben sich auch Beeinflussungen der mj. Sophie durch Verwandte und materielle Interessen des Bruders des Täters, wie auch materiell ein Interessenwiderstreit besteht, zumal der Täter gegenüber der mj. Sophie, subsidiär auch der Großvater unterhaltspflichtig erscheint, wogegen letzterem offenbar nunmehr sogar die Waisenpension der mj. Sophie zukommt. Der Bruder zeigte sich wiederum an einem Stipendium, das die ERSTE dem Vernehmen nach Sophie gewähren will, interessiert. 

Aus all diesen Gründen, um s i c h e r z u s t e l l e n, dass die mj. Sophie tatsächlich vor jeglicher Beeinflussung und in ihrer körperlichen Unversehrtheit geschützt wird, sollten Obsorge, Pflege und Erziehung dem Amt für Jugend und Familie in Wien übertragen und eine Fremdunterkunft vorgenommen werden.          

Beweis:

 • Tagebuch der Ruxanda Guger (S. 8, 5. Absatz),
 • Bericht und Gefahrenmeldung vom 31. Mai 2013 (S. 4, vorletzter Absatz), Rosa Logar p.A. Wiener Interventionsstelle gegen Gewalt in der Familie, 1070 Wien, Neubaugasse 1/3
 • Empfehlung Kinderschutzzentrum WIGWAM vom 5.6.2013
 • Minerva Roanghesi als Zeugin       


Im Zusammenhang mit der geplanten Entführung ist die kriminalistische Arbeit der Polizei Liezen zu hinterfragen. Ein mutmaßlicher Mörder stellt sich, und es wird nicht einmal das Fahrzeug sichergestellt bzw wenigstens durchsucht. Das Fahrzeug ist offenbar ununtersucht an die Eigentümerin, eine Leasing Gesellschaft der ERSTEN, zurückgegeben und sind die oa wichtigen Urkunden, die die Absicht des Täters und sein Motiv klarstellen, der mütterlichen Großmutter von einem Chauffeur der ERSTEN übergeben worden. 

Beweis : Minerva Roanghesi […]

IV. Im Hinblick auf den dringenden Verdacht der Gefährdung des Kindeswohls durch sexuellen Missbrauch, Beeinflussung der mj. Sophie als Zeugin im Strafverfahren gegen Christoph Guger durch  DI Johannes Guger sowie zur Gewährleistung ihrer körperlichen Sicherheit und Unversehrtheit, wird der d r i n g e n d e 

                                                                 A n t r a g 

gestellt, die Staatsanwaltschaft Wien möge verfügen, dass den väterlichen Großeltern Roswitha Guger und DI Johannes Guger, Heubergstr. 26, 4407 Dietach, die vorläufige Obsorge der mj Sophie sofort entzogen und die Obsorge und Pflege und Erziehung dem Amt für Jugend und Familie in Wien übertragen wird, das für eine Fremdunterbringung zu sorgen hat, 

in eventu 

entsprechend der GEFÄHRDUNGSMELDUNG und dringenden Empfehlung des Kinderschutzzentums WIGWAM, 44000 Steyr, Leopold- Werndl- Str. 46 a vom 8. Mai 2013 (telefonisch) und schriftlich vom 5.6.2013, Sophie vor den Konflikten zu schützen und an einem neutralen Ort fremd unterzubringen, unverzüglich diesbezügliche staatsanwaltschaftliche Anordnungen zu treffen bzw entsprechend dem Antrag der BH Steyr Land, dieser die Obsorge für Sophie zu übertragen und das Kind an einem neutralen Ort unterzubringen, zu entsprechen. 

V. Erklärung des Anschlusses als Privatbeteiligte 

Die Anzeigerin hat durch die Tat des Schwiegersohns ihr einziges Kind verloren und litt und leidet deswegen unter starken seelischen Schmerzen, die durch das das Kindewohl gefährdende Verhalten des Pflegschaftsgerichtes Steyr infolge nun schon monatelanger völliger Ungewissheit und Besorgnis um das Wohlergehen der mj. Sophie noch ins Unerträgliche gesteigert werden. Die Anzeigerin schließt sich dem Verfahren gegen Christoph Guger als Privatbeteiligte an. 
      
Wien, am 24.06.2013                                                              Minerva Roanghesi

17 comentarii:

 1. Sa va dea Dumnezeu multa putere si tie, Felicia, si celorlalti implicati in cazul pentru salvarea bietei Sophie! Ma doare sufletul pentru ea..off...are aceeasi varsta ca a iubitei mele nepotici...

  Stefania

  RăspundețiȘtergere
 2. E o tragedie tot ce se intampla cu Sophie....Dar am o singura intrebare,de ce ii spui copilului tau toate astea?ma rascoleste tot ce ai scris de-a lungul anilor,ma identific si imi pun intrebari la care nici macar nu am curajul sa imi rapsund,dar ma sperie faptul ca ii povestesti lui David asta...De ce????!!!:(

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De ce nu? CE ANUME te sperie cu adevarat? E vorba de David sau de tine?

   Ștergere
  2. Cred ca il impovarezi. E greu ca adult sa intelegi si sa accepti ca un sot isi poate omora sotia, dar pentru un copilas sa inteleaga cum un tatic poate omora mamica! Esti sigura ca nu ii poate crea temeri? Cred ca in fiecare casa mai sunt si discutii si Doamne fereste, sa nu inteleaga gresit.

   Ștergere
 3. Nu ma sperie nimic,demonii mei proprii si personali sunt sub control.....Sunt si eu mama de copil sensibil de varsta lui David,dar nu mi-ar trece prin cap sa ii povestesc orori...Cred ca e o mare greseala sa faci asta,cum plantezi in mintea unui copil imaginea unui alt copil abuzat,ramas acum orfan,a carei mama e moarta si hacuita de tata??Nu crezi nici o secunda ca e gresit sa spui "povestea" asta??

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Imi pare rau, dar chiar mai sus ai spus ca-ti pui intrebari la care nu ai curajul sa raspunzi, deci era logic sa deduc ca te temi de ceva. Incearca sa vezi daca nu cumva proiectezi pe mine anumite temeri pe care le ai tu insati.
   In rest, iti multumesc pt. grija pe care i-o porti lui David, dar crede-ma ca nu ai motive, nu i-am plantat in minte nimic, i-am explicat suficient incat sa inteleaga ca e vorba sa salvam viata unei fetite, sa inteleaga DE CE in ultimele 3 saptamani mamica lui este pe autopilot, ca teleghidata, doarme 5 ore pe noapte si in rest sta doar pe computer fara intrerupere, uitand si sa manance!!
   Crede-ma, David nu este traumatizat deloc, el din fericire nici nu are notiunile necesare pt. a prinde dimensiunea reala a tragediei, pentru el este doar o poveste tocmai fiindca nu o poate compara cu nimic din ceea ce cunoaste el. Cel mult simte empatie fata de o fetita in suferinta si se va bucura cand vom merge la Viena s-o cunoastem, dupa ce o vom sti in siguranta!

   Ștergere
 4. E cumplit ce se intampla cu Sophie. Sa speram ca nu va mai dura mult pana iese din cosmarul acesta. Din pacate, traumele o vor urmari probabil mult imp de acum inainte :-(

  RăspundețiȘtergere
 5. Bafta, si noroc! Felicia, chapeau bas, nu doar pentru actiunea de acum, ci pentru tot, de cind te cunosc virtual!

  Ana

  RăspundețiȘtergere
 6. Actiunea penala s-a inchis din lipsa de dovezi concludente.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vai, imi pare rau sa va dezamagesc, dar sunteti prost informat/a. Nu numai ca actiunea penala nu s-a inchis, dar s-a deschis si actiunea penala a procuraturii din Viena impotriva lui Christoph Guger si - surpriza - nu este acuzat de omucidere (Totschlag), ci de CRIMA (Mord), asa cum era de fapt normal si just!
   Sa auzim de bine si sa se faca dreptate!

   Ștergere
  2. Actiunea penala de mai sus s-a inschis la data de 12 Iulie - probabil ca nu v-a parvenit inca vestea.

   Ștergere
  3. Whatever makes you happy ;-)

   Ștergere
  4. Feli, noi stim prea bine ca nu s-a inchis nicio actiune penala.
   Domnu' sau doamna Anonim, vedeti-va de treaba si nu mai raspanditi informatii false - sau aveti misiune de sus?
   S.N.

   Ștergere
 7. Cine naiba or fi oamenii astia care au tot felul de comentarii aiurea sau dau informatii false despre cazul lui Sophie?! Si de ce?!?! Chiar nu inteleg... E in joc salvarea unui copil! Ce interese pot fi la mijloc (ca incep sa dau in paranoia)?!

  RăspundețiȘtergere
 8. Chirita Alexandra12 decembrie 2016, 02:51

  Buna seara,
  Printr-o pura coincidenta,in seara aceasta am aflat de cazul lui Sophie. Regret enorm ca nu am aflat mai devreme,sa ii pot transmite un gand bun. Cand am intrat pe blog si am inceput sa citesc toate acele detalii din jurnalul Ruxandrei...imi doream sa fie doar o poveste de groaza,apoi continuand sa citesc mi-am dat seama ca e real. Nici acum nu imi vine sa cred.
  Sunt socata! Ma socheaza numai gandul ca Sophie este si acum in custodia bunicilor paterni(daca sunt prost informata,va rog sa ma corectati).
  Tare mult mi-as dori sa o pot ajuta.
  Totodata,vreau sa va felicit! sunteti minunata!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Puteti ajuta mergand pe blog si donand o suma cat de modesta in contul bunicii materne.
   Multumesc.

   Ștergere