luni, 2 septembrie 2013

Boala ca proces de vindecare si adevarata sanatate


Presupusii agenti patogeni - dusmanul imaginar al medicinei alopate

~~ Traducere si adaptare/completare dupa articolul original al dr.-ing. Joachim Grätz
aparut in revista Impuls Nr. 13 (AEGIS) ~~

Virusuri, bacterii, fungi


     La baza medicinei "moderne"  se afla inca de mai bine de un secol teoria germenilor patogeni. Pe ea se bazeaza intreaga metoda de diagnosticare si intreaga paleta de "terapii", devenita intre timp o industrie cu profituri de miliarde de euro. La marea majoritate a medicilor, antibioticele, cortizonul, vaccinurile etc. etc. etc. sunt instrumentele preferate de "tratament" sau "preventie". Medicina conventionala functioneaza pe un singur principiu: sa gasim "agentul" [patogen] prezent in procesul bolii, sa-l anihilam... si gata cu boala! Aceasta teorie este insa in continuare o simpla iluzie si ne duce intr-o fundatura tot mai periculoasa, caci legile biologice ale naturii vorbesc in mod clar un cu totul alt limbaj, iar "tratamentele" medicinei alopate se dovedesc a avea in timp consecinte tot mai devastatoare. Niciodata nu au existat in intreaga lume atat de multi oameni suferinzi de boli cronice, inclusiv copii. In afara de asta, tendinta spre si mai multe imbolnaviri cronice la copii creste in mod alarmant.

     Sa ne lamurim mai bine ce este cu microbii, microorganismele care traiesc in noi si alaturi de noi in natura. Daca ne informam temeinic la acest capitol, fiecare om isi poate folosi propriul discernamant ca sa inteleaga ce se intampla cu sanatatea lui; nu e nevoie sa fi studiat medicina pentru asta. Ca sa intelegem mai bine intreaga constelatie a microbilor pe care in ziua de azi mai toata lumea ii considera "agenti patogeni rai", s-o luam sistematic.


Cele doua faze ale bolilor

     Una din cele mai importante legi biologice ale naturii [asa cum au fost ele postulate de dr. Hamer - n.tr.] este legea conform careia orice imbolnavire parcurge doua faze, incepand cu faza de simpaticotonie si apoi trecand prin faza de vagotonie pentru a ajunge din nou la starea de sanatate.

  

     Organismul uman aflat in stare de sanatate oscileaza permanent intre cele doua caracteristici ale sistemului nervos vegetativ sau autonom (SNV), adica a acelei parti din sistemul nervos care serveste functiilor vegetative (reglarea proceselor biologice interioare care sunt inconstiente si independente de vointa noastra constienta, precum si adaptarea lor la solicitarile mediului in care traim). Acest sistem nervos vegetativ este alcatuit din asa-numitul sistem nervos simpatic (responsabil cu activitatea, alerta, stresul) si sistemul nervos parasimpatic sau vagoton (responsabil cu regenerarea si punerea in starea de odihna a organismului). Simpaticul domina in situatii biologice cum ar fi lupta, stresul, fuga si apararea si mobilizeaza toate fortele organismului pentru a castiga "lupta", pentru a ajunge in siguranta, in timp ce parasimpaticul se ocupa de odihna, refacere si regenerarea fortelor. Sub controlul sistemului parasimpatic (vagoton) lucreaza in principal organele de digestie, pentru a asimila substantele vitale din hrana si a le depozita in celule, pentru ca organismul sa aiba energie si in urmatoarea zi (in sens vegetativ vorbind). Privind lucrurile in mod global si oarecum mai superficial, este vorba despre ritmul zi-noapte.

     Starea de sanatate, asa-numita eutonie, inseamna o stare de inervare normala si este caracterizata prin alternarea continua a partii simpatice cu partea parasimpatica din SNV. Aceasta oscilatie uniforma este tulburata in mod grav in cazul unei imbolnaviri. Organismul intra automat intr-o stare prelungita de simpaticotonie, adica - din perspectiva nervala - se creeaza o stare de stres permanent si un timp nu se mai poate intra in faza vagotona de regenerare. Aceasta faza vegetativa de stres continuu poate fi identificata prin faptul ca avem mainile si picioarele reci, nu prea avem apetit, dormim putin si prost, suntem nelinistiti, la copii observam de ex. ca sunt si mofturosi, irascibili, nimic nu le convine etc. Majoritatea parintilor cunosc asemenea situatii, in care mamele percep o schimbare la copiii lor si spun "Cred ca asta micu' coace ceva"... Cand copiii incep sa dea semnele cunoscute de boala si uneori cad tintuiti la pat, ei se gasesc in realitate deja in faza a doua a bolii, care merge mana in mana cu febra si starea de moleseala, ceea ce a fost pana acum interpretat in mod gresit ca boala propriu-zisa. Aceasta stare prelungita de vagotonie este initiata si dominata de inervarea sistemului parasimpatic. In aceasta stare apar dupa vechea perceptie "bolile" precum bronsita, scarlatina, pneumonia, dar la fel de bine si puseele de neurodermita, atacurile de epilepsie, durerile reumatice acute si multe, multe altele! In esenta este vorba de fazele de vindecare ale unor imbolnaviri care au inceput mult mai devreme, prin faza de simpaticotonie prelungita. Aceasta faza poate incepe uneori inca din perioada gestatiei, deci de dinainte de nastere (cand mamele insarcinate sunt extrem de incordate, nelinistite, angoasate etc.).

Aparitia microbilor, a asa-zisilor "agenti patogeni"

     Orice imbolnavire, de la o raceala banala si pana la cancer, se desfasoara dupa un anumit tipar. Ea este de asemenea intotdeauna bifazica (exceptand situatiile in care din cauza vatamarii extrem de grave nu se mai intra deloc in faza a doua) si este controlata in mod esential de creier. Se incepe cu asa-zisa faza de stres, in care domina starea simpaticotona, apoi urmeaza a doua faza, care este de fapt deja faza de vindecare, respectiv starea de vagotonie. Ei bine, abia in faza a doua apar in numar mare "agentii patogeni", care nu sunt nicicum cauza bolii, ci in cel mai bun caz doar indicatorii acesteia. De fapt, prezenta microbilor indica faza a doua a unei imbolnaviri, care a fost precedata de o perioada simpaticotona de stres puternic. Microbii sunt activati si dirijati din creier si sunt responsabili cu sarcini distincte de a curata tesuturile vatamate, distruse, in functie de legatura lor cu straturile germinale.
     Fiecare grupa de microbi "lucreaza" astfel numai cu anumite grupe de organe, tot in functie de legatura acestora cu straturile germinale, lucru care este prestabilit din punct de vedere ontogenetic (principiile sistemului ontogenetic al microbilor). Astfel, ceea ce medicina alopata numeste "virusuri" (in realitate vezicule de transport celular) sunt dirijate intotdeauna din cortexul cerebral si apartin de ectoderm (stratul germinal exterior), in timp ce fungii (ciupercile) intotdeauna vor fi dirijati de trunchiul cerebral (cea mai veche parte a creierului) si apartin de endoderm (stratul germinal interior). Mezodermul (stratul germinal de mijloc) este partial controlat de cerebel si partial de maduva cerebrala, care dirijeaza alte grupe de microbi cum ar fi bacteriile. Fiecare organ (respectiv parti ale organelor) este inervat si controlat doar de una din aceste parti ale creierului si apartine de un singur strat germinal, ceea ce inseamna ca la imbolnavirea fiecarui organ intervin grupe distincte de microbi, cu rol specific. "Virusurile" (proteine cu informatie genetica) au sarcina de a se ocupa de tesuturile care in faza prelungita de simpaticotonie a bolii au fost vatamate (prin ulceratie) si de a le reface in faza vagotona de vindecare. La fungi lucrurile stau exact invers: ele au sarcina de a evacua acele celule din tesuturi care in prima faza a bolii au proliferat excesiv.

     Cu alte cuvinte, microbii ajuta organismul in recuperarea starii de sanatate! Microbii nu isi pot indeplini in mod optim sarcinile decat la anumite temperaturi de lucru - este ceea ce cunoastem sub numele de febra. Acesta este motivul pentru care este foarte periculos sa intervenim ca sa suprimam febra. De asemenea, momentul interventiei microbilor nu depinde, cum se crede gresit inca, de factori externi, ci este controlat exclusiv de creierul nostru. Febra si microbii au un rol fiziologic extrem de important in procesul de vindecare, in ciuda dogmei alopate conform careia microbii ar "ataca" si "infecta" organismul. 

Disparitia microbilor, a asa-zisilor "agenti patogeni"

     Cu alte cuvinte, este o mare idiotenie sa tot "luptam" ca sa anihilam microbii "periculosi", caci microbii dispar automat in clipa cand organismul nu mai are nevoie de ei. Asa-zisa "lupta" observata sub microscop nu este nici o lupta, este un fenomen de procese imunologice care apar in faza tarzie de vindecare. Mai intai sunt activati microbii, in functie de apartenenta lor la anumite straturi germinale si deci la anumite organe, pentru a prelua sarcinile biologice de curatare a tesuturilor vatamate de boala (ceea ce medicina alopata numeste "infectie"), iar dupa ce munca microbilor a luat sfarsit, acestia sunt eliminati la randul lor (incepand cu momentul E din graficul de mai sus) de catre leucocite, macrofagi, anticorpi etc., cu alte cuvinte de catre elementele pe care in mod global le numim sistem imunitar sau sistem de aparare; numai ca aici nu putem vorbi despre o adevarata aparare, intrucat - cu f.f.f. putine exceptii - nu exista un agresor extern. Microbii sunt intotdeauna produsi in organismul nostru si sunt activati central de catre propriul nostru creier, sunt simple fenomene imunologice naturale. Asa functioneaza legile biologice ale naturii.

Asa-zisul sistem imunitar, microbii si terenul

     Ideea unui sistem imunitar implicat in lupta binelui contra raului nu mai are credibilitate. Un sistem imunitar in sensul avut pana acum nici nu exista de fapt. Exista doar actiunile biologice necesare, dar nu un asa-zis sistem. Asta nu inseamna insa ca reactiile biologice ar fi inofensive, ba dimpotriva, in anumite conditii ele pot fi extrem de puternice si sa extenueze complet un organism, iar in unele cazuri aceasta duce la moarte (in functie de intensitatea si durata fazei simpaticotone anterioare). Aparitia microbilor este insa intotdeauna un indicator pentru faza a doua a bolii, perioada vagotona de vindecare. Cu alte cuvinte, asa-numitii "agenti patogeni" apar doar in prezenta unui mediu specific si ca rezultat al unei inervari specifice dictate de creier. Microbii nu apar niciodata in numar mare la un organism aflat in stare de sanatate (eutonie), la care sistemul nervos vegetativ este in echilibru perfect intre simpaticotonie si vagotonie. Abia cand terenul fiziologic se modifica (de exemplu in urma unei vatamari sau a unei intoxicari indelungate prin alimentatie gresita etc.), se porneste si programul biologic special care favorizeaza si stimuleaza aparitia si inmultirea microbilor, pentru a elimina tesuturile vatamate. Pana si Pasteur a reusit in ultimii ani de viata sa-si corecteze greseala si sa-i dea dreptate oponentului sau, prof. Béchamp, admitand ca mai intai se imbolnaveste organismul, iar abia apoi consecinta bolii este aparitia bacteriilor si virusurilor. Intr-un final a facut celebra afirmatie: "Le microbe n'est rien, le terrain est tout" (Microbul nu este nimic, terenul este totul). [...]

Agentii "patogeni" fara patogenitate

     Conform legilor biologice ale naturii (asa cum au fost ele formulate de dr. Hamer), orice imbolnavire are un curs bifazic (in cazul cand organismul rezista pana la faza a doua), curs dirijat de pupitrul de comanda numit creier. Cu ajutorul tehnologiei moderne (tomografii, adica CT-uri, dar fara substanta de contrast!), se poate fotografia acest proces, care poate fi dovedit si reprodus stiintific.
     Intrucat microbii apar cu un scop abia in a doua faza a bolii intr-un numar considerabil, ei nu au cum sa fie agenti patogeni (adica sa cauzeze boala). Insusi termenul "agent patogen" este complet nefondat. Acesti microbi sunt in cel mai bun caz barometrul celei de-a doua faze a bolii, care este de fapt faza de vindecare! Aceasta faza de vindecare, sa repetam, este precedata de o faza de stres permanent a sistemului nervos vegetativ (vezi grafic). Microbii apar cu alte cuvinte abia cand este creat terenul propice, intr-o anumita stare specifica, anume vagotonia. Acest program biologic special favorizeaza inmultirea unor microbi specifici, intotdeauna in functie de organul si tesutul afectat. Aparitia microbilor este declansata si controlata de creierul nostru, ei avand functia biologica si fiziologica precisa, in functie de apartenenta la stratul germinal: fie trebuie reparate tesuturile si "umplute" la loc prin productia de puroi (tesuturi care fusesera distruse in faza activa a bolii), fie trebuie descompuse si eliminate tesuturile care proliferasera exagerat. Cand microbii nu mai sunt necesari, ei dispar. Imaginea unui sistem imunitar ca o lupta intre bine si rau in corpul nostru, precum si teoria "antigene-anticorpi" sunt complet depasite. 

Vaccinurile - cauza unui sistem imunitar slabit

"Imunitatea" nu are cum sa fie introducerea fortata de microbi in organism pentru stimularea productiei anumitor anticorpi. Introducerea unor microbi (impreuna cu toate substantele chimice si DNA-ul strain din vaccinuri) cu scopul de a "antrena" sistemul imunitar, iar asta intr-o stare de perfecta eutonie (deci cand copilul este perfect sanatos!) are fara indoiala consecinte devastatoare. Organismul nu este pregatit absolut deloc pentru interventia microbilor si nu are nevoie de ei in stare de sanatate! Cu atat mai putin este pregatit pentru o invazie atat de puternica a multor microbi de diferite tipuri, care nu are loc in acest fel niciodata in mod natural! Cum ar putea vreodata un bebelus sa se imbolnaveasca concomitent de difterie, tuse convulsiva, tetanos, meningita si polio? Vaccinurile nu au cum sa fie "antrenament" pentru sistemul imunitar, ci sunt doar cauza pentru care sistemul imunitar este dat complet peste cap!

Teoria antigene-anticorpi - de la bun inceput defecta si "cosmetizata"

     Intrucat in dogma alopata imunitatea este echivalata cu prezenta unor anticorpi specifici in sange, perspectiva asupra bolilor se reduce la o gandire absolut mecanica, materialista, care implica intotdeauna tentativa de a crea in mod artificial anticorpi precum si atacul impotriva microbilor in cazurile acute. Insa sistemul nostru imunitar este mult mai complex si nu se reduce la componente pur materiale cum ar fi simpla prezenta a unor concentratii de diferiti anticorpi; o asemenea optica este mult prea simplista si pe deasupra complet gresita! Vaccinurile vor sa stimuleze productia de anticorpi pe post de imunizare, DAR la SIDA tocmai numarul mare de anticorpi se vrea "dovada" ca omul e bolnav?? Ce logica mai e si asta?

Combaterea sau manipularea microbilor - o abordare eronata a conceptului de tratament

Una din doctrinele medicinei alopate este aceea ca microbii trebuie permanent combatuti, distrusi, fara a tine cont ca prin aceasta se saboteaza direct procesul vindecarii. Prin masurile "terapeutice" alopate, echilibrul natural al organismului este dat complet peste cap, fara ca aceasta sa aiba vreun efect asupra adevaratelor cauze ale bolii. Acest lucru nu este nicaieri mai evident decat in cazul "tratamentelor" cu antibiotice si cortizon. Cortizonul - un hormon de stres, care afecteaza direct creierul mare prin faptul ca reprima faza de vindecare a bolii si arunca pacientul direct inapoi in faza de stres (simpaticotonie prelungita)! La neurodermita vedem cel mai clar acest cerc vicios. Aceasta pare sa se "vindece" prin administrarea de cortizon, caci - nu-i asa - dispar simptomele, insa in realitate procesul este reversat si pacientul este aruncat din nou in faza de inceput a bolii (simpaticotonie), ceea ce inseamna ca in cazul unei noi incercari de vindecare (prin vagotonie), eczema si celelalte simptome vor reaparea, si adesea mult mai puternic decat inainte (legile biologice isi urmeaza neincetat drumul). In cazul cand simptomele tipice nu mai apar, asta nu inseamna in nici un caz ca boala s-a vindecat de la cortizon, de regula apar alte tulburari cum ar fi astmul bronsic, bronsita spastica, atacurile epileptice etc., in functie de predispozitiile si starea generala a organismului. Inabusirea simptomelor este un fenomen foarte raspandit: astfel "dispare" o boala (de fapt dispar doar simptomele, si asta doar temporar) si apar alte boli, mult mai grave, cronice. Din punct de vedere energetic, este vorba de fapt despre aceeasi boala, nu s-a schimbat decat centrul de manifestare. In plus, medicamentele supresive adancesc boala si o trimit in profunzime, creand si mai multe complicatii. Aceasta regula se aplica - mutatis mutandis - si la asa-numitele boli infectioase care sunt "tratate" cu antibiotice sau medicamente imunosupresive; un exemplu ar fi recidiva de scarlatina. Prin cabinetul meu au trecut copii care facusera de 8 ori scarlatina! Scarlatina este o boala a copilariei total inofensiva. Abia cand excesul de medicatie impiedica procesul natural imbolnavire-vindecare, astfel incat faza finala de eruptie nu mai poate avea loc, scarlatina poate deveni periculoasa si poate crea complicatii ulterioare. Aceasta situatie se poate aplica la aproape toate bolile. [...]"


* * * * *

     Dragilor, stiu ca o asemenea perspectiva e greu de digerat pentru cei care o viata intreaga au inghitit minciunile propagate de industria farmaceutica si din pacate si de catre majoritatea medicilor (ca asa au invatat si ei pe de rost la facultate), stiu ca e greu de acceptat de catre cei care traiesc intr-o continua frica de boli si care dau fuga la farmacie pentru orice muc si o cutie de medicamente cat frigiderul, dar incercati sa va informati mai mult si nu in ultimul rand incercati sa va imprieteniti cu ideea ca natura nu doreste sa ne distruga! "Vaccinati-va" de dinauntru, daca vrei, lasati lumina naturii sa-si faca treaba, incercati sa va descoperiti compasul interior, adevaratul centru de control energetic al organismului si energia vitala pe care o avem cu totii, incercati sa intelegeti mai bine legile biologice prin transcenderea gandirii mecanicizate care este sclava medicinei alopate! Evolutia constiintei si a spiritualitatii, daca o permiteti, va va duce la un nivel de vindecare interioara si de reconectare cu adevaratul miez al fiintei voastre adevarate, va va ajuta sa creati un echilibru interior la care poate nici nu visati! Aceasta este adevarata sanatate!

     Intelepciune si pace sufleteasca va doresc!

23 de comentarii:

 1. Articolul este forte greu, ma depaseste. Dar un aspect mai intereseaza: Scrie in text: este foarte periculos sa intervenim ca sa suprimam febra- si ce ar trebui sa facem in caz de febra? Sa asteptam? cat? Sau ce ar trebui sa facem?
  Maria

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu exista o reteta universala de a gestiona febra. Este periculos sa suprimam febra, deoarece ea este doar un simptom si nu reprezinta un dusman de care ar trebui sa incercam sa scapam.

   Dr. Loibner descrie cel mai bine: "Virusul "vizibil" este un simplu purtator de informatii (Informationsträger) in cadrul organismului, care declanseaza diverse programe biologice, imunologice, cum ar fi febra. Fiindca si boala este in esenta un proces de vindecare. Organismul nostru este construit de asa natura, incat reactionam de ex. prin febra, prin frisoane etc. Ce este de fapt febra? Cresterea energiei, a temperaturii, afluxul sangelui acolo unde este nevoie, pentru ca ceea ce este vatamat si bolnav in corp sa poata fi "ars" si apoi indepartat, eliminat. Respiratie plina de oxigen... Detoxifiere... Dezintoxicare... Procese imunologice efective... Toate acestea se intampla odata cu febra. Cand febra si-a indeplinit misiunea, da inapoi. Tusea, ce este tusea? Tusea nu este altceva decat o forma de eliminare. In urma racelii sufera plamanii, ei sunt motoarele prin care se efectueaza schimbul de caldura in organism; la o raceala, din cauza hipotermiei si umezelii, sunt vatamate milioane de celule ale plamanilor; ei, acele celule trebuie eliminate prin tuse! Tusea convulsiva nu este decat o eliminare foarte puternica de celule vatamate ale plamanilor. Fiecare inflamare este rezultatul unei vatamari anterioare (hipotermie, raceala, intoxicare, trauma etc.) si duce in mod natural la vindecare, daca nu se intervine cu chimicale pentru astuparea simptomelor."
   Articolul complet il poti citi aici: http://piersicuta.blogspot.de/2013/02/dr-johann-loibner-originea-si-istoria.html

   Eu pot sa te las sa citesti ce am facut eu in caz de febra prelungita la copilul meu, eu sunt convinsa ca fiecare parinte informat poate si trebuie sa gestioneze singur sanatatea si bolile propriului copil, fiindca noi parintii ne cunoastem cel mai bine copii!
   http://piersicuta.blogspot.de/2012/02/copilul-bolnav-si-doctorul-modern-ca.html

   Multa sanatate si intelepciune iti doresc!

   Ștergere
 2. Feli, dar atunci cum se explică o epidemie de boală virală (așa zis virală)?
  Toți copii sunt în același timp dezechilibrati energetic în același fel? De ce?
  Cum rămâne cu articolul tău anterior care tocmai asta discuta?
  Daca virușii și bacteriile sunt acolo pentru vindecare de ce există o asociere cunoscuta intre Helicobacter pylori și ulcer și apoi cancer gastric?
  Ca poți descoperi infecția cu mult înainte de a avea problema.
  E știut ca helicobacter sapa în pereții stomacului cauzând ulcer (cauză și efect) deci cum poate sa fie acolo pentru vindecare?

  RăspundețiȘtergere
 3. pai unde se intampla epidemiile? in colectivitati unde toti indivizii sunt supusi aceluiasi tip de stres...la copiii din primul an de gradi...schimbarea mediului , a persoanei care ii ingrijeste declanseaza viroe in lant...sufera de rosu in gat si de nas infundat pr ca nu pot inghiti situatia, nu pot suport mirosul situatie acelea...
  nu cunosc nici o persoana zen care sa aiba Heliobacter Pylori...eu cred ca leziunea exista si heliobacter se chinuie sa o repare...nu cunosc nici o persoana care sa fi scapat definitiv de heliobacter pt ca nu cunosc nici o persoana care sa isi fi schimbat modul de a reactiona la stres...
  nu sunt experta in noua medicina germana de cea nu iti pot spune ce tip de conflict duce la gastrita si apoi la complicatiile urmatoare...dar daca te intereseaza sigur poti sa cercetezi singur mai departe...

  RăspundețiȘtergere
 4. Imbolnavirea mai multor copii dintr-o grupa nu este "infectare" si nici "molipsire", altfel s-ar imbolnavi TOTI, fara exceptie, asta e clar. Si apoi, daca boala ar veni doar prin "molipsire", cine e pacientul zero, ala de unde se "molipseste"? ;-)

  La modul simplist, referitor la "epidemii" eu imi explic lucrurile tot prin noua medicina germanica, astfel: copiii cu "terenul" propice (fie cu conflicte nerezolvate - vezi conflictele de separare etc. - fie cu probleme de nutritie - vezi "toxemia" de care scrie dr. Henry Bieler etc., dar nu numai!!) se imbolnavesc unul dupa altul atat din cauza dezechilibrelor energetice, cat si din cauza ca preiau de la ceilalti exact acei microbi care au rolul biologic de "curatenie", deci acei microbi vor face curatenie peste tot (si vor crea simptome) acolo unde este nevoie si acolo unde gasesc intr-adevar ceva de curatat, lasand impresia ca cei din urma s-au "molipsit" de la cei dintai.

  Exemplu concret: la David la gradinita au fost anul asta cel putin 5 valuri de scarlatina, 2 valuri de "gripa stomacala", el nu a prins niciodata absolut nimic! La copiii perfect sanatosi, cu alimentatie echilibrata (perfecta nu se poate ;-)) si mai ales cu un echilibru interior de nezdruncinat, bolile nu au nicio sansa sau - cand apar - dureaza putin si sunt inofensive.

  Revin cu helicobacter pylori, daca o sa am timp zilele astea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Felicia, copilul meu merge de 1 luna la gradinita si este singurul vegan, granit dupa indicatiile cristelei de pe blog. Si totusi, la fiecare 2 saptamani el raceste.Adica mai des decat ceilalti copii care mananca ou kinder si carne din supermarhet de doua ori pe zi chiar( asa e meniul de la gradi). Cum sa-mi explic asta?

   Ștergere
  2. Draga Anonim, copilul meu nu e vegan si uite ca raceste doar de 2 ori pe an si atunci il tine max. 5 zile. Daca pornim de la asemenea argumente, se deduce ca veganii racesc mai des? Nu, se deduce ca alimentatia este doar unul din factorii (nenumarati) care influenteaza starea de sanatate si pe care medicina inca ii bajbaie si ii confunda la pipait ;-)

   Tu singura trebuie sa stii sa-ti explici de ce raceste brusc la fiecare doua saptamani, fiindca tu ii cunosti intreg tabloul existential si poti face o anamneza exhaustiva. Ce s-a schimbat in viata lui? Gradinita. Bun, vezi acolo. A venit toamna, apare mai des fenomenul de hipotermie, care duce la imbolnaviri (atentie, deci, nu frigul, ci hipotermia cauzeaza mai des simptome de raceala, gripa etc.). Bun, vezi si acolo. Psihosomatic: se simte cumva putin abandonat la gradinita? Se intetesc simptomele cand ajunge acasa, la parinti, si isi rezolva conflictele de separare? Vezi si acolo.

   Si apoi, am si eu o curiozitate sincera: care e problema daca raceste? Raceste, se odihneste, se reface, ii trece. Care e problema? Are nas infundat si respira greu cateva nopti. Care e problema? Tuseste putin, fiindca plamanii trebuie sa elimine tesuturile vatamate. Care e problema? Eu efectiv nu inteleg panica asta irationala la orice muc, orice rosu in gat, orice nas infundat. De parca i-ar tasni sange pe urechi... Nu vorbesc de tine, ci in general... Actionita asta ("aoleu, a racit/tuseste/are muci/e infundat, CE SA-I DAU, CE SA-I DAU??") este foarte paguboasa din punctul meu de vedere. Da-i liniste, asta sa-i dai, da-i caldura, iubire, rabdare, atentie, calm, optimism, energie, rabdare, in rest organismul unui copil sanatos lucreaza singur ca sa se vindece, ca doar asta e sarcina lui biologica :-)
   Sa auzim de bine!

   Ștergere
  3. Spuneam ca revin cu info despre helicobacter pylori.

   Cica aceasta bacterie a fost descoperita in 1979 de un patolog australian, tragand el concluzia ca daca la majoritatea pacientilor cu ulcer aparea prezent acest microb, el musai era si cauza (observa cineva aici ceva in neregula? - e ca si cum ai spune ca daca pompierii sunt prezenti la fiecare incendiu, atunci ei musai sunt cauza incendiilor!). Publicatiile lui din 1983 au fost primite cu reticente si critici, mai ales ca medicina alopata pana atunci sustinuse cu tarie ca NICIUN microb nu poate supravietui in mediul gastric, daramite sa colonizeze si sa se inmulteasca... haha, ce ti-e si cu dogmele astea...

   Patologul asta, Warren, impreuna cu un microbiolog, Marshall, s-au incapatanat sa dezvolte ei un antibiotic care sa "trateze" acest microb, au publicat studii cu care au fost temporar si exclusi din tagma medicala, iar marele "succes" se pare ca a aparut cand Warren a facut un experiment pe propria lui persoana si s-a "infectat" cu helicobacter pylori, dezvoltand o gastrita pe care a "tratat-o" cu acel antibiotic creat si patentat de el (!). Ei, si cum au inceput sa falfaie la orizont bancnotele, iata ca in 2005 cei doi au primit premiul Nobel (!) si s-a schimbat si paradigma = acum se sustine ca acest microb (care are efect alcalin si neutralizeaza acidul gastric!!!) ar fi o cauza a inflamarilor cronice ale mucoasei stomacale si chiar o potentiala cauza a cancerului de stomac!!! Mai sa fie...

   Ca de obicei, nimeni nu se mai intreaba DE CE natura a considerat necesara aparitia acestui microb ALCALINIZANT (care are vreo 400 de subspecii!), ca de obicei microorganismele sunt privite ca "atacatori", iar "apararea" noastra, a "victimelor inocente", consta exclusiv in inghititul de chimicale...

   Cautati informatii si ganditi-va ce-ar fi daca aceste microorganisme nu ar fi de fapt cauza, ci rezultatul imbolnavirilor, adica reactia naturii la modul cum - de generatii intregi - noi ne batem joc de organismul nostru prin hrana moarta si intoxicare cu chimicale!!

   Ștergere
 5. buna ziua, in urma cu 30min v-am descoperit si am si eu o intrebare: fetita mea este primul an la gradinita, are 3 ani in noiembrie 3, ; de cate ori a facut rosu in gat si cred ca a fost cam de 3 ori pe an fetita nu a scapat fara zinat; va rog sa ma ajutati cu informatii despre cum as putea sa ii intaresc sistemul imunitar; cand vorbiti de alimentatie echilibrata la copilasi...ma puteti ghida catre un anumit site ? aveti un meniu pentru copilasi? multumesc pentru timpul dvs. Georgiana

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu nu am facut niciodata nimic concret pentru a-i intari sistemul imunitar copilului meu, in afara de incercarea de a-l alimenta sanatos (care nu-mi reuseste intotdeauna, de cand a intrat la gradinita) si "inocularea" de incredere in propriile lui capacitati de autovindecare ("Ia uite, nasul e un pic infundat... Ei, maine iti trece" sau "Ai un pic de febra, corpul actioneaza ca sa se vindece, sa vezi cum maine ai sa te simti mult mai bine!!"), chestii care la noi sunt deja self-fulfilling prophecies, atat de bine functioneaza. Eu nici nu cred in "intarirea" sistemului imunitar din afara. Daca un organism este sanatos si se alimenteaza 85% corect (eu mai mult nu reusesc si am renuntat la asteptarile absurde de perfectiune), daca un organism nu este atacat cu chimicale gen vaccinuri, antibiotice si alte otravuri care distrug viata celulara, nu este nevoie sa intarim nimic, acel organism va functiona ireprosabil! Natura ne-a "inarmat" deja cu tot ce ne trebuie ca sa supravietuim, daca respectam legile biologice.

   Site-uri de alimentatie echilibrata sunt o gramada, eu nu ma ghidez dupa unul anume, ci mi-am facut temele, am cautat prin internet, mi-am salvat la Favorite ce am crezut eu ca mi se potriveste si m-am inspirat de acolo. Nu reusesc intotdeauna, dar incerc. Iti pot recomanda, de exemplu, cartea Elenei Pridie, "Copilul vegetarian", are retete sanatoase si gustoase. Site-ul Cristelei Georgescu sper ca-l cunosti, gasesti si acolo multa inspiratie.

   Daca ar fi sa critic mesajul tau, uite ce nu inteleg: cum adica "nu a scapat fara zinat" la "rosu in gat"? Au intrat patru gealati in cabinetul doctorului si v-au tinut cu forta in timp ce doctorul ii administra fetitei acel Zinnat?? Asta ar insemna pt. mine "nu a scapat", ori nu cred ca i-a administrat nimeni cu forta nimic. TU i l-ai dat, pentru ca ai preferat sa ai incredere oarba in doctor in loc sa te informezi sau eventual sa consulti si un alt doctor, daca tot e musai sa-ti spuna cineva cu diploma ce se intampla cu copilul tau. Ce e aia "rosu in gat"? Este cumva o boala? Nu, este doar un simptom, care nu necesita niciun fel de tratament chimic, cu atat mai putin antibiotice!! Pe ce criterii medicale dovedite a fost prescris acest medicament? Care era cauza simptomelor?? Ai citit prospectul medicamentului? Deduc ca nu, din moment ce ai scris numele gresit. Te rog sa nu te superi daca iti par dura, dar ma doare sufletul sa tot citesc despre suferinta copiilor cauzata de faptul ca parintii externalizeaza mereu raspunderea 100% in mainile vreunui doctor care nu stie altceva decat sa scrie retete!!

   Te rog sa citesti despre Zinnat si sa-mi spui daca instinctul tau iti confirma ca a fost nevoie sa-i dai asa ceva copilului tau pt. rosu in gat: http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=941

   Evident, dupa asemenea "cure" cu antibiotice de spectru larg (de TREI ori pe an!!!), copilul va avea un sistem imunitar facut praf, o flora intestinala distrusa, care va duce la noi si noi imbolnaviri, intr-un cerc vicios :-( Trebuie sa iesi din cercul vicios si din mecanismul de gandire simplista "simptom = boala", "medicament = vindecare" etc. etc. etc. Asta e sfatul meu. Daca citesti mai multe articole pe blogul meu, ai sa intelegi despre ce vorbesc. Numai bine va doresc, tie si mai ales fetitei!

   Ștergere
 6. Azi am descoperit aceasta comoara de blog si citesc de 8 ore fara sa ma mai pot opri.
  Vreau sa-ti multumesc pentru tot ce faci, pentru dragostea ta de adevar si pentru harul divin pe care il impartasesti cu noi! Sa fii binecuvantata, draga Feli!
  Simona S.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu mult drag, Simona! Ma bucur ca esti deschisa la o altfel de abordare! Scuze ca raspund asa tarziu, nu apuc nici sa respir!

   Ștergere
 7. In legatura cu agentii patogeni este ceva ce nu inteleg. Sunt cazuri in care imbolnavirea nu are de-a face cu problemele sufletesti. Atunci cand te intepi la un deget de exemplu si se infecteaza, faci puroi si daca nu faci ceva sa scoti acel puroi de acolo si sa tratezi rana, infectia va ajunge la os si astfel o mica intepatura iti poate aduce mari necazuri. Ori acel puroi este tocmai interactiunea dintre sistemul imunitar si acei microbi care au patruns. Aceste afectiuni nu au de-a face cu o anumita stare sufleteasca. Sau daca mananci o anumita mancare alterata, faci toxinfectie alimentara si asta indiferent daca ai sau nu probleme sufletesti. Trebuie mentionat, totusi, faptul ca un organism sanatos se va reface mai usor.
  Deci, in concluzie, nu se poate spune ca tot ce exista in natura este benefic pentru organism.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu nu vorbeam de otravire/intoxicare. Restul se aplica exact asa cum am explicat.

   Ștergere
 8. Multumesc din suflet pt. munca de informare uriasa si pt. cat suflet pui ca sa ajuti si alti parinti sa se trezeasca, e mare nevoie de asemenea antispalari de creier :)
  Gina

  RăspundețiȘtergere
 9. Ajutati-ma va rog. Fetita mea de 2.5 ani are febra 40 si nu stiu ce sa fac. Sunt in grecia si cred va voi merge la urgenta. Are febra a treia zi dar acum a ajuns la apogeu. Ne tratam homeopat dar nu am gasit remediul pana acum. Nu stiu ce sa fac

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cum a inceput febra? Ce alte simptome au fost? Fetita cum s-a simtit in primele 2 zile de febra? Locuiti in Grecia sau sunteti doar in concediu acolo? Ce remedii homeopate i-ati dat? La recomandarea cui?

   Ștergere
  2. Am reusit sa vb cu homeopata din Ro. Fetita a facut o bronsita si acum ii dau bromium la recomandarea doctorului. Dupa noaptea grea cu febra 40 fetita a inceput sa se simta mai bine. I-am facut si cataplasme cu varza si miere pe piepip. Suntem in concediu in Grecia. E un copil viguros fara vaccinuri si antibiotice. Nu stiu cum sa descifrez aceasta bronsita. Nu-mi dau seama ce am facut gresit, am neglijat-o in ultima perioada. Multumesc pt raspuns si pt informatiile utile de pe blog.

   Ștergere
  3. Bine-bine, "bronsita" este diagnosticul alopat, adica o simpla "eticheta pe borcan" care de fapt nu spune nimic, decat ca au fost afectate bronhiile. Dar cum si de ce? Asta alopatii nu stiu. Ei stiu sa prescrie chimicale ca sa suprime simptomele.
   Cauta pe Facebook grupul de Noua Medicina Germana, am sa postez acolo niste informatii despre "bronsita" din perspectiva NMG.
   Deocamdata sa stii ca e de bine, simptomele apar exclusiv in faza de vindecare dupa un conflict rezolvat!
   Se recomanda si inhalatii cu apa sarata sau cu ceaiuri. Si stati mult la soare (evident, in orele cand nu arde!)
   Vacanta cat mai frumoasa!

   Ștergere
 10. Voiam sa intreb dc pot s-o las pe fetita mea cu bronsita sa intre in apa la mare. Nu mai are febra de doua zile dar mai tuseste episodic.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai e cel mai bun lucru posibil!! Tot ce aveti acolo e benefic: aerosoli, ioni negativi, TOT ce ajuta la sanatate! Si mult mers pe jos prin nisip!! Si multa buna dispozitie! Vacanta frumoasa!

   Ștergere
 11. Multumesc din inima pentru toata munca asta uriasa de informare! Raportez si eu inca un copil salvat de la "binefacerile" cu otrava ale medicinei moderne.
  Sa-ti fie viata precum sufletul tau bun!
  Lili

  RăspundețiȘtergere