luni, 29 februarie 2016

Ipoteze infirmate şi declaraţii contradictorii ale autorităţilor despre copiii cu sindrom hemolitic uremic

Ipoteze infirmate şi declaraţii contradictorii ale

Părinţii şi societatea civilă 
aşteaptă în continuare un răspuns valabil


Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România) a solicitat în data de 19 februarie 2016 date concrete de la autorităţi privind cazul tragic al bebeluşilor decedaţi recent în condiţii neelucidate sau internaţi în stare gravă la spitalele Matei Balş şi Marie Curie. De asemenea, APC România a furnizat o serie de articole medicale care stabilesc o corelaţie între Sindromul Hemolitic Uremic (SHU) şi vaccinuri.

Sursa:

Până la aceasta dată, solicitarea APC a rămas fără răspuns din partea autorităţilor. În plus, în ultimele zile au apărut noi declaraţii oficiale care ne determină să revenim asupra acestui subiect vital pentru copiii şi părinţii din România.

Ipoteza E. coli – nefundamentată medical şi
contrazisă de datele medicale ale copiilor decedaţi

Autorităţile au făcut la finalul săptămânii trecute o serie de declaraţii, oferind o teorie menită să închidă ancheta: o posibilă tulpină de Escherichia coli (E. coli) ar fi fost cauza deceselor şi îmbolnăvirilor grave ale bebeluşilor diagnosticaţi cu SHU.
În declaraţiile sale iniţiale, dl. Rafila a afirmat însă că nu ar exista decât o „asociere nefericită” între copilașii cu SHU, menţionând că unii ar fi avut rotavirus, alţii fuseseră testaţi negativ la E. coli, iar cei ce reacţionaseră pozitiv la teste ar fi avut o tulpină comensală, „nepatogenă”.


 • Primul copil care a murit cu diagnostic de SHU ar fi avut „E. coli nepatogen”. E. coli nepatogen este o bacterie pe care o au în intestin peste 99% din adulţi! „Există și o tulpină rară de E. coli patogenă, care secretă verotoxina Shiga  şi care poate determina SHU.” (dr. Mircea Puşcaşu). Conform declaraţiilor oficiale şi ale medicilor implicaţi în tratamentul copiilor, această tulpină nu a fost găsită la niciunul din copii.
În schimb, din prospectele vaccinurilor hexavalente reiese că acestea ar conține 600 micrograme de aluminiu în doar 0.5 ml de vaccin. Conform normelor legale, cantitatea maximă admisă de aluminiu în apa potabilă este de 200 micrograme la litrul de apă, adică 200ppm, iar aceste vaccinuri conţin 1.2 milioane  ppm, concentrație de 6000 de ori(!) mai mare decât concentrația maximă admisă în apa de băut. Simptome digestive şi manifestări biologice cu E. coli nepatogen sau cu alte bacterii comensale le pot dezvolta cel mult persoanele cu imunitatea distrusă, imunosupresații medicamentos, în intoxicațiile acute cu pesticide sau metale grele (de ex. prin injectarea de vaccinuri cu hidroxid de aluminiu).” (dr. Mircea Puşcaşu)

 • Al doilea copil care a murit cu diagnostic de SHU nu avea deloc E. coli, nici patogen, nici nepatogen. Sursa acestor informaţii este Agenţia Naţională de Ştiri, care a aflat datele analizelor copiilor de la Institutul Cantacuzino, unde au fost efectuate aceste analize.

 • Al treilea copil ar fi murit din cauza complicaţiilor date de „Sindromul Hemolitic Uremic” şi „nu se cunoaşte cauza ca nume de microb”, conform declaraţiilor dr. Mihaela Bălgrădean, şefa Secţiei Nefrologie de la Spitalul "Marie Curie", deci nici în acest caz - în ciuda eforturilor de a canaliza căutarea cauzei exclusiv spre microbi - nu a fost găsit niciun E. coli.

Solicităm Ministerului Sănătăţii să acorde o atenţie deosebită investigaţiei referitoare la îmbolnăvirea a zeci de copii din judeţele Argeş, Bacău, Iaşi, Olt. Explicaţia oferită opiniei publice până în prezent cu privire la cauza deceselor şi îmbolnăvirilor din aceste zone ale ţării, cum că bacteria Escherichia coli enterotoxigen serotipul 026 ar fi cauza, fără a se identifica însă şi sursa îmbolnăvirii, adică unde s-ar găsi această bacterie şi cum a ajuns ea în organismul copiilor, ne îndreptăţeşte să credem că nu este cauza reală a îmbolnăvirilor copiilor, aceasta fiind doar o supoziţie. Totodată, excluderea din start a analizei tipurilor/loturilor de vaccinuri administrate copiilor în perioada premergătoare îmbolnăvirilor ridică suspiciuni asupra cauzei reale a îmbolnăvirilor. De aceea, solicităm Ministerului Sănătăţii să stopeze de îndată administrarea de vaccinuri la nivel naţional şi să fie analizate de urgenţă vaccinurile administrate copiilor înainte de apariţia acestei epidemii.” Conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România.

În concluzie, în ciuda declaraţiilor oficiale, explicaţia „E. coli” nu este fundamentată medical şi nici confirmată de analizele medicale ale bebeluşilor. Dimpotrivă, există date solide despre corelarea simptomelor bebeluşilor cu vaccinurile administrate acestora.

În literatura medicală, este cunoscut demult că vaccinurile pot cauza SHU

Pe pagina www.romedic.ro, dr. Ştiuriuc Simona precizează că printre cauzele Sindromului Hemolitic Uremic se numără şi vaccinurile:

Vaccinări:
 • vaccin cu triplu antigen influenza
 • vaccin tifoid-paratifoid tip A si B
 • vaccin poliomielitic

Alte articole care arată corelația dintre SHU şi vaccinuri:

-          Hepatitis B Vaccine-Associated Atypical Hemolytic Uremic Syndrome  - Turkish Journal of Haematology, 2013 Dec. - Zekai Avcı, Cengiz Bayram and Barış Malbora - Ankara Children’s Hematology and Oncology Research Hospital, Department of Hematology, Ankara
 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3874978/
-          Haemolytic uraemic syndrome following mumps, measles, and rubella vaccination -Karim, Masood - Department of Immunology, St Thomas' Hospital, London, UK - Nephrol. Dial. Transplant. (2002) https://ndt.oxfordjournals.org/content/17/5/941.2.full
-          Increase in Hemolytic Uremic Syndrome Caused by Pneumococcal Bacteria Since Pneumococcal Vaccine Was Introduced - Bender and co. , The Pediatric Infectious Disease Journal, 2010 Aug http://journals.lww.com/pidj/Documents/Hemolytic%20Uremic%20Syndrome%20AUG%20final%2008%2003%2010.pdf

În cartea profesorului german Wolfgang Ehrengut („Experienţele unui expert pentru cazuri de vătămare postvaccinală în Germania între 1955-2004”) este descris la pag. 126-127 un caz de Sindrom Hemolitic Uremic cu insuficienţă renală terminală cauzat de vaccinul poliomielitic şi recunoscut oficial ca şi vătămare postvaccinală (Hanovra, nr. dosar 31/02/2-401 191).

Medicul primar pediatru Emil Popa, de la Spitalul de Pediatrie Piteşti, a confirmat în cadrul unei conferințe de presă din data de 26 februarie: ”Si vaccinul antipoliomielitic, care se administreaza copiilor in primele luni de viata,  poate avea efecte secundare, in timp, de tipul celor care se intalnesc acum la bebelusii diagnosticati cu sindromul hemolitic uremic. Iar unuia dintre cei doi copii trimisi recent la Bucuresti i-a fost administrat acest tip de vaccin. Nu vreau sa generez panica in randul parintilor. Spun doar ca si aceasta pista ar trebui luata in considerare. Sa se verifice loturile de vaccinuri.

Medicul Emil Popa spune ca inclusiv domnia sa a suferit efecte adverse grave generate de un vaccin: ”In 2001, am fost paralizat, de la gat in jos, 10 zile, din cauza reactiilor adverse date de vaccinul antigripal. La acea vreme, sefei DSP Arges i s-a pus pumnul in gura sa nu vorbeasca. Daca si acum punem pumnul în gura...


Un nou vaccin hexavalent pe piaţă, în monitorizare suplimentară 
pentru efecte adverse

Reamintim în acest context documentul deja public, emis de compania SC Polisano SRL, referitor la înlocuirea vaccinului hexavalent Hexacima cu cel numit Hexaxim, destinat pieţei din Kazahstan. Acest document, datat ianuarie 2016, a fost transmis medicilor şi personalului medical din România.
Sursa:

Nota bene: În acelaşi document se precizează că produsul Hexaxim face obiectul unei monitorizări suplimentare, lucru marcat cu triunghi negru pe prospectul interior al produsului, şi se cere în mod expres din partea cadrelor medicale o atentă monitorizare şi raportare a oricăror "reacţii adverse suspectate".

Conform Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor medicale, marcarea cu triunghi negru se face în cazul unor "medicamente deoarece sunt disponibile mai puţine informaţii despre medicamentul respectiv decât despre alte medicamente, de exemplu deoarece medicamentul este nou pe piaţă sau pentru că exista date limitate cu privire la utilizarea sa pe termen lung".
Sursa:

Deşi conform adresei ataşate Hexaxim ar fi identic cu Hexacima (care se află de asemenea în monitorizare, dar din 2013), Hexaxim NU are autorizaţie de punere pe piaţa UE, fiind autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentelor doar pentru ţări non-UE în baza unei proceduri speciale, bazate pe o evaluare conform căreia se consideră că beneficiile depăşesc riscurile produsului Hexaxim. 

Prospectele ambelor vaccinuri, Hexaxim/Hexacima, menţionează ca efect advers frecvent (între 1% si 10%) DIAREEA şi ca efect advers foarte frecvent (peste 10% din vaccinaţi) VĂRSĂTURILE.
În cazurile din ce în ce mai numeroase în România de bebeluşi internaţi cu Sindrom Hemolitic Uremic, debutul bolii a fost asociat atât cu diaree, cât şi cu vomă.

Literatura medicală sau prospectele vaccinurilor, în cazul de faţă ale vaccinului Hexacima/Hexaxim, nu conţin informaţii concrete despre perioada în care efectele adverse pot apărea. Astfel încât limitarea perioadei de referinţă pentru vaccinare în cazul bebeluşilor cu SHU la 1-2 luni anterior datei internării NU este justificată medical. Această perioadă poate fi extinsă la mai multe luni (minimum 6 luni), mai ales pentru un medicament aflat în monitorizare suplimentară.

În  acest sens reamintim criza bebeluşilor vaccinaţi BCG (2012), care au dezvoltat limfadenite grave şi TBC ganglionar după vaccin, când doctorul Gheorghe Murgoci de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a declarat căefectele adverse pot apărea şi la 5 luni de la vaccinare.
Sursa:

Acest fapt este valabil şi în cazul vaccinului Hexaxim, pentru care nu există încă date clinice suficiente.

Administrarea vaccinurilor în funcţie de aprovizionare

Un alt aspect demn de investigat este faptul că schema naţională de vaccinare prevede administrarea vaccinului hexavalent la 2 luni, 4 luni, 11 luni, însă datorită aprovizionării neregulate din ultimele 6 luni schema nu este respectată. Acest lucru poate explica apariţia simptomelor la bebeluşi de vârste variate, între 5-13 luni.
De exemplu, din relatarea unei mame pe Facebook, unui bebeluş de 6 luni i s-a administrat vaccinul restant de la 2 luni, iar vaccinul administrat a fost cu totul altul decât cel prevăzut în schemă. De aici reiese că vaccinurile nu sunt administrate corespunzător schemei, ci în funcţie de PRODUSUL primit şi de DATA de livrare a acestuia la cabinete.


 

Acest aspect trebuie de asemenea investigat riguros, iar autorităţile (în special DSP-urile) trebuie să ofere informaţii transparente despre vaccinurile administrate bebeluşilor/copiilor diagnosticaţi cu SHU, având în vedere că aceştia au fost singurii afectaţi din familiile respective, fapt care infirmă încă o dată ipoteza E. coli.

Efecte adverse grave în studiul clinic al producătorului ref. la 
vaccinul hexavalent Hexaxim


În septembrie 2015 compania Sanofi Pasteur a efectuat în India un studiu clinic menit a verifica printre altele gradul de siguranţă al vaccinului hexavalent Hexaxim, produs pentru piaţa din Kazahstan.
 Studiul efectuat pe 177 de copii vaccinaţi cu trei doze de vaccin a relevat o serie de efecte adverse grave printre care se numără : moarte inexplicabilă (1 participant), bronhopneumonie, şoc septic, epilepsie, diaree, vomă, infecţii ale tractului respirator superior, febră etc., incidenţa variind între 0,56% şi 21%.
Sursa:

Nu trebuie neglijată nici pista tratamentelor medicamentoase (antibiotice etc.) administrate bebeluşilor internaţi cu diaree, dar care după administrarea unor medicamente au început să vomite, după care simptomele s-au agravat tot mai mult, copiii ajungând la dializă.

Ca urmare a coroborării tuturor acestor date, considerăm că simptomele grave dezvoltate de bebeluşii din Argeş, Bacău, Iaşi, Olt trebuie investigate luând în considerare doi factori comuni esenţiali: vaccinarea şi tratamentul medicamentos ulterior.

Sursa: APC România

9 comentarii:

 1. cat ma bucur ca ai deschis si acest subiect. stiam despre solicitarea APC si chiar eram curioasa cum vor reusi „sa iasa” si din asta curati. Si de-o data au aparut la toate canalele de stiri ca s-a gasit sursa infectarii dupa nu stiu cat timp. Cauza se spune ca ar fi branza de vaci si un pui de curte :)...Apoi tot din senin apare un comunicat de presa din partea ANMDM (Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale-nici nu stiam ca exista) in care se anunta ca nici unul din copiii bolnavi nu fusese vaccinat cu hexaxim... Chiar nu am o parere inchegata bine referitoare la vaccinuri, dar povestea asta mi s-a parut cel putin cusuta cu ata alba. Felicitari pentru blog. Pentru prima oara am citit despre Sophie pe blogul tau, dar nu stiu ce s-a intamplat pana la urma cu saraca fetita pt ca ultimele vesti gasite sunt din 2014,iar acestea sunt chiar triste...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. http://www.romanialibera.ro/societate/sanatate/e-coli--acoperirea-folosita-de-autoritati-in-scandalul-bebelusilor-din-arges-408780

   Nu a spus nimeni ca de la Hexaxim, ci ca de la VACCINURI s-ar fi putut sa apara simptomele, plus medicamentele administrate unor bebelusi deja bolnavi.
   Se musamalizeaza in stil mare, au schimbat si pagina de pem romedic.ro - au modificat unde scria ca vaccinurile sunt printre cauzele si factorii de risc ai SHU.
   Noroc ca s-au facut screenshots.
   Vedeti pe pagina de Facebook GO ON, Olivia Steer!

   Ștergere
 2. Deși vaccinurile generează, în anumite condiții, simptome specifice otrăvirii acute, în acest caz este vorba de otrăvire acută cu pesticide.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca ne puteti ajuta cu ceva dovezi, va asteptam cu interes. Si cu explicatia de ce DOAR bebelusii vaccinati de curand au dezvoltat acele simptome.

   Ștergere
 3. În toată această poveste există un consens: otrăvire. Diferențele apar când e vorba de sursa otrăvirii. Autoritățile dau vina, ca de obicei, pe CEVA, nu pe CINEVA. Bacteria Escherichia coli. O pretinsă toxină a unei pretinse tulpini rare, patogene, care provoacă simptome, evidente, de otrăvire.Ceva ce nu poate fi pedepsit. Vaccinurile reprezintă, în mod clar, surse ucigătoare de substanțe otrăvitoare. Însă, manifestările digestive, dramatice, îmi invocă ca sursă de intrare a otrăvii, poarta digestivă. Ipoteza pesticidelor, ca ”picătură care a umplut paharul”, este ignorată complet de autorități și chiar și de mulți care au înțeles cum stau lucrurile pe Pământ. Afectarea, inițială, dramatică, a sistemului digestiv(sindrom diareic acut de etiologie necunoscută), care i-a determinat pe medicii din Argeș să-i trimită pe copii la Marie Curie, arată că intrarea toxicului s-a făcut digestiv. Ulterior au apărut semne de deteriorare a măduvei hematoformatoare, a funcției renale și hepatice și simptome neurologice. Copiii sunt otrăviți, zilnic, încă din clipa procreării. Toate otrăvurile ce intră în trupul mamei, intră, automat, în celulele fetusului. Otrăvirea continuă, neîntrerupt, toată viața. De aceea afirm că ingestia de pesticide care a dus la această tragedie, reprezintă ”picătura care a umplut paharul”. În opinia mea anamneza(totalitate a datelor pe care medicul le obține interogând bolnavul cu privire la apariția și evoluția bolii de care suferă, la antecedentele ei etc) reprezintă cea mai importantă sursă de informații. Cred că a fost vorba de un lot de portocale, la ofertă, lot pe punctul de a expira și pe care un comerciant, cu inițiativă, l-a stropit cu o extra-porție de pesticide ca să nu se strice înainte de a fi vândut. Unele mămici au făcut suc de portocale pentru copii, altele au mâncat ele mai multe pentru a avea un lapte mai vitaminizat. Alți copii au primit portocale prin intermediul bonei, vecinei, soacrei, mamei, unchiului, fratelui, norei, etc. În opinia mea, medicina alopată este o fraudă cu implicații devastatoare. Teoria patogenității fungilor, bacteriilor și ”virusurilor” este o fraudă criminală. Aplicațiile practice ale teoriei patogenității microorganismelor, anume, antibioterapia și vaccinarea, au băgat și vor mai băga mulți oameni, prematur, în mormânt. Pe fondul sindromului de diaree severă, medicii alopați au bănuit o infestare masivă cu o ”bacterie patogenă” și, conform dresajului primit, au administrat alte otrăvuri cumplite, numite antibiotice. Deși copiii au vârste, relativ, apropiate, aceștia nu au fost vaccinați în același timp. Tiparul apariției simptomelor de otrăvire acută în urma administrării de vaccinuri(picătura care umple paharul) este mai estompat ca simptomatologie, ca incidență și ca areal.

  RăspundețiȘtergere
 4. De ce se aduc in discutie multe posibile cauze, dar se evita subiectul VACCINURILOR la bebelusi ? Pentru ca exact acesta este MOTIVUL ADEVARAT !!!! Subiect care tocmai este evitat deoarece este adevaratul motiv al imbolnavirilor, ceea ce ar declansa un SCANDAL MONSTRUOS , atat pe plan intern cat si extern, iar statul va trebui sa plateasca greu suferinta si daunele pentru cele intamplate !!!!

  RăspundețiȘtergere
 5. http://protectie-electromagnetica.ro/declaratie-congres-appel-de-paris-2015-hipersensibilitate-electromagnetica/

  RăspundețiȘtergere
 6. http://www.bioinitiative.org/report/wp-content/uploads/pdfs/sec24_2012_Key_Scientific_Studies.pdf

  RăspundețiȘtergere
 7. http://protectie-electromagnetica.ro/ehs-canale-ionice-ca/
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3856065/

  RăspundețiȘtergere