sâmbătă, 26 martie 2011

Fantoma poliomielitei si miturile vaccinarii

Inainte de a intra in subiect, cateva ganduri ale mele... Vorbeam cu Bogdan despre cat de usor sunt de manipulat parintii proaspeti cand li se inoculeaza FRICA. Pornisem de la exemplul meu cu alaptarea (cand, in ciuda logicii si evidentei, m-am lasat - de frica! - influentata de o vaca de moasa care mi-a perorat ca nu ia copilul destul in greutate si am inceput sa-i dau si biberon la aproape 5 luni, in loc sa fi inceput sa-i dau pur si simplu ambii sani la fiecare alaptat - ca eu pana atunci ii dadeam doar unul si daca bietul copil parea multumit eram si eu multumita; daca as fi avut siguranta de sine atunci sa-i fi dat ambii sani la fiecare alaptat, ar fi primit mai mult lapte, productia ar fi fost stimulata, era o win-win situation si nu am sa-mi iert niciodata prostia de a ma fi lasat influentata de idioata aia cu panica ei irationala!!).

Am ajuns, prin acelasi mecanism de gandire, la concluzia ca pentru politica prin frica si manipulare a vaccinalistilor este VITAL ca toate vaccinurile sa le fie impuse parintilor cat bebelusii lor sunt inca mici, din cauza ca exact atunci TOTI parintii sunt in momentele cele mai pline de teama si nesiguranta din viata lor, atunci isi trateaza copiii ca pe niste obiecte din cel mai fin portelan care se poate sparge in orice secunda, atunci stau cu frica in san permanent sa nu cumva sa li se intample ceva copiilor lor, atunci este momentul cel mai oportun pentru a fi manipulati si pentru a fi deja prinsi in capcana sistemului, fiindca 1) mai apoi urmeaza alte si alte vaccinuri, alte si alte rapeluri si se mizeaza pe faptul ca 2) un parinte care si-a vaccinat deja copilul va fi nevoit in cele mai multe cazuri sa-si reduca la tacere orice fel de procese de constiinta interioara, adica va reactiona la modul "Eu am ales sa vaccinez, deci vaccinurile TREBUIE sa fie bune, NU AU VOIE sa fie nocive". E trist, dar asa functioneaza psihicul uman.   

Mai tarziu, cand copilul creste, cand incepe sa se confrunte cu "microbii" din mediul inconjurator si parintii vad ca nu le moare odrasla dupa ce a mancat primul pumn de nisip, cand copilul incepe sa devina mai puternic, cand incepe sa vorbeasca, deja parintii au alta viziune, dealtfel asta se poate vedea clar in atitudinea pe care o au parintii copiilor mai mari vizavi de medicamente, antibiotice etc.: toti le evita, toti incearca sa-si ajute copilul la boala cu homeopate, cu medicamente pe baza de plante, cu substante naturiste, pentru ca toti sunt constienti ca medicamentele alopate nu fac decat sa slabeasca sistemul imunitar si sa pregateasca terenul pentru alte si noi imbolnaviri. Atunci de ce nu se aplica aceeasi mentalitate si fata de vaccinare? Exact, DIN FRICA! Cloaca farmaceutica stie prea bine ca parintii trebuie manipulati si manevrati foarte devreme inspre vaccinare, sa nu aiba timp sa se dezmeticeasca si sa priceapa cum stau lucrurile cu sanatatea copilului lor. Of, Doamne...

Si acum, ia sa vedem ce argumenteaza Dr. De Brouwer (Vaccinarea - Eroarea medicala a secolului) referitor la vaccinul impotriva poliomielitei.


"Vaccinul contra poliomielitei a fost unul din primele vaccinuri antivirale. Pus la punct de biologul Salk, el a fost fabricat pornind de la culturi de virus pe rinichi de maimute. Zeci de milioane (ZECI DE MILIOANE) de copii au fost vaccinati pana in 1960, data la care s-a descoperit ca era contaminat cu virusul SV40 al maimutei, virus care scapase atentiei fabricantilor de vaccinuri si care, dupa cum se va afla prea tarziu, provoaca tumori la hamster si cancerizare la om, dupa cum au aratat unele experimentari asupra tesuturilor umane (Shah K, Nathanson N.:Human exposure to SV40: review and comment.Am J Epidemiol. 1976 Jan;103(1):1-12).

Desi vaccinul lui Salk fusese declarat cu mare tam-tam "safe, effective and potent", in 1960, Sweet si Hilleman au descoperit virusul SV40, cancerigen, in rinichii de maimute servind la pregatirea vaccinului antipoliomielitic, dupa ce milioane si milioane de copii fusesera vaccinati. Ne punem problema daca se poate sti cate persoane vaccinate au dezvoltat un cancer dupa cativa ani de la o asemenea vaccinare. Pe langa aceasta, formolul nu omoara SV40. El supravietuieste formolizarii, procedeu cerut pt. productia de vaccinuri cu virusi de poliomielita morti.

Citat din dr. Leonard Hazflick, de la Institutul de Anatomie si Biologie Wistar din Philadelphia, in Laboratory Practice - USA (ian 1970): Rinichii de caine, utilizati in prezent in America pt. a produce vaccinul contra rujeolei nu sunt scutiti nici ei de un potential fortuit de flora virala... Se cunosc, de asemenea diferiti virusi canini cancerigeni, inclusiv cei care cauzeaza papilloma, tumora canina venerica si leucemia canina masto-celulara... Toata lumea stie ca virusii animali cancerigeni cei mai importanti (cei care pot fi izolati la primate, SV40 si adenovirusii cancerigeni) nu sunt cancerigeni decat daca trec la o alta specie. Nici un virus cancerigen de primat nu produce tumori la specia animala de origine a virusului, insa astfel de virusi pot produce tumori la specii animale eterogene. Deci SV40 si anumiti adenovirusi sunt cancerigeni nu pentru gazda lor naturala, ci pentru alte specii animale. Riscul de carcinogeneza este deci mai mare pt. vaccinurile produse in celule animale decat cu vaccinuri produse in celule umane.;

Virusul simian SV40 provoaca sarcoame cand este inoculat hamsterilor, virusul leucozei aviare este nu numai cauza leucemiilor si a altor boli la pasari, ci provoaca de asemenea formarea unor tumori maligne la diferite tipuri de mamifere, inclusiv maimuta, dupa cum demonstreaza unele lucrari recente. Atunci de ce nu si la om? In 1966, prof. Lwoff a citat exemplul spectaculos al adenovirusului 7 (virus al gripei) care produce, impreuna cu SV40, un hibrid ce poseda materialul genetic al primului si invelisul celui de-al doilea, hibrid care se dovedeste a fi foarte cancerigen. Ori, zeci de mii de nestiutori americani fusesera supusi, de catva timp, unor experiente de vaccinare antigripala efectuate cu un asemenea amestec. Guvernul american a trebuit sa retraga urgent de pe piata toate vaccinurile contaminate cu SV40.

"Munti de dovezi au aratat prezenta virusilor, a agentilor oncogeni si a antigenilor si anticorpilor lor in tesuturile asa-zis normale provenind de la primatele si non-primatele folosite ca sursa de celule pt. reproducerea virusilor necesari fabricarii de vaccinuri pt. om. (O.N. Fellowes, Plum Island Animal Disease and Parasite Research Division, US Department of Agriculture);
Noi am produs un anumit numar de vaccinuri experimentale pe culturi de celule provenind din rinichi de maimuta verde. Animalele utilizate ca sursa de tesuturi pentru aceste incercari erau, in orice caz, tinute in carantina timp de cel putin 6 saptamani inainte de a fi folosite. Mai mult, maimutele erau testate serologic pt. a se detecta prezenta de anticorpi ai SV5 si SA1 ('foamy viruses'). Animalele gasite pozitive la anticorpi ai SA1 au fost excluse. Ne-a fost imposibil, totusi, sa gasim maimute care sa fie negative la anticorpi ai SV5 (Robert N. Hull, Lilly Research Laboratories, Indianapolis)."

[aici urmeaza mai multe citate din diferite rapoarte medicale]

"Toate aceste rapoarte citate demonstreaza clar ca:

1) Vaccinurile nu sunt scutite de DNA strain sau particule virale de la animale, chiar daca se iau precautii extreme pt. "curatarea" lor;
2. Virusurile inoculate oamenilor in vaccinuri sunt purtatoare de informatie genetica, deci poseda nu numai capacitatea de a se recombina intre ele, ci si pe aceea de a se recombina cu diverse particule virale pe care medicina alopata le numeste "retrovirusuri" specifici ai speciei umane. Aceste "virusuri" sau "retrovirusuri" sunt calificate ca defective.

Din aceasta cauza este absolut logic sa consideram insusi principiul vaccinarii ca fiind periculos.

Dupa vaccinul Salk, care a cauzat foarte probabil cancere la milioane de oameni, este pus la punct un alt vaccin presupus nepericulos de catre prof. Sabin. Acest vaccin este obtinut dupa cultivarea virusului pe o alta rasa de maimute, anume maimutele verzi din Africa, nepurtatoare de SV40. Din pacate, maimutele verzi din Africa sunt purtatoare ale unui virus numit STLV3, cu siguranta precursor al virusului bolii SIDA, HIV-ul. In revista Science, citata de ziarul Le Monde in mai 1985, Max Essex, de la Harvard School of Public Health, declara: In numai 3 ani, din 1961 pana in 1963, s-au inregistrat 9509 cazuri, din care 1078 au fost mortale si 8431 urmate de paralizie (G. Maccacaro, Per una medicina da rinnovare, Feltrinelli, 1979, pag. 216)."

* * * * *

OK, mai e destul in carte, dar nu pot sa transcriu chiar tot...

Cert este ca in 1977, Dr. Jonas Salk a declarat impreuna cu alti oameni de stiinta ca vaccinarile in masa cu vaccinul antipoliomielitic au stat la baza tuturor cazurilor de poliomielita incepand din 1961 si deci nu au mai existat decat cazuri de asa-numita "poliomielita de vaccin" (Science 4/4/77, "Abstracts") dupa ce boala in sine fusese in fapt eradicata.

Poliomielita este o boala declansata in principiu de doi factori: subnutritie si vaccinare.

Iata ce scrie si Dr. Viera Scheibner pe tema "Escrocheria cu vaccinul antipoliomielitic":

"Chiar daca in literatura de specialitate nu prea s-a discutat tema asta, cele mai timpurii izbucniri de epidemii au fost provocate fara indoiala de vaccinarea antivariolica intensiva. Dovada o avem in descoperirile arheologice in Egipt: analizand bratele si picioarele unor mumii s-au putut constata paraliziile, dar 'variolarea" (o forma primitiva a vaccinarii antivariolice) se practica de mii de ani si in mod special in Egipt.

Cand primul vaccin injectabil antipoliomielitic a fost testat pe 1,8 milioane de copii, in decurs de cateva saptamani a izbucnit o epidemie incredibila de poliomielita paralizanta: la vaccinati, la parintii acestora si la alte persoane cu care acestia venisera in contact. Au numit-o "incidentul Cutter" si au pretins ca unele substante din vaccin (care fusesera produse de Laboratoarele Cutter) ar fi continut virusul activ. Firma respectiva si-a retras vaccinurile de pe piata, desi si alte vaccinuri fabricate de alti producatori provocasera paralizii in epidemia respectiva. Dar era nevoie de un tap ispasitor concret...

Vaccinurile astea provoaca oficial paralizii in 10-12 cazuri pe an raportate in SUA. Cuvantul-cheie este "raportate"! Prin utilizarea in masa a vaccinurilor antipolio si continuarea aparitiei poliomielitei la vaccinati a aparut si necesitatea unei noi definitii a bolii numite poliomielita. Conform definitiei clasice, poliomielita este o boala care cauzeaza o paralizie care dispare dupa 2 luni (de obicei chiar dupa cateva zile). Dupa noua definitie poliomielita este "o boala care cauzeaza o paralizie care dureaza peste 2 luni". Asta e reteta secreta a "eradicarii" poliomielitei. Anumiti copii inca se imbolnavesc de poliomielita, dar cazurile in care vindecarea apare in decurs de 60 de zile (adica aprox. 90% din cazuri) nu sunt diagnosticate ca polio! A aparut o noua boala: meningita virala, si in aceeasi masura in care s-a redus aparitia cazurilor de polio au crescut cazurile de meningita virala (!).

 Prin anii '50 nu existau tehnicile virologice sofisticate din ziua de azi (nota bene, nici pana in ziua de azi nu a fost izolat si identificat 100% un virus pur!!). Iar tehnologia care exista atunci nu era accesibila majoritatii medicilor. De aceea, majoritatea diagnosticelor se bazau pe observatie clinica, nu pe studii virologice complicate. Intrucat polio era epidemia la moda, majoritatea medicilor puneau automat diagnosticul de "poliomielita non-paralizanta" la copiii care prezentau simptome vagi precum dureri musculare, stari de rau si febra. Intrucat se stia din presa ca polio este "pe noi cat capra", acei copii trebuiau musai sa aiba polio. In ziua de azi ei ar primi probabil si un diagnostic de gripa (influenza), din nou in lipsa unei confirmari prin analize exacte. Si la fel ca si gripa de azi, majoritatea cazurilor de polio erau autolimitate. Doar cazurile care progresau pana la forma cu paralizie aveau parte de publicitatea adecvata.
Foarte interesant este cum s-au inmultit cazurile de meningita pe masura ce au scazut cele de polio. Iata datele din Los Angeles County Health Index: Morbidity and Mortality, Reportable Diseases:
- iulie 1955: 50 cazuri meningita virala sau aseptica la 273 cazuri de polio;
- iulie 1961: 161 cazuri meningita virala sau aseptica la 65 cazuri de polio;
- iulie 1963: 151 cazuri meningita virala sau aseptica la 31 cazuri de polio;
 - septembrie 1966: 5256cazuri meningita virala sau aseptica la 5 cazuri de polio;
- octombrie 1966: 312 cazuri meningita virala sau aseptica la 3 cazuri de polio;
Autorii publicatiei ofera o explicatie pentru aceasta rasturnare "ciudata" de cifre. "Majoritatea cazurilor raportate inainte de 1 iulie 1958 ca poliomielita non-paralizanta sunt acum raportate ca meningita virala sau aseptica".
Asa s-a ajuns la concluzia ca, din moment ce vaccinul "eradicase" poliomielita, copiii cu simptome similare trebuiau sa aiba musai altceva - meningita! 

Cel mai bun (si mai inspaimantator) exemplu al acestei "elegante" masuri administrative este asa-zisa eradicare a poliomielitei in America de Sud. Revista Journal of Infectious Diseases a publicat in 1991 rezultatele unui mare val de vaccinare aplicat intre 1985 si 1989, care avea drept scop eliminarea poliomielitei. In decurs de 4 luni au avut o explozie de cazuri de poliomielita paralizanta (350 de cazuri). S-au decis sa refaca vaccinul. Ei, daca acele cazuri de polio ar fi fost la nevaccinati, nu ar fi fost necesara refacerea vaccinului, nu? Dar cazurile de polio in cauza au izbucnit taman la cei vaccinati!! Din pacate, si dupa refacerea vaccinului cazurile de polio cu paralizii au persistat. Ce s-au decis deci autoritatile medicale sa faca? Au inceput sa nu le mai ia in considerare. Din 2094 de cazuri raportate au fost "confirmate" doar 130, restul au fost taiate de pe lista. Mda, e si asta o metoda de "eradicare" cu praf in ochii prostilor...

S-a publicat o grafica in care sunt aratate cazurile crescande ca niste coloane gri deschis pe fundal, in timp ce cazurile descrescande "confirmate" reprezinta coloane negre in prim-plan. Si totusi, trebuie laudati pentru acest mod de publicare: orice cititor atent si caruia nu i-a fost spalat creierul pote astfel sa vada clar ce s-a intamplat in America de Sud intre 1985 si 1989: vaccinarea in masa a provocat multe cazuri de poliomielita paralizanta si ei au incercat prin "neconfirmarea" majoritatii cazurilor sa musamalizeze ceea ce facusera. Cand a fost oprit programul, in 1989, a inceput in sfarsit sa scada si numarul de cazuri raportate (coloanele in gri de pe fundal).

Acelasi lucru s-a intamplat si in alte tari: epidemii brutale de polio paralizanta au urmat vaccinarii in masa. Cate vaccinuri ii trebuie unui copil ca sa fie "protejat"? Apoi, li se administreaza copiilor tot felul de "boosteri" (vitamine, suplimente alimentare etc.). DE CE? Acest trend are sens doar in cazul cand luam in considerare ca toate epidemiile si izbucnirile de boli "evitabile prin vaccinare" i-au afectat pe cei vaccinati. Vaccinurile sunt total inefective.

Nu am aici loc mai mult ca sa dezvolt aceasta tema deosebit de interesanta, dar inchei cu atat: Nu exista decat un singur fel de imunitate, imunitatea naturala, pe care copiii o dezvolta cel mai bine atunci cand trec prin bolile infectioase ale copilariei. Ele exista pentru a ajuta sistemul imunitar al copiilor sa se maturizeze si reprezinta pietre de hotar in dezvoltarea copiilor. Multe din problemele copiilor cu bolile infectioase ale copilariei se datoreaza tratamentului gresit: cand i se dau antibiotice unui copil cu pojar in loc de vitamina A si C, si cand se face tot posibilul pentru a i se scade febra, atunci chiar solicitati si stimulati complicatiile!

Last but not least, vaccinurile nu previn nici o boala, ci doar ii imbolnavesc pe copii pe termen lung."



* * * * *
Inainte de 1954, in spatele diagnosticului "polio" (pe care medicii il puneau de-a valma, dupa evaluarea superficiala a simptomelor) se ascundeau urmatoarele: mielita transversa, meningita virala sau "aseptica", sindromul Guillain-Barré (adica ce a avut Roosevelt), sindromul paralizant chinez, sindromul oboselii cronice, holera epidemica, meningita spinala, apoplexia spinala, febra intermitenta, intoxicatiile cu ergotina, sindromul post-polio si paralizia acuta flasca.

În termenul-umbrela "paralizie acuta flasca" sunt incluse poliomielita, mielita transversa, sindromul Guillain-Barrée, encefalopatia enterovirala, nevrita traumatica, sindromul Reye etc.

Ah, iar inainte sa credeti ca polio a fost eradicata (de vaccinuri, ha!), uitati-va la grafica asta care ilustreaza cazurile de polio si de paralizie acuta flasca. Daca va intrebati de ce nu exista date de dinainte de 1996, mergeti pe site-ul OMS si cautati AFP (Acute Flaccid Paralysis) si veti vedea ca nu exista date de dinainte de 1996 si veti mai vedea ca aceasta boala continua sa se manifeste tot mai frecvent pana spre 2011... Din asta cred ca oricine isi poate da seama ca paralizia acuta flasca nu este decat acelasi lucru care in 1955 ar fi fost imediat diagnosticat ca polio si descrie o aparitie brusca a unei paralizii. Este cel mai comun indicator al poliomielitei acute si este folosit pentru a supraveghea epidemiile de polio. Paralizia acuta flasca este de asemenea insotita de prezenta virusilor care sunt observati la enterocolite, ecovirusi si adenovirusi, printre altele. Evident ca in 1955 toti medicii care observau semne de paralizie acuta flasca puneau imediat diagnosticul de polio. Ei, dar lucrurile s-au schimbat de indata ce s-a inceput folosirea in masa a vaccinului.


Polio a ramas, cred, cea mai temuta din bolile copilariei. Ratele de imbolnavire scazusera insa si la polio, ca si la toate celelalte boli "contagioase", mai intai datorita fraudelor statistice, dar mai ales datorita imbunatatirii conditiilor sanitare, de igiena si nutritie, precum si interzicerii DDT-ului, in niciun caz datorita vaccinarii.

Vaccinarea antipolio nu a facut decat sa produca cresterea numarului de imbolnaviri! Mai multe reviste medicale au expus frauda. Medical Journal of Australia a descoperit de pilda "relatia dintre inocularile profilactice [vaccinurile antipolio] si declansarea poliomielitei". Intr-un articol din 2007, intitulat "Nigeria se lupta cu o epidemie de poliomielita rara, cauzata de vaccin" (Nigeria Fights Rare Vaccine-Derived Polio Outbreak), Reuters a aratat cum vaccinul antipolio insusi a declansat epidemii de polio in Nigeria, Chad si Angola. Conform revistei The Indian Journal of Medical Ethics, programul de vaccinare antipolio lansat de Bill Gates a dus la paralizia a 47.500 de copii doar in 2011. Cei vatamati de vaccin au murit in numar dublu fata de cei "infectati" de "virusul salbatic"!

 * * * * *

Ei, ultima parte a acestui post este pentru oamenii foarte curajosi, dornici de cat mai multa informatie si mai ales deschisi la minte.

Exista tot mai multi medici si autori care sustin ca poliomielita la origine nu este si nu a fost niciodata cauzata de un virus (virusul a fost doar consecinta!), poliomielita nu este si nu a fost niciodata cauza unei infectii virale si, mai ales, lucru care se stie dealtfel demult, virusurile nu sunt niste intrusi cu intentii maligne, ci sunt un produs al proceselor simbiotice tipice organismului uman, cu alte cuvinte "nici o viata nu poate exista fara virusuri". Conform parerilor acestor medici si autori, poliomielita este exemplul IDEAL care poate demonstra ca teoria "virusurilor infectioase" are o baza total gresita.

Va intrebati (cei care nu ati auzit niciodata de teoria asta mai noua si credeti inca in basmul virusului rau si nociv) care este mai nou considerata cauza poliomielitei paralizante. In paranteza fie spus, insasi paralizia este un semn ca acolo trebuie sa exista o OTRAVA, caci un virus nu prea cauzeaza paralizie, otravurile in schimb sunt cunoscute ca si cauza de paralizii...

Daca vreti sa vi se faca rau de-a dreptul, uitati mai intai aici un filmulet despre "prevenirea poliomielitei in SUA cu 60 de ani in urma prin stropirea cu DDT a populatiei" (!!!!): DDT spraying for polio prevention

Deci sa ne intelegem bine: aceiasi oameni care credeau cu sfintenie in binefacerile vaccinarii erau convinsi ca stropindu-se pe ei si copiii lor cu DDT (pesticide, oameni buni!!!) vor putea preveni imbolnavirea cu polio. Da, exact astia sunt oamenii care pun botul la teoria "beneficiilor" vaccinarii. Adica daca DDT-ul nu ne omoara asa repede, mai bagam si un vaccin, sa fim "protejati" bine de tot!

Ei bine, sa incepem prin a analiza putin graficele de mai jos, care prezinta incidenta cazurilor de poliomielita in SUA intre anii 1940 si 1970 suprapusa suspect de exact peste... productia de pesticide in exact aceeasi perioada.






Pesticidele sunt vazute deci ca principal factor favorizant care poate provoca poliomielita, DAR pentru ca boala sa izbucneasca, trebuie indeplinite si alte conditii:
  • hipoglicemie
  • activitate fizica sustinuta
  • hipocalcemie
  • lipsa de fosfat
  • valori marite de nitrat sau nitrit in organism
  • lipsa vitaminei B
  • vara cu temperaturi ridicate si expunere indelungata la soare
  • alimentare deficitara
  • DNA uman

Unii experti, precum doctorul Benjamin Sandler, au analizat deja legatura dintre izbucnirea poliomielitei si consumul mare de zahar rafinat.

Pentru cei care stiu germana, va dau un link la un articol extrem de detaliat si de bine documentat care prezinta o explicatie alternativa a poliomielitei: GOLD-DNA.

Redau acum pasaje de pe un alt blog cu informatii foarte pertinente despre vaccinarea antipoliomielitica:

"Un fel de „piatră de hotar” pentru teoria virală a poliomielitei a fost pusă în 1908 de către doi cercetători austrieci, Karl Landsteiner şi Erwin Popper, prin experimente care au fost calificate ca „hotărâtoare” în bătălia contra poliomielitei. În acest an apăruse o nouă epidemine de polio, pentru care existau din nou dovezi clare cum că pesticidele sunt implicate în această poveste.
În loc să urmeze aceste indicii, Landsteiner şi Popper au recoltat o bucată de măduvă de la un copil paralizat, au tocat-o mărunt, au dizolvat-o în apă (sună a reţetă dintr-o Carte de bucate) şi au injectat două ceşti pline din chestia asta în burta a două maimuţe. Una dintre maimuţe a murit, iar celeilalte i-au paralizat picioarele. Aici sunt prezente mai multe probleme: în primul rând „supa” asta nici nu era măcar infectată! Apoi, la maimuţe şi animale „inferioare” (cum sunt iepurii sau cobaii) cărora li s-a dat să bea chestia asta sau le-a fost injectată, nu apăreau nici unul din simptomele poliomielitei. De murit, mureau, sau paralizau, dar nu prezentau simptomele specifice poliomielitei!
Cercetătorii Simon Flexner şi Paul Lewis s-au „prins şi ei de şmecherie” şi au început imediat experimente cu o mixtură similară pe care au injectat-o direct în creierul unor maimuţe. Apoi au recoltat material de la acestea şi au pus de o nouă „supă” pe care au injectat-o din nou unei maimuţe. Şi într-adevăr aceasta s-a îmbolnăvit. În 1911 Flexner susţinea, într-o conferinţă de presă, că a descoperit deja care este modalitatea de protecţie contra polio şi că în curând va apare un remediu contra acestei afecţiuni.
Dar, cu cea mai mare bunăvoinţă, aceste experimente nu puteau aduce dovada unei contagiozităţi a bolii. Supa gătită de cercetătorii noştri bucătari nu poate fi definită ca „virus izolat şi curăţat”, iar microscopul electronic avea să fie descoperit abia 20 de ani mai târziu (1931). Pe deasupra, reţeta „supei” cu ingredientele ei nu a fost prezentată public niciodată de către Flexner şi Lewis. Nici măcar în 1948 nu se ştia care era calea de pătrundere în organism a „virusului poliomielitei”, aşa cum constata expertul John Paul de la Yale University la un congres internaţional asupra poliomielitei care a avut loc la New York.
Pe de altă parte, se poate foarte bine presupune că injectarea de ţesuturi străine (fără să fie recoltate de la un subiect bolnav) în creierul animalelor poate declanşa tot felul de simptome, printre care şi unele similare poliomielitei (adică paralizie în primul rând). Şi dacă ne mai gândim şi la cantitatea injectată (ceşti întregi!), nu poate fi nici o mirare că săracele animale s-au îmbolnăvit grav.
Nemaivorbind că nu au fost efectuate experimente de control, respectiv injectarea într-un alt grup (martor) de maimuţe a aceleiaşi „supe” obţinută cu material recoltat de la persoane sănătoase. De asemenea nu s-au efectuat nici experimente cu injectarea de metale grele direct în creier, pentru a se vedea ce efecte produc acestea. Toate acestea fac ca experimentele de mai sus să fie lipsite de valoare.
Deşi atât aceste experimente cât şi dovezile obiective arătau că în cazul poliomielitei nu se pune problema unei infecţii virale, decenii de-a rândul toate încercările de soluţionare a problemei poliomielitei plecau de la ideea unei afecţiuni virale. Nebunia virală a dus până acolo încât în creierul sărmanelor maimuţe au fost injectate bucăţi de creier (străin), fecale, ba chiar şi muşte, iar în pădurile din India a început capturarea maimuţelor în masă şi trimiterea lor în Europa, cu singurul scop nebunesc de a le provoca paralizii.
De unde bani pentru aceste animale şi respectivele experimente? Desigur că de la concernele farmaceutice, care stăteau pe aproape, sperând la câştiguri grase. Până la sfârşitul anilor '30 cercetătorii au extras o serie de izolări ale presupusului virus. Doar că despre adevărate izolări nu putea fi vorba. Pe deasupra mai apărea şi problema că maimuţele refuzau cu încăpăţânare să se îmbolnăvească, atâta timp cât „supa” le era administrată oral. Singura cale de a le îmbolnăvii se obţinea prin procedeul tehnic „două ceşti de supă în creier”. Mă întreb care fiinţă vie, animal sau om, pompându-i-se două ceşti de te miri ce în creier, nu s-ar îmbolnăvi?
Tot acest circ macabru a durat cam trei decenii, până în momentul în care, în 1941, experţii revistei de specialitate „Archives of Pediatrics” au relatat că „nici un animal nu se molipsea de la altul, indiferent cât de apropiaţi erau”. Pe scurt spus: dacă nu este vorba de o afecţiune infecţioasă (căci nu se molipseşte), atunci nu poate fi un virus făcut răspunzător pentru această afecţiune, iar căutarea unui vaccin nu are nici o logică."
(Sursa: AICI) - va recomand sa cititi cu atentie tot articolul si cat mai multe articole de pe blog.

Iata si un capitol intreg dedicat poliomielitei dintr-o carte extrem de interesanta: The Health Finder, scrisa de J. I Rodale inca din 1953.

Daca vreti sa stiti ce legatura exista intre poliomielita si alimentare, vreme, Scandinavia, Israel, agricultura, zahar, vaccinuri, peste, vitamina A, soare, pesticide/toxine, standardul de viata si mai multi factori, atunci acest capitol va va trezi interesul.

The health finder - capitolul despre POLIO

Alte surse cu informatii pretioase despre polio (filtrati singuri, unii autori care critica vaccinurile se pare ca mai cred inca in teoria infectiei):

Smoke, Mirrors and the "Disappearance" of Polio

Little known facts about poliomyelitis vaccination

Daca vreti sa aflati de la sursa despre genocidul comis in Africa sub pretextul "imunizarii" cu pusca la cap, aveti si un video: Polio Vaccination Agenda in Africa Exposed.

Raw Data ~ Polio

De asemenea, daca veti cauta pe internet, veti constata ca exista foarte multe linkuri care subliniaza legatura dintre poliomielita si influentele non-virale. Da, e mult de cautat, e mult de citit, dar nu mai aveti nicio scuza sa va balaciti in ignoranta si in frica, daca va veti informa temeinic va asigur ca nu va veti mai teme in vecii vecilor de fantoma poliomielitei pe care o flutura big pharma prin fata ochilor parintilor speriati, cu intentia de a-si vinde nenorocitele alea de vaccinuri inutile si periculoase!

S-auzim de bine, va doresc sanatate si intelepciune!

6 comentarii:

  1. Foarte bine documentat. Multumesc Feli!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim si noi! Hop si eu dimineata devreme ca Ana a facut febra pt care nu i-am dat nimic doar i-am dat tricoul jos si am invelit-o cu un scutecel din care ii ies picioarele goale bineinteles (in camera 19.5-20 de grade maxim ca mie imi e frig acum cum stau la calculator). Citind blogul tau care vorbeste despre polio dar in care e strecurat cum ca lasati febra sa-si faca treaba deja ma simt mai bine, nu sunt singura nebuna care nu-i da nimic copilului cand face febra:)
    Feli, multumim inca o data:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu-ti impartasesc parerea ,dar ma bucur ca sunteti bine :)mi-a facut placere sa gasesc blogul tau , bantuind pe net .

    toate cele bune !
    alina

    RăspundețiȘtergere
  4. Alice, ai citit? Sper ca ai gasit informatii utile, care sa te mai linisteasca putin ;-))

    Ana, welcome to the crazy club ;-))) Stimularea sistemului imunitar al copilului (si mai ales nepoluarea lui cu vaccinuri si alte chimicale!!) este cea mai buna metoda de a te asigura de sanatatea buna a copilului tau pe viitor!

    Alina, ma bucur ca ti-a facut placere sa ma gasesti (presupun ca ma stiai de pe DC (?)) chiar daca din pacate nu-mi impartasesti parerea despre vaccinare. We can agree to disagree, in fond fiecare trebuie sa poata trai cu sentimentul ca a luat cea mai buna decizie pentru propriul copil ;-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Acum 2 seri...vorbeam cu vecinii....si de la una la alta, una din vecine, care are 65 de ani, mi-a spus ca ea in copilarie (avea 3 ani) a facut polio....(nevaccinata fiind)...Imi spunea ca pe vremea aceea, la copiii cu polio se facea o operatie pe tendoane...si urma sa i se aplice si ei acelasi tratament...(desi ea nu era pe iron lung)...Norocul ei a fost ca, unul din doctori, avea un copil cu polio, care fusese operat si in urma operatiei a ramas invalid...si el i-a sfatuit parintii sa refuze operatia si sa mearga doar pe fizioterapie...Si ea...si-a revenit in cateva luni complet. Sora ei de 6 luni, nu a luat polio...si nici surorile mai mari....
    E prima poveste de la cineva care a avut polio pe care o aud....direct :)
    Asta se intampla in NY acum peste 60 de ani...

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Dumnezero Nimiculescu: un om care demonstreaza printr-un asemenea nickname ca nici el insusi nu se ia in serios nu are ce cauta cu comentarii "boingboing" pe blogul meu. Cand cineva are convingeri de genul "Poti sa ai sanatate maxima, dar daca un virus patrunde in sistemul tau si tu nu ai si nu poti sa faci anticorpii necesari, ai pierdut lupta", nu pot decat sa-l compatimesc, dar nu pot oferi cadru de exprimare aici pentru chiar toate ineptiile. Multa sanatate iti doresc!

    RăspundețiȘtergere