vineri, 1 august 2014

Detoxifiere blanda pentru copiii vaccinati


Dragi mamici de copii vaccinati, daca ati ajuns pe acest blog ati inteles deja cat de controversata este tema vaccinarii in lumea medicala, nu numai printre parinti. Va inteleg. Este foarte greu de iesit din paradigma vaccinarii cand deja ati ales sa vaccinati; este foarte greu sa va asumati partea de "vina" care va revine fiindca ati avut incredere intr-un medic care in cel mai bun caz era ignorant si in cel mai rau caz corupt; este foarte greu sa admiteti ca ati acceptat vaccinarea deoarece nu erati informate si v-ati lasat manipulate prin frica.

Mai multe mamici m-au abordat si m-au rugat sa scriu o postare despre o posibila detoxifiere a copiilor deja vaccinati.

O mamica naturopata pe care eu o admir mult va ofera sfaturi concrete despre masurile pe care le puteti lua pentru a incerca sa eliminati din organismul copiilor vostri toxinele introduse prin intermediul vaccinurilor. In text am facut si eu completari si unele corecturi. Ca intotdeauna, am rugamintea sa va faceti si singure temele si sa aprofundati tot ce scrie mai jos mamica naturopata, sa adoptati sfaturile pe care le simtiti voi utile sau care se potrivesc cu experienta voastra personala! O formula standard de sanatate nu exista.

"Stiu deja de la bun inceput ca o sa mi-o iau ... de la cei care cred ca vaccinurile sunt perfect sigure, ca injectarea (in primii 6 ani de viata ai unui copil) de 49 de doze de 16 vaccinuri cu neurotoxine, substante cancerigene, antibiotice, detergenti, ADN strain si virusuri mutante si „vii” [create in laborator - n.m.] nu ar fi niciun motiv de ingrijorare… si de la cei care cred ca medicina naturista (care exista cam de la aparitia omului pe Pamant), precum si credinta ca organismul se poate vindeca singur ar fi escrocherie pura. Daca sunteti unii dintre aceia, acest articol nu este pentru voi.

Daca sunteti insa parintii unui copil care a fost vaccinat, a suferit o reactie adversa, are o boala cronica, sau daca doriti sa preveniti aparitia unei boli cronice ca urmare a unor vaccinuri deja administrate... atunci poate este cazul de o detoxifiere. Daca v-au convins dovezile stiintifice care arata ca toxinele acumulate prin vaccinare contribuie la aparitia bolilor si daca vreti sa faceti ceva pentru a incerca sa scapati de toxinele depozitate in corpul copilului in urma vaccinarii, acest articol este pentru voi.

Acest intreg concept de detoxifiere este de fapt destul de simplu. Dupa principiile medicinei naturiste, multe "boli" au la baza una din doua cauze:  toxicitate si deficit (nutritional) [Dr. Hamer insusi a afirmat ca Noua Medicina Germanica, respectiv cele 5 legi biologice ale naturii, NU se aplica la accidente, la intoxicatii/toxicitate/otravire sau la deficientele de nutritie – n.m.]. Ei bine, detoxifierea incearca sa restabileasca  echilibrul, sprijinind canalele de eliminare ale organismului prin legarea metalelor, chimicalelor si toxinelor, astfel incat acestea sa poata fi eliminate din organism fara probleme. Vaccinurile sunt in mod sigur toxice. Credeti ca ma insel? Verificati cu atentie lista aditivilor.

Avem formaldehida (substanta cancerigena), avem mercur (o neurotoxina, pe locul doi in lista substantelor cele mai toxice cunoscute de om), avem aluminiu (o neurotoxina cunoscuta, care ramane inproportie de 75% in organismul unui nou-nascut si in proportie de pana la 40% intr-un organism adult, fiind stocata in rinichi, splina, ficat, inima, creier, ganglioni limfatici si muschi), avem bromura de cetiltrimetilamoniu (osubstanta periculoasa, inflamabila), avem glutamat de monosodiu (la fel, o neurotoxina), mai avem 2-fenoxietanol (o toxina periculoasa) si polisorbat80 (un detergent care strabate bariera hematoencefalica asociata cu efecte adverse grave, inclusiv moartea), acestea fiind doar cateva. 



Bun, hai sa va economisesc timp, nici unul dintre ingredientele vaccinurilor NU este sigur sau inofensiv, multe raman stocate in organism si toate contribuie la aparitia bolilor, daca nu azi ... atunci maine. Ah, dar lasa ca aceste ingrediente sunt usor de eliminat din organism [ni se tot spune], numai ca nu, nu e asa. Corpul uman are nevoie de rinichi complet dezvoltati pentru a elimina multe dintre aceste ingrediente, iar rinichii unui bebelus nu sunt pe deplin dezvoltati pana la varsta de 1-2 ani. O flora intestinala buna (pe care ingredientele din vaccinuri o compromit total) este necesara pentru eliminarea corespunzatoare a substantelor toxice, iar pielea ... incercarile pielii de a elimina aceste toxine se vad cu ochiul liber: ele se cheama eczeme, si nu, nu sunt "normale".

Protocolul detoxifierii in urma vaccinarii
Exista o conceptie gresita ca detoxifierea ar fi dura sau s-ar face doar prin chelare si post. La copii, este extrem de important ca detoxifierea sa se faca intr-un mod lent, bland si in cel mai sigur mod posibil. O detoxifiere dureaza de obicei o luna, dar poate dura mai mult in cazul in care copilul vostru a suferit deja oreactie adversa. Dupa ce detoxifierea este completa, va puteti concentra pe problema de sanatate specifica a copilului vostru, pentru care este o idee buna sa cautati un doctor naturist, un chiropractician/homeopat cu experienta in acest domeniu.

Mai jos aveti cateva idei blande de detoxifiere care se pot folosi la un copil care a fost vaccinat, pentru a ajuta la eliminarea componentelor toxice si a anula unele efecte nocive ale vaccinurilor: 

Baie de detoxifiere - Aceasta baie poate fi folosita pentru a scoate […] reziduurile celulare, metale si produse chimice din organism. Adaugati 5 picaturi de ulei esential Purification in apa de baie a copilului, impreuna cu cateva degete de sare de mare de calitate f. buna. Se poate folosi si ca baie de picioare (excelent pentru osmoza).

Probioticele - Un probiotic este esential pentru restabilirea florei intestinale si echilibrarea organismului. Acest lucru este foarte important mai ales cand copilul a avut deja o prima reactie adversa la un vaccin (eczeme, infectii ale urechii, artrita, diabet, boli gastro-intestinale, etc.). [...]

Ulei de peste omega 3 - Acesta este deosebit de important in cazul in care copilul a suferit o reactie adversa sau i s-au facut vaccinurile ROR, DPT, DTaP, sau anti-varicela. Ulei de ficat de cod fermentat (cu unt) este considerat a fi superior tuturor celorlalte uleiuri de peste.

Terapia cu coriandru - Cercetatorul dr. Yoshiaki Omura a descoperit ca frunzele plantei de coriandru pot accelera excretia de mercur si aluminiu din organism. Daca dai organismului ceea ce are nevoie, el isi activeaza farmacia interioara si se (auto)vindeca, iar coriandrul are o legatura moleculara capabila de a lega metalele grele si de a le trage din organism. Terapia cu coriandru este blanda si ieftina.

Cum se foloseste: Chelarea cu coriandru nu este eficace sub forma de pastile. Puteti pune coriandru in suc sau in smoothie, se poate consuma crud sau pune-l intr-un taco sau pesto. Copilul sa consume minimum 1 lingurita pe zi, timp de 2-3 saptamani. Puteti face de asemenea o baie de detoxifiere cu doua picaturi de ulei esential de coriandru in cada, cu cateva degete de sare.

Soc - Aceasta este o planta extraordinar de benefica pentru copii si poate fi administrata ca sirop de soc sau sub forma de supliment. […]

Laptisorul de matca are multe substante nutritive si contine toti cei 8 aminoacizi esentiali, ajuta la prevenirea bolilor si combate stresul provocat organismului de vaccinuri. Frunzele de maslin amelioreaza multe probleme de sanatate. Ar fi indicat sa dati acest remediu in cazul in care copilul vostru a fost vaccinat cu „virusuri” vii, inclusiv ROR, varicela, vaccinul antigripal, OPV, DPT, si ar fi, de asemenea, indicat dupa DTaP.

Vitamina C ajuta la contracararea vatamarilor produse de metalele grele, chimicalele si toxinele continute in vaccinuri si intareste „sistemul imunitar” [respectiv scoate corpul din stari de vagotonie prea profunde – n.m.]. Cel mai bun mod de a obtine vitamina C este prin intermediul alimentelor, dar din moment ce detoxifiem, poate fi benefic  sa adaugam un supliment si sa-l dam copilului de mai multe ori pe parcursul zilei. Eu de obicei recomand “vitamin C chewables”, insa vitamina C cumparata sub forma de praf si forma lipozomala este, de asemenea, o optiune.

Dioxidul de siliciu ajuta la adunarea toxinelor din tesuturi in fluxul sangvin pentru a fi eliminate din organism. Studii privind acidul silicic arata ca acesta este o terapie non-invaziva eficienta pentru reducerea efectelor aluminiului in organism, incetineste acumularea de aluminiu in tesutul cerebral si tractul gastro-intestinal, reduce substantial biodisponibilitatea de aluminiu pentru oameni, reduce toxicitatea in plante si animale si imbunatateste excretia de aluminiu in urina fara efecte secundare negative. Cu alte cuvinte, dioxidul de siliciu poate fi de ajutor intr-o detoxifiere buna. Poti achizitiona dioxidul de siliciu sub forma de mineral lichid, sare sau supliment pe baza de plante (coada-calului).

Remedii homeopate - Unii copii pot beneficia foarte mult de remediile homeopate. De obicei, un homeopat sau medic naturist va recomanda fie un remediu in functie de tipul constitutional al copilului si de efectele secundare prin care-a trecut acesta ca rezultat al vaccinarii sau se va recomanda un fel de „vaccin” potentat ca remediu homeopatic, cunoscut sub denumirea de "antidot la vaccin."
In cazul in care copilul a fost vaccinat impotriva varicelei, rujeolei, oreionului, rubeolei, poliomielitei, veti vrea un antidot specific pt. varicela, ROR etc. In cazul in care i s-a injectat vitamina K sau a fost vaccinat cu vaccinul anti-hepatita B, veti vrea antidot pt. vitamina K si hepatita B. Antidoturile, in general, nu au efecte secundare negative si se gasesc sub forma de pastile usor de luat, care pot fi dizolvate sub limba sau zdrobite.

Terapia CEASE - Medicul Tinus Smits recomanda si a avut experiente pozitive la copiii bolnavi de autism in urma vaccinarii folosind terapia CEASE (Complete Elimination of Autistic Spectrum Expression = Eliminarea Completa a Manifestarilor din Spectrul Autistic). Fiti foarte vigilenti in cautarea unui medic competent care sa aplice terapia CEASE asa cum a fost ea conceputa de Tinus Smits.

Apa - Cand toxinele sunt „trase” din organism, e nevoie de lichid pentru a fi eliminate. Functia renala este completa doar daca organismul dispune de suficient de multa apa. Evitati apa carbogazoasa, produsele lactate, sucurile din comert si incurajati copilul sa bea multa apa (5-8 cesti) pe tot parcursul zilei. Puteti s-o indulciti cu un pic de miere si lamaie (pentru vitamina C), sau puteti adauga clorofila lichida.

Masaj - In timpul unei detoxifieri este deosebit de important sa „mulgeti” ganglionii limfatici prin masaj bland. Sistemul limfatic este echipajul de curatare a organismului si masajul ajuta la activarea lui si la eliminarea deseurilor de celule, proteine​​, excesul de lichid, microorganisme prinse in ganglionii limfatici etc.

Radacina de papadie - Sprijinirea ficatului in timpul unui detoxifieri este foarte importanta, deoarece ficatul indeplineste peste 5.000 de functii - inclusiv filtrarea toxinelor. Desi exista mai multe plante care pot sprijini si curata ficatul, niciuna nu este atat de sigura, eficienta sau la fel de ieftina precum papadia. Papadia ajuta ficatul si vezica biliara sa filtreze toxinele, purifica sangele, stimuleaza rinichii la eliminarea toxinelor prin urina si ajuta la metabolismul celular.
Puteti achizitiona papadie verde de la magazin (pentru a o utiliza in sucuri si smoothie-uri) sau sub forma de pastile, eventual ca si ceai de plante sau le culegi din propria gradina. Daca nu-ti vine sa crezi ca "iarba" din curtea ta ar putea indeplini un astfel de rol important, as recomanda analiza studiilor despre papadie in baza de date PubMed. Sunt destul de impresionante.

Alimente crude, sucuri si smoothie – Absolut cel mai bun mod de a contracara efectele nocive ale unui vaccin este prin alimente, iar modul meu preferat de a face acest lucru pentru copii este prin smoothies si sucuri: cel putin 2-3 sucuri sau smoothie pe zi in timpul detoxifierii, pe langa mesele lor normale. Puteti merge pe pagina mea de Pinterest pentru unele dintre sucurile si smoothie-urile mele preferate, de asemenea mergi si pe “Ergonomics of a Smoothie”pentru alte sfaturi. Incearca sa incluzi in dieta copilului alimente cum ar fi broccoli, varza de toate felurile, ridichea alba, usturoiul, ceapa, condimentele, eventual cu oua de la gaini crescute in aer liber.

 Scurta paranteza, cu un text de pe Viata Verde Viu:


Alimente care scot din organism metalele grele 

Pectina, gasita in diferite fructe si legume este o fibra solubila nedigerabila despre care s-a descoperit ca poate chela  atat metalele grele din organism cat si alti poluanti din fluxul sanguin. Acesti poluanti sunt scosi apoi afara din sistem prin urina. Surse bune de pectina sunt merele in special cele verzi, varza, bananele, sfecla, strugurii, morcovii si perele.
Coriandrul este un aliment excelent care indeparteaza metalele grele din organism. Acest este extrem de eficace pentru metale precum mercur, aluminiu sau plumb. Despre aceasta planta se crede ca poate trece bariera sange-creier si ca poate indeparta metalele grele din creier.  Doctorul Robert C. Atkins afirma ca daca folosima o doza de 400 mg de coriandru pe zi , ne putem curata corpul de metalele grele in numai doua saptamani.
Patrunjelul este extrem de eficace cand vine vorba de scos metalele grele din corp , in special mercurul. Patrunjelul si cruciferele precum broccoli, kale sau varza contin un antioxidant care creste productia de enzime detoxifiante din corp. Alimentele bogate in sulf, precum usturoiul, ceapa, ajuta corpul sa elimine metalele grel precum plumbul.
Chlorella este un chelator bland. Aceasta are peretii celulelor formati din trei straturi care contin micro fibre de celuloza, care ajuta in detoxifierea metalelor grele. Se spune chiar despre chlorella ca este cel mai puternic chelator de metale grele. Testele au aratat faptul ca , chlorella actioneaza foarte bine impotriva mercurului, plumbului, uraniului si a cadmiului.
Acidul alfa lipoic este produs de catre corp si se regaseste in cantitati mai mici si in alimente precum : spanac, broccoli, linte.  Un alt specialist in acest domeniu Dr. Lyn Patrick, afirma despre acidul alfa lipoic faptul ca ar trece si acesta de bariera sange –creier si ca ar fi capabil sa “prinda” metalele grele in miscare , prevenind astfel degenerarea celulelor.
Lamaile prezinta o capacitate impresionanta de a chela metalele grele din corp. Doctorul Xandria Williams, explica faptul ca aceste citrice contin nivele ridicate de acid citric care reactioneaza cu metalele grele .  Ficatul reuseste apoi sa indeparteze aceasta chelare mult mai usor usurand munca facuta de corp. Portocalele de exemplu nu ofera aceleasi capacitati, continand o cantitate mult mai mica de acid citric.
Pericolul metalelor grele nu trebuie subestimat , iar intr-o lume in care poluarea este “la ea acasa”, trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta sa ne protejam. Este important sa consumam cat mai multe alimente in stare cruda pentru a beneficia de astfel de proprietatile magice ale acestora care ne curata si ne protejeaza.


Acidul alginic, continut de algele marine (in special de cele brune) actioneaza in mod detoxifiant si depurativ in toate patologiile legate de intoxicatia cu metale grele. - See more at: http://www.avantaje.ro/articol/detoxifierea-si-eliminarea-metalelor-grele-din-organism-1227816#sthash.xLRFF8x0.dpuf
Acidul alginic, continut de algele marine (in special de cele brune) actioneaza in mod detoxifiant si depurativ in toate patologiile legate de intoxicatia cu metale grele. - See more at: http://www.avantaje.ro/articol/detoxifierea-si-eliminarea-metalelor-grele-din-organism-1227816#sthash.xLRFF8x0.dpuf

D.M.S.A. - acidul dimercaptosuccinic - este un agent chelator considerat a fi unul dintre cele mai bune remedii contra intoxicarii grave cu metale grele, dupa cum ni se explica pe forumul ROmedic.

Detoxifiere - efecte secundare: la ce sa va asteptati

In timpul unei detoxifieri pot aparea usoare efecte secundare cunoscute ca si "criza de vindecare." Copilul poate fi morocanos in primele cateva zile, poate prezenta o agravare a simptomelor, scaune moi, poate dormi mai mult sau poate dezvolta simptome asemanatoare gripei. Cu toate acestea, de regula copilul nu va manifesta efecte secundare notabile.


Ce sa faceti dupa o detoxifiere
Daca nu aveti un medic naturist, va recomand sa va cautati unul competent, cu care sa rezonati, care sa va respecte si sa-si ia timp pentru voi si copilul vostru. Cautati medici care sa fie pregatiti si in domeniul nutritiei, sa cunoasca terapii alternative si sa ofere un plan de tratament care raspunde punctual si concret nevoilor individuale ale copilului vostru. 

Daca nu aveti un asemenea medic in apropiere, sfatuiti-va cu alti parinti cu experienta si cu copii sanatosi, iar atunci cand mai aveti momente de nesiguranta, treceti pe sucuri naturale proaspete. Sucurile sunt sigure si benefice pentru toti oamenii, ele ajuta atat impotriva toxicitatii cat si a deficientelor nutritive."

Asta va sfatuieste mamica naturopata Megan.

Eu va sfatuiesc altceva: 
  1. Aveti incredere in inteligenta si intuitia voastra de parinti care vor binele copilului! 
  2. Informati-va din surse independente!
  3. Nu traumatizati copilul cu analize, nu-l bagati in sistemul de recrutare de clienti!!
  4. Nu mergeti la medic pt. orice fleac! Copilul va va percepe ca pe niste parinti incompetenti!

Am mai gasit un articol despre o detoxifiere postvaccinala AICI.

Aceasta postare va ramane o "work in progress" si va rog sa-mi lasati comentarii multe cu experientele voastre, ca sa putem completa articolul cu cat mai multe informatii!

Sanatate si intelepciune va doresc, fie sa luati cele mai bune decizii pentru copilasii vostri! 

40 de comentarii:

  1. As adauga Extractul de Mladite de maces sau macesele (in diferite forme ceai, tinctura sau chiar vin de macese).
    Utile in cura de detoxifiere
    Macesele pot fi utile si in cura de detoxifiere pentru efectul lor de scadere a stresului oxidativ si pentru reducerea radicalilor liberi. Macesele sunt astfel utile in orice cura de detoxifiere, chiar si in curele de reducere a efectelor iradierii. Sa nu uitam totusi de faptul ca fiecare dintre noi, in special cei care traiesc in mediul urban, suntem expusi permanent la un grad mic de iradiere din mediu. Asadar este indicat sa consumam frecvent alimente detoxifiante.
    Ele contin mult mai multa vitamica C decat lamaia si pe langa aceasta contin si:
    - vitamina A;
    - vitamina K implicata in procesele de coagulare a sangelui;
    - vitamine din complexul B;
    - vitamina PP etc.
    Macesele mai contin si minerale ca: magneziu, potasiu, sodiu, dar si substante puternic detoxifiante care inlatura radicalii liberi si stresul oxidativ.
    Sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu as scoate toate cele suplimentele/preparatele din comert (inclusiv homeopatie) : in loc de ulei fermentat de ficat de cod, recomand ficat de cod, in loc de vitamine / suplimente, patrunjel si mai ales catina (are de cateva ori mai multa vit. C decat lamaia) . Minerale: macese, praz, fructe de padure etc etc.

    Pt probiotice: muraturi in saramura, iaurt/sana home made, piine cu maia, etc. - alimentatia traditionala are din belsug.

    Si asta nu e detoxifiere. E alimentatia normala intr-o familie/ pt copil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ficatul de cod care probabil e plin de metale grele din ocean?

      Ștergere
    2. Nici eu nu as da niciodata asa ceva.

      Ștergere
  3. "Este foarte greu de iesit din paradigma vaccinarii cand deja ati ales sa vaccinati; este foarte greu sa va asumati partea de "vina" care va revine fiindca ati avut incredere intr-un medic care in cel mai bun caz era ignorant si in cel mai rau caz corupt; este foarte greu sa admiteti ca ati acceptat vaccinarea deoarece nu erati informate si v-ati lasat manipulate prin frica."

    Deja din prima fraza ai ajuns sa blamezi pe mamele care vaccineaza, sa blamezi medicii numindu-i ignoranti si corupti si din nou mamele pentru ca nu s-au informat. Si apoi te vei plange intr-un alt articol ca cei pro-vaccin te blameaza pe tine. Fii fair si expune lucrurile intr-un mod neutru si poate vei merita citita, pt ca nu ai facut tu studii si nici nu cred ca lucrezi in domeniul medical ca sa stii cum stau lucrurile. Si nu, nu sunt medic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Reciteste si poate ai sa remarci cuvantul "vina" pus in ghilimele.
      Mamele care vaccineaza sunt permanent asmutite asupra celor care nu vaccineaza (se profita de faptul ca majoritatea sunt disperate sa-si apere alegerile gresite), iar tu incerci prin aceasta argumentare exact acelasi lucru. Tipic troll care incearca sa deturneze discutia de la subiect.
      Din fericire, cunosc sute de mame care au vaccinat si care s-au oprit si imi sunt recunoscatoare ca le-am deschis ochii, nu s-au simtit "blamate" de mine, ci dimpotriva, s-au simtit folosite si pacalite si calcate in picioare de catre sistemul medical criminal care le-a vatamat copiii!
      Da, medicii care vaccineaza sunt fie ignoranti, fie corupti, mai citeste pe acest blog si poate vei constientiza si tu asta.
      Cei pro-vaccin ma blameaza oricum, nu muri tu de grija mea ;-)
      Sa expun lucrurile intr-un mod neutru? Cand bebelusi de 2 luni sunt injectati cu neurotoxine care dezintegreaza mitocondriile (uzinele vietii) din organismul unui nou-nascut, sa ramanem neutri? Cand bebelusi de 2 luni sunt injectati cu substante citotoxice care produc moarte celulara, sa ramanem neutri?
      Din partea mea esti libera sa ai tu atitudinea asta de ghiocel in fata medicilor, probabil iti este mai comod sa pasezi raspunderea.
      Eventual fa-ti un blog de neutralitate.
      Pana una-alta vei elibera acest spatiu, pe care avem nevoie de comentarii constructive si la obiect.

      Ștergere
  4. Mie i-mi pare rau ca mi-am vaccinat copilu si le admir pe cele ce nu ai facut-o! Am facut doar cele obligatorii! Dar as dori sa stiu cat mai mult cu s-ar putea elimina acele metale din corp!! Doamne, la noi e adevarata isterie , ori de cate ori ti se imbolnaveste copilul, trebuie sa aduci adeverinta de la medic ! Bun!! Mergeam dar de fiecare data primea antibiotice!! A primit de doua ori in 5 ani, si alea cu doza redusa , dar daa a dadeam la fiecare raceala sau muci? Si se vindeca si fara!! Eram certata mereu ca cum las copilu asa sa tusseasca etc!! Stiu ca nasa facuse la copil vaccin contra pneumoniei! Surpriza!!!! In acel an a facut de 3 ori pneumonie!! Alta a facut toate vaccinurile extra recomandate si alta surpriza fetita ia facut in acea iarna vreo 5-6 pusee de bronsita!!! Deci , comcluzia? Va las pe voi!!
    Miha

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari Felicia pt blog si pt acest articol. eu am ales sa nu mai vaccinez copilul. mi l-au vaccinat in maternitate bastarzii fara sa ma intrebe. au luat-o ca si vaccinarea obligatorie. a trebuit sa-mi schimb si medicul de familie fiindca nu am acceptat sa vaccinez baiatul, m-a amenintat ca-mi aduce DSP-ul pe cap!
    in fine, m-am mentiunt nevaccinand!
    Simona

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari pentru articol si pentru informatiile utile de pe blog. Si eu fac parte din categoria mamelor care din lipsa de informare mi-am vaccinat copilul pana la 4 luni, dupa care m-am interesat mai amanuntit si am refuzat celelalte vaccinuri . Normal ca doctora m-a blamat foarte mult si amenintat dar nu mi-a pasat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, cine incepe sa se informeze, nu mai vaccineaza in vecii vecilor!! Felicitari si tie pentru trezire. Las-o pe doctora sa te blameze, tu vei avea un copil sanatos si asta valoreaza cat tot aurul din lume!

      Ștergere
  7. Iti multumesc mult pt acest articol si pt toate informatiile legate de vaccinuri, care m-au ajutat sa nu-mi mai vaccinez copiii! Cred ca e greu pt un parinte sa accepte ca a gresit vaccinand, si poate de asta multi nu vor sa creada dovezile tot mai vehiculate ale ineficientei si mai ales, ale pericolului pe care il reprezinta ele...acest articol insa e o sansa pt cei care reusesc sa vada dincolo, si sa faca ceva sa repare. Si eu am gresit cu primul copil, si acum sper sa mai pot face ceva. Multumesc! Ioana

    RăspundețiȘtergere
  8. Cine cauta gaseste! Am avut de sapat pana sa dau de tine dar acum sunt fericita ca te-am gasit. Citit,bagat la cutie informatia....trecem la treaba. Altfel voi ajunge sa bat vreun medic. Mi-au dat o plasa de droguri pentru alergie atopica si astm bronsic la copil de 5 ani. M-am revoltat, am facut istericale si am aruncat tot ce inseamna medicament la "ghena de gunoi". Culmea e ca de cand am trecut pe terapia florala Bach, homeopatice, catina, spirulina,ulei de in si ulei de oregano si suc de macese , plus alte chestii, surpriza , copilul nu mai are NIMIC din toate diagnosticele.Si cred ca toate astea fiindca la nastere mi-au vaccinat copilul "obligatoriu" cu BCG dar nu "s-a intamplat " cicatricea pe bratul copilului iar medicul de familie a insistat ca trebuie refacut .La varsta de aproape 2 ani l-a refacut (cu insistente si scandal si in casa cu sotul meu). Inca ma simt ca un caine din cauza asta si ma invinovatesc pentru toate vaccinarile facute pana la 4 anisori .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult pentru copilul tau ca m-ai gasit si ca te-ai trezit!! Mult succes pe drumul cel bun!

      Ștergere
    2. Multumesc pentru raspuns. Voi continua sa citesc ceea ce scrieti. Acum am deschis larg si ochii si mintea. Merit si am dreptul sa stiu tot ce-i mai bun pentru copilul meu.Cu stima,Ioana

      Ștergere
    3. Foarte bun acest articol si, din pacate, sunt in aceeasi 'barca' cu Anonim. Fetita mea a fost re-vaccinata cu BCG la 8 luni (sugestia medicilor). Acum, dupa zeci de internari si diagnotice grele (suspiciuni de cancer, leucemie, etc) si multe antibiotice administrate degeaba, am reusit sa aflam ce are fetita. Se numeste sindromul Marshall sau PFAPA care este aproape necunoscut in Romania si putin cunoscut in lume. Nu exista remediu medical in acest moment... Eu si sotia suntem convinsi ca acest sindrom are legatura cu re-vaccinarea de la 8 luni, dar nimeni in domeniul medical nu ne da dreptate. Intre timp, am luat legatura cu alte familii din alte tari si exista copii care sunt diagnosticati cu PFAPA iar in trecutul lor au un istoric 'diferit' al vaccinarilor (vaccinuri facute in plus,etc). Noi inca suntem in cautarea celui mai bun remediu pentru cea mica (homeopate, etc). Dar se pare ca si in Romania se va introduce legea prin care vom fi obligati sa ne vaccinam copii si nu cred ca o sa gasim medici dispusi care sa semneze pentru noi o hartie impotriva vaccinarii copilului, riscand sa-si piarda job-ul...

      Ștergere
    4. Aud prima data de acest "sindrom" (diagnostic tipic alopat cand ei habar nu au ce se intampla). Am citit un pic si am vazut ca se sustine ca "Profilul acestei boli este predominant imunologic (prin dezechilibrul produs de niste componente ale retelei imunoreglatorii ce intervin in inflamatie)" - dar de ce nu merg mai in profunzime cu analiza, sa se vada CE ANUME a dus la acele dezechilibre? Nu, ca intotdeauna ei se multumesc cu o denumire, cu lista de simptome si incearca experimental tot felul de medicamente sau operatii (vezi amigdalectomia), in timp ce cauza ramane in bezna.
      Recomandarea mea este sa mergi pe acest forum si sa-ti expui problema, poate primesti raspunsuri care sa-ti fie cu adevarat de ajutor:
      http://sanatate.findtalk.biz/

      Cat despre lege, deocamdata este propaganda, o tot anunta de aproape un an :-)

      Ștergere
  9. salvați mii de copii cu articolul ăsta. sper și pe al meu măcar de acum încolo! bravo. Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  10. in plus eu isteață i-am dat si bronchovaxom. nici nu știți in ce hal e băiețelul meu acum. doamneaajuta cu sfaturile de aici sa-l pot reface

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va doresc toate cele bune, sa reusiti sa-l scapati de consecintele vaccinarii! Nu va mai faceti reprosuri, ati avut cele mai bune intentii si nu ati fost informata; acum v-ati informat si imi pare bine ca ati ajuns pe blogul meu.

      Ștergere
  11. Si eu sunt tot un parinte care din nestiinta mi-am vaccinat copii, baietelul pana la 4 ani si fetita pana la 2 ani, am sistat vaccinarea insa statul roman prin membrii alesi vor sa ne faca o surpriza colosala:lege privind obligativitatea vaccinarii si pedepsirea parintilor ce refuza .Sper din suflet sa pot lua legatura cu dvs.Din pacate amenintarea este cat se poate de reala si periculoasa nu poti sa nu respecti o lege ca raspunzi penalsi/sau material si atat timp cat legea aia va sta in picioare se vor naste noi victime.Trist dar adevarat!

    RăspundețiȘtergere
  12. OK Este acela pe care l-am vazut scris VACCINURI PRO SI CONTRA? Am vazut ca dvs. traiti in Germania, din pacate in Romania sunt multe incalcari ale legislatiei si romanii sunt presati iar daca parea lor e alta duc o adevarata lupta cu institutiile statului, inca functioneaza bine tehnica intimidarii si te poti trezi cu copilul vaccinat fara sa stii.Va multumesc si o zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. I-am schimbat denumirea :-)
      Nici in Germania nu umbla cainii cu covrigul democratiei in coada, fiti fara pace!
      Si la noi se pregateste o lege pentru sicanarea parintilor care nu vaccineaza, ii vor obliga pe cei care vor sa-si dea copiii la cresa sa mearga la o consiliere pro vaccinare :-(

      Ștergere
  13. Mereu o sa fie discutii ce vaccinuri sa faci celor mici si pe care sa nu le faci. Pana la urma, toate responsabilitatea si-o asuma parintele , nu doctorul.

    RăspundețiȘtergere
  14. Da. In SUA se dezbate "oportunitatea" legilor pro-vaccin. In Romania vad ca se lanseaza "tentative" de sondaj a opiniei publice vis-a-vis de acest lucru. Rolul lor este sa sondeze opinia publica. Sa vada cat de tare sunt dispusi oamenii sa lupte impotriva unei asemenea legi. Dar vaccinul este doar o cale. Mai au si alte mijloace la dispozitie sa ne omoare sau sa ne transforme in ceva ce nu vrem sa fim. Asa ca intr-un final sau poate intr-un inceput, ne place sau nu, ne va ramane doar intrebarea asta ca sa ne gandim la ea in liniste : "pana unde si cat de tare suntem dispusi sa luptam" ? Si NU : NU este vorba despre bani. NU bani vor de la noi.

    RăspundețiȘtergere
  15. Pt bebelusii care inca nu pot consuma alimente cum le putem administra aceste leacuri ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Claudiu, nu stiu ce sa-ti spun, deoarece copilul meu este nevaccinat. Eu am tradus informatiile pentru ca fiecare sa-si ia ceea ce are nevoie. Mai sunt si alte informatii pe net despre asa ceva.

      Ștergere
  16. Buna tutuyor.am avut si eu un meci cu. Medicul de fam cand am sistat vaccinarea. Din pacate primele baccinuri i le am facut fetitei. Si ne am ales cu mastocitoza- o boala rara cauze necunoscute, fara tratatment. Dermatoloful ne A recomandat sa fim optimisti. Acum are o eczema-semn clar ca organismul de lupta sa elimine toxine. Nu consuma lichide. Nu stiu Cum voi proceda. Sanatate tututor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E interesant de vazut cat de agresivi devin intotdeauna medicii cand intra cu bocancii in sfera noastra privata si vor sa ne impuna cu pumnul in gura deciziile lor ref. la vaccinare. In niciun alt domeniu niciun profesionist nu si-ar permite sa trateze un alt adult cu atata lipsa de respect precum isi permit doctorii vaccinisti!
      Eczema este de la un conflict de separare (daca e pe partea interioara a corpului -cea cu care imbratisam- este conflict de a nu dori sa fie separat de cineva/ceva, iar daca e pe partea exterioara a corpului este conflict de tip "vreau sa ma separ de cineva/ceva").
      Asta in caz ca este afectata epiderma. Tu stii cel mai bine.
      Toate cele bune!

      Ștergere
  17. Daca totusi o sa trebuiasca sa vaccinez copilul (poate ma obliga legea, ca altfel nu il primeste la gradinita sau scoala) care sunt primele masuri pe care le pot lua imediat pentru a indeparta posibilele efecte negative ale vaccinurilor? Ce sa aplic pe locul vaccinarii ca sa nu se umfle, sau ca sa ajute pur si simplu? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-ai otravi copilul ca sa il dai la gradinita? Serios?
      Si crezi ca efectele negative sunt "umflaturile" la locul vaccinarii?
      Cred ca nu am cum sa te ajut :-(

      Ștergere
    2. Si ce sa fac cu copilul daca noi, parintii, trebuie sa mergem la serviciu? Nu imi permit o bona asa ca la 2 ani o sa trebuiasca sa il duc la camin.

      Ștergere
    3. Pot doar sa-ti spun ca eu personal mi-am ordonat prioritatile inainte de a face copilul, am luat decizia ca abia la 3 ani si jumatate il voi lasa la gradinita (si chiar si asa a fost greu, am postat de cateva ori aici pe blog prin ce am trecut). Copilul e mai important decat serviciul, serviciul mai poate astepta sau poate fi schimbat, mai bine cu bani mai putini si cu copil sanatos si echilibrat decat invers.
      Asta este punctul meu de vedere.

      Ștergere
    4. Nu ne permitem sa stam acasa 3 ani. Sta mama 2 ani si atat, ca mai mult nu poate. Trebuie sa muncim amandoi, si mama si tata- chirie, rata la banca, cheltuieli lunare. Daca nu mergem amandoi la munca nu putem supravietui.

      Ștergere
  18. Foarte interesant blogul! Am un baietel de 3 ani jumatate care a fost vaccinat cu vaccinurile din schema nationala plus inca 2 optionale (acum imi vine sa plang de nervi numai cand ma gandesc). am avut probleme cu pneumonii recurente (abia dupa ce am citit aici am facut legatura cu vaccinurile), fara febra si fara niciun fel de lupta a organismului cu boala, iar dupa numeroase tratamente cu antibiotice, am ajuns, din fericire, la un foarte bun dr. homeopat. acum avem 1 an de zile de cand nu am mai folosit medicamente alopate si am reusit sa rezolvam doar cu granule homeopate. DIN PACATE, nu m-am trezit prea bine nici la cel de-al doilea copilas, care are 2 luni si a fost deja vaccinat de 2 ori in spital si GATA!!! Am pus punct vaccinurilor! acum ma intreb daca se poate face o antidotare homeopatica a acestor vaccinuri? o sa vb si cu dr nostru homeopat despre asta, dar voiam sa stiu si parerea ta. Multumesc pt acest blog pt ca datorita lui m-am TREZIT, sper eu, nu foarte tarziu!
    Cu respect, Bianca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Bianca, inteleg ca ai avut nevoie de niste lectii grele in viata ca sa te trezesti... Din pacate, asa este cand avem incredere in altii in loc sa ne ascultam intuitia si propriul discernamant.
      Am precizat si mai sus, nu stiu ce sa-ti spun, deoarece copilul meu este nevaccinat. Eu am tradus informatiile pentru ca fiecare sa-si ia ceea ce are nevoie. Mai sunt si alte informatii pe net despre asa ceva.
      Important este ca macar de acum incolo sa renunti la otravurile alopate.
      Toate cele bune!

      Ștergere
  19. Vaccinurile sunt periculoase, provoaca autism. Am facut copilului toate vaccinurile propuse de medic crezand ca de asta e el medic si eu nu, sa ma sfatuiasca ce e mai bine pentru copil. Pe la 7 luni, de la infarix + prevenar ne trezim cu febra de aproape 40 grade iar copilul parca era lesinat. Dupa 30 ore de groaza scapam de febra dar nu stiu daca nu au fost urmari inca de atunci.Si la 1 an si 2 luni, la 3-5 zile de la vaccinul ROR apar pete pe frunte si la radacina firului de par, apoi o agitatie neobisnuita la un copil de altfel foarte cuminte si incet-incet dispare contactul vizual si se retrage in lumea lui.Si uite asa pana la 2 ani a mai spus doar 5-6 cuvinte noi, desi spunea 4 cuvinte inca de la 6 luni, ma striga si raspundea cand il strigam. Poate as fi crezut, daca nu ar fi spus nici un cuvant, ca s-a nascut asa.... dar ma indoiesc. Medicii spun ca sunt cauze genetice, ca nu sunt de vina vaccinurile, dar daca metalele grele se acumuleaza in creier si autismul e o tulburare datorata blocajelor dintre neuroni, cine oare a provocat blocajele????? I-am facut copilului analiza firului de par si are mult aluminiu, beriliu si arseniu...Acum trebuie sa gasesc medicatia naturista potrivita care sa ajute la eliminarea toxinelor din tesuturi si creier. Din fericire, suntem pe drumul cel bun datorita terapiei si speram la normalitate. Dar e un drum lung si destul de anevoios...numai Dumnezeu stie pana unde vom ajunge.
    Maria.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intotdeauna ma intristeaza sa citesc alte si alte tragedii postvaccinale. Si niciodata nu se admite ca e de la vaccinuri, copiii si parintii sunt abandonati in oceanul lor de suferinta.
      De curand dl. dr. Gafencu se batea arogant cu pumnii in piept ca "copiii nu sunt ai dvs., sunt ai nostri, ai tuturor"!
      Ei bine, copiii deveniti autisti dupa vaccin nu mai sunt ai lui, sunt doar ai parintilor, doar parintii se chinuie cu ei.
      Doamne-ajuta si va doresc toate cele bune, sa mergeti si la dl. prof. Pavel Chirila, si la dr. Doru Laza, incercati toate posibilitatile care sa-l ajute!
      In curand sper sa pot traduce un articol special despre autism, care include si cauzele legate de Noua Medicina Germanica.
      Daca ai cumva un CT fara substanta de contrast al copilului, te rog mai lasa un mesaj, cu adresa ta de email, ca sa putem intra in contact direct si sa vad cum te pot ajuta.
      Toate cele bune!

      Ștergere
  20. Foarte bun articolul, multumim si noi!
    Ada si Paul (2 ani, vaccinat doar in maternitate)

    RăspundețiȘtergere
  21. Daca se va introduce obligativitatea vaccinarii va trebui sa iesim in strada sa ne aparam copiii

    RăspundețiȘtergere