vineri, 24 iulie 2015

Medicina antisemita


Pe langa “medicina chineza”, “medicina tibetana”, “medicina indiana”, “medicina hawaiiana”, “medicina ayurvedica”, pare sa existe si un alt tip de medicina  – medicina antisemita. In acest articol veti afla ce au in comun “medicina antisemita” si medicina “comunista” si de ce ne intereseaza in acest context persoana lui Martin Luther.

Am ales intentionat un titlu provocator, ca sa va arat ce se intampla in mass media.

Expertii vorbesc despre o medicina “antisemita”

In contextul unui proces care nu avea absolut nimic de-a face cu Noua Medicina Germanica, pe site-ul postului TV german NDR a aparut urmatoarea afirmatie:

[…] Hamer este cel care a dezvoltat asa-zisa “Noua Medicina Germanica”, pe care expertii o califica drept periculoasa si in plus antisemita. […]

Pe bune? O medicina a ajuns sa fie antisemita? Ce sa insemne asta? E o medicina care nu-i ajuta pe semiti sau de ce este antisemita? Sau le dauneaza cumva semitilor?

Mie imi plac definitiile clare. In Wikipedia, la cuvantul semiti gasim afirmatia ca "Semiții sunt grupul de popoare care vorbesc ca limbă maternă o limbă din familia limbilor semitice". Sa tragem de aici cumva concluzia ca la aceste popoare care vorbesc o limba din familia limbilor semitice nu are cum sa ajute noua medicina germanica? Probabil ca nu.

Daca dam o cautare tot pe Wikipedia dupa cuvantul "antisemit" ajungem la definitia "Antisemitismul este o atitudine (politica, sociala, religioasa, etc.) ostila fata de evrei ca atare, numai pentru ca sunt evrei."

Pot oare legile naturii sa fie antisemite?

"Expertii" declara asadar ca avem de-a face cu o medicina "ostila fata de evrei". Oare cum vine asta?


Cele “5 legi biologice ale naturii”, care reprezinta baza “Noii Medicine Germanice”, au aceeasi valabilitate si pentru oameni si pentru animale. Nu am gasit nicaieri vreo afirmatie cum ca anumite popoare, rase sau religii ar fi excluse de la aceste reguli biologice.

De asemenea, in studiile de caz publicate de-a lungul anilor de doctorul Hamer gasim mereu diverse cazuri ale unor pacienti evrei tratati de Hamer sau medici evrei care au urmat cursuri de pregatire cu Hamer. Ce-o fi aici “antisemit?”

Daca ne dam silinta sa aprofundam termenii semit / semitism / antisemitism, putem descoperi acolo aspecte foarte interesante. Apropo, inclusiv marele reformator Martin Luther ar fi un mare antisemit, dupa criteriile "politically correct" din ziua de azi. S-ar putea naste de aici banuiala ca toti simpatizantii lui Luther si credinciosii care au preluat principiile lui Martin Luther (crestini evanghelici lutherani) sunt de asemenea antisemiti. Insa, din cate stiu eu, aceasta banuiala este neintemeiata.

La fel, nici oamenii care studiaza Noua Medicina Germanica nu sunt antisemiti, cu toate ca presa doreste sa lase aceasta impresie.

Medicina comunista

Ai auzit vreodata de “Noua Medicina Rusa”?

Sa fiu sincer, nici eu. Dar hai sa facem un mic experiment mental:
In copilaria noastra, [in Germania - n.t.] circula marea frica de comunism. Acea frica poate fi comparata cu frica de antisemitism din prezent. Expresia “antisemitism” nu era cunoscuta pe atunci. Pe atunci auzeai prin vecini doar "Aoleu, fii atent, “Müller” este comunist, astia sunt rai si periculosi".

Daca de exemplu acel “Müller”, comunistul cel rau, ar fi descoperit din intamplare cele 5 legi biologice ale naturii si -datorita simpatiei lui- le-ar fi numit “Noua Medicina Rusa”, atunci "expertii" ar fi strigat la unison: “Müller a descoperit ‘Noua Medicina Rusa’, care este periculoasa si comunista”.

O asemenea afirmatie evident ca ar fi intimidat foarte multi oameni. Dar ce ar fi spus asta despre “Noua Medicina”? Nimic.

In ambele cazuri, atat in varianta comunista ipotetica pe care am inventat-o eu, precum si in versiunea antisemita inventata de mass media, efectul este ca foarte multi oameni ajung sa se teama si de aceea nu mai apuca sa aprofundeze sistemul de cunoastere oferit de cele 5 legi biologice ale naturii.

Acesta pare dealtfel a fi si unicul scop al acestui tip de jurnalism: de a-i speria pe cititori, ca nu cumva acestia sa inceapa sa analizeze continutul celor 5 legi biologice ale naturii. Caci daca oamenii ar face asta, ar constata urmatorul lucru: indiferent ca suntem albi, negri, rosii sau galbeni, indiferent ca suntem evrei, crestini, musulmani sau pagani, indiferent can suntem germani, chinezi, tibetani sau hawaiieni, ba chiar si la caini, pisici sau soricei, biologia noastra, a tuturor, functioneaza intotdeauna strict conform celor 5 legi biologice ale naturii.

Iar aprofundarea acestei stiinte duce mai degraba la apropierea dintre toate popoarele si toti oamenii. De aceea vreau sa va incurajez pe toti sa aprofundati “Noua Medicina Germanica” si sa nu va speriati de etichetarile cu motivatie politica sau de articole manipulative din presa.

* * * * *

In speranta ca articolul scris de Richard Schepmann (un foarte bun cunoscator de NMG) v-a placut, va doresc tuturor multa sanatate si intelepciune!

3 comentarii:

  1. pai a ataca afacerile evreilor ce detin industria farmaceutica poate fi interpretata ca antisemitism

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam asa ...Astia au pus mana pe tot , asa incat si daca tragi un partz , e antisemitism ! In curand si respiratia va fi diferentiata shakespeare-ian : a fi sau a nu fi antisemita ?

      Ștergere
  2. Cica "medicina antisemita". Lol. O asemenea afirmatie nu e decat o dovada de prostie a acelui post tv. Nu pot sa nu ma intreb, cu mare curiozitate, cine o fi scos "perla" asta. Am mai auzit critici la adresa nmg, dar asemenea tampenii, mai rar. Cum poate cineva eticheta o ramura a medicinii ca fiind antisemita?
    Am mai trimis un comentariu, dar poate nu l-ai vazut, ca nu e approved, asa ca mai intreb odata: din cate ai studiat, ce parere ai, e posibil sa te imbolnavesti de cancer de san datorita obstructiei circulatiei limfatice cauzate de sutien? Ca asa arata niste studii : https://jurnalevadare.wordpress.com/2015/08/25/are-vreo-legatura-sutienul-cu-riscul-crescut-de-cancer-ce-spun-specialistii/

    RăspundețiȘtergere