marți, 4 august 2015

OMS este in mana concernelor farma


Aveti incredere in Organizatia Mondiala a Sanatatii? Eu nu, si cred ca pe buna dreptate.

Dispunand de un buget pe care il considera mereu insuficient, dar ea insasi fiind ineficienta si corupta – Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) are probleme gigantice. Tarile membre au inceput sa deschida ochii si refuza de ani de zile sa cotizeze cu sume mai mari la sustinerea acestui colos de autoadministrare care traieste doar din epidemii fictive si indus frica in populatie. Prost manageriata, OMS a devenit tot mai prietena cu lobby-ul farma si profitorii aferenti.

Bugetul OMS

Vai, ce tragedie!! Din 2012 pana in 2014, sursele alocate pentru prevenirea si combaterea crizelor si "epidemiilor" au scazut cu peste 50% (vezi foto 1).

Era cazul de o noua pandemie de panica, asa s-a nascut "criza Ebola".


Sursele de finantare ale OMS

OMS fiind cronic "subfinantata", s-a ajuns in ultimii ani la dependente si increngaturi controversate intre OMS si industria farmaceutica. Banii lipsa sunt obtinuti pe alta cale, ce sa faca si ei... In planul bugetar pentru 2014-2015, oficial se sustine ca ar fi disponibili aproape 4 miliarde de dolari. Ei bine, peste 3 miliarde provin din asa-numitele "contributii benevole"!!

Aceasta inseamna ca doua treimi din banii investiti in Organizatia Mondiala a Sanatatii provin din cercuri de lobby, fundatii si sponsori privati, care evident ca doresc (si obtin) drepturi de decizie pentru utilizarea capitalului investit. Printre sponsori se ascund marile concerne farmaceutice precum GlaxoSmithKline, Bayer si Merck, prin asa-numitele "public private partnerships", adica parteneriate public-privat.

Afacerea cu gripa porcina

In anul 2010, cand in Europa era propagata tot mai intens frauda cu "gripa porcina", OMS a ridicat total surprinzator alerta pentru "pandemia" de "gripa porcina" la cel mai mare nivel, la gradul 5. Ei bine, in Germania Institutul Robert Koch inregistrase din aprilie 2009 pana in august 2010 peste 220.000 de cazuri DIAGNOSTICATE ca gripa porcina (atentie la alba-neagra diagnosticelor), cu 258 de decese puse in carca gripei porcine (majoritatea in luna noiembrie).  Conform OMS, se inregistrasera la nivel mondial aprox. 18.000 de decese. Halal pandemie, nu?

Acum devine mai interesanta treaba. In timpul pandemiei de panica, OMS a OBLIGAT guvernul german sa incheie mai multe contracte, printre care asa-numitul "contract GSK", cu concernul farmaceutic GlaxoSmithKline. Pana in prezent, guvernul considera acest contract ca fiind "foarte confidential" si refuza sa-l trimita celor care il solicita in baza legii dreptului la libera informatie. Cu toate acestea, mai multe surse mass media se afla deja in posesia acestui contract. In versiunea originala a acestui contract, incheiat intre landurile Republicii Federale Germania si firma GlaxoSmithKline este vorba despre 224 de milioane de euro pe care landurile germane se obliga sa le plateasca fata de GSK pentru achizitionarea stocurilor de "vaccinuri pandemice".

De asemenea, autoritatile absolva prin acel contract firma GSK de ORICE obligatie la plata sau compensare de daune "in legatura cu utilizarea, organizarea, vanzarea sau stocarea vaccinurilor". Si mai interesant este urmatorul pasaj:

"Pentru cazul in care prin informatii ulterioare s-ar afla ca analiza risc-beneficiu pentru vaccinul pandemic de a doua generatie este per total negativa, se aplica si aici la fel absolvirea de orice obligatie la plata sau compensare pentru daune atat pentru acest caz cat si pentru toate efectele secundare calificate ulterior ca intrand in responsabilitatea de garantie."
Pe langa aceste acadele oferite firmei GSK, pandemia s-a dezumflat ca un balon, iar vaccinurile au ajuns in cea mai mare parte la lada de gunoi. Falsa alarma sunata strategic de OMS a cadorisit peste noapte industria farma cu peste 18 miliarde de dolari. Cei aflati pe atunci la nivel de decizie in OMS detin in prezent pozitii de varf in industria farmaceutica. De exemplu, germanul Klaus Stör, aflat ani de zile in echipa de conducere a task-force-ului "gripa porcina", este actualmente manager de top la Novartis.

O mana spala pe alta, intru maximizarea profitului si otravirea cat mai temeinica a populatiei!

Va doresc sanatate si intelepciune in luarea deciziilor de vaccinare!

7 comentarii:

  1. Ai perfecta dreptate, mie ceva imi spunea mereu ca OMS nu e de incredere, acum stiu clar de ce.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar cand OMS recomanda alaptarea pana la 2 ani si peste, mai e de incredere sau nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se stie ca alaptarea este cel mai bun lucru pe care il poate face o mama pentru puiul ei, eu personal nu am nevoie sa-mi spuna OMS asta.
      Oamenii care au nevoie la orice de linkuri si confirmare de la autoritati sunt cei care merg prin viata ca frunzele in vant, fara incredere in ei insisi, fara discernamant propriu, fara ratiune si intuitie.
      Nu ma impresioneaza faptul ca o organizatie corupta mai da si recomandari bune uneori.
      Si ce legatura are alaptarea cu faptul ca OMS este murdara si cumparata de industria producatoare de vaccinuri si complice la genocidul farmaceutic din Africa??

      Ștergere
    2. pai are, pt ca daca tu spui ca nu e de incredere, nici sfatul cu alpatarea nu va mai fi de incredere. Sunt f multe persoane care se lasa convinse abia cand zici ca OMS recomanda alatarea 2 ani si peste. rata alaptarii in Ro e f mica, 12 % maialapteaza la 3 lun!!! e groaznic! si e prima cheie spre sanatate alaptarea, mai importanta ca absolut orice. Nu toata lumea stie, reclamele la LP sunt peste tot etc, nu reiau situatia ca o cunosti.Nu cred ca sunt oameni frunza in vant, e vb de conditionare culturala aici, biberonu face legea. Eu nu stiam nimic despre alaptare pana nu mi=a spus medicul Sofiei...si care era medic privat, dr de familie a zis ca-s nebunasa alaptez dupa 6 uni.
      In conditiile astea, Recomandarea OMS e excelenta si eu n-as discredita in felul asta o institutie care poate ajuta in baza sanatatii omenirii, adica alaptarea...in fine :)

      Ștergere
    3. Sabina, extrapolarea asta de la holocaustul medical sustinut si incurajat de OMS pe bani grei si pana la "vai, sa nu discreditam OMS, ca altfel nu mai alapteaza mamicile" (?!?!?!) mi se pare complet aberanta.
      In plus, OMS se discrediteaza singura prin actiunile reprobabile.

      Ștergere
  3. Feli, uite un articol interesant: http://www.activenews.ro/externe/SUA-Doctorul-care-sustinea-ca-vaccinurile-provoaca-autismul-si-inca-cinci-medici-asociati-cu-cercetarile-sale-au-fost-gasiti-morti-in-luna-iunie-123636#.VcT78veSyzQ.facebook

    RăspundețiȘtergere
  4. @Sabina, persoanele care se lasa convinse de catre o organizatie ,ca alaptarea este buna, sunt cretine. Si punct.
    Eu am fost crescuta cu lapte praf si sunt sanatoasa tun, dar tot cred in alaptare, atunci cand voi avea copii. Daca nu se poate, aia e. Nu e un capat de lume. In fond si la urma urmei dezbaterile legate de nastere naturala vs cezariana si alapatare/ hranire cu lapte praf, mi se par aberante si fara sens.
    Pana la urma ce conteaza pe unde iese copilul sau cu ce e hranit? (bine, aici nu vorbim de indopat cu sarmale si mc donalds, ci la faptul ca se exagereaza extrem de tare pe tema asta). Conteaza ca parintele se chinuie sa ii ofere copilului tot ce e mai bun si va asigur ca singurii hateri sunt cei care critica. Eu inca n-am auzit copil care sa isi injure parintii ca a venit prin cezariana sau ca a fost hranit cu lapte praf.
    Asa ca lasa-ma cu reocmandarile lu' peste.

    Revenind la subiect, era normal sa se ajunga la asta. De unde sa traiasca "bietii" oameni? daca nu din mana marilor producatori de medicamente. Nu am eu foarte multa documentare in medicina, la 22 de ani abia incerc sa imi dau seama pe ce drum sa o iau in viata, dar e la mintea cocosului ca o organizatie ATAT de mare, nu are cum sa traiasca din "mila" guvernului sau a oamenilor de rand...


    Si ca sa fiu off topic: Ce se mai aude de micuta Sophie? Nu ai mai scris nimic despre ea. Este bine? A scapat de acolo? Au fost pedepsiti molestatorii?
    Sper sa scrii un articol despre asta in curand.
    Te pup si multumim de info!



    RăspundețiȘtergere