vineri, 4 septembrie 2015

Guturaiul si raceala din perspectiva Noii Medicini Germanice

~~ Autor: scarface ~~

Cauza adevarata a secretiilor nazale conform NMG - un lucru putin inteles chiar si de catre expertii in NMG.

Un animal care ajunge intr-un loc nou trebuie sa-l adulmece intai intensiv, ca sa vada daca e sigur si daca exista rivali sau dusmani. Un animal care aude sau vede o schimbare sau simte ceva brusc trebuie sa adulmece intensiv, ca sa vada daca il paste un pericol. Un animal care este vizitat de animale straine trebuie sa le adulmece, ca sa vada ce-i cu ele.


La oameni este la fel. Omul este si el un animal cu ratiune. Numai ca omul a uitat rolul nasului. In situatii de alerta sau teritorii noi, si omul va adulmeca exact ca un caine, in mod automat si uneori chiar si intens.

Orice situatie noua si orice schimbare este privita ca un posibil pericol, un loc "strain" si trebuie adulmecat. Un joc nou la gradinita: “oare ma descurc”? ---
Trebuie sa ma duc singur la gradinita: „oare ma descurc“ ?
Oh, un nou tobogan: „oare nu e periculos“?
S-a schimbat gradinita: trebuie adulmecata noua gradinita.
S-au schimbat educatoarele sau copiii la gradinita: trebuie adulmecat ce este nou.
Copilul ajunge la spital sau la medic: trebuie adulmecat medicul, locul si in plus si situatiile noi ce apar. "Oare ce imi face medicul sau dentistul" ?
Copilul ajunge in vizita la rude sau este intr-un hotel cu parintii: trebuie adulmecat locul nou.

Concept: Nicolas Barro

Cu cat copiii sunt mai mici, cu atat mai des si mai intens vor adulmeca, fiindca ei nu inteleg imediat despre ce este vorba si orice schimbare duce automat la adulmecat.

Cu cat copiii sunt mai fricosi, mai timizi si mai nesiguri pe ei, cu atat se nasc mai multe situatii incerte, care trebuie adulmecate mai mult timp pana se stinge alarma.

Adulmecatul intens care tine prea mult timp sau se repeta prea des, ceea ce in natura nu exista in aceasta forma, duce la eroziunea mucoasei nazale, lucru necesar si comandat de creier. Asta se face ca sa poata inspira mai mult aer pe nas si sa se adulmece mai eficient. Cu nari mai largi se adulmeca mai bine.

Cand se termina adulmecatul, nasul trebuie curatat de mirosurile de dinainte, iar mucoasa trebuie readusa la stadiul initial, deci reparatia se face cu secretii si inflamatie (infundarea nasului, cursul mucilor).

Concept: Nicolas Barro

Vor aparea in aceasta ordine: nas putin infundat, stranut pentru curatare si secretii nazale.

Stranutul este criza epileptoida de la mijlocul fazei de vindecare si duce la curatirea nasului de mirosurile vechi. Nasul infundat este de la umflarea mucoasei iar secretia este necesara la reparatie.

Cand apare un stranut puteti baga mana in foc ca inainte a fost o situatie periculoasa sau incerta, o stare de alerta, s-a ajuns intr-un loc nou sau au aparut persoane noi. Daca adulmecarea a durat de exemplu 4 minute, dupa 2 minute de la terminarea ei apare stranutul. Dupa stranut apar secretiile nazale. Totul dureaza 8 minute, 4 minute de stare de conflict activ (adulmecare) si 4 minute de reparatie.

"Raceala" trece deci de la sine.

Daca insa adulmecatul a durat ore, atunci va aparea un guturai mai lung.

Ulceratia mucoasei nazale si reparatia ei dureaza cam la fel de mult, daca reparatia nu este intrerupta. Insa reparatia (nas infundat) este intrerupta de orice noua adulmecare si in plus de medicamente. Adesea mersul la doctor, datul de picaturi in nas sau folosirea de aspiratoare nazale si "batista bebelusului" sunt situatii care duc la copiii mici la o noua stare de alerta si deci la o adulmecare noua. Ca urmare nasul curge din nou dar vindecarea este intrerupta si lungita.

Copilul este ca un animal, mult mai conectat la instinctele sale biologice, si nu stie ce face mama sau medicul si nu are "ratiune". El reactioneaza la orice lucru nou sau ce nu-i place in mod automat, biologic.

Daca schimbarile la copiii mici sunt frecvente, de ex. cand mamele isi cara copiii peste tot (bunici, gradinita, cumparaturi, locuri noi de joaca, sanius, rude, medici, cabinete, spitale) faza de adulmecare se lungeste si asa apare automat o eroziune si mai mare a mucoasei. Raceala este deja preprogramata.

Lumea crede ca racelile bebelusilor si ale copiilor mici provin de la frig, curent sau microbii din aer, insa copiii mici racesc la fel de des si vara daca sunt supusi la atatea schimbari. De fapt orice mama poate confirma ca sugarii au racit de abia cand au aparut schimbari si stari de alerta in viata lor.

Stranutatul la iesitul brusc in soare, pe care pana acum nici Dr. Hamer si discipolii sai nu l-au putut explica, este foarte logic: aceasta schimbare brusca de luminozitate este pentru animal si om ceva ce te pune in starea de alerta si deci de adulmecat automat. Cand subconstientul realizeaza ca nu este nici un pericol de la schimbarea brusca de lumina conflictul se incheie si apare stranutul.

Cat timp nu suntem raciti, mucii curg din nas catre gat. Cand suntem raciti curg de regula invers o perioada pana se infunda nasul dupa care curg din nou catre inauntru. Putini stiu acest lucru.

Cauza racelilor nu este deci nici un "sistem imunitar" slabit, nici alimentatia, nici curentul, nici frigul, nici "virusurile" sau alti microbi, ci un adulmecat prea indelungat datorita unor stari de alerta prea indelungate.

Copiii de astazi au o viata mult mai nebiologica decat cei care de pe vremuri, mai ales la sat unde viata era monotona. Copiii de astazi sunt supusi la prea multe situatii, locuri si persoane noi, televizor, medici etc.

Daca luati cel mai sanatos copil mic de la tara si il dati unei mame moderne de la oras, in cateva zile va fi racit! Copilul se poate pune intr-o camera sterila si temperata si intr-o va face guturai daca il facem sa stea in stare de alerta si sa "adulmece" prea mult timp. O mama care isi cara sugarul 3-4 ore prin oras de asa natura incat sa poata vedea imprejur: dupa cateva ore sugarul va putea face deja guturai (insa nu in mod neaparat , caci depinde de copil si perceptia lui).

In plus copiii nascuti cu cezariene, traumatizati la nastere sau despartiti de mame dupa nastere, sunt cu mult mai fricosi, timizi si vor reactiona mai intens la situatii si stari de alerta. Un astfel de copil adulmeca un pericol si la cele mai banale lucruri. De ex. la un joc la gradinita sau cand se schimba educatoarea. Stranuturile il dau de gol. Si la adulti este la fel.

Orice situatie incerta, stare de alerta sau senzatia unui posibil pericol duce la stranut imediat ce se incheie adulmecatul. Observati stranuturile si o sa vedeti.

Ca sa prevenim "racelile" la sugari ar trebui: sa tinem sugarii cat mai mult timp acasa, in special cei sub 6 luni. Fara suprize, situatii noi, vizitatori, carat prin oras, schimbari de locuri, vizite la bunici, concedii, controale medicale inutile.

Medicamente puse in nas, aspiratoare nazale si alte chestii ciudate creeaza la sugari de regula o noua situatie de alerta care recidiveaza conflictul si lungeste reparatia.

Cand copiii sunt mai mari, in loc sa le facem frica de raceala si sa ne vaicarim in fata lor, mai bine ii incurajam si le aratam ca trece de la sine, asa cum faceau si strabunicii nostrii. Ii invatam ca nasul nu poate fi reparat fara muci si ca mucii sunt prietenii nostrii. Antibiotice la raceala nu dadeau acum 30 de ani nici cei mai prosti medici. Acum antibioticele au devenit ceva standard la orice boala.

O mama fara frica va avea intotdeauna un copil sanatos!

Concept: Nicolas Barro

In plus, de la un simplu guturai se pot crea noi conflicte. Frica de medic, de injectie sau de boala poate produce la un copil usor o laringita sau bronsita. Cine merge la medic cu copilul cand e racit vine de regula acasa cu alte cateva boli cauzate de fricile copilului fata de tortura medicala, in caz ca a existat. Sau cat timp se afla in clinica/cabinet copilul mic iese din faza de reparatie si intra iar in starea de adulmecat, prelungind faza de reparatie.

Mama este de ex. 4 ore plecata cu copilul ca sa consulte un medic: toate aceste schimbari din timpul calatoriei, al asteptatului si al consultatiei ulcereaza si mai mult mucoasa nazala si lungesc simptomele.

Cand nasul se desfunda brusc si incepe sa curga sau apar noi stranuturi este un semn clar ca conflictul de adulmecare a recidivat si vindecarea a stagnat si va dura acum si mai mult.

In plus, copiii traumatizati la nastere de la ecografii, cezariana, vaccinare sau injectii sunt deja 100% sigur "alergici" la medici, la halate albe sau la miros de cabinet medical si vor adulmeca toata situatia imediat ce apare un trigger care le aduce aminte de trauma.

Oare cum va reactiona o vita care a scapat printr-un miracol de moartea in abator, cand o duci din nou la un abator in vizita? Si copiii traumatizati de medicina reactioneaza la fel cand ii duci din nou la medic. In plus orice seringa este pentru orice copil aproape un instrument de tortura, daca a facut deja odata cunostinta cu ea.

Ca urmare a acestui proces de reparatie necesar, nici nu are cum sa existe un remediu naturist, homeopat sau chimic sau vaccin care sa vindece si previna o "raceala". Nici cel mai bun homeopat sau medic din lume nu poate vindeca un guturai odata aparut. Il poate doar suprima... adica poate opri procesul de reparatie.

Concept: Nicolas Barro

Picaturile nazale impiedica vindecarea, caci atunci cand nasul este infundat tocmai este reparata mucoasa subtiata mai inainte. Mamele si doctorii cred ca trebuie neaparat sa "desfunde" nasul astfel incat copilul sa doarma mai bine, sa respire bine. Cine se ingrijora atata de asta pe vremuri?

Conflictul asociat in mod gresit cu guturaiul in NMG este conflictul "imi pute aceasta situatie". Insa acest conflict este foarte rar; cel mult se reactiveaza o sina a acestui conflict. In 99% din cazuri la guturai cauza este necesitatea adulmecarii de ceva nou, incert, nesigur, periculos, o stare de alerta deci, sau de cautare (cand copilul si-a pierdut ceva si adulmeca pentru a cauta pe unde ar putea fi obiectul pierdut).

Daca analizati situatia anterioara unui stranut veti remarca mereu un pericol, o situatie noua sau una de alerta. Cand o rezolvati, incepeti sa stranutati.

O dovada mai clara pentru valabilitatea NMG si explicatia racelilor nu exista. Chiar putem provoca stranutul la altii, creand in mod intentionat situatii de alerta.

7 comentarii:

  1. Majoritatea oamenilor pe care ii cunosc sau intalnesc sunt raciti toamna, iarna si primavara.
    Inclusiv eu si copiii mei patim la fel. Racim toamna tarziu si ne revenim spre primavara.

    In primele zile ale "epidemiei", sute de oameni intalniti in metroul din Bucuresti sunt raciti in acelasi timp. Acesti oameni nu aveau aceasta problema vara.
    Racesc si se vindeca in acelasi timp sute de oameni.

    Personal, cum am spus, observ ca frigul are un rol foarte important in raceala.

    Cum explica NMG aceasta realitate? Nu cred ca se aplica motivul "schimbarea mediului", caci cei mai multi dintre noi avem aceeasi rutina zilnica.
    Ce difera insa este frigul de afara care "ne raceste" in prima faza, pana ne obisnuim cu el.

    Robert.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai acest adulmecat este legat de orice pericol real sau imaginar, in functie de cum il percepe fiecare.
      Daca iti este frica de frig sau de raceala intri automat in stare de adulmecare.
      De asemenea daca iti este frica de contagiozitate, avand in vedere ca am fost programati de mici sa asociem frigul cu raceala.
      Singura diferenta intra vara si iarna este cantitatea mai mica de lumina.
      Altfel ar raci si animalele iarna :-)

      In cartea sa despre "Cele 5 legi biologice ale naturii", David Münnich (realizatorul documentarului de 4 ore, pe care il recomand calduros tuturor celor ce vor sa inteleaga NMG) explica foarte clar ca aproape toate socurile conflictuale ne sunt provocate initial de catre parinti sau alti adulti, in copilaria mica, primele programe biologice speciale ruleaza in vietile noastre atunci cand suntem mici, iar ca adulti doar le reactivam prin recidive sau sine.

      Despre recidive si sine vezi aici:
      http://andrei.swissworld.com/scarface/NMG/esentiale%20din%20carte/sine_pbs.jpg
      Sau aici, mai pe larg:
      http://www.stiintavindecariigermanice.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=63&Itemid=66

      Cine constientizeaza ca frigul nu produce raceala, cine scapa de frica programata din copilarie, aceluia ii dispar racelile. Copilul meu nu mai raceste iarna de 3 ani, fiindca nu-l mai hipnotizeaza nimeni sa-i transmita ca frig = raceli :-)

      Bafta la studiu si la constientizat si sa vii toamna viitoare sa-mi spui ca nu ati mai racit!
      Toate cele bune!

      Ștergere
  2. Foarte frumos explicat articolul. Multumim! Dar atunci cum procedam cu sugarii, copii care nu stiu sufla inca nasul? Ii lasam sa se chinuie cu secretiile? Ca pe al meu (3 luni) nu il pot alapta si nici culca pana nu il aspir in nasuc pt ca nu poate respira.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu l-am aspirat niciodata pe David, ai mare grija ca micutul sa nu perceapa actiunea ta ca pe un atac frontal, tocmai fiindca el nu intelege ce vrei tu acolo cu nasul lui!
      Ce-i drept, David nu a racit cand era asa mic, dar mai tarziu, cand mai era infundat, noi il puneam sa doarma la unghi de 30° ca sa poata respira... si se descurca... ne mai chinuiam un pic, dar ii trecea repede.
      David a fost foarte rar racit, iar eu l-am invatat sa-si traga nasul (sa te informezi, este mult mai sigur si mai inofensiv decat suflatul nasului).
      Curaj, ai incredere ca procesele de vindecare decurg minunat si fara interventiile noastre mecanice sau chimice!
      Tine-l pe bebe lipit de tine, dormi si tu cu el cateva zile la 30° sau chiar la 45°, ca n-o fi foc, dar ai sa vezi ca e mult mai important sa-i fii alaturi sufleteste si cu vibratii vindecatoare decat cu interventii pe care el le-ar putea percepe chiar ca agresiuni (pe noi David nu ne-a lasat sa-i punem picaturi - singura data cand am incercat - si de atunci ne-am invatat lectia, iar el se vindeca mult mai rapid!).
      Toate cele bune!

      Ștergere
    2. S-a discutat subiectul asta cu "aspiratul in nasuc" pe un grup de NMG.
      Iata cateva opinii si comentarii de acolo:

      "Voua v-ar place sa va tina cineva cu forta si sa va scoata mucozitatile din nas? Apoi mama are apoi tendinta sa tot aspire copilul si astfel se intra intr-un cerc vicios, cu cat se aspira se formeaza si mai multi."
      "Nu va complaceti in situatia si nu va mintiti ca daca se aspira singur este mai putin traumatizant SAU CA ESTE un lucru bun."
      "termometrele, aparatele de masurat tensiunea etc sunt instrumente cu care bolnavul sau parintii se pun in starea de panica sau li se face frica."
      "Dar de unde aveti voi ideea asta fixa ca "vai, nu poate sa respire"? Daca nu putea sa respire murea, voi credeti ca mama natura e atat de proasta incat avea nevoie de aspiratorul vostru? Hai nu, pe bune...
      Va dau un exemplu si va rog sa va ganditi bine si sa aplicati pe voi chestia asta.
      Presupun ca si voi luati picaturi la raceala si sunteti obsedate sa respirati bine, nu-i asa?
      Ei bine, si eu am luat zeci de ani picaturi de nas fiindca aveam obsesia ca nu pot respira la raceala. Pana in 2012, cand am racit in vacanta la tara si nu aveam picaturile la mine... Ei, mi-am zis eu atunci, hai sa daramam si acest ultim bastion de idei preconcepute si sa vad cum ma simt la o raceala fara picaturi.
      Rezultatele??
      - am putut sa respir, draga, si fara picaturi!!
      - nu am mai avut senzatia aia de mazga pe gat care dura zile intregi din cauza picaturilor!!
      - raceala mi-a trecut fix in 3 zile (cand inainte, cu picaturile, ma tinea 8-9-10 zile etc.)
      Am avut chiar in weekendul trecut o raceala dupa conflict de adulmecare. 3 zile de nas infundat si mucoasa in refacere, nasul era infundat in ultimul hal!!
      Guess what? M-am pus la somn, m-am intors pe o parte si in 5 minute una din nari era desfundata si am putut adormi linistita.
      DECI, va sugerez, experimentati pe pielea voastra cat de repede scapati de simptome fara interventionita asta, dupa aceea o sa actionati altfel".

      Ștergere
    3. Continuare:
      "De ce sa nu folosim nimic pt secretii? Deoarece prelungim si mai mult faza de reparatie.....eu stiu asa din nmg... Orice adulmecare presupune eroziunea mucoasei nazale; sensul biologic e de a putea trage mai mult aer si a adulmeca mai eficient. Cand terminam adulmecarea mucoasa trebuie refacuta. Asta presupune secretii si inflamatii (infundarea nasului) apare in aceasta ordine: nas infundat, stranut, secretii.... insa reparatia este intrerupta de orice alta adulmecare...cand alterneaza nas infundat cu nas care curge au existat noi situatii care trebuie adulmecate...abia acum imi explic de ce cand mergeam la medic cu fetita pt mucisorii,ajungeam acasa si in scurt timp avea nasul iar infundat..la fel si tot felul de sprayuri pe care le foloseam...credeam ca o ajuta dar eu ii innebuneam mucoasa... adulmecat-reparatie, adulmecat-reparatie si ne trezim ca nasul curge cu saptamanile...eu una nu mai folosesc nimic... "Mucii sunt prietenii nostri" (zice fetita mea de 4ani)."
      "atentie si cu ceapa: ceapa afecteaza ochii si in plus este simtita de corp ca un pericol care il pune in starea de adulmecare a unui pericol/miros nou/miros nociv. Ca urmare nasul se desfunda, insa nu din cauza vreunui efect "vindecator", ci prin oprirea procesului de reparatie la care de regula nasul e infundat. Ca urmare guturaiul tine mai mult cu ceapa decat fara ceapa"
      "Aspiratul asta este nociv din mai multe puncte de vedere: poate fi perceput ca atac si duce la prelungirea sau recidiva conflictelor, astfel se produc tot mai multi "muci".
      Toate mamicile care au incetat sa aspire mucii copiilor au relatat ca mucii au disparut mult mai repede. Deci se poate verifica :-)
      In plus, nici suflatul mucilor nu este recomandat, de mai multi ani de zile au aparut pana si in mass media mainstream medici care au explicat de ce este mai bine sa tragi nasul decat sa-l sufli."
      "Confirm si eu!Eu foloseam doar o pompita manuala, dar odata am stat si m-am gândit chiar asa: "daca eu tot ii umblu la nasuc, el va adulmeca mereu si mucii parca nu se mai termină!" Ultima dată am folosit f.puțin, doar pt.ca a fost nasucul foarte înfundat, faza a ținut vreo 2 zile, fara alte simptome, însă nu am mai insistat ca mai demult. La ser fiziologic am renunțat demult."
      "Deci mamici.sunt mama de 3 copii.am aspirat si creierul din ei (ca o tuta si ignoranta ce am fost). Pe al 3lea copil am incetat sa-l aspir acu o sapt.in2 zile a fost fara muci.tin sa precizez ca 2 sapt avusese muci.am aruncat si termometrul.si toate medicamentele din casa. E greu dar am dormit cu el in brate.racoare in camera.baie calda cu aburi si curg toti mucii. eu cred ca mai mult faceam asta ca eu sa pot dormi bine mersi. amu gata. doarme cu mine cand are muci si e mai dificil dar supravietuiesc."
      "Îmi aduci aminte de mine la primii muci ai lui bebe, pe la 8 luni. Noi nu avem medicamente în casă, ci doar un aspirator nazal manual, pe care l-am folosit atunci când vroia să sugă; deși știu ca mucii au rolul lor, un bebe cu nasuc înfundat nu poate suge, din păcate. Asta a fost singurul compromis pe care l-am făcut. Dintr-o săptămână a fost ok. Acum am schimbat mediul, ne-am mutat, adulmecarea a adus din nou muci - aceeași rețetă. O prietenă si-a îndopat bebele cu panadol, nurofen și sprayuri saline - doar pt muci. Și se mira ca după 3 săptămâni nu se face copilul bine. Sunt fericită ca am descoperit nmg la timp"
      "Interventionita parintilor este cel mai mare risc de conflicte pentru copii. E greu de acceptat la inceput, dar daca ai rabdare si calm si lasi un ciclu de simptome sa se incheie fara interventionita, ai sa traiesti un miracol. L-am trait si eu cu piticelul meu (care de ani de zile raceste max. o data pe an si ii trece in 2-3 zile), l-au trait toate mamicile care mi-au ascultat sfatul".

      Ștergere
  3. -Si animalele au ratiune pentru ca au constiinta de sine,inteligenta toate merg impreuna,arat ce arata oamenii de stiinta nu alopatii avizi de castiguri,



    http://www.occupyforanimals.net/scientists-declare-nonhuman-animals-are-conscious--cambridge-declaration-on-consciousness-from-july-7-2011.html


    -Mai departe,eu in ciuda faptului ca mananc natural,bag la citrice,chefir natural,fac cura de oua de prepelita,ulei de catina toate minunatiile alimentare,totusi acum am racit....nu observ nici o adulmecare in activitatile mele,dar un lucru e clar ca raceala e de la creier.Insa daca ajunge apa rece pe mana mea automat incep sa stranut,e cred ca de la sugestionarea din copilarie.....Mi-am pus intrebarea ca animalele tropicale de ce sunt sensibile la frig si racesc ,tocmai de asta in gradinile zoo au amplasamente speciale calde in timpul iernii....insa totusi sunt rinoceri,elefanti ,girafe care sunt lasati afara iarna in frig si nu racesc ,tiganii au papagali invatati sa traga bilete si stau cu saracele pasari in frig si pasarile rezista desi eu zic ca tot nu le convine frigul.In cazul acesta animalutele tropicale racesc pentru ca adulmeca noul mediu friguros ce nu le este familiar,dar se pot obisnui,pe ele nimeni nu le invata ca frigul=raceala.

    RăspundețiȘtergere