joi, 14 ianuarie 2010

Cea mai grava epidemie!

O noua epidemie
- primita de la terapeuta mea si tradusa de mine din germana -

O epidemie mondiala cu adevarat grava se raspandeste cu o viteza incredibila. Conducerea OMS se teme ca in urmatorii 10 ani sute de milioane de oameni vor fi infectati.

Iata si principalele simptome ale acestei boli ingrozitoare, cu urmari total neprevazute:

1. Tendinta de a se lasa condus de propria intuitie si nu de presiunea panicii, de ideile inoculate de altii si de comportamentul conditionat in trecut;
2. Lipsa totala a oricarui interes de a judeca pe cineva (fie propria persoana, fie altcineva strain) sau de a se implica in orice fel de activitati care risca sa provoace conflicte.
3. Pierderea totala a capacitatii de a-si face griji - acesta este unul din cele mai grave simptome.
4. Un sentiment constant de bunastare si de apreciere a oamenilor asa cum sunt ei, cu efectul secundar ca dispare orice dorinta de a-i schimba pe altii.
5. O nazuinta puternica de a se schimba pe sine insusi, de a avea grija in mod pozitiv de propriile ganduri, sentimente, emotii, de propriul corp si propria viata, astfel incat intregul potential de sanatate, creativitate si iubire al fiecarui om sa se poata dezvolta neingradit.
6. Atacuri recidive de rasete, de zambete care spun "multumesc" si care construiesc un sentiment puternic de unitate cu tot ce ne inconjoara.
7. O receptivitate crescanda fata de tot ce inseamna simplitate, bucurie si veselie.
8. Momente tot mai frecvente de comunicare cu propriul suflet, intr-o lipsa de dualitate care produce sentimente placute de multumire si fericire.
9. Satisfactii tot mai mari de a se comporta ca un om care daruieste altora bucurie si lumina in loc de critica sau indiferenta.
10. Capacitatea crescuta de a trai - fie ca single, fie ca jumatate a unui cuplu, fie in familie, fie in societate - in demnitate si drepturi egale, fara a mai juca rolul victimei, al prigonitorului sau al salvatorului.
11. Sentimente de responsabilitate si beatitudine pornite din dorinta de a darui lumii propriile visuri ale unui viitor armonios si pasnic si unei lumi pline de iubire, in care belsugul sa domneasca peste tot.
12. Acceptarea totala a propriei prezente pe pamant si vointa de a se decide mereu pentru ceea ce este frumos, bun, vital si autentic.

Daca doriti sa traiti in continuare in frica, dependenta, conflicte, boli si conformism, evitati pe cat posibil orice contact cu oamenii care prezinta simptomele de mai sus. Aceste simptome sunt foarte contagioase. In caz ca prezentati deja anumite simptome, puteti renunta la orice speranta de vindecare. Tratamentele medicamentoase pot cel mult reduce la tacere pentru un anumit timp unul sau doua din simptome, insa boala va progresa ireversibil.
Nu exista nici un vaccin impotriva fericirii.
Intrucat aceasta boala numita fericire cauzeaza pierderea oricarei temeri in fata mortii, lucru care este altfel unul din stalpii centrali ai mentalitatii societatii moderne materialiste, in lume va putea aparea o schimbare sociala imensa, care se va manifesta prin pierderea oricaror tendinte beligerante si a obsesiei de a avea intotdeauna dreptate, ca si prin aparitia unui numar tot mai mare de oameni fericiti, care isi vor vindeca traumele fizice si psihice si vor invata sa celebreze viata.

Va dorim o imbolnavire sigura! ;-)

Un comentariu: